Catalunya del Nord

Totes les notícies

Logo de la campanya de la Federació

Televisió de Catalunya: la televisió de tots els catalans?

La Federació per la defensa de la llengua i la cultura catalana he endegat una nova campanya reclamant la recepció de tots els canals de la televisió pública catalana a tot Catalunya Nord. En aquesta campanya s'emplaça a la senyora Mònica Terribas, Directora de Televisió de Catalunya, a actuar d'urgència abans que els governs espanyol i francès signin un acord de reciprocitat de recepció de canals televisius. Esquerra Republicana de Catalunya a la Catalunya Nord recolza, com no podia ser d'altra manera, aquesta iniciativa de la Federació i convida a tots els seus militants, simpatitzants i amics que encara no ho hagin fet a recolzar aquesta campanya. Podeu adherir clicant al baner de la dreta, des de la pàgina web d'Esquerra Catalunya Nord o des de la de la Federació. Així mateix, proposem que aquestes peticions siguin també trameses a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en particular als seus 12 membres del Consell de Govern, designats per el Parlament de Catalunya.

L'aeroport de La Llavanera, un aeroport SDF

Sud de France? Perpinyà – Ribesaltes! Catalunya Nord!

L'empresa multinacional Veiolia Transport, nova gestionària de l'aeroport de Perpinyà, ha anunciat la seua primera decisió: rebatejar l'aeroport amb el nom de “Aéroport Sud de France”. Sembla prou evident que en l'atribució de la nova gestió de l'aeroport de la Llavanera, que té al Consell Regional com a principal soci amb un 70% de participació, una de les condicions no escrites era la de rebatejar l'aeroport amb una denominació ja aplicada a la viticultura i determinats productes agrícoles per part de la Regió. Aquesta denominació comercial, impulsada pel Consell Regional passat el fracàs de la “Septimanie”, i que ja ha demostrat abastament la seua inutilitat i ineficàcia en la comercialització dels nostres productes agraris, sense parlar del fiasco dels vins de la Catalunya Nord etiquetats com a “Vin du Pays d'OC”, no és més que un nou intent de la Regió de silenciar i ocultar la identitat catalana d'aquestes terres. Resulta tan increïble un aeroport que no porti el nom de la vila com la d'uns productes que ocultin el seu origen, i més encara en uns moments on la millor via per superar la crisi econòmica que tots patim passa justament per l'especialització i la diferenciació. Esquerra Republicana de Catalunya expressa el seu total rebuig a aquest nou atac a la identitat catalana de Perpinyà i de tota Catalunya Nord i demana al Consell Regional i a l'empresa Veolia Transports de reconsiderar aquesta iniciativa i retornar a l'aeroport de la Llavanera el seu nom, comprensible arreu: Perpinyà – Ribesaltes. Així mateix, reclamem al Consell Regional d'abandonar la seua aposta per un segell comercial car, ineficaç i contrari a les dinàmiques actuals i de futur. O belleu cal pensar que Christian Bourquin té el somni de què Sud de France passi a ser el nou nom de la regió?

Spain's secret conflict

Nou documental a l'apartat de vídeos.

Nou documental en la nostra web. Produït per Endboard Productions aquest documental en llengua anglesa i subtitulat al català analitza en 39 minuts els orígens del conflicte i la situació actual entre el Principat de Catalunya i Espanya , donant veu a gent tant diversa i contraposada com Oriol Junqueras, Josep-Lluís Carod Rovira, Jordi Pujol, José Maria Aznar o Federico Jiménez Losantos. Una visió britànica que esdevé una eina útil per denunciar internacionalment l'anomenat “Cas Català”

Els vencedors de les eleccions: Oriol Junqueras, Marta Rovira i Alfred Bosch

Oriol Junqueras nou President d'Esquerra Republicana

En la jornada electoral d'aquest dissabte 17 de setembre la militància d'Esquerra Republicana va ratificar, per àmplia majoria (92% de veus) a l'eurodiputat i alcalde de Sant Vicenç dels Horts Oriol Junqueras com a nou President del nostre partit així com Marta Rovira (90%) passarà a ser la nova Secretària General, succeint a Joan Puigcercós i Joan Ridao respectivament. En la tercera urna, destinada a escollir el cap de llista d'Esquerra a les eleccions espanyoles del 20 de novembre, els militants van dipositar la seva confiança en Alfred Bosch, amb un 65% de vots, mentre que Joan Ridao obtingué el 30,5%. Al col·legi electoral destinat als militants nord catalans, situat a la nostra seu de Perpinyà, amb una participació lleugerament més baixa que la mitjana nacional (29,5% per 44,78 % en el conjunt de la nació) els resultats foren: Oriol Junqueras: 92,3% Marta Rovira: 84,46% Alfred Bosch: 61,15% Joan Ridao: 38,85% Esquerra Republicana de Catalunya Nord expressa la seva satisfacció per un procés electoral exemplar i l'orgull d'aquest mostra de participació en la vida política dels nostres militants, que amb el seu vot en un sufragi universal decideixen els responsables i, el proper dissabte 1 d'octubre a Girona, les línies polítiques i estatutàries del nostre partit

Tot a punt per a les eleccions d'Esquerra

Aquest dissabte 17 de setembre és un dia molt important per al nostre partit. Com molt bé sabeu celebrem la primera part del Congrés Nacional d'Esquerra amb l'elecció dels que han de ser, els propers 4 anys, President i Secretari General del nostre partit, així com el cap de llista per a les properes eleccions generals espanyoles. La segona part tindrà lloc el dissabte 1 d'octubre, a Girona, amb el Congrés pròpiament dit. La jornada electoral per a tots els militants de la Catalunya Nord tindrà lloc a la nostra seu, 11 carrer de les fàbriques grans de Perpinyà, a partir de les 10.00h fins a les 19.00h ininterrompudament. Us convidem a tots i totes a participar activament en un acte significatiu i important, moment clau en un partit com el nostre on tots i totes tenim dret a veu i vot responent als principis assemblearis i participatius que marquen la línia del nostre partit. Així mateix us recordem que per poder exercir el dret a vot cal estar al dia en el pagament de les quotes. Aquells que així ho desitgeu podeu aprofitar per a regularitzar la vostra situació. La vostra participació és important! Us hi esperem!!

anna simó

A la UCE fem l'aperitiu amb ...

Esquerra Republicana de Catalunya al Conflent us proposa de, aprofitant la presència de responsables d'ERC a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada, fer junts l'aperitiu i aprofitar així d'uns moments d'intercanvi i tertúlia en un ambient distès que ens permetin de conèixer-nos millor. El calendari és el següent: -Dimecres 17/08/2011 a les 7 de la tarda al Liceu Renouvier : aperitiu amb Oriol Junqueras. -Dijous 18/08/2011 a les 7 de la tarda al Liceu Renouvier : aperitiu amb Josep Huguet. -Dissabte 20/08/2011 a les 7 de la tarda al Liceu Renouvier :- aperitiu amb Anna Simó. A més d'aquests aperitius, el dissabte 20 us proposem de sopar plegats amb l'Anna Simó, portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament. Tots els actes són gratuits excepte el sopar, que cal reservar abans del 18/08 al 0622934054 Preu: 18€

Repensar el món, construir estat.

Aquest és el títol sota el qual es desenvoluparan enguany un seguit de xerrades, organitzades per la Fundació Josep Irla, en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent del 17 al 23 d'agost. La programació inclou temàtiques variades amb ponents de talla com Oriol Junqueras, alcalde de Sant Vicenç dels Horts i Eurodiputat, Anna Simó, portaveu d'ERC al Parlament del Principat de Catalunya, els ex consellers Josep Huguet, President de la Fundació Josep Irla, i Joan Manuel Tresserras, entre d'altres. ERC Catalunya Nord convida a tots els seus militants i amics a participar en aquests actes.

ERC per la igualtat de drets

L'Assemblea Nacional contra el matrimoni homosexual.

En una nova mostra del seu esperit uniformitzador, el 14 de juny l'Assemblea Nacional francesa va decidir de rebutjar una proposició de llei encaminada a regular el matrimoni entre ciutadans del mateix sexe. Amb aquesta decisió els parlamentaris francesos segueixen mostrant la seva concepció d'un estat i uns ciutadans homogenis, negant qualsevol tipus de dret i respecte cap a la diferència. Un cop més, tal i com regularment succeeix quan des de París es discuteix sobre diversitat cultural o lingüística com molt bé sabem els catalans, França es situa al vagó de cua dels drets democràtics dels seus ciutadans sota el pretexte mal entès dels valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat. Quina llibertat poden defensar aquells que es creuen amb la potestat de negar els drets dels seus conciutadans en funció de la seva cultura o de la seva orientació sexual? Com poden parlar d'igualtat quan neguen la igualtat de drets de les persones? Esquerra Republicana de Catalunya reitera el seu compromís amb el principi de què la independència equival a llibertat. Independència individual i col·lectiva que permeti a les persones i als pobles de triar el seu futur que volem ple i lliure.

El Consell Nacional aprova les bases de funcionament del Congrés Nacional d'Esquerra

El Consell Nacional d'Esquerra ha aprovat aquest dissabte el reglament que ha de regular el procés congressual del partit que ha de culminar el proper 1 d'octubre. El reglament ha estat aprovat per una amplíssima majoria, registrant-se només un vot en blanc i cap en contra. Els membres de la comissió redactora dels nous Estatuts que han estat ratificats avui són per Eduard López, Lluís Salvadó, Marc Sanglas, Carles Bassaganya, Ester Capella, Gerard Piñero i Àlex Dauden; la comissió redactora de la Ponència Política estarà formada per Marta Rovira, Ignasi Llorente, Cesc Iglesias, Agustí Cerdà, Eduard Thió, Jordi Soler, Lluís Pérez, Anna Peña, Isaac Albert i Oriol Illa; la comissió organitzadora estarà formada per Eduard López, Carles Bassaganya, Pilar Albiol, Ignasi Llorente i Lluís Salvadó; i finalment la sindicatura electoral estarà formada per Carles Mundó (com a president), Ramon Torrents, Aina Surià, Patrícia Gomà i Gregori Martínez. La Comissió Organitzadora ha rebut el suport de 59 vots a favor, 12 en contra i 16 en blanc; la Sindicatura Electoral ha estat aprovada amb 73 vots a favor, 4 en contra i 10 en blanc; la Comissió Redactora d'Estatuts amb 72 a favor, 3 en contra i 12 en blanc, i la Comissió Redactora de la Ponència Política ha estat aprova amb 72 vots a favor, 2 en contra i 13 en blanc. Tal i com ha explicat el portaveu nacional d'Esquerra, Ignasi Llorente, tant la Comissió Redactora de la Ponència Política com la Comissió Redactora d'Estatuts, previ a elevar les seves respectives propostes al proper Consell Nacional a celebrar el 23 de juliol, realitzaran un treball 'd'escoltar tothom i tots els territoris per incorporar al màxim les opinions i propostes'. La proposta de nous estatuts i de ponència política seran debatudes en primera instància en aquest Consell Nacional que obrirà una primera fase de debat i presentació d'esmenes que seran discutides en el següent Consell Nacional de setembre. Les esmenes que quedin vives al setembre seran finalment debatudes al Congrés Nacional de l'1 d'octubre.