Catalunya del Nord

Notícia

Joan Ridaura, president d'ERC Catalunya Nord, envia una carta oberta al nou president de la República francesa.

  • Joan Ridaura, president d'ER Catalunya Nord
Joan Ridaura, en nom de la Federació Territorial de Catalunya Nord d'Esquerra Republicana de Catalunya, ha adreçat avui, un cop passades les eleccions presidencials i legislatives, una carta oberta al nou president de la república francesa.
Després felicitar al nou President i de recordar les raons que han portat a Esquerra Republicana a apostar pel canvi en la presidència de la República, així com de palesar l'absència de la Catalunya Nord en la campanya presidencial i també en la de les legislatives (“Cap referència a la nostra especificitat cultural, lingüística, econòmica o política; cap proposta concreta per el nostre desenvolupament, cap compromís d'impuls de les polítiques transfrontereres, cap menció a un Euro-districte que només espera de ser signat per Madrid, sí, però també per París”), Joan Ridaura recorda a François Hollande que “ Ara toca el canvi que heu anunciat”, amb polítiques que ajudin a fomentar l'economia productiva, que millorin la salut democràtica de l'estat francès, que faci de l'equilibri territorial una prioritat, amb una nova política energètica que impliqui el refús a la MAT.
Joan Ridaura s'adreça al nou President en llengua catalana, “Una llengua que ara és, d'acord amb l'article 75 de la Constitució, també un poc vostre i que, com a “patrimoni de la República”, teniu el deure no únicament de salvaguardar, sinó de protegir, fomentar i valoritzar. Ara li cal un marc jurídic per protegir-la, ho podeu fer, ho heu promès.”
Finalment, i després de repassar breument diferents compromisos electorals de F. Hollande, en qüestions d'educació, sanitat, serveis públics, ratificació de la Carta Europea de les Llengües Regionals, o de qüestions territorials, Joan Ridaura afirma que “La realitat de la Catalunya Nord necessita actituds fermes i valentes, ara... Obriu sense pors el debat de reforma territorial que permeti a la Catalunya Nord esdevenir una Col·lectivitat Territorial i signeu l'acord per a la creació de l'Espai Català Transfronterer. Catalunya Nord i els seus ciutadans i ciutadanes us en seran reconeixedors.”.
Podeu llegir la carta en el document adjunt.