Catalunya Central

Notícia

La Federació de la Catalunya Central celebra el seu congrés regional

La Federació Regional d'ERC – Catalunya Central ha celebrat aquest passat dissabte a Solsona el seu Congrés Regional. En Josep Maria Palau, alcalde de Jorba i president d’aquesta Federació, ha fet una ambiciosa proposta de Pla de Treball que demana el compromís de tot l’entorn d’ERC i que té diferents objectius. Uns són de caire local i comarcal, a l’Anoia, Bages, Berguedà, Osona i Solsonès, i d’altres són de conjunt per la Catalunya Central. Atès el moment històric que està vivint el nostre país, Palau ha remarcat la importància de la consulta a la ciutadania que se celebrarà el 2014. En aquest sentit, ha demanat a tota la militància seguir treballant des de tots arreu.

La militància present ha pogut sentir l’exposició del president Palau, que ha parlat de la interacció de les diferents secretaries regionals i les pautes que s’han de prioritzar per contribuir a millorar cada ciutat i cada poble. Malgrat la pressió econòmica que Catalunya pateix per part de l’estat espanyol, amb un dèficit fiscal de 18.000 milions, s’han plantejat un seguit de propostes per a la reactivació econòmica del nostre territori i, també, per assolir les condicions que han de dur-nos a l’exercici del dret de decidir.

El president Oriol Junqueras ha clos l’acte reconeixent la tasca que ha fet la gent d’ERC de la Catalunya Central els darrers mesos, que fa que Esquerra sigui vista com a garant del procés que s’ha endegat. Com no podia ser d’una altra manera, l’Oriol Junqueras ha convidat a seguir treballant perquè “el futur, en bona part, depèn de nosaltres” – ha dit. Amb un discurs clar i contundent, Junqueras ha explicat que les opcions de recuperació de la crisi que pateix dramàticament el poble català, totes passen pel vist i plau del govern de l’estat espanyol i ha desglossat diferents possibilitats de recuperació que no s’apliquen: “amb una quarta part del dèficit fiscal, allò que paguem els catalans en impostos i no retorna, n’hi hauria prou per no haver de fer retallades doloroses” . O “si l’estat espanyol pagués a Catalunya només la meitat del que li deu tampoc no caldria que els nostres conciutadans patissin més del que ja estan patint” – fent al·lusió als 8.000 milions de l’incompliment de la disposició addicional tercera.

Després d’un dinar popular que s’ha celebrat a la Sala Polivalent de Solsona, Junqueras també ha parlat davant d’un auditori format per militants d’ERC i ciutadans de Solsona. Davant d’ells ha denunciat, contundent i pedagògic, que “l’estat espanyol carrega el compliment de retallades en el deute públic sobre les autonomies, en especial sobre Catalunya, i alhora, no permet un nivell d’endeutament de la Generalitat com fa l’estat”. També ha recordat que “només amb una setena part de la despesa del Ministerio de Defensa (28.000 milions anuals) n’hi hauria prou per no haver d’aplicar retallades en Salut, Ensenyament o en qüestions socials que afecten directament la qualitat de vida de les persones”. Tot plegat per il·lustrar que, si Catalunya disposés d’eines d’estat, podria reaccionar davant la crisi que ens està afectant. Junqueras ha acabat el discurs dient: “és per això que ERC vol posar el futur a les mans dels catalans i catalanes, exercint el dret legítim i democràtic de decidir”.