Cerdanyola del Vallès

Totes les notícies

ERC Cerdanyola considera que cal un ampli acord per fer front a la crisi econòmica que ja pateixen moltes famílies a la ciutat

El Grup Municipal d’ERC de Cerdanyola del Vallès ha anunciat que treballa des de l’inici de l’estat d’alarma amb propostes al govern municipal i considera que cal actuar amb caràcter urgent per pal·liar la crisi econòmica derivada del confinament. En aquest sentit insta al PSC a mobilitzar tots els equips humans possibles, modificar el pressupost municipal, així com aprofitar els romanents de tresoreria -11MEUR-, i a crear una taula de treball amb els agents econòmics i socials de la ciutat. En una roda de premsa que ha tingut aquest matí de divendres, els cinc regidors d’ERC han fet un repàs a l’actualitat municipal, en especial en relació a la crisi sanitària i econòmica causada per la pandèmia de la COVID-19. Segons els republicans aquesta crisi demana una resposta ràpida i contundent de les institucions públiques, de la mateixa manera que aquestes exigeixen sacrificis a la ciutadania. En aquest context pensen que allò que s’espera dels partits és que treballin en la cerca de consensos amplis i evitin picabaralles estèrils. És en aquesta voluntat que observen que aquest raonament és exigible tant a ells i a la resta de partits de l’oposició, com, principalment, també al partit que governa en minoria. Per això mostren la seva estranyesa que, després de 6 setmanes i d’haver fet diverses ofertes i propostes de col·laboració, l’oposició no té respostes d'aquestes. Acció constructiva Els regidors d'ERC consideren que la crisi sanitària ha portat de forma paral·lela una crisi econòmica i social, tot just quan feia poc que com a societat ens en sortíem de l'anterior crisi. És per això que la seva aposta és deixar de banda els rols antics de govern i d'oposició, apostar per la cooperació política i ajuda mútua de forma real i efectiva: "les demandes dels veïns i veïnes de Cerdanyola del Vallès són reals i urgents, mereixen un ajuntament proactiu que doni la resposta necessària als seus problemes. Cal que s'escolti les propostes de tothom, i atendre les seves necessitats de forma ràpida i eficient, i això només es podrà fer si treballem plegats govern i oposició, sense exclusions.

Ja tenim les cinc persones guanyadores al concurs #RosesILlibresLliures

El concurs organitzat per ERC Cerdanyola amb motiu de Sant Jordi a Instagram s’ha resolt amb 5 guanyadores entre les persones participants. Cinc vals entre 15 i 40 euros es podran bescanviar a llibreries i floristeries de Cerdanyola del Vallès. Des de dissabte 18, cada dia s’ha publicat una pregunta sobre Cerdanyola al perfil d’Instagram d’Esquerra amb molt bona acollida. Les preguntes (i respostes) publicades han estat: 1. Com es deia la primera dona regidora que va tenir Cerdanyola del Vallès? Magdalena Llonch i Alsina. 2. Quin fet sobrepassa la història local i hi acaben intervenint el rei, les Corts i el Papa? L’assassinat de l’abat Biure del monestir de Sant Cugat la nit de Nadal de 1350. 3. A quin barri de Cerdanyola li va dedicar un poema l’escriptora Caterina Albert? Montflorit. 4. Quin palau va ser residència ocasional a Cerdanyola dels reis d'Aragó? Palau Reial de Valldaura actualment en runes a prop de la masia de Can Valldaura. 5. De quin any data l'actual edifici de l'ajuntament de Cerdanyola del Vallès, inclòs a l'inventari del Patrimoni arquitectònic de Catalunya? La Casa de la vil·la, del 1922 i estil noucentista, és obra de l’arquitecte Eduard Maria Balcells i Buigas L’organització es posarà en contacte amb les persones guanyadores per missatge directe d’Instagram per demanar-los les dades i elaborar els vals personalitzats per comprar llibres i flors als comerços de Cerdanyola que col·laboren amb aquesta iniciativa. Els cinc vals es podran bescanviar fins que hagin passat dos mesos de la fi de l’estat d’alarma i estan distribuïts de la següent manera: un de 40€ en llibres dos de 20€ en llibres dos de 15€ en flors Les llibreries i floristeries adherides on es podrà bescanviar els premis són: Llibreria l’Aranya: Santa Anna 1, 935809535, https://www.llibrerialaranya.com/ Llibreria Éfora: Passeig de Cordelles 18, 673078608 Llibreria Casanovas: Fontetes 25, 936923521, https://www.llibreriacasanovas.

Esquerra convoca el concurs #RosesILlibresLliures per Instagram

La Secció Local d’ERC proposa celebrar Sant Jordi amb un concurs en línia en lloc dels actes al carrer. Es donaran cinc premis per comprar llibres i roses als comerços de Cerdanyola. La diada de Sant Jordi no es podrà celebrar amb les tradicionals parades de llibres i roses però la Secció Local d’ERC de Cerdanyola vol adaptar la celebració d'una de les festes més importants del calendari. A falta de sortir a places i carrers a gaudir de la primavera Esquerra proposa un concurs en línia al perfil d’Instagram @ERCerdanyola amb l’etiqueta #RosesILlibresLliures. A partir de dissabte 18 d’abril i fins el dia abans de Sant Jordi es publicarà cada dia al matí una pregunta relacionada amb Cerdanyola. Les respostes s’hauran de fer a la mateixa publicació de la pregunta i abans no es publiqui la següent. Per optar als premis cal ser major d’edat i seguir els perfils d’Instagram d’ERC (@ERCerdanyola) i Jovent Republicà (@joventCDV) de Cerdanyola. Els premis es sortejaran entre les persones que hagin respost totes les preguntes correctament. Els premis són 5 vals per comprar llibres i flors als comerços de Cerdanyola que col·laboren amb aquesta iniciativa distribuïts de la següent manera: un de 40€ en llibres, dos de 20€ en llibres i dos de 15€ en flors. Esquerra vol expressar així el suport al comerç local que està patint la crisi, en especial les llibreries i floristeries que en aquestes dates tenen una part important de la facturació anual. En breu es publicarà el llistat de les llibreries i floristeries on es podran bescanviar els bons. El dia de Sant Jordi es farà publica la llista de persones guanyadores per celebrar, fins on sigui possible, una data que volem que segueixi sent especial tot i el confinament. Executiva Local d’ERC a Cerdanyola 17 d’abril de 2020   ANNEX: Bases del concurs La Secció Local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Cerdanyola del Vallès convoca el concurs Instagram #rosesillibreslliures en motiu de la Diada de Sant Jordi 2020.

Comerços col·laboradors del concurs #RosesILlibresLliures

Els cinc premis del concurs que organitza Esquerra per Sant Jordi a Instagram es podran bescanviar a les llibreries i floristeries de Cerdanyola del Vallès col·laboradores durant dos mesos. El concurs #RosesILlibresLliures que convoca la Secció Local d’ERC a Cerdanyola mitjançant el perfil d’Instagram està dotat amb 5 premis per comprar llibres i flors als comerços de Cerdanyola que col·laboren amb aquesta iniciativa. Els premis són cinc vals distribuïts de la següent manera: un de 40€ en llibres dos de 20€ en llibres dos de 15€ en flors. Els vals tindran una validesa de dos mesos a partir del 23 d’abril de 2020. Les compres es podran fer a les botigues quan tornin a obrir o mitjançant els canals de distribució que cadascuna d’elles contempli. Les llibreries i floristeries adherides, fins al moment, on es podrà bescanviar els premis són: Llibreria l’Aranya: Santa Anna 1, 935809535, https://www.llibrerialaranya.com/ Llibreria Éfora: Passeig de Cordelles 18, 673078608 Llibreria Casanovas: Fontetes 25, 936923521, https://www.llibreriacasanovas.net/ Llibreria Lilliput: Sant Ramon 126, 679681198, http://www.llibrerialilliput.cat/ Llibreria Torrente: Torrent 1, 935805238 Llibreria Papers: Plaça del Pi 3 (Bellaterra), 9359210 93 Floristeria Casamitjana: Sant Martí 104, 936923928, https://www.floristeriacasamitjana.cat/ Flors Sant Ramon: Plaça Sant Ramon 13, 936927971 Floristeria Morera: Av. Catalunya 35, 936921189, https://www.floristeriamorera.net Floristeria Fermaflors: Francolí 31, 637700199 Estem pendents de contactar amb la resta de comerços de Cerdanyola d’aquests sectors per incorporar-los a aquest llistat. Si alguna llibreria o floristeria s’hi vol adherir pot fer-ho escrivint a cerdanyola@esquerra.cat i ens hi posarem en contacte. Esquerra vol expressar així el suport al comerç local que està patint la crisi, en especial les llibreries i floristeries que en aquestes dates tenen una part important de la facturació anual.

ERC Cerdanyola farà una trobada oberta per videoconferència dimecres 15 d’abril a les 19:00h

Esquerra vol mantenir les trobades periòdiques obertes a tota la ciutadania de Cerdanyola mitjançant una sessió en línia. Aquest sistema ja l’han fet servir l’Executiva i el Grup Municipal per organitzar-se de forma no presencial. Dimecres 15 d’abril a les 19:00h la Secció Local d’ERC Cerdanyola farà una trobada oberta en format de videoconferència. Si bé la crisi sanitària de la COVID-19 restringeix les reunions presencials que es feien mensualment al local, tant l’Executiva local com el Grup Municipal s’han seguit coordinant de manera telemàtica amb uns recursos que també es poden aplicar a les trobades amb la militància i obrir-los a tothom que vulgui participar. Els principal tema a tractar serà les propostes que ha fet el Grup Municipal al govern local per ajudar a superar la crisi sanitària, incloent l’oferiment d’ERC per treballar una modificació del pressupost. També s’informarà dels punts tractats al ple virtual de dimecres 8 d’abril entre els que destaca el conveni que retorna espais de l’Escola Bellaterra a la UAB. Malgrat el confinament, ERC Cerdanyola segueix treballant i volem fer-ho amb transparència i oberts a la participació. Com a totes les obertes, qui vulgui hi pot participar per fer arribar preguntes o propostes tant a les persones regidores com a les responsables locals d’Esquerra. La videoconferència es farà amb la plataforma de codi obert Jitsi i s’hi pot accedir de la següent manera: Des de l’ordinador: obrir el navegador Chrome i accedir a la web https://meet.jit.si/ERCerdanyola Des del mòbil o tauleta: instal·lar la APP Jitsi Meet i accedir a la sessió «ERCerdanyola» Per tal de fer la sessió fluida s’estableixen les següents condicions de funcionament: La sessió tindrà una persona que moderarà les intervencions Es pot demanar la paraula mitjançant la icona de la ma o fent la pregunta directament al xat de la sessió Qui no estigui intervenint ha de tenir el micròfon silenciat Si no es disposa de bona connexió, és recomanable baixar la resolució de la imatge Cal recordar que la pàgina és pública i qualsevol informació que s’hi transmeti pot ser observada per tercers.

El Grup Municipal d’Esquerra sol·licita mobilitzar part del romanent de tresoreria d’11 milions per afrontar la crisi econòmica derivada de la COVID19

ERC de Cerdanyola del Vallès va aprofitar el Ple Extraordinari que es va fer dimecres 8 d’abril per videoconferència per demanar que es faci una revisió urgent del pressupost d’acord amb les noves necessitats que tindrà la ciutat. Deu de les dotze resolucions de les que es va donar compte al ple extraordinari del 8 d’abril de 2020 tenien relació amb evitar la propagació de la COVID19. Mesures com el tancament de centres i serveis, reduir horaris, establir el teletreball, són mesures necessàries i algunes d’elles havien estat proposades pel Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola. En tot cas Esquerra va reclamar, que més enllà de les que tenen relació amb la salut, cal establir també mesures que pal·liïn la crisi econòmica que moltes famílies ja estan vivint a causa del tancament d’empreses i negocis. En aquest sentit ERC va fer les següents propostes al govern municipal: - Crear una taula de treball amb els actors socials i econòmics per definir les ajudes, comptant amb representants dels autònoms, comerç, hostaleria, empresarial i famílies, entre altres. - Modificar el pressupost municipal del 2020 tot adaptant-lo a les necessitats actuals. - Dedicar fins on sigui possible el superàvit de 7’5 milions d’euros de la liquidació del pressupost de 2019, amb un romanent de tresoreria d’11 milions, a pal·liar els efectes d’aquesta crisi. Pel que fa a les Ordenances Fiscals, Esquerra va votar en contra ja que no aborden polítiques clau per al futur de la ciutat com bonificar la taxa de residus a qui en redueixi la generació i recicli, augmentar l’IBI dels pisos buits un 50% als grans tenidors, i apostar pel transport públic i la mobilitat sostenible. Les ordenances aprovades entraran en vigor, en la seva majoria, l’any 2021 pel que no seran de gran ajuda en la crisi actual. El Grup d’ERC va recordar algunes de les demandes en matèria econòmica ja presentades al Govern Municipal com: - Ajornar els pagaments de l’IBI i la taxa de residus en un nou calendari fiscal.

ERC Cerdanyola considera un error el conveni aprovat al Ple Municipal pel qual finalitza l'ús d'espais de la UAB per l’Escola Bellaterra

L'escola no podrà utilitzar el mòdul de direcció, de biblioteca i del gimnàs i tampoc no tindrà cap compensació a canvi. Aquesta situació no respon a les necessitats de la ciutat, ni del centre educatiu, ni de les famílies, ni dels infants. El Ple extraordinari celebrat per videoconferència el dimecres 8 d'abril va aprovar un conveni mitjançant el qual l'Escola Bellaterra perd uns espais situats a la Facultat de Ciències de l'Educació que venia utilitzant des de fa més de 30 anys: el mòdul de direcció-consergeria, la biblioteca i el gimnàs de l'esmentada escola. El govern socialista va comptar, de nou, amb el suport d’En Comú Podem i de Junts per Cerdanyola per aprovar la seva proposta. El grup municipal d'ERC va votar en contra d'aquest punt i va demanar la seva retirada de l'ordre del dia, atès que no creien adequat la seva discussió en un ple extraordinari que tenia com a finalitat la de donar comptes de la resposta municipal a la crisi sanitària provocada per la COVID 19. Els republicans consideren que un ple ordinari seria el més adient per tractar un assumpte sobre el qual tampoc no es tenia tota la informació, mancava documentació a l'expedient, no hi havia cap necessitat, ni urgència per Cerdanyola, i que produïa un evident perjudici a l'escola. El tripartit que vota sistemàticament de forma conjunta en el ple (PSC, Comuns i JxC), no va voler atendre a les peticions d'ERC i va rebutjar la retirada del punt de l'ordre del dia que si va rebre el suport de C’s, Guanyem i PP. Posteriorment els mateixos partits van votar a favor de la proposta, a la qual es van abstenir Ciutadans i PP i van votar en contra ERC i Guanyem. Aquest acord suposa que a partir d'aquest mes de juliol l'Escoleta deixarà de poder fer servir el mòdul de Direcció-Consergeria i de la Biblioteca, i el juny del 2023 perdrà l'ús del gimnàs en favor de la Universitat Autònoma de Barcelona. Des d'ERC s'opina que, sent necessari i imprescindible gaudir de bones relacions amb la UAB, això no passa per cedir gratuïtament en totes les seves peticions, quan encara li resten per complir a aquesta institució molts dels seus deures vers Cerdanyola, com la cessió de terrenys, el pagament d'impostos i de serveis prestats pel municipi, etc.

ERC Cerdanyola proposa l’adaptació integral del pressupost municipal per pal·liar els efectes de la COVID-19 a Cerdanyola

L’excepcionalitat de la situació actual i la transformació de la vida a la ciutat, que la pandèmia pel SARS-COV-2 ha suposat, requereix, a criteri d’ERC Cerdanyola, d’una adequació total dels pressupostos. La situació en què ens trobem fa que diàriament s’adoptin mesures de tipus sanitari i econòmic per donar resposta a les necessitats que es van plantejant. Entre elles la situació de confinament, que es preveu llarga, modifica radicalment la vida de les persones. Cerdanyola és i probablement serà una ciutat totalment diferent a la què es preveia quan es van planificar i aprovar els pressupostos municipals. El Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola insta al govern de la ciutat a que modifiqui els pressupostos per tal de fer-los una eina capaç de donar resposta als nous requeriments que es plantejaran els propers mesos i què en el moment de la seva aprovació eren imprevisibles. En conseqüència, el grup municipal, d’acord amb la seva actitud propositiva i de col·laboració permanent, s’ofereix per estudiar els canvis que cal incorporar al pressupost i a donar suport en la materialització d’aquesta modificació i es treballi en la seva aprovació tan bon punt s’estabilitzi la situació sanitària i decaigui l’estat d’alarma. Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola 30 de març de 2020  

ERC Cerdanyola proposa una bateria de mesures per fer front als efectes causats per la COVID-19

La gravetat de la situació actual exigeix la col·laboració de tots els partits. És per això que ERC Cerdanyola sol·licita al govern municipal que desenvolupi les mesures que es detallen a continuació per tal de pal·liar els efectes de la crisi provocada per la COVID-19. El Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola sol·licita que es convoquin els òrgans col·legiats de forma virtual mitjançant videoconferència com estan fent altres municipis catalans. La situació de crisi no ha d’impedir, ans al contrari, la participació política, atès que és necessari que les administracions públiques donem resposta a aquesta crisi sanitària i social. En aquest sentit, fa una setmana Esquerra ja va oferir al govern municipal el seu suport per crear una comissió de crisi institucional per abordar les dificultats que vagin sorgint per situar amb rapidesa i eficàcia a l’Ajuntament al costat de totes les persones que ho necessitin ja sigui per motius de salut o bé, per dificultats econòmiques. La transparència del Govern Municipal i la bona comunicació els partits de l’oposició no han de quedar afectades pel treball a distància sinó que, tot al contrari, cal que siguin el més fluides possible. Pel que fa a les mesures publicades a la web municipal, Esquerra urgeix que es facin efectives les següents disposicions: Exempció de les taxes municipals a les activitats econòmiques afectades pel tancament obligatori o la crisi derivada, incloent la taxa de recollida de residus comercials, l’ocupació d’espai públic, la taxa de parades dels mercats. Abonament de les quotes corresponents al període d’aturada de l’activitat dels serveis públics municipals com les escoles bressol, equipaments esportius, i cursos diversos. Més enllà de les mesures que ja ha aprovat el govern local per via de resolució, el Grup Municipal proposa les següents mesures urgents: Salut Fer un seguiment diari dels serveis de salut, centres d’atenció primària i residències sociosanitàries, centres de dia i de gent gran de Cerdanyola per detectar possibles focus d’infecció i atendre les necessitats que puguin presentar.