Catalunya del Nord

Notícia

Esquerra manifesta la seva solidaritat amb l'escola Arrels

Famílies i mainatges davant Inspecció d'Acadèmia
Famílies i mainatges davant Inspecció d'Acadèmia
Esquerra Republicana de Catalunya expressa el seu sosteniment als pares d'alumnes de l'escola Arrels, els seus mainatges, així com al conjunt de l'Associació Arrels, que han manifestat davant Inspecció d'Acadèmia de Perpinyà.
28nins i nines i les seues famílies viuen amb la inquietud de no saber si el curs vinent podran fer la seua escolarització en català com és la seua voluntat, a resultes del refús d'Inspecció d'Acadèmia de concedir un lloc de mestre necessari, a l'escola Arrels.
Aquesta negativa contrasta fortament amb dues promeses electorals de François Hollande: Apostar i recolzar l'escola pública, com és el cas de l'escola catalana Arrels, i la de ratificar la Carta Europea de les Llengües Regionals, amb tot el que aquest fet implica de defensa dels drets dels infants a rebre l'escolarització en la llengua del seu poble. Demanem doncs als recentment elegits diputats per la Catalunya Nord que actuïn davant el Ministeri d'Educació francès per superar la negativa actual de la Inspecció Acadèmica.
Esquerra Republicana de Catalunya Nord fa una crida a totes les administracions concernides a actuar d'una manera decidida per mor de desbloquejar aquesta situació i assegurar el lloc de mestre necessari que permeti de donar resposta a la demanda creixent que viu l'ensenyament en català i poder, d'aquesta manera i amb el recolzament i mobilitzacions de famílies, associacions i el major teixit social i polític possible, donar una resposta satisfactòria per a la comunitat educativa de l'escola Arrels.