Cerdanyola del Vallès

Totes les notícies

ERC Cerdanyola, a "Cims X la Llibertat"

Ahir, una nodrida representació de militants i simpatitzants d'ERC a Cerdanyola del Vallès va participar a "Cims X La Llibertat", l'acció esportiva i reivindicativa en benefici de l'Associació Catalana dels Drets Civils i que tenia com a objectiu conscienciar de la injustícia que representa la situació dels nostres presos, exiliats i represaliats polítics, així com transmetre el nostre suport incondicional tant a ells com a les seves famílies. L'activitat convocada consistia en una ascensió simultània a 18 cims de la nostra terra directament pels nostres presos, exiliats i represaliats polítics. Des de Cerdanyola va sortir un autobús ple d'amics de diverses entitats, i també persones a nivell individual, que vam pujar fins al Castell de Montgrí. Altres, que per diversos motius d'agenda no van poder sumar-se a l'expedició "oficial", van fer altres cims o es van afegir a la inicativa "Cim-0". Des d'aquí, de tot cor, gràcies a tots per la vostra implicació.

La manca de política d'organització interna del Govern Local fa perillar les ordenances fiscals pel 2019

No hi ha polítiques municipals d’organització ni estratègies de recursos humans. La manca de previsió bloqueja els serveis i atura les tramitacions. A més, Compromís no és exigent amb els procediments i les formes com ho exigia quan era a l’oposició. La inexistent política d'organització interna de l'ajuntament per part de Compromís per Cerdanyola va frustrar que el ple passat s'aprovés l'ampliació de la tarifació social en relació als serveis públics d'educació, esports, cultura, joventut i dels prestats a les instal·lacions del Parc Esportiu Municipal Guiera. Tal i com va advertir al ple passat la portaveu d'ERC a l'ajuntament, Helena Solà, el fet que encara no s'hagi resolt com implementar les noves funcions de la tresorera municipal en la tramitació dels expedients, pot fer que la modificació de les ordenances fiscals, que s'haurien d'actualitzar i modificar per l'any 2019, tampoc es puguin aprovar a temps. Les ordenances fiscals regulen els ingressos mitjançant tributs que cobra l'ajuntament, com poden ser, per exemple, l'IBI, l'IAE, residus o d'altres taxes municipals. Cal recordar que per l'any 2018 el govern també va ser incapaç d'aprovar el gruix d'aquestes ordenances fiscals però, si llavors va ser per no pactar un text consensuat, per l'any 2019 la seva no aprovació pot esdevenir per qüestions de legalitat en la tramitació dels expedients. ERC de Cerdanyola del Vallès entén que no es pot permetre dur uns expedients per la seva aprovació al ple de forma incomplerta i sense haver seguit amb els tràmits i procediments legalment establerts. Procediments legals que Compromís per Cerdanyola va ser escrupolosament curós d'exigir, com no pot ser d'una altra manera, quan era a l'oposició, però ara sembla haver oblidat complir amb allò que abans reclamava per d'altres. Aquest no és un fet aïllat, durant els més de 3 anys de govern de Compromís de Cerdanyola en solitari no ha estat capaç de dur a terme cap estratègia de recursos humans i organització per a millorar tant les condicions de treball del personal municipal, com els sistemes organitzatius interns imprescindibles per a oferir un bon servei a la ciutadania.

ERC promou que Cerdanyola entri a la Zona 1 de transport públic

Els títols de transport més usats a Cerdanyola costaran la meitat. Esquerra aprovarà l’ampliació de la Zona 1 de transport públic per diversos municipis a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. ERC ha promogut, com a part del govern de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que Cerdanyola passi a formar part de la Zona 1 en el mapa de transport públic a partir de l’1 de gener de 2019, juntament amb la resta de ciutats metropolitanes. Aquest fet comportarà una important reducció en el preu dels bitllets de transport dins dels trajectes de la primera corona, en especial els que tenen origen o destinació a la ciutat de Barcelona. Actualment les dues estacions de RENFE de Cerdanyola (Centre i UAB) tenen més de 20.000 viatgers diaris, que juntament amb els desplaçaments diaris a les estacions de FGC de Bellaterra i de la Universitat Autònoma (més d’11.000 viatgers), i les xarxes interurbanes d’autobusos ( més de 6.000 viatgers/dia), configuren una demanda en transport públic molt important gran part de la qual es beneficiarà de les noves tarifes. Helena Solà, que com consellera de l'Àrea Metropolitana participarà el dia 16 d’octubre en el consell metropolità que sotmetrà a aprovació inicial la futura integració tarifària, considera que “és una bona notícia que Cerdanyola formi part de la zona 1, i que s’hagi definit correctament com serà l’aportació econòmica que això suposa pel municipi. El nostre model continua sent la TMobilitat, en el qual pagues per la distància real i la freqüència que es fa ús del transport públic, però fins que aquesta s’implementi hem de donar la benvinguda a l’abaratiment del preu del transport públic. Esperem que augmenti l’ús del transport púbic i una disminució dels desplaçaments en vehicle privat, pels efectes positius que això tindrà en la salut i en la cura del medi ambient per la rebaixa d’emissions de contaminants”. Cal tenir present que aquesta integració tarifària vindrà acompanyada amb l’aplicació del tribut metropolità que gravarà als propietaris de béns immobles.

Una de les reunions de treball realitzades

Comencen les sessions de treball per el·laborar el programa electoral per a les municipals del 2019

Han començat ja, amb bon ritme, les reunions de treball per confeccionar el programa electoral de Cerdanyola de cara a les eleccions municipals del proper any. Aquestes reunions van començar, de fet, abans de l'estiu i s'han intensificat després de les vacances. Durant les darreres setmanes, s'han incorporat a les sessions de treball realitzades diverses persones pertanyents a diversos àmbits i entitats de la ciutat a les quals hem convidat a aportar els seus punts de vista sobre l'actual estat de la ciutat, així com sobre les seves opinions al voltant de les actuacions més urgents a dur a terme a curt, mig i llarg termini. Aquestes sessions de treball s`han estructurat en torn a quatre grans eixos de treball: - Polítiques per a les persones. - Territori i Sostenibilitat. - Economia. - Funcionament de l'Administració Local. Al mateix temps, s'han començat ja, a dur a terme, reunions de treball amb diverses associacions i entitats amb similar objectiu: conéixer de primera mà les seves inquietuds, necessitats i propostes. Molt aviat farem també públic el calendari dels nostres programes als barris. Volem recollir el màxim volum d'informació amb la finalitat d'el·laborar un programa electoral acurat, detallat, i proper a les necessitats de la ciutat. Si ens vols fer arribar les teves idees o propostes o t'interessaria passar a formar part d'alguns dels grups de treball que ja s'estan reunint, no ho dubtis. Ens pots contactar mitjançant l'adreça de correu electrònic cerdanyola@esquerra.cat. Ens encantarà conèixer de primera mà qualsevol cosa que ens vulguis explicar...

ERC Cerdanyola participa a Cims per la Llibertat (dissabte, 13 d'octubre)

El proper dissabte 13/10/18 hi ha organitzada una ascensió simultània a 18 cims triats pels presos politics per reivindicar-ne la seva llibertat i transmetre el suport incondicional a les seves famílies. Més informació a:   https://cimsperlallibertat.cat/   A hores d'ara tots tenen les inscripcions plenes i alguns són poc aconsellables ja una gran afluència pot provocar situacions de dificultat. Això no vol dir que no hi puguem participar amb seny. Cal recordar que també està disponible la inscripció anomenada CIM ZERO prevista per col·laborar econòmicament sense participar activament.   Que podem fer per participar?   INDIVIDUALMENT Fer una de les ascensions. Fer-nos una foto i enviar-la a cerdanyola@esquerra.cat. En farem un recull per donar difusió a l'acte. Teniu tota la informació a la web de la organització.   SORTIDA ORGANITZADA L'Agrupament Escolta Pau Casals de Cerdanyola ha organitzat un autobús per participar al cim triat per la Dolors Bassa, el Montgrí (Baix Empordà) i ofereix 10 places que a hores d'ara queden lliures. Més informació a l'enllaç. https://www.cimsxlallibertat.cat/fitxes-x.html?id_sel=5 El cost de l'autobús anar i tornar són 10€ (si s'omple quedaran uns 50€ de marge que es donaran a la organització de l'esdeveniment. Sortirem a les 07:00 del PEM Guiera per fer començar l'ascensió a les 09:00h i tornar a ser a Cerdanyola a les 17:00h aproximadament. Cal dur esmorzar i dinar a més de les proteccions habituals adequades a la muntanya on anem (gorra, crema solar, calçat esportiu, abric, etc). Qui estigui interessat pot escriure al mail abans indicat abans de dimarts que ve 9/10/18 per reservar plaça. S'adjudicaran per ordre de petició i es confirmaran personalment.

Un intant de la recepció, a la Biblioteca de Cerdanyola

Cerdanyola acull la trobada internacional de víctimes de l'amiant

Ahir dijous una representació de l'Agrupació local d'ERC a Cerdanyola vam assistir a la recepció oficial que es va fer a la Biblioteca de Cerdanyola a les Assocacions de Víctimes de l'Amiant. L'elecció de la nostra ciutat com a escenari d'aquesta recepció, que era també el tret de sortida de la trobada internacional que aquesta entitat organitza de forma regular no era, evidentment, casual. Malauradament, Cerdanyola és coneguda com la "zona zero" de l'Asbestosi al nostre païs. La presència de la fàbrica de la Uralita, que durant dècades va estar utilitzant l'amiant als seus procesos productius, encara que feia ja molt temps que es coneixien perfectament els seus efectes nocius sobre la salut, va fer que a la nostra ciutat, i a la veïna població de Ripollet, els efectes d'aquesta malaltia fossin especialment devastadors. Durant els parlaments es va qualificar els efectes de l'amiant sobre la població com de veritable "genocidi laboral". Encara que l'amiant està totalment prohibit en tota mena de procesos productius a més de 50 països a tot el món, la seva utilització encara està permesa en altres, on algunes empreses el continuen utilitzant, essent totalment conscients dels seus perniciosos efectes sobre la salut de les persones. Un problema de present i de futur a Cerdanyola i Ripollet Durant el seu parlament el metge de Cerdanyola Josep Tarrés, una de les principals autoritats sobre la matèria, va al·lertar sobre la possibilitat de que, en els propers anys, a Cerdanyola i Ripollet es pogués produïr una segona onada de malalts, a conseqüència de la Uralita que forma part de moltes de les construccions de les dues poblacions. Sens dubte, encara durant molts anys, una de les principals tasques de les persones que hagin d'assolir el govern municipal a tots dos municipis serà vetllar per solventar aquest problema de la millor forma possible. A Cerdanyola tenim encara, per esmentar només un exemple, centres educatius amb sostres d'amiant. Un problema que cal solventar amb la màxima diligència possible, endegant accions conjuntes on s'hauran d'implicar totes les administracions afectades.

Exposició sobre l' 1/O a l'Ateneu de Cerdanyola, fins al 14 d'octubre

Fins al 14 d'octubre es pot visitar a l'Ateneu de Cerdanyola l'Exposició "1/O a Cerdanyola, la dignitat d'un Poble". Organitzada per l'Assemblea de Cerdanyola del Vallès és un fabulós recull de fotografies, vídeos i objectes que recupera tot el que es va viure a la nostra ciutat ara fa un any durant el referèndum de l'1 de octubre, i també durant els dies anteriors i posteriors. Un recull d'imatges i emocions que, com a mínim a nosaltres, ens ha posat la pell de gallina. No us la perdeu!!! Es pot visitar de 17.00 a 20.00 h., de dilluns a divendres i els dissabtes de 10,00 a 13,00 h. i de 16,00 a 19,00 h.

ERC presenta al·legacions al Pla Director Urbanístic del Centre Direccional

Sol.licita aturar la tramitació del Pla aprovat el passat mes de juny i substituir-lo per un nou Pla que millori substancialment les mesures de protecció del medi ambient i el procés participatiu. ERC és l'únic partit que ha presentat al·legacions a l'avanç de planejament. També va ser l’únic en votar-hi en contra al Consell del Consorci del Centre Direccional, on hi participen la Generalitat de Catalunya i representants municipals de Compromís per Cerdanyola, ERC, Pdecat i ICV.    Cerdanyola, 25/9/2018 - El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Cerdanyola ha presentat, davant del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, al·legacions referents a l'avanç del Pla Director Urbanístic del Centre Direccional de Cerdanyola, aprovat el passat 27 de juny per la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona. Defectuós procés de participació ciutadana A l’escrit registrat, ERC Cerdanyola planteja dubtes respecte al disseny del procés participatiu que s'ha dut a terme fins ara. Segons s’expressa a les al·legacions, des d’ERC no es considera que les característiques d’aquest procés participatiu garanteixin un empoderament real de la ciutadania. Sembla dissenyat, exclusivament, per concloure falsament que no existeixen discrepàncies reals en el projecte. Tampoc el procés participatiu ha inclòs mecanismes que permetin dissenyar i implantar modificacions respecte a la proposta presentada. ERC considera, doncs, en definitiva, que l’anomenat “Procés Partipatiu” no ha estat el legalment previst  i nega la seva validesa. Manca de justificació de l'alternativa de projecte escollida. ERC Cerdanyola considera que el projecte del Centre Direccional presentat és gairebé idèntic al ja aprovat el 2014 i anul·lat per la justícia, sense haver previst cap altra alternativa real possible més enllà del ja dibuixat en el seu dia, ni justificar ambientalment de forma adequada el perquè de la tria.

Demà, dimarts 25 de setembre, executiva oberta d'ERC Cerdanyola

Com ja és habitual, la setmana del Ple Municipal la secció local d'ERC a Cerdanyola celebra una Executiva Oberta a la qual estàn convidats els militants i simplatitzants del partit. I, de fet, qualsevol persona interessada en els temes d'actualitat de la política municipal. En aquesta executiva s'exposaran els punts més destacats de l'ordre del dia del proper dijous i s'explicaràn també quins son els punts de vista i posicionaments d'ERC respecte als mateixos. També s'escoltaràn els punts de vista, opinions i suggeriments de totes les persones que vulguin formular-los. Habitualment, aquestes executives obertes es fan el dimecres immediatamente anterior el Ple. Aquesta primera executiva oberta del curs, però, degut a diversos temes d'agenda s'ha traslladat a dimarts. Començarà a les 19 h. Tothom està convidat a assitir-hi.