Cerdanyola del Vallès

Totes les notícies

Ple de Juliol: moció per la recuperació del Bono Taxi i per un servei especial de transport públic adaptat Porta a Porta

Comencem avui a difondre les quatre mocions que ERC Cerdanyola presentarà al ple municipal d'aquest dijous. La primera és una moció mitjançant la qual instem al govern local a adoptar aquestes mesures: Primer- Requerir a l'Ajuntament de Cerdanyola per tal d'establir un servei porta a porta de taxi adaptat o microbusos adaptats, per a persones discapacitades i persones amb mobilitat reduïda, per a realitzar desplaçaments fixos o esporàdics individuals dins o fora de la ciutat, complementari al transport públic regular. Segon- Instar a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès a la signatura d'un conveni amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona per al finançament d'aquest servei. Tercer- Impulsar campanyes informatives per tal de donar a conèixer aquest servei especial de transport, un cop estigui disponible. Quart- Traslladar aquesta moció i els seus acords a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i al sector del taxis de Cerdanyola. Podeu llegir la moció sencera fent clic al PDF adjunt

Quim Oltra, vocal d'ERC a l'EMD de Bellaterra

Ajuntament de Cerdanyola i Diputació inicien les converses per pacificar la BV1414 al seu pas per Bellaterra, responent a les mocions d'ERC aprovades a l'Ajuntament i l'EMD

Ajuntament de Cerdanyola i Diputació de Barcelona han iniciat ja les converses per pacificar la BV1414 al seu pas per Bellaterra, donant així resposta a les mocions d'ERC aprovades a l'Ajuntament i l'EMD de Bellaterra. Pocs dies després de que el Ple de l'EMD aprovés per unanimitat la moció presentada per ERC reclamant la pacificació de la BV1414 al seu pas per Bellaterra, Ajuntament de Cerdanyola i Diputació de Barcelona han dut ja a terme la primera reunió per dur a la pràctica aquest acord. La mateixa moció havia estat anteriorment aprovada a l'Ajuntament de Cerdanyola. A la reunió van assistir Laura Benseny, responsable de relacions institucionals amb l'EMD de l'Ajuntament de Cerdanyola i Jordi Fàbrega, diputat de mobilitat. També van participar Quim Oltra, vocal d'ERC a l'EMD de Bellaterra i Vicenç Izquierdo, gerent de mobilitat de la Diputació. Durant la reunió es van traslladar als responsables de la Diputació els principals problemes que cal resoldre, relacionats amb aquesta carretera. Entre ells: - Reducció del trànsit i velocitat a tota la via - Una solució semafòrica a l'accés a l'escola bressol Llar d'en Pitus - Adequació dels ressalts i la il·luminació dels passos zebra  Podeu consultar la moció presentada al Ple per ERC Bellaterra seguint aquest enllaç.

Manifestació a Barcelona, demanant l'alliberament dels presos polítics

Ahir ens vam manifestar en defensa de la democràcia i els drets fonamentals

Ahir, un nombrós grup de militants i simpatitzants de la secció local d'ERC a Cerdanyola del Vallès vam tornar a participar a la manifestació que es va fer a Barcelona per reclamar l'alliberament de les dones i els homes que, fa ja massa temps, estan injustament presos pel sol fet d'haver volgut donar veu als catalans i permetre que poguem decidir lliurement el nostre futur. La manifestació d'ahir no anava d'independència. Anava de defensar la democràcia, les llibertats i els drets fonamentals de les persones. Demanem a tots els demòcrates que es sumin a aquesta lluita i estem convençuts que molts ho faran, com ahir, de fet, ja ho van fer. Gràcies a tots i a totes els que ahir ens vau acompanyar a Barcelona per reclamar justícia i que els presos polítics i els exiliats puguin tornar aviat amb les seves famílies.

Helena Solà, Josep Bargalló, Cerdanyola

Helena Solà trasllada al Conseller Bargalló l'oposició al tancament de línies d'escoles públiques i la necessitat de retirar el fibrociment del Carles Buïgas

La regidora i candidata a l'alcaldia de Cerdanyola per ERC, Helena Solà, ha traslladat avui al Conseller Josep Bargalló la necessitat de substituir la teulada de fibrociment ("Uralita") de l’escola Carles Buigas. Aquesta substitució s'havia d'haver dut a terme aquest mateix any, però el calendari previst no s'ha pogut executar degut als efectes de l'aplicació de l'article 155 sobre la Generalitat de Catalunya durant els darrers mesos. Aquesta mateixa setmana, Solà s’havia reunit amb Josep González-Cambray, Director General de Centres Públics del Departament d’Ensenyament per traslladar-li també aquesta necessitat. Tant el director general de Centres del Departament d’Ensenyament com el Conseller Bargalló, han traslladat a Solà la seva voluntat i compromís per fer possible la substitució de la teulada d’uralita a l’estiu del 2019 un cop acabi el proper curs, ja que l’obra ha de portar-se a terme necessàriament durant les vacances escolars. Defensa de l’Escola Pública i denúncia dels privilegis de la concertada Durant la trobada, Solà també ha manifestat al recent estrenat Conseller d’Ensenyament el seu rebuig a la proposta de tancament (formulada fa ja mesos) d’una línia de P3 de l’Escola Saltells amb la qual cosa aquest centre el curs vinent només n’ofertaria una. Això suposaria que a la nostra ciutat es reduirien fins a 13 grups l’oferta a l’escola pública, mentre que es mantindrien els 8 grups de la concertada. Des del curs 2012-13 les escoles públiques de Cerdanyola han reduït 6 línies de P3 (un 30% menys, que són 150 places escolars en total) mentre que l’oferta subvencionada ha augmentat un 12’5%. Així doncs Cerdanyola haurà passat en només cinc anys a tenir una relació de 20 línies públiques davant de 7 de concertades (un 74% vers un 26%) a oferir només 13 línies públiques i 8 de concertades (un 62% vers un 38%). Aquesta deriva suposa que l’escola pública, que té centres, plantilla i capacitat per oferir ensenyament públic de qualitat, assumeix tota la baixada demogràfica.

ERC - Cerdanyola, al Sopar Groc de Bellaterra en suport dels presos polítics

Ahir dijous, una representació de la secció local d'ERC a Cerdanyola del Vallès va assistir al Sopar Groc organitzat a Bellaterra en suport dels presos polítics. Pocs dies després del multitudinari sopar groc celebrat al barri de Les Fontetes -també a Cerdanyola- i poques hores després de que es fes públic que els tribunals alemanys havíen desestimat els càrrecs de rebel.lió contra el President Puigdemont era, en definitiva, un moment especialment interessant per escoltar de primera mà les paraules d'una veu tan autoritzada com l'advocat Jaume Alonso Cuevillas, advocat de Carles Puigdemont. Una veu autoritzada que, a més, va fer gala d'un humor fí però profund, que va fer les delícies del públic assistent. A continuació, es va gaudir d'un memorable recital de poesia, a càrrec de Anna Güell i Àlvar Roda.  En definitiva, una nova nit memorable... que haguessin volgut no haver hagut de viure. Els volem lliures. I els volem lliures aviat. Com ells, no defallirem.

Mocions d’ERC a la Junta de Veïns i Veïnes de Bellaterra de Juliol de 2018

ERC Cerdanyola – Bellaterra presentarà, a la Junta de Veïns i Veïnes de Bellaterra de dijous 12 de juliol, cinc mocions, referents a la web de transparència, el control de les finances, millores de mobilitat i aparcament i càmeres de videovigilància. El text íntegre de les mocions es pot descarregar a l'interior de la notícia. Els trobareu, en format PDF, a la part inferior de la pàgina.   MOCIÓ PER LA POSADA AL DIA DE LA WEB DE TRANSPARÈNCIA. Instem, UN COP MÉS, a l’EMD de Bellaterra a que compleixi la legalitat vigent i publiqui a internet tota la informació referent a la seva gestió. Actualment, la informació no és que estigui incompleta. És que, en molts casos, és inexistent. Instem també al govern a complir els acords de la Junta de Veïns i Veïnes i penjar els plens municipals a la web, posant-los així a l’abast de tothom interessat.   MOCIÓ PER UN CONTROL REGULAR I EXTERN DE LES FINANCES DE L’EMD. Instem als responsables de la Junta de Veïns i Veïnes de Bellaterra a aprovar la realització d’una auditoria externa de comptes en períodes regulars de màxim 4 anys i fer públic el resultats d’aquesta auditoria al portal de transparència de l’EMD.   MOCIÓ PER ACCIONS CONCRETES DE MOBILITAT EN L’ÀMBIT DE L’EMD. La mobilitat ha estat, històricament, un problema a Bellaterra. Per intentar pal.liar aquesta situació instem a: Ajuntament de Cerdanyola, EMD, Diputació i UAB a treballar conjuntament per intentar solventar aquest problema. EMD a que estudiï la possibilitat de limitar el trànsit a determinats als Carrers de Can Miró i Sardanista Serra a vehicles de més de 3500 kgs. EMD a que estudiï la possibilitat mecanismes de pas alternatiu al carrer Pin i Soler. Ajuntament, EMD i Diputació a buscar solucions per la BV 1414. EMD a que estudiï la possibilitat de crear voreres amb possibilitat d’aparcar a la corba de la Font de la Bonaigua. EMD per redactar un pla a llarg termini establint accions de manteniment de la via pública.

Sopar Groc a Cerdanyola (1)

Sopar Groc a Cerdanyola del Vallès, en suport dels presos polítics

Ahir divendres vam viure a Cerdanyola una nit molt especial. D'una banda, va ser una gran nit. Perquè vam comprovar, un com més, com la gent encara es mobilitza davant de les injustícies. D'altra banda, va ser una nit trista. Perquè encara que van poder gaudir d'una estona molt agradable envoltats de molts amics entre els quals es trobaven Laura Masvidal (parella de Joaquim Forn) i Oriol Ponsatí (germà de Clara Ponsatí) en realitat no podíem oblidar que aquell sopar mai s'hagués hagut d'organitzar. Perquè es feia per reclamar la llibertat d'un grup de bones persones que es troben injustament empresonades. Gràcies a tots els que vau venir al Sopar Groc, o vau col·laborar per recollir fons per a les caixes de resistència en suport dels presos polítics. Els volem a casa. Els volem a casa, aviat. I no pararem fins a aconseguir-ho.

ERC - Cerdanyola, a Lledoners

ERC-Cerdanyola, a la presó de Lledoners, donant suport als presos polítics

Avui, un grup de militants i simpatitzants de l'agrupació local d' ERC a Cerdanyola del Vallès ens hem afegit a les concentracions en suport d' Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart a les portes de la presó de Lledoners, on avui han ingressat. Els nostres cors i els nostres pensaments són també amb Carme Forcadell i Dolors Bassa, que han ingressat a la presó de Puig de les Basses. Tots ells són un exemple per a tots els demòcrates. Hem tornat cap a casa amb l'esperança de que la injusta situació que pateixen finalitzi aviat. El seu patiment ens obliga a seguir lluitant fins assolir la victòria final. No tenim alternativa. Seguint el seu exemple, no defallirem. Gràcies, Oriol. Gràcies, Raül. Gràcies, Jordis. Gràcies, Carme. Gràcies, Dolors.

Centre Direccional, Iñigo Enterría

ERC rebutja el nou Pla Director Urbanístic del Centre Direccional

A l'últim Consell del Consorci del Centre Direccional (organisme en el qual la Generalitat de Catalunya té una participació del 51 % i l'Ajuntament de Cerdanyola té el 49 % restant) es va presentar als consellers de l'organisme l'avanç del nou Pla Director Urbanístic del Centre Direccional, que tramitarà en breu la Generalitat de Catalunya. Aquest nou PDU substitueix el que en el seu dia va anul.lar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya després d'admetre a tràmit, entre d'altres recursos, el de l'Associació Cerdanyola Via Verda. El conseller d'ERC de Cerdanyola (Iñigo Enterría) va ser l'únic que va votar en contra d'aquesta nova proposta. Si bé és cert que el nou PDU modifica, en alguns aspectes, l'anterior, es mantenen inalterades les línies mestres estratègiques del Pla anul.lat. En conseqüència, i en un exercici de coherència, ERC va votar en contra de la nova proposta. De fet, ERC va ser la única força que es va oposar al nou PDU. Els consellers del govern municipal i d'ICV es van abstenir. Els consellers de la Generalitat i del PDCAT Cerdanyola, per la seva part, van votar a favor. El nou PDU segueix contemplant creixement urbà -tant d’habitatges com d’oficines i naus industrials- així com un gran espai comercial, que ERC considera per sobre de les necessitats reals de la ciutat i que ocuparia un espai lliure on actualment hi ha fins a 17 abocadors clausurats en molts dels quals, en el seu dia, es van dipositar un elevat volum de residus perillosos sense l'imprescindible control. ERC de Cerdanyola del Vallès manifesta la seva voluntat de seguir treballant per aconseguir un nou planejament urbà que compleixi els següents objectius: - Participació directa de l’Ajuntament, mitjançant debat al ple municipal, en l’aprovació provisional del nou text. - Reducció del número d’habitatges, en especial dels de renda lliure i increment del percentatge d’habitatges socials. - Desprogramació de la carretera BV1414 en el tram de la Via Verda, per convertir-la en un camí rural, adient a l’entorn pel qual discorre.