Catalunya del Nord

Notícia

Si França no accepta la diversitat cultural o lingüística, com pot acceptar la diversitat sexual?

  • ERC per la igualtat de drets
En una nova mostra del seu esperit uniformitzador, el 14 de juny l'Assemblea Nacional francesa va decidir de rebutjar una proposició de llei encaminada a regular el matrimoni entre ciutadans del mateix sexe. Amb aquesta decisió els parlamentaris francesos segueixen mostrant la seva concepció d'un estat i uns ciutadans homogenis, negant qualsevol tipus de dret i respecte cap a la diferència.
Un cop més, tal i com regularment succeeix quan des de París es discuteix sobre diversitat cultural o lingüística com molt bé sabem els catalans, França es situa al vagó de cua dels drets democràtics dels seus ciutadans sota el pretexte mal entès dels valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat. Quina llibertat poden defensar aquells que es creuen amb la potestat de negar els drets dels seus conciutadans en funció de la seva cultura o de la seva orientació sexual? Com poden parlar d'igualtat quan neguen la igualtat de drets de les persones?
Esquerra Republicana de Catalunya reitera el seu compromís amb el principi de què la independència equival a llibertat. Independència individual i col·lectiva que permeti a les persones i als pobles de triar el seu futur que volem ple i lliure.