Catalunya del Nord

Notícia

No heu entès res del que ha succeitel 25 N a Catalunya Sud.

No heu entès res senyor BOURQUIN, o més ben dit feu el desentès i no voleu veure el que ha succeït aquest passat 25 de novembre a Catalunya Sud.
Si tant us costava de llegir la premsa en català perquè no heu pogut beneficiar-vos d'un ensenyament de la nostra llengua en les escoles públiques del país, tanmateix hauríeu pogut intentar de fer ús dels principis aritmètics que sabem que domineu prou bé per fer-vos una opinió responsable i fonamentada per entendre-ho.
Com a home d'esquerra hauríeu aplaudit la lliçó exemplar de democràcia donada pel poble català, que tot i les amenaces del poder espanyol d'usar les forces armades contra el procès d'alliberament, tot i les injúries assimilant el president de la Generalitat i els independentistes amb nazis, ha sabut mobilitzar-se com mai no ho havia fet encara després de la mort del dictador franquista.
Com a home d'esquerra hauríeu saludat el resultat assolit per Oriol JUNQUERAS i el seu partit ERC, designat pel poble com a primer partit de l'oposició i primer partit de l'esquerra, deixant enrere l'espanyolista PSC, corcat per la corrupció i abandonat pels seus caps catalanistes !
Com a elegit del poble, senador, president de la regió, hauríeu comprès que el poble català a expressat d'una manera massiva la seua voluntat de celebrar un referèndum d'autodeterminació i que aquest mateix poble s'ha posicionat majoritàriament a favor de la independència del Principat de Catalunya i aleshores us hauríeu felicitat de les possibilitats de progrès cultural, econòmic, social i polític que en podrem treure a Catalunya Nord.
Com a home al final hauríeu sigut orgullós de ser català !
Però no heu fet res de tot això ben al contrari. No ens ha sorprès gens ni mica us ho hem de dir.
Us heu estimat millor callar i quan heu acabat per obrir la boca ha sigut per proferir una trista imitació del pensament oficial que troba les seues fonts a Madrid i a París, a les seus del nacionalista espanyol PSOE i del per sempre més jacobí PS (còmplices i aŀliats amb els partits de la dreta heretera del franquisme en quant a Catalunya i a Euskadi).
Encara que no us faci plaer senyor president, a Catalunya han guanyat la democràcia i l'esquerra independentista.
Hom entén que des de Montpeller o des del Palais du Luxembourg a París, Christian BOURQUIN, que fins hi tot hi ha perdut el seu accent, refusi d'acceptar aquest resultat tocat com ho és per la síndrome de l'heterofòbia pròpia dels colonitzats que tan bé han descrit Albert Memmi i Aimé Césaire. Ara bé no patiu senyor president, aquest mal es cura, amb les urnes.