Cerdanyola del Vallès

Totes les notícies

ERC organitza un acte per explorar els beneficis mutus que tant per a la ciutat com per a Bellaterra pot tenir l'EMD

ERC organitza el proper dimecres, a l'Autèntic, una xerrada-debat amb l’objectiu d’exposar públicament els beneficis que -tant per a la ciutat com per a la pròpia Bellaterra- podria comportar una correcta gestió de les relacions entre l'Ajuntament i l'EMD. Tal i com s'exposarà durant l'acte, "Cerdanyola podria obtenir de l'existència de l'EMD uns beneficis considerables, a molts nivells. Per a que això sigui possible, però, primer cal modificar substancialment tant les relacions entre les dos administracions com la seva gestió". És també fonamental millorar l'actual conveni de l'EMD. Amb aquest objectiu hem convidat a intervenir a Josep Puig, president de l'Agrupació d’EMDS de Catalunya i de l'EMD de Valldoreix i a Enric Marín Otto, periodista, professor de la UAB, veí de Bellaterra i profund coneixedor de les relacions històriques entre Ajuntament i Universitat. També intervendràn Helena Solà, candidata dERC a l’alcaldia de Cerdanyola i Quim Oltra, vocal d'ERC a l'EMD. Segons els organitzadors, sense oblidar les legítimes reclamacions dels veïns de Bellaterra que aspirarien a aconseguir la constitució d'un nou municipi, no es pot obviar el fet que amb la legislació espanyola (molt restrictiva en aquest sentit) les possibilitats de costituïr-se en un nou municipi (cosa que hauria d'aprovar el Govern Central) son nul·les. Aquesta fita passaria, doncs, ineludiblement, per la independència de Catalunya i un hipotètic nou marc legal. Es fa imprescindible, doncs, mentre es mantingui l’actual "statu quo" explorar i explotar les potencials sinergies entre Cerdanyola, Bellaterra i tots els agents que formen part del territori com PTV, UAB o Parc de l'Alba, entre d'altres. L'acte es farà a l'Autèntic (Carrer Sant Ramon, 112) el proper dimecres 28 de novembre, de 19,00 a 20.30 h.  

Esquerra aporta 1.600€ a la caixa de solidaritat d’Omnium i Assemblea

Els regidors, les regidores i el vocal a la junta de l’EMD d’ERC a Cerdanyola han fet una aportació conjunta de 1.600€ a la caixa de solidaritat amb motiu de la sentència del Tribunal de Cuentas sentenciant els responsables del 9N a pagar 4’9 milions.  El Tribunal de Cuentas va sentenciar als responsables de la consulta del 9N a pagar 4’9 milions d’euros, de forma solidària, per rescabalar l’administració de les despeses causades. Aquesta sentència, lluny de fer justícia, s’emmarca en el context de repressió judicial de l’independentisme i dels drets personals i col·lectius quan aquests els exerceixen aquells que no ostenten el poder a l’estat espanyol. Per aquest motiu, els regidors i regidores d’Esquerra de Cerdanyola, i el vocal a l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra han considerat oportú fer aportacions que sumen un valor total de 1.600€ a la caixa de solidaritat gestionada per les entitats Òmnium Cultural i Assemblea Nacional Catalana. Aquesta és la segona donació d’aquest tipus que fan els membres del Grup Municipal a la caixa de solidaritat, la primera va ser al setembre de 2017 també com a donacions individuals coordinades i va donar peu a unes diligències de Fiscalia en la seva campanya de persecució i causa general contra el moviment independentista. A Cerdanyola, tant el Grup Municipal com la Secció Local fan esforços per recaptar fons per fer front a les despeses que provoca la situació actual de repressió. En aquest sentit s’han destinat a l’Associació Catalana pels Drets Civils els guanys d’activitats com les parades de llibres i roses de Sant Jordi, els donatius de les participacions de la Loteria de Cap d’Any, o els excedents d’activitats com l’autobús organitzat per anar a l’acte a la presó de Lledoners del dia 1 d’octubre. També es participa a les activitats locals que s’organitzen conjuntament amb altres entitats amb aquesta fi com el Sopar Groc o les activitats commemoratives del 1 d’octubre.

ERC Cerdanyola llença el seu nou butlletí informatiu

La secció local d'ERC a Cerdanyola acaba de llençar el primer número del seu nou butlletí informatiu mensual. Aquesta nova primera edició consisteix en una recopilació de les notícies de les darreres setmanes. A les properes edicions, però, està previst començar a incloure continguts informatius especialment el.laborats per al butlletí, analitzant diversos aspectes de la realitat de la ciutat. El butlletí es pot llegir online o descarregar en format PDF. - El podeu llegir aquí. - O descarregar en PDF aquí.  

Jornada informativa sobre el Centre Direccional (Vídeo a l'interior)

El passat dimarts, 30 de novembre, vam organitzar una xerrada informativa sobre el Centre Direccional, el nou barri que s'està començant a urbanitzar entre Cerdanyola i Sant Cugat i que, si finalment es desenvolupa tal i com està previst, es convertiria en el barri més gran de la ciutat. La jornada va comptar amb la participació d' Helena Solà, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Cerdanyola, Pere Solà, director del Consorci del Parc de l'Alba i Iñigo Enterría, regidor de l'Ajuntament de Cerdanyola i Conseller del Consorci del Centre Direccional.   Durant la xerrada, que va omplir de gom a gom la sala d'actes de Cal Pintxo es van posar de relleu, d'una banda, els possibles beneficis que el nou barri podria comportar (segons alguns) a la ciutat. Com, entre d'altres, l'atracció d'un elevat nombre d'empreses d'alt valor afegit que podrien suposar la creació de fins a 25.000 llocs de treball.   D'altra banda, es van detallar també els possibles problemes que el nou barri podria suposar si no es dissenya correctament, pensant en les necessitats dels 10.000 nous veïns que s'hi podrien instal·lar. Com el col·lapse de les vies de circulació o el perill dels abocadors que hi ha la zona, entre d'altres.   A la Jornada també es va posar de relleu que aquest és un projecte que ja està en marxa i per tant és cada cop més difícil d'aturar. Assumint, en tot cas, si es fes, un importantíssim cost econòmic a càrrec dels pressupostos públics. En tot cas, la paralització per part dels tribunals de l'anterior planejament urbanístic i l'inici d'un nou pla, ara en fase de projecte, obre l'oportunitat per a l'Ajuntament d'incidir en el projecte, aconseguint maximitzar els beneficis per a Cerdanyola. En aquest escenari, es fonamental que tots els veïns de Cerdanyola participin de forma activa en el procés de disseny del barri, aprofitant els recursos de que disposen els seus representants polítics. Des d'ERC ens comprometem fermament a dur a terme aquesta tasca, i ens posem a disposició de tothom interessat en el tema.

ERC Cerdanyola omple un autocar per anar a Lledoners

La secció local d'ERC a Cerdanyola ha omplert avui un autocar per desplaçar-se fins a Lledoners, a la concentració en suport d' Oriol Junqueras i de tots els presos polítics i exiliats. Militants, simpatitzants i un ampli grup de amics i de persones sense cap vinculació amb el partit però amb totes les vinculacions del món cap a la democràcia i la llibertat hem compartit trajecte fins a la presó on és injustament tancat, entre d'altres, Oriol Junqueras, que fa ja un any que ha estat injustament privat de la llibertat. Tots junts hem compartit les emocions d'un acte multitudinari on s'han aplegat milers de persones provinents de tots els racons de Catalunya. Hem tornat a casa més convençuts que mai de que aquesta és una lluita en la qual no podem defallir. Persistirem fins que tots i totes els empresonats i empresonades i els exiliats i exiliades tornin a estar amb les seves famílies, gaudint d'una llibertat que mai haguessin hagut de perdre i gaudint d'una dignitat intacte, que mai més tindran les persones que els han portat fins aquesta injusta situació.

ERC reclama al govern municipal que actuï amb urgència al cementiri municipal

El grup municipal d’ERC a l’ajuntament de Cerdanyola del Vallès va demanar el darrer ple, que va tenir lloc el passat 25 d’octubre, que actués amb urgència al cementiri municipal per evitar el greu deteriorament que pateixen els nínxols. Tot i ser coneixedors de les problemàtiques legals existents pel que fa la concessió dels serveis funeraris, cementiri, tanatori i crematori que el passat govern municipal (PSC i ICV) van aprovar junt amb part de l’oposició (PP i CiU), la realitat és que després de més de tres anys des de que va accedir a l’alcaldia CxC no s’ha aconseguit cap pas endavant, i la única sol·lució que s’ha portat al ple municipal va ser la proposada quan ERC era al govern municipal, i la regidoria la portava la candidata a l’alcaldia Helena Solà. Des d’ERC entenen que els treballs al bloc de nínxols 3 és una mostra més de la política de pedaços que porta a terme el govern municipal, i no és la solució de res, tot i haver estat cobrant una taxa a les famílies durant tot aquest temps sense justificar el destí dels diners recaptats que només poden tenir com a finalitat la conservació i el manteniment del cementiri. La situació és tan preocupant, destaquen els republicans, que el tracte que es fa a les famílies i a les restes corpòries és contrària a la deguda dignitat que mereixen, és per això que demanen una actuació urgent i immediata en bé i profit de tothom.

Bernat Picornell amb Albert Turón (en aquell moment, president de la secció local) i els regidors Helena Solà i Iñigo Enterría, durant la roda de premsa a la qual van presentar les esmenes als pressupostos de l'Estat

La primera de les inversions reclamades per a Cerdanyola als Pressupostos de l'Estat arriba al Senat

La setmana passada el senador d'ERC Bernat Picornell va defensar al Senat -davant del Ministre de Foment, José Luis Ávalos- una de les inversions sol.licitades per a Cerdanyola, dins de les esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat que l'any passat va impulsar el grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Cerdanyola. Aquestes esmenes van ser presentades en roda de premsa conjuntament amb Picornell. Podeu veure la seva intervenció al Senat al vídeo que trobareu al final d'aquesta notícia. Entre aquestes inversions destaquen la remediació de l'abocador de Can Planas, la millora de la connexió entre Montflorit i el casc urbà, la instal·lació de barreres acústiques a l'AP7 o la instal·lació de dues boines al camp de Fontetes i a una de les pistes de Can Xarau. 15 milions d'euros per remediar l'abocador de Can Planas Una de les esmenes més destacades, valorada en 15 milions d'euros, té per objectiu remediar l'abocador de Can Planas. L'objectiu d'aquesta inversió, si finalment s'aprovés, seria aconseguir que l'Ajuntament de Cerdanyola no hagués de fer cap aportació econòmica en el procés de sanejament d'aquesta abocador. La remedició proposada és la proposada al 2012 a l'estudi dirigit pel director del grup d'investigació en hidrologia subterrània associat al Consell Superior d'Investigacions Científiques, Jesús Carrera; i pel doctor en ciències químiques per la UAB i director científic de la Fundació Centre Tecnològic de Manresa, Joan de Pablo. Proposa un sistema de triple capa d’impermeabilització (argila, sòl i sorra) per impedir filtracions d’aigües i gasos acompanyat per un sistema d’extracció de gasos que garanteixi que l’abocador es trobi permanentment a una pressió lleugerament per sota de l’atmosfèrica. També es recomana instal·lar aigües amunt del dipòsit una barrera hidràulica de pous de bombeig per minimitzar les entrades d’aigua dels aqüífers superficial i profund, a més de millorar el sistema de monitoratge de les aigües subterrànies i de control de sòl i gasos.

Esquerra defensa la integració tarifària de Cerdanyola amb el conjunt de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

A l’Executiva oberta de dimecres s’ha explicat com beneficiarà a tota la ciutadania, encara que no siguin usuaris del transport públic, a més de resoldre dubtes sobre el seu cost i els altres serveis que es prestaran. ERC ha dedicat bona part de l’ Executiva Oberta que fa els dimecres abans del Ple municipal a aclarir dubtes i explicar els beneficis que comporta la integració tarifària de Cerdanyola amb els 36 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) on es podrà viatjar amb un títol de transport d’una zona. S’ha fet especial èmfasi en explicar que no només serà un estalvi per a la gran majoria d’usuaris de transport públic si no que també hi sortirà guanyant tots els cerdanyolencs, siguin o no usuaris d’aquest servei. Segons han explicat els regidors Helena Solà i Íñigo García de Enterría, el primer benefici que comporta és la reducció a la meitat del cost del bitllet per als usuaris que es desplacen cap a Barcelona i la resta de municipis metropolitans. Per exemple, una persona que agafi el transport públic per anar cada dia a la Barcelona s’estalviarà uns 40€ mensuals que són més de 400€ anuals. A aquest clar benefici n’hi van afegir altres, entre els quals es podrien destacar els següents: 1) Anar a Sabadell seguirà costant el mateix. Cerdanyola es manté a la Zona 2 de transport públic i anar a qualsevol destí d’aquesta zona es podrà fer amb un títol de transport de una sola zona. El canvi és que en formar part de l’AMB, els 18 municipis que s’hi integren també podran viatjar en transport públic dins de l’entorn metropolità amb bitllets d’una zona. Baixa el cost per a la majoria d’usuaris que van a Barcelona però no puja en cap dels altres trajectes actuals. 2) El previsible increment d’usuaris del transport públic permetrà reduir la circulació de vehicles privats, millorar la fluïdesa del trànsit rodat i disminuir la contaminació ambiental, en benefici de totes les persones que vivim i treballem a l’entorn metropolità.

Moció al Ple de Cerdanyola per al planejament i ordenació urbanística de la ciutat amb perspectiva de gènere

Al ple municipal del mes d'octubre, ERC de Cerdanyola presenta una moció que té com a objectiu promoure el planejament i ordenació urbanística de la ciutat amb perspectiva de gènere. Les ciutats estan dissenyades, en gran part, "a mesura dels homes". En molts sentits, el disseny urbanístic no dona resposta a les necessitats específiques de les dones. Aquest és un fenòmen que fa temps que s'estudia en diversos països, on ja s'ha començat a donar resposta, aplicant polítiques públiques més acurades a l'hora de dissenyar els espais públics. Amb aquesta moció, defensem la necessitat de que, aquí, també es comencin a aplicar aquesta mena de polítiques. A més, ERC Cerdanyola presenta, també, conjuntament amb diversos grups polítics, les següents mocions. De dues d'elles, presentades conjuntament amb tota l'oposició, ja us hem informat detalladament en un altre post. - MOCIÓ PRESENTADA PELS GRUPS MUNICIPALS CANDIDATURA DE PROGRÉS, ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA, CIUTADANS, PARTIT POPULAR, CONVERGÈNCIA I UNIÓ, INICIATIVA PER CATALUNYA-VERDS I EL REGIDOR NO ADSCRIT PER AGILITZAR L’APROVACIÓ DEL REGLAMENT DE SEGONA ACTIVITAT DE LA POLICIA LOCAL. - MOCIÓ PRESENTADA PELS GRUPS MUNICIPALS CONVERGÈNCIA I UNIÓ, ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA, COMPROMÍS PER CERDANYOLA I EL REGIDOR NO ADSCRIT AMB MOTIU DEL PRIMER ANIVERSARI DE L’1-O. - MOCIÓ PRESENTADA PELS GRUPS MUNICIPALS DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ, ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA, CANDIDATURA DE PROGRÉS, PARTIT POPULAR, CIUTADANS I INICIATIVA PER CATALUNYA VERDS SOBRE L’AMIANT - MOCIÓ PRESENTADA PELS GRUPS MUNICIPALS CONVERGÈNCIA I UNIÓ, CANDIDATURA DE PROGRÉS, ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA, CIUTADANS, PARTIT POPULAR, INICIATIVA CATALUNYA VERDS I EL REGIDOR NO ADSCRIT PER RESOLDRE LA SITUACIÓ D’ESTANCAMENT EN QUÈ ES TROBA L’EXPEDIENT D’APROVACIÓ INICIAL DE MODIFICACIÓ DE L’ORDENANÇA NÚM. 43 I 46 - MOCIÓ PRESENTADA PELS GRUPS MUNICIPALS ICV-EUIA, ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA, PARTIT POPULAR, CONVERGÈNCIA I UNIÓ, CANDIDATURA DE PROGRÉS I CIUTADANS PER REALITZAR LA REPARACIÓ INTEGRAL DELS LAVABOS DE L’EDIFICI DE PRIMÀRIA DE L’ESCOLA BELLATERRA PER PART DE L’AJUNTAMENT DE CERDANYOLA DEL VALLÈS