Catalunya del Nord

Notícia

Per una televisió catalana nacional!

  • Pere Codonyan, correponsal de TV3 a Perpinyà

Esquerra Republicana de la Catalunya Nord expressa el seu rebuig a la decisió presa pel Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), de posar punt i final a la delegació de TV3 a Perpinyà.
El compromís d'una televisió pública com TV3 és, i ha de ser, doble: oferir una informació de proximitat i de qualitat, així com la de ser una eina de cohesió territorial i cultural de tots els territoris de parla catalana. Amb aquest decisió la direcció de la CCMA ignora aquests principis i aposta per una televisió regional i centralista.
La justificació de la contenció de la despesa econòmica, en uns moments de forta crisi, no és més que una mala excusa per mor d'ocultar una tria ideològica. Ben segur que uns ajustos pressupostaris esdevenen imprescindibles, però no aquests, que castiguen a uns treballadors ja en situació precària ( treballadors autònoms i en règim mercantil), com també a tota a una població que ha estat anys lluitant per assegurar la recepció de la televisió catalana a la Catalunya Nord.
Esquerra Republicana de la Catalunya Nord manifesta la seua solidaritat amb els treballadors afectats, així com el nostre compromís a treballar per convèncer a la CCMA de modificar la seua decisió, i anima a tothom a participar en les protestes que aquesta decisió generi, començant per signar la petició adreçada al President de la CCMA a la següent adreça http://www.change.org/es/peticiones/restitució-de-les-corresponsalies-de-tv3-al-pirineu-terres-de-l-ebre-i-perpinyà#share