Catalunya Central

Notícia

A l’acte hi va assistir el vicepresident català Oriol Junqueras

Ahir, divendres, la republicana Laura Vilagrà, membre de l’executiva d’ERC i exalcaldessa de Santpedor, va prendre possessió del càrrec de delegada del Govern a la Catalunya Central, en un acte celebrat a les instal·lacions del Campus de Manresa de la UVic, que va comptar amb la presència del president d’Esquerra Republicana i vicepresident econòmic del Govern, Oriol Junqueras.
 
Aquesta, és la primera vegada que es fa un acte de pressa de possessió en sí, protocol·làriament parlant, per a ocupar aquest càrrec, amb l’assistència d’un gran nombre de membres polítics i institucionals del territori. La mateixa cerimònia, a més, va servir per a reconèixer la feina del fins ara delegat del Govern, Juli Gendrau, i donar el relleu a la republicana.
 
En l’acte, Vilagrà va destacar la col·laboració entre institucions del territori per tal de vertebrar la Catalunya Central. D’altra banda, per la seva part, Junqueras va destacar que el nou govern vol vincular el departament de Vicepresidència al territori, justificant la celebració de l'acte en l'entorn universitari perquè “és un element important en la vertebració dels territoris”.
 
Cal destacar que la nova delegada del Govern, ja ha mantingut vàries reunions amb els actors polítics del territori i en les properes setmanes seguirà recorrent la Catalunya Central, amb trobades amb alcaldes i consellers de les comarques.