Cerdanyola del Vallès

Totes les notícies

Presentació oficial de la candidatura d'Helena Solà a l'alcaldia de Cerdanyola

El proper 28 de gener, a les 19,30 h., al teatre de l'Ateneu de Cerdanyola farem la presentació oficial d'Helena Solà com a candidata a l'alcaldia de Cerdanyola. L'acte comptarà també amb la participació del diputat Gabriel Rufián i del catedràtic i ex-conseller de Cultura Joan Manuel Tresserras. A més de les intervencions està previst que el públic pugui formular a la candidata a l'alcaldia, directament, tota mena de preguntes relatives als projectes d'ERC per a la ciutat.

ERC, Cerdanyola, Lama Thubten Wangchen

Més de cent persones segueixen la conferència del Lama Thubten Wangchen sobre drets humans i exili

VIDEO INTEGRE DE LA CONFERÈNCIA A L'INTERIOR - Més de cent persones van omplir, ahir, la sala d'exposicions de l'Ateneu de Cerdanyola per seguir la conferència del Lama Thubten Wangchen sobre drets humans i exili. La conferència la va organitzar l'Ateneu Republicà de Cerdanyola, entitat promoguda per la secció local d'ERC a Cerdanyola per tirar endavant activitats i conferències alienes al dia a dia polític de la ciutat. Aquesta conferència es realitzava en un moment molt especial. Tal i com el Lama va recordar, aquest any es compleixen 60 anys des de que la Xina va envaïr violentament el Tíbet, provocant des d'aquell moment la mort de més d'un milió doscentes-mil persones. El mateix Thubten Wangchen és una víctima directa d'aquella invasió. Amb només quatre anys va perdre a la seva mare, i fins als nou anys es va veure obligat a fer de captaire pels carrers de la Índia per poder sobreviure, dormint als carrers. No va ser fins als nou anys que el govern de la Índia, atenen als precs del Dalai Lama, va accedir a escolaritzar a més de mil nens del Tibet que vivien una situació similar. Amb els anys, Thubten Wangchen va aconseguir ordenar-se Lama, passant a ser un dels pocs elegits que cursen els seus estudis al convent del Dalai Lama, sota la seva tutela personal. Des de fa anys forma part del Parlament Tibetà a l'exili i està afincat a Barcelona, on ha fundat la Casa del Tibet. Segons va anunciar durant la seva xerrada, actualment estan preparant una manifestació multitudinària, que tindrà lloc a Brusel.les, coincidint amb el 60è aniversari de la invasió del Tíbet per la Xina. El Lama va animar als presents a no defallir en la lluita per les llibertats. Afegint, però, que cal fer-ho sempre de forma pacífica i intentant que la duresa i durada de la lluita no afecti a l'armonia interior de les persones que formen part de la mateixa. A l'acte també hi van intervenir Helena Solà, candidata d'ERC a l'alcaldia de Cerdanyola, que va recordar com, a instàncies d'ERC, des de fa anys l'Ajuntament de la ciutat du a terme, de forma regular, activitats per denunciar la situació del Tíbet, Àngel Solà, estudiós del Dharma i Mindfulness, Jordi Carot, director de documentals i profund coneixedor del drama del Tibet i Maria Teresa Pous, coautora amb el Lama del llibre "Lluny del Tibet".

Comencen els cafès informatius amb Helena Solà, candidata a l'alcaldia de Cerdanyola

Aquesta setmana ha començat una ronda de cafès informatius amb Helena Solà, candidata d'ERC a l'alcaldia de Cerdanyola. Durant les properes setmanes està previst fer cafès a tots els barris de la ciutat. Aquests actes de petit format, oberts a tothom, es realitzen sense cap mena de guió previ i tenen com a objectiu facilitar en diàleg directe entre la candidata i els ciutadans que faciliti l'intercanvi d'opinió i informacions en els dos sentits. Els ciutadans tenen l'oportunitat de preguntar directament sobre els trets principals del programa d'ERC. Al mateix temps, Solà i els membres del seu equip que participen amb ella als cafès tenen també l'oportunitat de conèixer amb més detall els problemes, necessitats i propostes dels veïns. En aquesta primera convocatòria, que es va fer a Cal Pintxo, els veïns van interpel·lar a la candidata sobre una gran varietat de temes, entre els quals es podrien destacar aquests: - Possibles millores a l'organització administrativa de l'Ajuntament. - Estat actual del projecte de crematori. - Possibles solucions per a les pistes de tennis abandonades del sector Polizur. - Propostes d'ús per al solar del Carrer Josep Panné. - Conveniència d'organitzar referèndums ciutadans quan calgui prendre grans decisions de ciutat. - Informació sobre el Pla Estratègic de Ciutat del partit. - Estratègies per millorar la neteja dels carrers. - Possibles polítiques per millorar les escoles bressol de Cerdanyola. L'assistència al cafè tant de ciutadans particulars com de representants de diverses entitats de Cerdanyola va atorgar al diàleg un elevat grau de dinamisme. ERC a Cerdanyola anirà informant sobre les properes convocatòries d'aquests cafès (que està previst que es realitzin amb periodicitat setmanal) mitjançant les nostres xarxes socials.

Conferència sobre drets civils i exili polític a càrrec del Lama Thubten Wangchen, membre del Parlament Tibetà a l’Exili

El proper dijous, 17 de gener, a les 19 h., el Lama Thubten Wangchen (parlamentari tibetà a l’Exili, fundador de la Casa del Tibet a Barcelona i representant del Tibet a Espanya) pronunciarà a l’Ateneu de Cerdanyola del Vallès una conferència sobre Drets Civils i Exili Polític. Durant l’acte també es presentarà el seu llibre “Lluny del Tibet”. Escrit en col·laboració amb María Teresa Pous i amb pròleg del Dalai Lama, al llibre s’explica la seva vida. Des de la mort de la seva mare a un camp de treball xinès quan ell tenia només 4 anys als seus anys fent de captaire a la Índia per poder sobreviure fins que el govern indi el recollí i li donà educació. L’acte ha estat organitzat per l’Ateneu Republicà (secció cultural d’ERC a Cerdanyola, que durant els darrers anys ha organitzat a la ciutat diverses conferències i activitats culturals) per respectar el desig del Lama de no participar en actes directament organitzats per partits polítics i és obert a tothom. L’acte també comptarà amb la intervenció de:    El director de cinema Jordi Carot.Entre d’altres projectes, Carot és co-director del documental Earth Sutra (estrenat al 2017). Centrat en la vida dels personatges de l’exili tibetà a Índia i Nepal el projecte va comptar amb la col·laboració de personalitats tant rellevants com el propi Dalai Lama, entre molts d’altres.   Àngel Solà, estudiós de Dharma i del ‘mindfulness’,i coneixedor de la realitat del Tibet.   Helena Solà, candidata d’ERC a l’alcaldia de Cerdanyola,que moderarà el col·loqui que tindrà lloc després de la presentació.      

Una oportunitat d’exercir el nostre dret a vot: 26 de maig de 2019

Les persones majors d’edat procedents de la Unió Europea i de països amb conveni també poden votar el proper 26 de maig. Cal presentar una sol·licitud per constar al cens electoral abans del 15 de gener, o del 30 de gener si es té ciutadania europea. El proper 26 de maig hi haurà una jornada electoral per triar els nostres representants als Ajuntaments i al Parlament Europeu on, com és habitual, podran votar totes les persones adultes amb nacionalitat espanyola. Es podrà comprovar que es consta al cens electoral a la ciutat on s’està empadronat, com és habitual. El que no és tant conegut és que també poden votar totes les persones majors de 18 anys amb nacionalitat d’un país de la Unió Europea (a les europees i a les municipals) així com els originaris d’alguns altres països amb conveni de reciprocitat (només als comicis municipals). Els països amb conveni i ciutadans a Cerdanyola són: Noruega, Equador, Bolívia, Colòmbia, Xile, Perú, Paraguai, Islàndia, Nova Zelanda i Corea del Sud. Per poder exercir aquest dret cal ser major d’edat i estar empadronat. Si s’és d’un estat de la Unió Europea: cal manifestar la voluntat d’exercir el dret a vot i el termini per inscriure’s acaba el 30 de gener. Si s’és d’un estat amb conveni de reciprocitat: cal tenir autorització de residència i haver viscut a Espanya durant 5 anys (només 3 en el cas de Noruega). En aquests casos el termini per inscriure’s al registre de votants acaba el 15 de gener. Per més informació o ajuda en la tramitació de les sol·licituds (veure documents adjunts) podeu enviar un correu electrònic a ciutadania@esquerra.cat o venir presencialment al local d’Esquerra dilluns de 11:00 a 13:00 i dimecres de 17:00 a 19:00, al carrer Sant Ramon 177 de Cerdanyola on us assessorarem. El dret a vot és un dels fonaments de la democràcia i un pilar dels valors republicans junt amb la llibertat, la igualtat i la solidaritat. Exercir-lo és una de les formes de fer realitat la participació política i fer arribar la nostra veu amb força allà on es prenen les decisions que ens afecten.

Mocions al Ple de desembre. Modificació del PGM al Sector Bellaterra i millora de la recollida selectiva

Al ple del mes de desembre, que aquest mes es farà el dijous, 20 de desembre, ERC Cerdanyola ha presentat aquestes dues mocions.   Moció per modificar el PGM en el Sector Bellaterra. Aquesta moció planteja posar al dia el PGM vigent a Bellaterra, que encara conserva, bàsicament, els trets originals del redactat al 1976, i que considerem totalment obsoletes. La moció proposa facilitar els processos de divisió i segregació parcel·lària, disminució de la superfície mínima de la parcel·la, i permetre, en alguns supòsits i zones, els habitatges plurifamiliars. Tanmateix, l’augment d’edificabilitat i de parcel·les, podrà comportar també l’increment dels necessaris equipaments dels quals actualment també en pateix dèficit Bellaterra.   Moció per la millora del sistema de recollida selectiva. Aquesta moció proposa fer un estudi, en un termini màxim de 3 mesos, sobre quins són els sistemes de recollida, domiciliaria i comercial, que cal implantar i quins canvis cal fer en el contracte actual, de cara a assolir els objectius de recollida selectiva de residus fixats per l’any 2020, avaluant com a mínim la viabilitat tècnica i econòmica d’implantar el sistema de recollida “porta a porta” (ja sigui a tot el municipi, ara sigui per barris), o el sistema de pagament per generació o qualsevol altre sistema que eviti l’anonimat, identifiqui clarament el productor de residus, sigui molt eficient en la captura dels recursos existents i minimitzi la producció de la fracció resta. Podeu consultar les dues mocions, íntegres, als PDFs adjunts.

Cerdanyola, Cerdanyola del Vallès, Marató, TV3

ERC - Cerdanyola organitza una "paradeta" solidària per col·laborar amb la Marató de TV3

L'agrupació local d'ERC a Cerdanyola del Vallès ha organitzat, avui, una paradeta solidària per recaptar fons en suport a "La Marató" de TV3, que aquest any, un cop més, està dedicada a la investigació contra el càncer. Durant tot el matí, un grup de militants i simpatitzants d'Esquerra a la ciutat han estat venent llibres de segona mà, donats per diversos ciutadans, i oferint també xocolata calenta a tothom que volgués fer la seva donació. Teniem també a sobre de la taula un bon assortit de llaços grocs per a totes les persones que en volguessin un per demanar l'alliberament dels presos polítics. S'han exhaurit. La recaptació final ha estat de 540 euros. Aquesta activitat ha estat també una excel·lent oportunitat per parlar directament amb totes les persones que s'han acostat per col·laborar o fer un cop d'ull als llibres exposats i poder intercanviar opinions sobre l'actualitat política, tant local com nacional. Gràcies a tots els que avui ens heu donar suport en aquesta iniciativa i gràcies també als responsables de la Marató per la tasca que fan des de fa ja tants anys.

ERC - Cerdanyola formula tres propostes de futur per a Bellaterra

La secció local d'ERC a Cerdanyola del Vallès hem organitzat avui una xerrada col.loqui per tractar sobre el futur de Bellaterra i donar a conèixer les nostres principals propostes per a l'EMD. A l'acte han intervingut, a més d'Helena Solà, candidata a l'alcaldia de Cerdanyola, president de l'agrupació d'EMDs de Catalunya i president de l'EMD de Valldoreix, el professor universitari i veï de Bellaterra Enric Marin Otto i Quim Oltra, portaveu d'ERC a l'EMD de Bellaterra. Durant la xerrada, a més d'analitzar els avantatges que per a Cerdanyola podria comportar l'existència de l'EMD de Bellaterra si les relacions entre Ajuntament i EMD fossin millor gestionades s'han enumerat també alguns dels principals temes pendents que cal resoldre, des de fa temps, a Bellaterra. En aquest marc Helena Solà ha anunciat les tres principals línies d'actuació que ERC Cerdanyola proposa per a Bellaterra si aconsegueix guanyar les eleccions. - Establiment amb l'EMD d'un conveni "de màxims" com el que té Valldoreix, amb el màxim nivell competencial. Segons han afirmat tant Solà com Quim Oltra, aquest nou conveni s'establiria de forma immediata, i podria estar entre les primeres decissions que adoptés un ajuntament governat per ERC si els ciutadans li atorguessin la seva confiança. - Ampliar els límits territorials de l'EMD amb la incorporació de Can Fatjó dels Aurons, tal i com fa temps que es reclama des de Bellaterra. - Incrementar les mesures de seguretat tant aviat com es pugui. Fugint de promeses demagògiques, Solà i Oltra han recordat que la mateixa Cerdanyola pateix en aquests moments de dèficit d'efectius policials, cosa que ja ha estat denunciada pel nostre partit. De forma immediata, però, es podrien posar en marxa altre tipus de mesures com incrementar el número de càmeres de seguretat, connectant-les a la policia local i mossos d'esquadra, incrementar la il.luminació o millorar la neteja d'alguns solars. Segons ha dit Helena Solà, aquests és un compromís ferm que ERC ha volgut adquirir en públic, davant dels mitjans de comunicació i dels veïns de Bellaterra que assistien a l'acte.

ERC presenta al ple de novembre una moció per enllaçar totes les estacions ferroviàries de la ciutat

A aquest ple de novembre, ERC presenta una moció instant el govern municipal a crear una taula de treball amb l’AMB, la Diputació de Barcelona, la UAB, el Consorci del Centre Direccional i el Parc Tecnològic del Vallès per tal de dissenyar, finançar i implementar una línia de transport públic integrat que enllaci les quatre estacions ferroviàries del municipi  (Cerdanyola-Ripollet de RENFE, Cerdanyola Universitat de RENFE, UAB de FGC i Bellaterra de FGC). Aquesta nova línia de transport públic permetria enllaçar Cerdanyola amb Bellaterra, passant pel Parc Tecnològic, el Parc de l'Alba i la UAB. Podeu llegir el text íntegre de la moció al PDF adjunt.