Esquerra CatNord 18
Catalunya Nord
02.11.2012 . Número 18
actualitat
AURORE MARTIN ASKATU! (2)
França i Espanya penalitzen la discrepància política

és amb aquest títol que Esquerra Republicana de Catalunya-Nord, el 8 de juny de 2011, demanava als governs espanyols i francès de fer un gest per la pau i deixar sense efecte l'ordre de detenció contra Aurore Martin. http://locals.esquerra.cat/catalunyanord/article/9139/aurore-martin-askatu . Malauradament, aquest titular torna avui a ser de plena vigència. Ahir mateix Aurore Martin fou arrestada a Mauléon per la gendarmeria francesa i lliurada, poques hores després, a la Guàrdia Civil espanyola, per ser traslladada a Madrid on risca fins a 12 anys de presó. El delicte d'aquesta

Aurore Martin Askatu!
Aurore Martin Askatu!
ERC Catalunya Nord s'adreça als quatre diputats de l'Assemblée Nationale
En una carta els demana els seus posicionaments davant la perspectiva d'un Estat Català independent.

Esquerra Republicana de Catalunya s'ha adreçat als quatre diputats nord catalans a l'Assemblée Nationale (Ségolène Neuville, Pierre Aylagas, Jacque Cresta i Fernand Siré), per mor de conèixer quin és el seu posicionament davant la qüestió, a curt termini, de la independència del Principat de Catalunya, fet que sense cap mena de dubta tindrà una forta repercussió a la Catalunya Nord.
Esquerra republicana de Catalunya demana concretament als diputats si, en aquest nou marc que es dibuixa,
"Exigireu de l'estat francès, de la regió Llenguadoc-Rosselló,

Els quatre diputats nord-catalans
Els quatre diputats nord-catalans
Ja heu vist els vídeos de precampanya d'ERC?
Comença la precampanya per les eleccions del 25 N

El 25 de novembre, data de les eleccions al Parlament de Catalunya, s'acosta i Esquerra Republicana de Catalunya ja està abocada en plena precampanya electoral. És en aquest context que des de la Secretaria d'imatge i comunicació ja s'han editat dos vídeos que us aconsellem de veure.
El primer, i sota el títol "La independència és un projecte que abraça tots els ciutadans de Catalunya" dona la veu a ciutadans de Sant Vicenç dels Horts, al Baix Llobregat, majoritàriament castellanoparlants i favorables a la independència del nostre poble.
El segon, "La voluntat d'un poble" carregat d'emotivitat, és un homenatge a tots aquells que ens han precedit en la lluita per la llibertat del nostre poble.
Els podeu veure també a l'apartat vídeos de la nostra web.

Imatge de
Imatge de "La voluntat d'un poble"
Esquerra Republicana amb La Perla Cerdana
130 llocs de treball en perill a l'Alta Cerdanya.

La Perla Cerdana, institut medico-educatiu a Oceja, que assegura l'acolliment, els tractaments adaptats i la escolaritat de nens i nenes de 6 17 anys patint afeccions cròniques és amenaçada.
Al final de juny, el prefecte va prohibir a La Perla d'acollir els joves durant la nit, pretextant qüestions de seguretat. Això fa que els joves han de ser traslladats cada vespre a Les Escaldes per tornar l'endemà matí, és a dir més de vint kilòmetres cada dia. La decisió prefectoral va ser abans de la visita reglamentaria de seguretat del més de setembre, quan

La perla cerdana a Oceja
La perla cerdana a Oceja
Acte III de la descentralització: és l'hora de la política, no dels maquillatges!
Cal afrontar el debat de la reforma institucional i territorial sense pors ni tabús.

A iniciativa del Senat francès han tingut lloc, a Paris, els États Généraux de la Démocratie Territoriale, reflexió que ha de servir de base a l'Acte III de la décentralisation anunciat per François Hollande.
Esquerra Republicana de Catalunya aplaudeix la iniciativa del govern de posar sobre la taula el debat de quin model territorial per l'estat francès en una Europa on els estats fortament centralitzats esdevenen un anacronisme, però lamentem profundament la forma en que s'han desenvolupat aquests Estats Generals.

El Senat francès
El Senat francès
86 Aniversari dels Fets de Prats de Molló
Homenatge a Francesc Macià i els seus voluntaris catalans

"Nosaltres som ciutadans d'un poble que ha estat lliure i que ho vol tornar a ser." Amb aquestes paraules pronunciades pel President Francesc Macià, l'Ipecc ens convida a participar, aquest diumenge 4 de novembre, als actes d'homenatge que tindran lloc a Prats de Molló, la vila que va donar nom al complot d'un grup de voluntaris catalans, entre ells el pare de la nostra companya M. Rosa Marmé Pujadas, encapçalats per Francesc Macià per alliberar Catalunya del jou espanyol.
Trobareu el detall de la jornada a l'apartat agenda de la nostra web.

Monument a Francesc Macià a Prats de Molló
Monument a Francesc Macià a Prats de Molló
I el 10 de novembre: Tothom a Perpinyà!
Per l'ensenyament del català!

Recordeu que el dissabte 10 de novembre tindrà lloc la commemoració del Tractat dels Pirineus. Una jornada farcida d'actes que començaran a les 15.00h a la Plaça de la Victòria de Perpinyà fins a finalitzar, ben entrada la nit, amb el concert que tindrà lloc a la Casa Musical, sense oblidar el punt fort de la jornada, la manifestació a les 16.00.
Demostrem a tots que sem un poble viu, alegre i combatiu!


campanyes

Butlletí electrònic d'Esquerra Republicana de Catalunya a la Catalunya Nord
13 bis carrer gran de les fàbriques
66000 Catalunya Nord
T. 04 68 59 68 05