Cerdanyola del Vallès

Totes les notícies

Una de les reunions de treball realitzades

Comencen les sessions de treball per el·laborar el programa electoral per a les municipals del 2019

Han començat ja, amb bon ritme, les reunions de treball per confeccionar el programa electoral de Cerdanyola de cara a les eleccions municipals del proper any. Aquestes reunions van començar, de fet, abans de l'estiu i s'han intensificat després de les vacances. Durant les darreres setmanes, s'han incorporat a les sessions de treball realitzades diverses persones pertanyents a diversos àmbits i entitats de la ciutat a les quals hem convidat a aportar els seus punts de vista sobre l'actual estat de la ciutat, així com sobre les seves opinions al voltant de les actuacions més urgents a dur a terme a curt, mig i llarg termini. Aquestes sessions de treball s`han estructurat en torn a quatre grans eixos de treball: - Polítiques per a les persones. - Territori i Sostenibilitat. - Economia. - Funcionament de l'Administració Local. Al mateix temps, s'han començat ja, a dur a terme, reunions de treball amb diverses associacions i entitats amb similar objectiu: conéixer de primera mà les seves inquietuds, necessitats i propostes. Molt aviat farem també públic el calendari dels nostres programes als barris. Volem recollir el màxim volum d'informació amb la finalitat d'el·laborar un programa electoral acurat, detallat, i proper a les necessitats de la ciutat. Si ens vols fer arribar les teves idees o propostes o t'interessaria passar a formar part d'alguns dels grups de treball que ja s'estan reunint, no ho dubtis. Ens pots contactar mitjançant l'adreça de correu electrònic cerdanyola@esquerra.cat. Ens encantarà conèixer de primera mà qualsevol cosa que ens vulguis explicar...

ERC Cerdanyola participa a Cims per la Llibertat (dissabte, 13 d'octubre)

El proper dissabte 13/10/18 hi ha organitzada una ascensió simultània a 18 cims triats pels presos politics per reivindicar-ne la seva llibertat i transmetre el suport incondicional a les seves famílies. Més informació a:   https://cimsperlallibertat.cat/   A hores d'ara tots tenen les inscripcions plenes i alguns són poc aconsellables ja una gran afluència pot provocar situacions de dificultat. Això no vol dir que no hi puguem participar amb seny. Cal recordar que també està disponible la inscripció anomenada CIM ZERO prevista per col·laborar econòmicament sense participar activament.   Que podem fer per participar?   INDIVIDUALMENT Fer una de les ascensions. Fer-nos una foto i enviar-la a cerdanyola@esquerra.cat. En farem un recull per donar difusió a l'acte. Teniu tota la informació a la web de la organització.   SORTIDA ORGANITZADA L'Agrupament Escolta Pau Casals de Cerdanyola ha organitzat un autobús per participar al cim triat per la Dolors Bassa, el Montgrí (Baix Empordà) i ofereix 10 places que a hores d'ara queden lliures. Més informació a l'enllaç. https://www.cimsxlallibertat.cat/fitxes-x.html?id_sel=5 El cost de l'autobús anar i tornar són 10€ (si s'omple quedaran uns 50€ de marge que es donaran a la organització de l'esdeveniment. Sortirem a les 07:00 del PEM Guiera per fer començar l'ascensió a les 09:00h i tornar a ser a Cerdanyola a les 17:00h aproximadament. Cal dur esmorzar i dinar a més de les proteccions habituals adequades a la muntanya on anem (gorra, crema solar, calçat esportiu, abric, etc). Qui estigui interessat pot escriure al mail abans indicat abans de dimarts que ve 9/10/18 per reservar plaça. S'adjudicaran per ordre de petició i es confirmaran personalment.

Un intant de la recepció, a la Biblioteca de Cerdanyola

Cerdanyola acull la trobada internacional de víctimes de l'amiant

Ahir dijous una representació de l'Agrupació local d'ERC a Cerdanyola vam assistir a la recepció oficial que es va fer a la Biblioteca de Cerdanyola a les Assocacions de Víctimes de l'Amiant. L'elecció de la nostra ciutat com a escenari d'aquesta recepció, que era també el tret de sortida de la trobada internacional que aquesta entitat organitza de forma regular no era, evidentment, casual. Malauradament, Cerdanyola és coneguda com la "zona zero" de l'Asbestosi al nostre païs. La presència de la fàbrica de la Uralita, que durant dècades va estar utilitzant l'amiant als seus procesos productius, encara que feia ja molt temps que es coneixien perfectament els seus efectes nocius sobre la salut, va fer que a la nostra ciutat, i a la veïna població de Ripollet, els efectes d'aquesta malaltia fossin especialment devastadors. Durant els parlaments es va qualificar els efectes de l'amiant sobre la població com de veritable "genocidi laboral". Encara que l'amiant està totalment prohibit en tota mena de procesos productius a més de 50 països a tot el món, la seva utilització encara està permesa en altres, on algunes empreses el continuen utilitzant, essent totalment conscients dels seus perniciosos efectes sobre la salut de les persones. Un problema de present i de futur a Cerdanyola i Ripollet Durant el seu parlament el metge de Cerdanyola Josep Tarrés, una de les principals autoritats sobre la matèria, va al·lertar sobre la possibilitat de que, en els propers anys, a Cerdanyola i Ripollet es pogués produïr una segona onada de malalts, a conseqüència de la Uralita que forma part de moltes de les construccions de les dues poblacions. Sens dubte, encara durant molts anys, una de les principals tasques de les persones que hagin d'assolir el govern municipal a tots dos municipis serà vetllar per solventar aquest problema de la millor forma possible. A Cerdanyola tenim encara, per esmentar només un exemple, centres educatius amb sostres d'amiant. Un problema que cal solventar amb la màxima diligència possible, endegant accions conjuntes on s'hauran d'implicar totes les administracions afectades.

Exposició sobre l' 1/O a l'Ateneu de Cerdanyola, fins al 14 d'octubre

Fins al 14 d'octubre es pot visitar a l'Ateneu de Cerdanyola l'Exposició "1/O a Cerdanyola, la dignitat d'un Poble". Organitzada per l'Assemblea de Cerdanyola del Vallès és un fabulós recull de fotografies, vídeos i objectes que recupera tot el que es va viure a la nostra ciutat ara fa un any durant el referèndum de l'1 de octubre, i també durant els dies anteriors i posteriors. Un recull d'imatges i emocions que, com a mínim a nosaltres, ens ha posat la pell de gallina. No us la perdeu!!! Es pot visitar de 17.00 a 20.00 h., de dilluns a divendres i els dissabtes de 10,00 a 13,00 h. i de 16,00 a 19,00 h.

ERC presenta al·legacions al Pla Director Urbanístic del Centre Direccional

Sol.licita aturar la tramitació del Pla aprovat el passat mes de juny i substituir-lo per un nou Pla que millori substancialment les mesures de protecció del medi ambient i el procés participatiu. ERC és l'únic partit que ha presentat al·legacions a l'avanç de planejament. També va ser l’únic en votar-hi en contra al Consell del Consorci del Centre Direccional, on hi participen la Generalitat de Catalunya i representants municipals de Compromís per Cerdanyola, ERC, Pdecat i ICV.    Cerdanyola, 25/9/2018 - El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Cerdanyola ha presentat, davant del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, al·legacions referents a l'avanç del Pla Director Urbanístic del Centre Direccional de Cerdanyola, aprovat el passat 27 de juny per la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona. Defectuós procés de participació ciutadana A l’escrit registrat, ERC Cerdanyola planteja dubtes respecte al disseny del procés participatiu que s'ha dut a terme fins ara. Segons s’expressa a les al·legacions, des d’ERC no es considera que les característiques d’aquest procés participatiu garanteixin un empoderament real de la ciutadania. Sembla dissenyat, exclusivament, per concloure falsament que no existeixen discrepàncies reals en el projecte. Tampoc el procés participatiu ha inclòs mecanismes que permetin dissenyar i implantar modificacions respecte a la proposta presentada. ERC considera, doncs, en definitiva, que l’anomenat “Procés Partipatiu” no ha estat el legalment previst  i nega la seva validesa. Manca de justificació de l'alternativa de projecte escollida. ERC Cerdanyola considera que el projecte del Centre Direccional presentat és gairebé idèntic al ja aprovat el 2014 i anul·lat per la justícia, sense haver previst cap altra alternativa real possible més enllà del ja dibuixat en el seu dia, ni justificar ambientalment de forma adequada el perquè de la tria.

Demà, dimarts 25 de setembre, executiva oberta d'ERC Cerdanyola

Com ja és habitual, la setmana del Ple Municipal la secció local d'ERC a Cerdanyola celebra una Executiva Oberta a la qual estàn convidats els militants i simplatitzants del partit. I, de fet, qualsevol persona interessada en els temes d'actualitat de la política municipal. En aquesta executiva s'exposaran els punts més destacats de l'ordre del dia del proper dijous i s'explicaràn també quins son els punts de vista i posicionaments d'ERC respecte als mateixos. També s'escoltaràn els punts de vista, opinions i suggeriments de totes les persones que vulguin formular-los. Habitualment, aquestes executives obertes es fan el dimecres immediatamente anterior el Ple. Aquesta primera executiva oberta del curs, però, degut a diversos temes d'agenda s'ha traslladat a dimarts. Començarà a les 19 h. Tothom està convidat a assitir-hi.

Ple de setembre: mocions per detectar desigualtats de gènere al pressupostos municipals i sobre pisos turístics i albergs de joventut

ERC Cerdanyola porta al ple del proper dijous, 27 dos mocions. La primera d'elles té com a objectiu detectar possibles desigualtats de gènere als pressupostos municipals. La segona proposa estudiar la possible regulació dels pisos turístics i albergs de joventut al terme municipal. La primera d'aquestes mocions proposa, també, que s’iniciï la incorporació de la perspectiva de gènere als pressupostosmunicipals i, que a tal efecte, es porti a terme, d'entrada, una fase analítica i de diagnosi de les despeses i dels ingressos municipals per comprovar si aquests contribueixen a disminuir, augmentat o mantenir les disparitats existents en les condicions de vida de dones i homes, amb la participació del Consell Municipal de Polítiques de Dones, dels partits municipals, dels sindicats i del personal treballador que així ho demani. La segona moció proposa iniciar els tràmits oportuns per a redactar els treballs, estudis i memòriesjustificatives suficients en relació a les raons que puguin justificar l’adopció per part del ple municipal d’un acord de suspensió dels tràmits de concessió de comunicació prèvia i dellicències urbanístiques pel canvi d’ús, reforma, rehabilitació i/o ampliació per a la instal·lació o ampliació d’allotjaments de caràcter turístic (apartaments turístics, habitatgesturístics, i albergs) en l’àmbit de tot el terme municipal, amb l’objecte de redactar posteriorment l’instrument de planejament adient, que considerem seria una modificació puntual del PGM, per a ordenar i regular les condicions urbanístiques d’emplaçament d’aquestes. Podeu consultar el text íntegre de les dues mocions als PDFs adjunts.

L’economia local des d'una perspectiva de gènere omple el Museu d'Art de Cerdanyola

La jornada organitzada per la secció local d'ERC va reunir més de 90 persones incloent representants d’entitats i diverses entitats feministes també de les poblacions veïnes. El taller/debat va reflexionar sobre com implantar polítiques econòmiques municipals més justes, impulsades des d'una perspectiva de gènere. «La igualtat és un dels valors republicans i hem d’avançar en aquest terreny». Amb aquest plantejament Helena Solà, va presentar aquest taller que forma part de les activitats que ERC Cerdanyola ha posat en marxa per debatre i escoltar propostes de cara a la revisió del programa electoral per al 2019. Un primer acte, abans de l'estiu, ja es va dedicar a polítiques de residu zero i medi ambient. El debat va ser moderat per Susanna López que va conduir també la dinàmica de l’acte. Les ponents eren Maribel Cárdenas, Sílvia Casola i Iolanda Fresnillo, tres expertes en el camp de les polítiques econòmiques des d'una perspectiva de gènere, així com en el món dels moviments feministes. Durant les seves intervencions van realitzar un extens anàlisi del tema. Les reflexions es van remuntar a les arrels històriques del moviment feminista, fins a la Revolució Francesa i els valors republicans, on algunes de les defensores de la causa feminista van ser, finalment, guillotinades. Van analitzar i definir també el que es pot considerar com una "economia des d'una perspectiva de gènere" que centri les seves mesures i les polítiques aplicades no en obtenir beneficis econòmics si no en prioritzar el benestar de les persones. Aquesta perspectiva econòmica inclou totes aquelles activitats que tenen com a finalitat facilitar les cures d'aquelles persones que ho necessiten al llarg de la seva vida. Què es pot fer l’Ajuntament per impulsar una economia més justa? Més enllà de la teoria, les participants van entrar en detall per proposar quines polítiques concretes es poden impulsar des dels Ajuntaments per implantar una economia i una societat més justa.

L'edifici ha estat okupat en reiterades ocasions

ERC exigeix al Govern de Cerdanyola que faci complir als propietaris de l'edifici incendiat al Carrer Tiana els seus deures de conservació de la finca

EL GRUP MUNICIPAL D’ERC EXIGEIX AL GOVERN DE CERDANYOLA DEL VALLÈS QUE FACI COMPLIR ALS PROPIETARIS DE L’EDIFICI INCENDIAT AMB ELS SEUS DEURES DE CONSERVACIÓ, SEGURETAT I SALUBRITAT. Un cop conegut l’incendi que va tenir lloc la nit del 12 de setembre a un edifici d’habitatges al carrer de Tiana (cruïllla amb la carretera de Barcelona de Cerdanyola) el Grup Municipal d’ERC a l’ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha presentat una instància per reclamar al govern municipal que exerceixi les seves potestats i exigeixi al propietari de l’edifici que compleixi amb els seus deures de conservació, seguretat i salubritat. Una situació que els veïns havíen denunciat davant de l'Ajuntament en nombroses ocasions Cal recordar que aquest edifici, ja abans de l’incendi, estava en un lamentable estat de conservació i  ha estat ocupat de forma reiterada per persones alienes a la propietat, causant múltiples problemes de convivència amb els veïns segons han explicat aquests en innumerables audiències ciutadanes prèvies als plens ordinaris municipals. L’ajuntament no pot obviar tant les obligacions de tots els propietaris de conservar els edificis en les condicions de seguretat, salubritat, accessibilitat i ornament legalment exigibles, com els deures de l’administració d’exigir al propietari el compliment d’aquell deure. També cal recordar que derivat de l’incompliment de les ordres d’execució emeses per  l’ajuntament, aquest pot imposar tot un seguit de mesures, entre les quals hi ha la imposició multes coercitives, l’execució subsidiària a càrrec del propietari, l’expropiació forçosa o la venda forçosa de l’immoble. Per tot això, hem exigit que l’ajuntament  procedeixi de forma immediat a iniciar l’oportú expedient administratiu d’ordre d’execució urgent contra el propietari de l’edifici indicat, per a què exerceixi el seu descuidat deure de conservació i manteniment, mesures entre les quals haurà d’estar la d’impedir la possible entrada de terceres persones alienes a ells i que puguin patir les conseqüències d’aquesta manca de conservació, amb els oportuns advertiments de multes, execució subsidiària, expropiació o venda forçosa, previstes per la llei.