Cerdanyola del Vallès

Totes les notícies

ERC, Cerdanyola, convenció municipalista

Participació a la Convenció Municipalista de Tarragona

Un grup de militants d'ERC a Cerdanyola vam participar, el darrer cap de setmana, a la Convenció Municipalista que es va fer a Tarragona. En total, més de 700 persones ens vam aplegar al recinte firal de la ciutat per intercanviar experiències muniipals i captar idees per a gestionar els molts municipis que, amb tota seguretat, haurem de governar a partir del mes de maig. Una gran experiència per retrobar-nos amb molts companys amb qui habitualment no ens podem veure, reforçar llaços polítics i d'amistat i tornar a reclamar el fi de la injusta situació de presó i d'exili que pateixen molts dels nostres companys. En resum, una nova oportunitat, molt profitosa i enriquidora, que vam aprofitar a fons.  

ERC Cerdanyola del Vallès, Serraparera, Helena Solà

Cafè informatiu amb els veïns del barri de Serraperera

El passat dia 18 de febrer Helena Solà, acompanyada per alguns membres del seu equip, van fer un nou cafè informatiu amb veïns de Cerdanyola. En aquesta ocasió, el punt de trobada va ser el Centre Cívic del barri de Serraperera. A la trobada es va parlar de la ciutat, en general però sobre tot i molt principalment dels principals problemes i necessitats del barri. Entre les mancances més importants que els veïns van enumerar destaquen aquestes: - Deficient neteja. Carrers bruts. - Ferm dels carrers en mal estat, voreres de difícil transit, sobre tot per a persones amb mobilitat reduïda, però també per als vianants en general. - El transport és inexistent o molt deficient. No compleix les necessitats de les persones que viuen a Serraperera. Les dificultats per anar a l'Hospital Taulí o al Centre de la Flor de Maig son importants. Cal redissenyar horaris i recorreguts dels autobusos. - Hi ha manca d'instal.lacions per a fer activitats culturals, i d'altra banda es detecten espais infra-utilitzats. Caldria posar en marxa alguna sala polivalent, amb capacitat per a unes 200 persones, que pogués ser utilitzada per les Associacions de Veïns o entitats de la ciutat. Caldria dotar-la amb els equips tècnics necessaris. - Manca de zones verdes i de parcs infantils. - Problemes d’al.lèrgies provocades pels plataners del Carrer Irlanda. Es demana la seva substitució per altres espècies, com ja s’ha fet a d’altres carrers de la ciutat. - Revisió de l'actual disseny del Parc de Cordelles. Està molt desaprofitat. - Punt negre de trànsit a la Ronda Serraperera amb la Clota. És una cruïlla perillosa on s’hauria de replantejar el trànsit. - Tota l'oferta cultural de la ciutat es concentra a l’Ateneu o centre de la ciutat. Caldria diversificar l’oferta per la ciutat, i programar una oferta de més qualitat i diversa. Es va acordar, com ja es va fer amb el barri de Montflorit, organitzar una visita de l'Helena Solà amb altres membres de la candidatura per aprofundir en el coneixement d'aquests problemes.

ERC, Helena Solà, Montflorit

Cafè d'Helena Solà amb els veïns del Barri de Montflorit

El passat dia 13 de febrer Helena Solà, acompanyada amb un grup de militants i regidors d’ERC, va mantenir una reunió amb veïns del barri de Bellaterra, que li van exposar les principals necessitats del barri, entre les quals destacarien tres: neteja, clavegueram i embornals. El 18 de febrer es farà una visita al barri, amb els veïns, per conèixer de primera mà els seus principals problemes. Alguns dels problemes que, segons van exposar els veïns, seria més urgent solucionar són aquests: - Asfaltat i voreres en molt mal estat. Al carrer Vallès sol haver-hi fuites d'aigua i ensorraments del terreny. - Existeixen solars buits propers a cases amb escombraries i arbrat que generen perill d'incendi. - Es preveuen problemes en cas que hi hagi un incendi per  temes d'accessos i arbrat. - Arbres sense podar amb arrels que aixequen l'asfaltat. - Quan s’arrenquen els arbres no es tapen els forats. - Enllumenat públic (van estar dos mesos sense fanals) i estació elèctrica (es demanda que estigui protegida). - Revisar l'escola bressol: accessos, seguretat, mal estat del ferm... - Estat de la riera (no es tallen les canyes, problemes amb pujades d'aigua, troncs que tapen...). - Transport públic: deficient i inexistent. No n'hi ha els caps de setmana i no hi arriba a tot Montflorit. Els bussos són molt contaminants. Els horaris són poc efectius i no quadren amb les necessitats. - Sensació d’inseguretat. Robatoris freqüents a cases, ocupacions il·legals d'habitatges... - Les escales que pugen a la muntanya estan en molt mal estat.    De la reunió van sorgir, entre d’altres, aquestes propostes:   - Cal un protocol d'actuació perquè els  vehicles d'emergència puguin arribar i puguin avacuar. És és a dir, cal una via d'arribada i una d'accés. - Es comunica als veïns que existeix un pla de mobilitat, específic per a Montflorit, que es va elaborar sota la coordinació d’Elizabeth Pasamonte quan ERC formava part de l’equip de govern, que es pot implantar amb cost baix, de manera que es podria executar de forma pràcticament immediata.

Vista aèria de la zona esportiva municipal Riu Sec

ERC - Cerdanyola recorda al govern municipal que els consensos s'aconsegueixen negociant

ERC de Cerdanyola recorda al govern municipal que els consensos -com la modificació de l’establiment de servei de les pistes de tennis i pàdel- s'aconsegueixen prèvia negociació de les propostes a presentar als plens. El passat ple de gener vam tornar a ser testimonis com la manca absoluta de voluntat del govern municipal d’arribar a acords amb l'oposició impedeix resoldre els greus problemes que pateix Cerdanyola del Vallès. En aquest cas per a solucionar la manca de gestor a les pistes abandonades de tennis i pàdel del complex esportiu del Riu Sec, en el que cap grup polític va donar suport al plantejament pretès pel govern minoritari. El rebuig sistemàtic del ple a les propostes del govern hauria de fer reflexionar aquest si és possible governar obviant l’imprescindible treball previ de consens amb l’oposició, perquè presentar a comissions informatives, o directament als plens, propostes d’acord tancades que només tenen el suport de 5 de 25 regidors del plenari, és sabut que no té cap més recorregut que fomentar el seu discurs victimista però no resolen res. És indubtable que el mandat actual som hereus de polítiques equivocades del passat, com va ser l’establiment com a servei públic municipal d’unes pistes de tennis i pàdel que no eren cap necessitat per la ciutat, i quan la seva viabilitat econòmica era molt dubtosa, com la realitat ens ha confirmat al només presentar-se en el seu dia un licitador al concurs que després va renunciar al contracte fa ja més de dos anys. Ara bé, que la proposta per solucionar-ho sigui una ampliació de 5 a 15 anys el termini de concessió, la construcció de fins a 8 pistes més, la no actualització dels estudis dels anys 2010 i 2014 que justifiquen la viabilitat econòmica, o que el nou adjudicatari es fes càrrec de les obres de condicionament de les instal·lacions causades per l’abandonament i actes de vandalisme que han patit, en cap cas era una solució viable, sinó la cronificació i intensificació dels problemes existents.

Esquerra fa propostes concretes per millorar la neteja i la recollida de residus

La situació actual de neteja i manteniment de carrers i places de Cerdanyola és insostenible i les propostes del govern no aborden els motius de fons. Cal dotar els serveis de personal que supervisi el contracte actual i ampliar-lo amb visió de futur eficient. L’equip de govern va presentar al ple una proposta de modificació del contracte de neteja i recollida de residus que augmentava la despesa en més de 800.000€ anuals que no servia per millorar la neteja i el manteniment dels carrers i places de Cerdanyola. L’augment tampoc modificava els sistemes de recollida de residus per assolir els objectius fixats per l’any 2020 de reciclar el 50% dels residus municipals. Supervisió del servei El primer que cal explicar és que actualment l’Ajuntament no té capacitat de saber si realment s’està prestant el servei que es factura i es paga a l’empresa concessionària degut a una mancança de personal i de dotació de recursos humans que impossibilita fer aquesta tasca d’inspecció. Alguna d’aquestes baixes porta un any sense ser reemplaçada. Esquerra ja va demanar quina previsió hi havia per reposar aquest personal i l’única resposta, sense especificar les formes de provisió ni el calendari, ha estat que es dotaria del personal necessari aviat. El control dels serveis públics prestats en règim de concessió és imprescindible per garantir-ne la correcta execució i adaptar-los a les necessitats canviants de la ciutat. L’experiència d’altres ciutats com Sabadell o Badalona demostren que quan s’ha fiscalitzat aquests serveis afloren facturacions dubtoses o directament il·legals i es millora la neteja simplement pel fet d’implementar controls estrictes. Això no passa a Cerdanyola. El cost milionari d’aquest servei i l’enorme ampliació proposada exigeixen ser vigilant amb l’ús que es fa d’aquests recursos, per responsabilitat. Cal doncs dotar de personal el servei d’inspecció corresponent i exigir el compliment escrupulós del contracte actual.

Esquerra amplia l’executiva per fer front als reptes del 2019

Noves incorporacions permetran repartir la càrrega de treball que la Secció Local aborda en diferents fronts com les campanyes electorals, l’activisme social i el creixement de militància mantenint la lluita per la independència i la llibertat dels presos i preses polítiques. Militants i simpatitzants van omplir dijous 24 de gener a les 19:00h el local d’ERC a Cerdanyola a la primera assemblea de l’any on es va fer balanç del difícil any 2018 i la situació de la Secció Local. També va haver-hi temps de valorar la situació política local i nacional amb exprés agraïment de la candidata a l’alcaldia, Helena Solà, a tota la gent que porta mesos treballant per actualitzar la proposta de ciutat i per mantenir el ritme intens d’activitats com paradetes al carrer, reunions amb entitats, cafès als barris, executives obertes, etc. També a nivell nacional s’està organitzant la participació en activitats i manifestacions en defensa de la democràcia, combatre la repressió, recollir fons per a la caixa de solidaritat, lluita pels drets civils, l’alliberament de presos i preses polítiques així com per la construcció de la República. El punt principal de l’assemblea va ser l’ampliació de l’executiva amb la incorporació de tres dones i dos homes. L’objectiu és donar veu i vot a la militància que ja està treballant intensament en diferents àmbits per tal que puguin participar també de la presa de decisions. Amb aquesta ampliació també es formalitza el repartiment de responsabilitats i la càrrega de treball per avançar en el treball en equip. Cal fer en aquest punt un agraïment a les tres persones que han estat rellevades per les valuoses aportacions fetes durant el seu pas per l’Executiva Local. La proposta es va aprovar per unanimitat deixant el repartiment de responsabilitats com segueix: President – Albert Turon Secretaria d’organització – Susanna López Secretaria de Finances – Francesc Muñoz Portaveu del Grup Municipal – Helena Solà Secretaria de drets civils (igualtat - dona- orígens diversos) – Maria Liceran Secretaria de política municipal – Íñigo Enterria Secretaria de cultura i educació – Josep Garcia Secretaria de barris – Josep Fierres Vocal de Jovent Republicà – Daniel Jovell Vocal Bellaterra – Quim Oltra Vocal de relacions amb entitats – Jaume Solana Vocalia d’agenda – Idoia Perdiguer Vocal Comunicació – Marina Sureda Un punt no menor va ser l’aprovació, també per unanimitat, de la Comissió Electoral Local.

Presentació oficial de la candidatura d'Helena Solà a l'alcaldia de Cerdanyola

El proper 28 de gener, a les 19,30 h., al teatre de l'Ateneu de Cerdanyola farem la presentació oficial d'Helena Solà com a candidata a l'alcaldia de Cerdanyola. L'acte comptarà també amb la participació del diputat Gabriel Rufián i del catedràtic i ex-conseller de Cultura Joan Manuel Tresserras. A més de les intervencions està previst que el públic pugui formular a la candidata a l'alcaldia, directament, tota mena de preguntes relatives als projectes d'ERC per a la ciutat.

ERC, Cerdanyola, Lama Thubten Wangchen

Més de cent persones segueixen la conferència del Lama Thubten Wangchen sobre drets humans i exili

VIDEO INTEGRE DE LA CONFERÈNCIA A L'INTERIOR - Més de cent persones van omplir, ahir, la sala d'exposicions de l'Ateneu de Cerdanyola per seguir la conferència del Lama Thubten Wangchen sobre drets humans i exili. La conferència la va organitzar l'Ateneu Republicà de Cerdanyola, entitat promoguda per la secció local d'ERC a Cerdanyola per tirar endavant activitats i conferències alienes al dia a dia polític de la ciutat. Aquesta conferència es realitzava en un moment molt especial. Tal i com el Lama va recordar, aquest any es compleixen 60 anys des de que la Xina va envaïr violentament el Tíbet, provocant des d'aquell moment la mort de més d'un milió doscentes-mil persones. El mateix Thubten Wangchen és una víctima directa d'aquella invasió. Amb només quatre anys va perdre a la seva mare, i fins als nou anys es va veure obligat a fer de captaire pels carrers de la Índia per poder sobreviure, dormint als carrers. No va ser fins als nou anys que el govern de la Índia, atenen als precs del Dalai Lama, va accedir a escolaritzar a més de mil nens del Tibet que vivien una situació similar. Amb els anys, Thubten Wangchen va aconseguir ordenar-se Lama, passant a ser un dels pocs elegits que cursen els seus estudis al convent del Dalai Lama, sota la seva tutela personal. Des de fa anys forma part del Parlament Tibetà a l'exili i està afincat a Barcelona, on ha fundat la Casa del Tibet. Segons va anunciar durant la seva xerrada, actualment estan preparant una manifestació multitudinària, que tindrà lloc a Brusel.les, coincidint amb el 60è aniversari de la invasió del Tíbet per la Xina. El Lama va animar als presents a no defallir en la lluita per les llibertats. Afegint, però, que cal fer-ho sempre de forma pacífica i intentant que la duresa i durada de la lluita no afecti a l'armonia interior de les persones que formen part de la mateixa. A l'acte també hi van intervenir Helena Solà, candidata d'ERC a l'alcaldia de Cerdanyola, que va recordar com, a instàncies d'ERC, des de fa anys l'Ajuntament de la ciutat du a terme, de forma regular, activitats per denunciar la situació del Tíbet, Àngel Solà, estudiós del Dharma i Mindfulness, Jordi Carot, director de documentals i profund coneixedor del drama del Tibet i Maria Teresa Pous, coautora amb el Lama del llibre "Lluny del Tibet".