Catalunya del Nord

Notícia

Veolia i el Consell Regional rebatejen l'aeroport de La Llavanera

L'aeroport de La Llavanera, un aeroport SDF
L'aeroport de La Llavanera, un aeroport SDF

L'empresa multinacional Veiolia Transport, nova gestionària de l'aeroport de Perpinyà, ha anunciat la seua primera decisió: rebatejar l'aeroport amb el nom de “Aéroport Sud de France”. Sembla prou evident que en l'atribució de la nova gestió de l'aeroport de la Llavanera, que té al Consell Regional com a principal soci amb un 70% de participació, una de les condicions no escrites era la de rebatejar l'aeroport amb una denominació ja aplicada a la viticultura i determinats productes agrícoles per part de la Regió.
Aquesta denominació comercial, impulsada pel Consell Regional passat el fracàs de la “Septimanie”, i que ja ha demostrat abastament la seua inutilitat i ineficàcia en la comercialització dels nostres productes agraris, sense parlar del fiasco dels vins de la Catalunya Nord etiquetats com a “Vin du Pays d'OC”, no és més que un nou intent de la Regió de silenciar i ocultar la identitat catalana d'aquestes terres.
Resulta tan increïble un aeroport que no porti el nom de la vila com la d'uns productes que ocultin el seu origen, i més encara en uns moments on la millor via per superar la crisi econòmica que tots patim passa justament per l'especialització i la diferenciació.
Esquerra Republicana de Catalunya expressa el seu total rebuig a aquest nou atac a la identitat catalana de Perpinyà i de tota Catalunya Nord i demana al Consell Regional i a l'empresa Veolia Transports de reconsiderar aquesta iniciativa i retornar a l'aeroport de la Llavanera el seu nom, comprensible arreu: Perpinyà – Ribesaltes.
Així mateix, reclamem al Consell Regional d'abandonar la seua aposta per un segell comercial car, ineficaç i contrari a les dinàmiques actuals i de futur. O belleu cal pensar que Christian Bourquin té el somni de què Sud de France passi a ser el nou nom de la regió?