Cerdanyola del Vallès

Totes les notícies

Una oportunitat d’exercir el nostre dret a vot: 26 de maig de 2019

Les persones majors d’edat procedents de la Unió Europea i de països amb conveni també poden votar el proper 26 de maig. Cal presentar una sol·licitud per constar al cens electoral abans del 15 de gener, o del 30 de gener si es té ciutadania europea. El proper 26 de maig hi haurà una jornada electoral per triar els nostres representants als Ajuntaments i al Parlament Europeu on, com és habitual, podran votar totes les persones adultes amb nacionalitat espanyola. Es podrà comprovar que es consta al cens electoral a la ciutat on s’està empadronat, com és habitual. El que no és tant conegut és que també poden votar totes les persones majors de 18 anys amb nacionalitat d’un país de la Unió Europea (a les europees i a les municipals) així com els originaris d’alguns altres països amb conveni de reciprocitat (només als comicis municipals). Els països amb conveni i ciutadans a Cerdanyola són: Noruega, Equador, Bolívia, Colòmbia, Xile, Perú, Paraguai, Islàndia, Nova Zelanda i Corea del Sud. Per poder exercir aquest dret cal ser major d’edat i estar empadronat. Si s’és d’un estat de la Unió Europea: cal manifestar la voluntat d’exercir el dret a vot i el termini per inscriure’s acaba el 30 de gener. Si s’és d’un estat amb conveni de reciprocitat: cal tenir autorització de residència i haver viscut a Espanya durant 5 anys (només 3 en el cas de Noruega). En aquests casos el termini per inscriure’s al registre de votants acaba el 15 de gener. Per més informació o ajuda en la tramitació de les sol·licituds (veure documents adjunts) podeu enviar un correu electrònic a ciutadania@esquerra.cat o venir presencialment al local d’Esquerra dilluns de 11:00 a 13:00 i dimecres de 17:00 a 19:00, al carrer Sant Ramon 177 de Cerdanyola on us assessorarem. El dret a vot és un dels fonaments de la democràcia i un pilar dels valors republicans junt amb la llibertat, la igualtat i la solidaritat. Exercir-lo és una de les formes de fer realitat la participació política i fer arribar la nostra veu amb força allà on es prenen les decisions que ens afecten.

Mocions al Ple de desembre. Modificació del PGM al Sector Bellaterra i millora de la recollida selectiva

Al ple del mes de desembre, que aquest mes es farà el dijous, 20 de desembre, ERC Cerdanyola ha presentat aquestes dues mocions.   Moció per modificar el PGM en el Sector Bellaterra. Aquesta moció planteja posar al dia el PGM vigent a Bellaterra, que encara conserva, bàsicament, els trets originals del redactat al 1976, i que considerem totalment obsoletes. La moció proposa facilitar els processos de divisió i segregació parcel·lària, disminució de la superfície mínima de la parcel·la, i permetre, en alguns supòsits i zones, els habitatges plurifamiliars. Tanmateix, l’augment d’edificabilitat i de parcel·les, podrà comportar també l’increment dels necessaris equipaments dels quals actualment també en pateix dèficit Bellaterra.   Moció per la millora del sistema de recollida selectiva. Aquesta moció proposa fer un estudi, en un termini màxim de 3 mesos, sobre quins són els sistemes de recollida, domiciliaria i comercial, que cal implantar i quins canvis cal fer en el contracte actual, de cara a assolir els objectius de recollida selectiva de residus fixats per l’any 2020, avaluant com a mínim la viabilitat tècnica i econòmica d’implantar el sistema de recollida “porta a porta” (ja sigui a tot el municipi, ara sigui per barris), o el sistema de pagament per generació o qualsevol altre sistema que eviti l’anonimat, identifiqui clarament el productor de residus, sigui molt eficient en la captura dels recursos existents i minimitzi la producció de la fracció resta. Podeu consultar les dues mocions, íntegres, als PDFs adjunts.

Cerdanyola, Cerdanyola del Vallès, Marató, TV3

ERC - Cerdanyola organitza una "paradeta" solidària per col·laborar amb la Marató de TV3

L'agrupació local d'ERC a Cerdanyola del Vallès ha organitzat, avui, una paradeta solidària per recaptar fons en suport a "La Marató" de TV3, que aquest any, un cop més, està dedicada a la investigació contra el càncer. Durant tot el matí, un grup de militants i simpatitzants d'Esquerra a la ciutat han estat venent llibres de segona mà, donats per diversos ciutadans, i oferint també xocolata calenta a tothom que volgués fer la seva donació. Teniem també a sobre de la taula un bon assortit de llaços grocs per a totes les persones que en volguessin un per demanar l'alliberament dels presos polítics. S'han exhaurit. La recaptació final ha estat de 540 euros. Aquesta activitat ha estat també una excel·lent oportunitat per parlar directament amb totes les persones que s'han acostat per col·laborar o fer un cop d'ull als llibres exposats i poder intercanviar opinions sobre l'actualitat política, tant local com nacional. Gràcies a tots els que avui ens heu donar suport en aquesta iniciativa i gràcies també als responsables de la Marató per la tasca que fan des de fa ja tants anys.

ERC - Cerdanyola formula tres propostes de futur per a Bellaterra

La secció local d'ERC a Cerdanyola del Vallès hem organitzat avui una xerrada col.loqui per tractar sobre el futur de Bellaterra i donar a conèixer les nostres principals propostes per a l'EMD. A l'acte han intervingut, a més d'Helena Solà, candidata a l'alcaldia de Cerdanyola, president de l'agrupació d'EMDs de Catalunya i president de l'EMD de Valldoreix, el professor universitari i veï de Bellaterra Enric Marin Otto i Quim Oltra, portaveu d'ERC a l'EMD de Bellaterra. Durant la xerrada, a més d'analitzar els avantatges que per a Cerdanyola podria comportar l'existència de l'EMD de Bellaterra si les relacions entre Ajuntament i EMD fossin millor gestionades s'han enumerat també alguns dels principals temes pendents que cal resoldre, des de fa temps, a Bellaterra. En aquest marc Helena Solà ha anunciat les tres principals línies d'actuació que ERC Cerdanyola proposa per a Bellaterra si aconsegueix guanyar les eleccions. - Establiment amb l'EMD d'un conveni "de màxims" com el que té Valldoreix, amb el màxim nivell competencial. Segons han afirmat tant Solà com Quim Oltra, aquest nou conveni s'establiria de forma immediata, i podria estar entre les primeres decissions que adoptés un ajuntament governat per ERC si els ciutadans li atorguessin la seva confiança. - Ampliar els límits territorials de l'EMD amb la incorporació de Can Fatjó dels Aurons, tal i com fa temps que es reclama des de Bellaterra. - Incrementar les mesures de seguretat tant aviat com es pugui. Fugint de promeses demagògiques, Solà i Oltra han recordat que la mateixa Cerdanyola pateix en aquests moments de dèficit d'efectius policials, cosa que ja ha estat denunciada pel nostre partit. De forma immediata, però, es podrien posar en marxa altre tipus de mesures com incrementar el número de càmeres de seguretat, connectant-les a la policia local i mossos d'esquadra, incrementar la il.luminació o millorar la neteja d'alguns solars. Segons ha dit Helena Solà, aquests és un compromís ferm que ERC ha volgut adquirir en públic, davant dels mitjans de comunicació i dels veïns de Bellaterra que assistien a l'acte.

ERC presenta al ple de novembre una moció per enllaçar totes les estacions ferroviàries de la ciutat

A aquest ple de novembre, ERC presenta una moció instant el govern municipal a crear una taula de treball amb l’AMB, la Diputació de Barcelona, la UAB, el Consorci del Centre Direccional i el Parc Tecnològic del Vallès per tal de dissenyar, finançar i implementar una línia de transport públic integrat que enllaci les quatre estacions ferroviàries del municipi  (Cerdanyola-Ripollet de RENFE, Cerdanyola Universitat de RENFE, UAB de FGC i Bellaterra de FGC). Aquesta nova línia de transport públic permetria enllaçar Cerdanyola amb Bellaterra, passant pel Parc Tecnològic, el Parc de l'Alba i la UAB. Podeu llegir el text íntegre de la moció al PDF adjunt.

ERC organitza un acte per explorar els beneficis mutus que tant per a la ciutat com per a Bellaterra pot tenir l'EMD

ERC organitza el proper dimecres, a l'Autèntic, una xerrada-debat amb l’objectiu d’exposar públicament els beneficis que -tant per a la ciutat com per a la pròpia Bellaterra- podria comportar una correcta gestió de les relacions entre l'Ajuntament i l'EMD. Tal i com s'exposarà durant l'acte, "Cerdanyola podria obtenir de l'existència de l'EMD uns beneficis considerables, a molts nivells. Per a que això sigui possible, però, primer cal modificar substancialment tant les relacions entre les dos administracions com la seva gestió". És també fonamental millorar l'actual conveni de l'EMD. Amb aquest objectiu hem convidat a intervenir a Josep Puig, president de l'Agrupació d’EMDS de Catalunya i de l'EMD de Valldoreix i a Enric Marín Otto, periodista, professor de la UAB, veí de Bellaterra i profund coneixedor de les relacions històriques entre Ajuntament i Universitat. També intervendràn Helena Solà, candidata dERC a l’alcaldia de Cerdanyola i Quim Oltra, vocal d'ERC a l'EMD. Segons els organitzadors, sense oblidar les legítimes reclamacions dels veïns de Bellaterra que aspirarien a aconseguir la constitució d'un nou municipi, no es pot obviar el fet que amb la legislació espanyola (molt restrictiva en aquest sentit) les possibilitats de costituïr-se en un nou municipi (cosa que hauria d'aprovar el Govern Central) son nul·les. Aquesta fita passaria, doncs, ineludiblement, per la independència de Catalunya i un hipotètic nou marc legal. Es fa imprescindible, doncs, mentre es mantingui l’actual "statu quo" explorar i explotar les potencials sinergies entre Cerdanyola, Bellaterra i tots els agents que formen part del territori com PTV, UAB o Parc de l'Alba, entre d'altres. L'acte es farà a l'Autèntic (Carrer Sant Ramon, 112) el proper dimecres 28 de novembre, de 19,00 a 20.30 h.  

Esquerra aporta 1.600€ a la caixa de solidaritat d’Omnium i Assemblea

Els regidors, les regidores i el vocal a la junta de l’EMD d’ERC a Cerdanyola han fet una aportació conjunta de 1.600€ a la caixa de solidaritat amb motiu de la sentència del Tribunal de Cuentas sentenciant els responsables del 9N a pagar 4’9 milions.  El Tribunal de Cuentas va sentenciar als responsables de la consulta del 9N a pagar 4’9 milions d’euros, de forma solidària, per rescabalar l’administració de les despeses causades. Aquesta sentència, lluny de fer justícia, s’emmarca en el context de repressió judicial de l’independentisme i dels drets personals i col·lectius quan aquests els exerceixen aquells que no ostenten el poder a l’estat espanyol. Per aquest motiu, els regidors i regidores d’Esquerra de Cerdanyola, i el vocal a l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra han considerat oportú fer aportacions que sumen un valor total de 1.600€ a la caixa de solidaritat gestionada per les entitats Òmnium Cultural i Assemblea Nacional Catalana. Aquesta és la segona donació d’aquest tipus que fan els membres del Grup Municipal a la caixa de solidaritat, la primera va ser al setembre de 2017 també com a donacions individuals coordinades i va donar peu a unes diligències de Fiscalia en la seva campanya de persecució i causa general contra el moviment independentista. A Cerdanyola, tant el Grup Municipal com la Secció Local fan esforços per recaptar fons per fer front a les despeses que provoca la situació actual de repressió. En aquest sentit s’han destinat a l’Associació Catalana pels Drets Civils els guanys d’activitats com les parades de llibres i roses de Sant Jordi, els donatius de les participacions de la Loteria de Cap d’Any, o els excedents d’activitats com l’autobús organitzat per anar a l’acte a la presó de Lledoners del dia 1 d’octubre. També es participa a les activitats locals que s’organitzen conjuntament amb altres entitats amb aquesta fi com el Sopar Groc o les activitats commemoratives del 1 d’octubre.

ERC Cerdanyola llença el seu nou butlletí informatiu

La secció local d'ERC a Cerdanyola acaba de llençar el primer número del seu nou butlletí informatiu mensual. Aquesta nova primera edició consisteix en una recopilació de les notícies de les darreres setmanes. A les properes edicions, però, està previst començar a incloure continguts informatius especialment el.laborats per al butlletí, analitzant diversos aspectes de la realitat de la ciutat. El butlletí es pot llegir online o descarregar en format PDF. - El podeu llegir aquí. - O descarregar en PDF aquí.  

Jornada informativa sobre el Centre Direccional (Vídeo a l'interior)

El passat dimarts, 30 de novembre, vam organitzar una xerrada informativa sobre el Centre Direccional, el nou barri que s'està començant a urbanitzar entre Cerdanyola i Sant Cugat i que, si finalment es desenvolupa tal i com està previst, es convertiria en el barri més gran de la ciutat. La jornada va comptar amb la participació d' Helena Solà, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Cerdanyola, Pere Solà, director del Consorci del Parc de l'Alba i Iñigo Enterría, regidor de l'Ajuntament de Cerdanyola i Conseller del Consorci del Centre Direccional.   Durant la xerrada, que va omplir de gom a gom la sala d'actes de Cal Pintxo es van posar de relleu, d'una banda, els possibles beneficis que el nou barri podria comportar (segons alguns) a la ciutat. Com, entre d'altres, l'atracció d'un elevat nombre d'empreses d'alt valor afegit que podrien suposar la creació de fins a 25.000 llocs de treball.   D'altra banda, es van detallar també els possibles problemes que el nou barri podria suposar si no es dissenya correctament, pensant en les necessitats dels 10.000 nous veïns que s'hi podrien instal·lar. Com el col·lapse de les vies de circulació o el perill dels abocadors que hi ha la zona, entre d'altres.   A la Jornada també es va posar de relleu que aquest és un projecte que ja està en marxa i per tant és cada cop més difícil d'aturar. Assumint, en tot cas, si es fes, un importantíssim cost econòmic a càrrec dels pressupostos públics. En tot cas, la paralització per part dels tribunals de l'anterior planejament urbanístic i l'inici d'un nou pla, ara en fase de projecte, obre l'oportunitat per a l'Ajuntament d'incidir en el projecte, aconseguint maximitzar els beneficis per a Cerdanyola. En aquest escenari, es fonamental que tots els veïns de Cerdanyola participin de forma activa en el procés de disseny del barri, aprofitant els recursos de que disposen els seus representants polítics. Des d'ERC ens comprometem fermament a dur a terme aquesta tasca, i ens posem a disposició de tothom interessat en el tema.