Cerdanya

Totes les notícies

Ins.Pere Borrell

La formació com a clau de millora de la Cerdanya

De fa ja alguns mesos ERC i JERC Cerdanya venim debatent i treballant amb l'objectiu de millorar la formació professional a la nostra comarca. Ampliar l'oferta d'estudis professionals i obrir noves vies formatives adreçades a aturats i persones en actiu i a la petita empresa són els eixos del treball iniciat per ERC i JERC Cerdanya. En aquest sentit. hem realitzat diversos contactes amb el món educatiu i amb sectors empresarials. Pensem  que cal donar majors oportunitats al nostre jovent per trobar noves vies professionals adequades a la demanda dels diferents sectors econòmics i per tant amb majors possibilitats d'inserció en el món laboral un cop finalitzats els estudis professionals. Paral·lelament creiem imprescindible potenciar la formació contínua per millorar la qualitat dels serveis que s'ofereixen a la comarca. Estem convençuts que la millora de la formació és la clau de volta que ha de garantir un futur millor per a la comarca en el seu conjunt, bo i convertint-la en un referent amb prou fortalesa per  innovar i atraure talent. Totes dues coses, a parer nostre, necessàries per millorar les condicions de vida a la comarca i les seves perspectives de futur.  Per tot això estem treballant una proposta concreta arrelada al territori.  

PDUA Cerdanya

Esquerra a Cerdanya recolza l’ajornament de l’aprovació del PDUA

La territorial d’ Esquerra Republicana de Catalunya dóna suport a la petició feta pel Síndic de greuges al Conseller de Política territorial de la Generalitat , d’ajornar l’aprovació del Pla Director aeroportuari de l’Aeròdrom de la Cerdanya, que havia de fer la Comissió d’Urbanisme de Catalunya, el passat dia 5 d’Abril. Dita sol·licitud d’ajornar, va ser demanada també pels equips de govern dels Ajuntaments de Das i Fontanals de Cerdanya, directament afectats pel Pla Director, així com per agrupacions de veïns  propers a l’Aeròdrom de la Cerdanya. No acceptem el presumpte interès particular del Síndic, segon resident de la zona, com a motiu principal, com han manifestat alguns grups polítics del Parlament. Des d ‘ERC a la Cerdanya, considerem que, com van manifestar els esmentats Ajuntaments, la tramitació per aprovar aquest Pla Director no ha estat suficientment transparent i participativa, dificultant  que les administracions locals i la gent del territori poguessin incidir en la seva elaboració. Així mateix, considerem  excessivament precipitada, la voluntat d’aprovació sense el coneixement i capacitat de valorar-ho per part del Ajuntaments implicats.

I Campanya Solidaria de Cerdanya

Gran èxit de la "Campanya solidària de Cerdanya"

La Campanya solidària que ha organitzat Esquerra Republicana de Catalunya a la Cerdanya, durant el passat més d’agost s’ha tancat amb una gran satisfacció tant per organitzadors, com col.laboradors. S’han aconseguit recaptar 5 Tones d’aliments, entre el cap de setmana del 3 i 4 d’agost, amb recollida a Puigcerdà , Bellver i els dies 10 i 11 amb recollida a Llívia i Alp. S’han organitzat també diferents accions com són jocs infantils, concerts activitats esportives i lúdiques per ajudar en la recollida d’aliments i  productes de primera necessitat. També s’han recollit 1.700 euros amb unes guardioles distribuïdes per farmàcies de la comarca, en tots els actes de la campanya i en aportacions privades, que han estat cedits a la Creu Roja i Càritas. Moltes gracies a tots els col.laboradors.

CerdanyaSolidaria-Festa-4

La primera campanya solidaria de la Cerdanya recull 4000 Kg

Els passats dies 3 i 4 d’Agost es van celebrar les activitats centrals de la I CAMPANYA SOLIDÀRIA DE LA CERDANYA, organitzada per Esquerra Republicana de Catalunya a la Cerdanya, amb la col·laboració d’entitats benefiques de la comarca i de nombrosos establiments comercials de Puigcerdà Bellver i Alp, amb la intenció de recollir aliments i productes de primera necessitat.   La quantitat de productes recollits va ser de 4 tones principalment d’aliments, però també d’altres productes de primera necessitat. Tots aquest productes van ser lliurats a les entitats col·laboradores  de la campanya, com són Càritas  i Creu Roja, i que seran els encarregats de distribuir els productes a la gent de la comarca que més ho necessiti.   El mateix diumenge dia 4 es van fer a la plaça del Call de Puigcerdà jocs solidaris, per ajudar a la recollida d’aliments i conscienciar els més petits en la necessitat d’implicar-se en l’ajut als més necessitats, la jornada va incloure també la celebració de concerts.   La campanya solidària continua amb la recollida de productes aquest proper cap de setmana a Llívia i Alp. Així mateix hi ha distribuïdes per farmàcies de la comarca, unes guardioles per recollir diners per la compra de medicaments, que seran distribuïts per la Creu Roja.

CerdanyaSolidaria

I Campanya Solidària de Cerdanya

ERC CERDANYA SOLIDARIA, neix amb l'objectiu de ser una eina de recolzament per la societat de la comarca, durant el mes d'Agost, es realitzarà una recollida d'aliments a diferents supermercats de la Comarca, i necessitem voluntaris, si vols pots participar, només deixa un missatge privat en aquesta pàgina i contactarem amb tu!!! Tots sabem que la situació econòmica i social que vivim, arriba a casos absolutament dramàtics. A la Cerdanya, la situació social és prou difícil, com perquè la societat comenci a reaccionar. Actualment, les entitats són un motor indispensable perquè la nostra societat pugui avançar en qualsevol dels seus àmbits i fer que moltes persones tinguin millor accés a les oportunitats per desenvolupar-se. Aquesta jornada solidària tindrà el diumenge dia 4 d’agost com a data central i l’objectiu serà una recollida d’aliments i altres productes de primera necessitat que seran redistribuïts per la comarca, mitjançant els diferents actors socials. Demanem la col·laboració de tothom, tant a nivell individual com a nivell d’associacions i institucions. La vostra col·laboració és indispensable per tal que aquesta campanya recapti el màxim d’aliments possible. Tot el que es recapti, serà entregat a Càrites Diocesana, a la Creu Roja i als Serveis Socials de la comarca.

Acte3nov2012

L'ESQUERRA D'UN NOU PAÍS A PUIGCERDÀ

El proper dissabte 3 de novembre a les 18,00 h Puigcerdà  tindrà lloc un acte polític "L'ESQUERRA D'UN NOU PAÍS", amb la presència del seu president i candidat a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras.    L’acte tindrà lloc al Museu Cerdà de Puigcerdà, c/ Higini de Rivera 4, també intervindran Isidre Ribera , regidor de l’ajuntament d’Alp i candidat de Cerdanya a les llistes i Roger Torrent, alcalde de Sarrià de Ter i Cap de llista per Girona.    Així mateix pel matí la Federació comarcal d’ERC a la Cerdanya, muntarà una paradeta a la Fira del Cavall de Puigcerdà, a la zona industrial.  Comptarem amb la presència del Cap de llista per Girona Roger Torrent. Posteriorment farem un dinar al Hotal Rusó de Llívia i visitarem la fira d'esqui Welcome Winter Llívia.   

documental "Operació Garzón contra l'independentisme català"

Documental "Operació Garzón contra l'independentisme català"

Aquest divendres 12 d'Octubre, a les 19h al Museu Cerdà de Puigcerdà, la Jerc Cerdanya projectarà el documental "Operació Garzón contra l'independentisme català". Un documental que ens mostra una de les operacions policials i judicials més fosques de la història del nostre país, i a la vegada desconeguda per la major part de la població. Ens narra els fets que van tenir lloc l'any 1992, abans de les olimpíades, que emparant-se amb la seguretat d'aquestes, van detindre i incomunicar 25 independentistes, 17 dels quals van denunciar tortures. Anys més tard, el tribunal de drets humans d'Estrasburg va sentenciar que s'havien vulnerat els drets humans en aquelles detencions. Gaudirem de la presència d'Eduard López, un dels detinguts en aquesta operació. Podeu trobar mes informació sobre el documental a:  http://www.vilaweb.cat/noticia/4017867/20120606/presenten-video-promocional-doperacio-garzon-lindependentisme-catala.html  http://vimeo.com/43495559  https://www.facebook.com/events/290292977751118/

II DIADA DE CERDANYA

II DIADA ERC CERDANYA

El proper dia 30 de juliol es celebrarà la II Diada ERC de la Cerdanya a la localitat de Llivia (Parc de St. Guillem). Contarem amb la presencia de la candidata a Segretaria General Marta Rovira. Els que us volgueu quedar a dinar podeu fer les inscripcions fins el dia 26 (preu 10 €) als telefons 972146264 i 629338963. Us hi esperem a totes i a tots.