Catalunya del Nord

Notícia

Tot i els resultats del 22-M, Esquerra segueix essent el referent de l'independentisme.

  • Congrés d'Esquerra Republicana de Catalunya

Les eleccions al sud de l'Albera del diumenge 22 de maig, municipals arreu del territori i autonòmiques al País Valencià i a les Illes, amb la seva disparitat de resultats han provocat un veritable sotrac en el nostre partit. Al Principat, en els petits i mitjans municipis els resultats es poden titlar de bons o fins i tot de molt bons: 107 majories absolutes que signifiquen 107 batlles d'Esquerra d'entrada, 172 municipis on Esquerra Republicana de Catalunya és la primera força política, 1.421 regidors o alcaldes que fan d'ERC la tercera força política municipalista en nombre de regidors, molt per davant del PP, la 4a força amb poc més de 400 regidors. Tot això no pot ni ha d'amagar una altra realitat, la dels mitjans i grans municipis, un terreny en el que ERC ha fracassat. La pèrdua de la meitat dels regidors de Barcelona, la desaparició d'ERC del consistoris de Tarragona, Lleida i Girona, ciutats aquestes dues on Esquerra ostentava la presidència de la Diputació, així com els resultats en les altres grans ciutats del Principat palesen que l'aposta estratègica d'Esquerra no ha donat els fruits que s'esperaven.
Malgrat que al País Valencià i a les Illes Esquerra ha recollit un bon resultat en les eleccions municipals, doblant el nombre de regidors, i en les autonòmiques han reeixit a aguantar el tsunami de la dreta, el conjunt de resultats han portat a l'Executiva Nacional ha dimitir en bloc quedant ara en funcions per preparar el Congrés Nacional que tindrà lloc el 17 de setembre per l'elecció d'un nou President i Secretari General i l'1 d'octubre el Congrés Nacional.
És el torn de tota la nostra militància de treballar serenament per dotar a Esquerra de les eines necessàries per seguir treballant per la llibertat i la justícia del nostre poble. Perquè a Esquerra, sempre hi som!