Catalunya del Nord

Notícia

Esquerra convoca el seu Congrés Nacional per a l'1 d'octubre

Esquerra convoca el seu Congrés Nacional per a l'1 d'octubre
Esquerra convoca el seu Congrés Nacional per a l'1 d'octubre

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha anunciat que la direcció nacional del partit queda en una situació 'd'interinitat' fins al proper Congrés Nacional, del qual se n'han accelerat les dates. El 17 de setembre s'escolliran el president i el secretari general i l'1 d'octubre tindrà lloc el Congrés Nacional. En la propera reunió de l'executiva nacional es constituirà la comissió organitzadora del Congrés, que liderarà aquest 'període d'interinatge'.

Puigcercós ha assegurat que 'les grans decisions estratègiques les pendrà el nou equip, un cop se celebri el Congrés'. Per aquest motiu la direcció del partit ha acordat accelerar les dates del procés congressual, per tal que el nou equip pugui 'presentar una proposta estratègica i política' i 'tingui temps per encarar les eleccions espanyoles', que se celebraran pressumiblement el març de l'any vinent.

Pel que fa a les eleccions municipals, Puigcercós ha valorat com a 'molt negatius' els resultats assolits a les grans ciutats. Però també ha volgut recordar que a moltes poblacions Esquerra ha augmentat el nombre de vots respecte a les eleccions al Parlament i que alguns alcaldes han aconseguit mantenir-se. Puigcercós ha donat tres raons per explicar aquests resultats: 'la fragmentació de l'esquerra independentista, el tomb a la dreta que ha marcat aquestes eleccions, i el càstig de part dels nostres votants que han passat a veure'ns com a part de l'establishment'.