Cerdanyola del Vallès

Totes les notícies

Esquerra organitza un autobús a la manifestació de Madrid

Dissabte 16 de març desenes de cerdanyolencs participaran a la manifestació de Madrid sota el lema «l’autodeterminació no és delicte». L’autocar d’ERC sortirà a les 08:00 del matí del Parc Tecnològic i tornarà acabada la manifestació. La Secció Local d’Esquerra a Cerdanyola organitza un autocar de 55 places per anar a la manifestació del dia 16 de març a Madrid sota el lema «l’autodeterminació no és delicte». Es sortirà a les 08:00h de l’Avinguda del Parc Tecnològic, a tocar de la rotonda del monument d’Elisa Arimany, si bé es recomana arribar abans. La manifestació està convocada a les 17:00h davant l’estació d’Atocha i avançarà fins la Plaza de la Cibeles. Finalitzada la manifestació es tornarà a Cerdanyola on es preveu arribar abans de les 04:00h de la matinada. Les places són limitades. Cal reservar per correu electrònic indicant el nom, telèfon i correu electrònic de les persones assistents a l’adreça cerdanyola@esquerra.cat. Les reserves s’atendran per ordre d’arribada dels correus electrònics i es confirmarà la plaça. Si es superen les 55 places previstes es generarà una llista d’espera per si hi ha alguna baixa amb temps per avisar. En cas necessari es miraria d’activar un segon autocar. El viatge costa 40€ per persona. El pagament confirma la reserva de plaça i es pot fer al local d’Esquerra a Cerdanyola els dilluns de les 11:00h a les 13:00h i els dimecres de les 17:00h a les 19:00h. Si finalment algú amb reserva no pot assistir, preguem que s’avisi com abans millor per cobrir la plaça amb la llista d’espera. El pagament es retornaria sempre que es pugui substituir la plaça reservada. No creiem necessari donar indicacions als assistents sobre el capteniment que hem de mantenir en manifestacions quan hem demostrat una i mil vegades el tarannà que ens caracteritza i l’experiència acumulada els darrers anys. Simplement recordar la conveniència de tenir el mòbil de contacte disponible i carregat, així com mantenir-nos agrupats i ser rigorós amb els horaris per evitar endarreriments en una jornada tant llarga.

Esquerra aprova la llista per les eleccions municipals

L’Assemblea Local d’ERC aprova una llista paritària de 35 persones de diferents barris i edats. També s’ha aprovat la proposta de la secció de Bellaterra de presentar Quim Oltra a la presidència de l’EMD. La Secció Local d’Esquerra a Cerdanyola ja té llista per a les eleccions municipals. L’Assemblea Local del partit ha aprovat dimecres 27 de febrer al vespre la proposta treballada per la Comissió Electoral. La candidata a l’alcaldia, Helena Solà, ha presentat les persones que havien acceptat la proposta, moltes d’elles presents a la sala. Solà ha destacat «la importància de fer un equip cohesionat imprescindible per afrontar la governabilitat de l’Ajuntament». La gran participació de militants i simpatitzants ha fet petit el local del partit i ha aprovat la llista sense cap vot en contra i només dues abstencions. La llista està encapçalada per Helena Solà i compta amb 25 candidatures més 10 suplents (el màxim permès). Aquestes 35 persones no només compleixen amb criteris de paritat (17 dones i 18 homes) sinó que estan disposades en forma de «cremallera» alternant dones i homes. Cal destacar que s’incorpora 10 persones no afiliades a ERC, cinc de les quals entre els deu primers llocs, com a mostra de la voluntat d’obertura més enllà de les estructures de partit. També s’ha explicat que no és un «ranquing» sinó que sobretot s’ha previst la capacitat de crear un equip divers i cohesionat on no és tant important la posició a la llista com les capacitats individuals que es poden aportar al conjunt. L’Assemblea també ha aprovat per unanimitat la candidatura de Quim Oltra a la presidència de la Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra. Aquesta candidatura, a proposta de la secció de Bellaterra, consolida el projecte defensat durant els darrers quatre anys del representant d’Esquerra a la Junta de l’EMD. El valor de la feina feta avala Quim Oltra més enllà de propostes més o menys agosarades que poc tenen a veure amb les necessitats reals de les persones a Bellaterra.

El govern de Carles Escolà camina en direcció contrària als models de gestió de residus de tota Europa i del seu propi programa electoral

Els objectius que tant la Unió Europea com el govern de la Generalitat de Catalunya han establert pel que fa a la gestió de residus, obliguen a que finals de l'any 2020 els municipis facin la recollida selectiva mínima del 50% i a reduir els residus en un 15% respecte l'any 2010. Les administracions han emprès un camí cap una major eficiència per reduir la generació de residus municipals i augmentar els nivells de recollida selectiva. En canvi el govern de Cerdanyola del Vallès va en sentit contrari: no hi ha cap canvi de model; no es fa cap millora en la recollida, ni en la prevenció de generar més residus; no es fa una veritable recollida comercial de residus, en especial de cartró; es parla de comportaments incívics, però no es fa cap acció per evitar-los ni sancionar-los; no es fan campanyes d’informació, conscienciació i participació ciutadana. Així, per exemple, si abans a la proposta del govern hi figurava un educador informador ambiental, ara ni tan sols apareix. El nou contracte respon a una sola lògica: hi ha més residus al carrer, molts d'ells deguts a comportaments incívics, per la qual cosa s’ha de procedir a pagar més serveis a l’empresa concessionària per a que retiri aquests residus. No hi ha model lògic que des d'un punt de vista ambiental sustenti aquesta proposta, simplement un augment de serveis d’un contracte que s’ha quedat antiquat, que no respon a les necessitats de la ciutat i que tampoc mira cap el futur, ni a les obligacions que hem de complir. Tot això amb un increment del preu del contracte, de tal forma que gairebé pagarem 2 milions d’euros més dels que ja paguem els propers dos anys. No podem oblidar que actualment les factures del contractista es paguen sense poder comprovar els serveis efectivament prestats segons contracte, i no sembla una prioritat de l’actual govern dotar al servei municipal de personal suficient per a dur a terme el control necessari i obligat per llei. Ningú no ens pot assegurar que les queixes veïnals de manca de neteja o de recollida de residus es degui a incompliments del contractista, perquè des del govern municipal no hi ha cap voluntat de verificar la certesa i realitat de les factures que es passen a cobrament.

ERC, Cerdanyola, convenció municipalista

Participació a la Convenció Municipalista de Tarragona

Un grup de militants d'ERC a Cerdanyola vam participar, el darrer cap de setmana, a la Convenció Municipalista que es va fer a Tarragona. En total, més de 700 persones ens vam aplegar al recinte firal de la ciutat per intercanviar experiències muniipals i captar idees per a gestionar els molts municipis que, amb tota seguretat, haurem de governar a partir del mes de maig. Una gran experiència per retrobar-nos amb molts companys amb qui habitualment no ens podem veure, reforçar llaços polítics i d'amistat i tornar a reclamar el fi de la injusta situació de presó i d'exili que pateixen molts dels nostres companys. En resum, una nova oportunitat, molt profitosa i enriquidora, que vam aprofitar a fons.  

ERC Cerdanyola del Vallès, Serraparera, Helena Solà

Cafè informatiu amb els veïns del barri de Serraperera

El passat dia 18 de febrer Helena Solà, acompanyada per alguns membres del seu equip, van fer un nou cafè informatiu amb veïns de Cerdanyola. En aquesta ocasió, el punt de trobada va ser el Centre Cívic del barri de Serraperera. A la trobada es va parlar de la ciutat, en general però sobre tot i molt principalment dels principals problemes i necessitats del barri. Entre les mancances més importants que els veïns van enumerar destaquen aquestes: - Deficient neteja. Carrers bruts. - Ferm dels carrers en mal estat, voreres de difícil transit, sobre tot per a persones amb mobilitat reduïda, però també per als vianants en general. - El transport és inexistent o molt deficient. No compleix les necessitats de les persones que viuen a Serraperera. Les dificultats per anar a l'Hospital Taulí o al Centre de la Flor de Maig son importants. Cal redissenyar horaris i recorreguts dels autobusos. - Hi ha manca d'instal.lacions per a fer activitats culturals, i d'altra banda es detecten espais infra-utilitzats. Caldria posar en marxa alguna sala polivalent, amb capacitat per a unes 200 persones, que pogués ser utilitzada per les Associacions de Veïns o entitats de la ciutat. Caldria dotar-la amb els equips tècnics necessaris. - Manca de zones verdes i de parcs infantils. - Problemes d’al.lèrgies provocades pels plataners del Carrer Irlanda. Es demana la seva substitució per altres espècies, com ja s’ha fet a d’altres carrers de la ciutat. - Revisió de l'actual disseny del Parc de Cordelles. Està molt desaprofitat. - Punt negre de trànsit a la Ronda Serraperera amb la Clota. És una cruïlla perillosa on s’hauria de replantejar el trànsit. - Tota l'oferta cultural de la ciutat es concentra a l’Ateneu o centre de la ciutat. Caldria diversificar l’oferta per la ciutat, i programar una oferta de més qualitat i diversa. Es va acordar, com ja es va fer amb el barri de Montflorit, organitzar una visita de l'Helena Solà amb altres membres de la candidatura per aprofundir en el coneixement d'aquests problemes.

ERC, Helena Solà, Montflorit

Cafè d'Helena Solà amb els veïns del Barri de Montflorit

El passat dia 13 de febrer Helena Solà, acompanyada amb un grup de militants i regidors d’ERC, va mantenir una reunió amb veïns del barri de Bellaterra, que li van exposar les principals necessitats del barri, entre les quals destacarien tres: neteja, clavegueram i embornals. El 18 de febrer es farà una visita al barri, amb els veïns, per conèixer de primera mà els seus principals problemes. Alguns dels problemes que, segons van exposar els veïns, seria més urgent solucionar són aquests: - Asfaltat i voreres en molt mal estat. Al carrer Vallès sol haver-hi fuites d'aigua i ensorraments del terreny. - Existeixen solars buits propers a cases amb escombraries i arbrat que generen perill d'incendi. - Es preveuen problemes en cas que hi hagi un incendi per  temes d'accessos i arbrat. - Arbres sense podar amb arrels que aixequen l'asfaltat. - Quan s’arrenquen els arbres no es tapen els forats. - Enllumenat públic (van estar dos mesos sense fanals) i estació elèctrica (es demanda que estigui protegida). - Revisar l'escola bressol: accessos, seguretat, mal estat del ferm... - Estat de la riera (no es tallen les canyes, problemes amb pujades d'aigua, troncs que tapen...). - Transport públic: deficient i inexistent. No n'hi ha els caps de setmana i no hi arriba a tot Montflorit. Els bussos són molt contaminants. Els horaris són poc efectius i no quadren amb les necessitats. - Sensació d’inseguretat. Robatoris freqüents a cases, ocupacions il·legals d'habitatges... - Les escales que pugen a la muntanya estan en molt mal estat.    De la reunió van sorgir, entre d’altres, aquestes propostes:   - Cal un protocol d'actuació perquè els  vehicles d'emergència puguin arribar i puguin avacuar. És és a dir, cal una via d'arribada i una d'accés. - Es comunica als veïns que existeix un pla de mobilitat, específic per a Montflorit, que es va elaborar sota la coordinació d’Elizabeth Pasamonte quan ERC formava part de l’equip de govern, que es pot implantar amb cost baix, de manera que es podria executar de forma pràcticament immediata.

Vista aèria de la zona esportiva municipal Riu Sec

ERC - Cerdanyola recorda al govern municipal que els consensos s'aconsegueixen negociant

ERC de Cerdanyola recorda al govern municipal que els consensos -com la modificació de l’establiment de servei de les pistes de tennis i pàdel- s'aconsegueixen prèvia negociació de les propostes a presentar als plens. El passat ple de gener vam tornar a ser testimonis com la manca absoluta de voluntat del govern municipal d’arribar a acords amb l'oposició impedeix resoldre els greus problemes que pateix Cerdanyola del Vallès. En aquest cas per a solucionar la manca de gestor a les pistes abandonades de tennis i pàdel del complex esportiu del Riu Sec, en el que cap grup polític va donar suport al plantejament pretès pel govern minoritari. El rebuig sistemàtic del ple a les propostes del govern hauria de fer reflexionar aquest si és possible governar obviant l’imprescindible treball previ de consens amb l’oposició, perquè presentar a comissions informatives, o directament als plens, propostes d’acord tancades que només tenen el suport de 5 de 25 regidors del plenari, és sabut que no té cap més recorregut que fomentar el seu discurs victimista però no resolen res. És indubtable que el mandat actual som hereus de polítiques equivocades del passat, com va ser l’establiment com a servei públic municipal d’unes pistes de tennis i pàdel que no eren cap necessitat per la ciutat, i quan la seva viabilitat econòmica era molt dubtosa, com la realitat ens ha confirmat al només presentar-se en el seu dia un licitador al concurs que després va renunciar al contracte fa ja més de dos anys. Ara bé, que la proposta per solucionar-ho sigui una ampliació de 5 a 15 anys el termini de concessió, la construcció de fins a 8 pistes més, la no actualització dels estudis dels anys 2010 i 2014 que justifiquen la viabilitat econòmica, o que el nou adjudicatari es fes càrrec de les obres de condicionament de les instal·lacions causades per l’abandonament i actes de vandalisme que han patit, en cap cas era una solució viable, sinó la cronificació i intensificació dels problemes existents.

Esquerra fa propostes concretes per millorar la neteja i la recollida de residus

La situació actual de neteja i manteniment de carrers i places de Cerdanyola és insostenible i les propostes del govern no aborden els motius de fons. Cal dotar els serveis de personal que supervisi el contracte actual i ampliar-lo amb visió de futur eficient. L’equip de govern va presentar al ple una proposta de modificació del contracte de neteja i recollida de residus que augmentava la despesa en més de 800.000€ anuals que no servia per millorar la neteja i el manteniment dels carrers i places de Cerdanyola. L’augment tampoc modificava els sistemes de recollida de residus per assolir els objectius fixats per l’any 2020 de reciclar el 50% dels residus municipals. Supervisió del servei El primer que cal explicar és que actualment l’Ajuntament no té capacitat de saber si realment s’està prestant el servei que es factura i es paga a l’empresa concessionària degut a una mancança de personal i de dotació de recursos humans que impossibilita fer aquesta tasca d’inspecció. Alguna d’aquestes baixes porta un any sense ser reemplaçada. Esquerra ja va demanar quina previsió hi havia per reposar aquest personal i l’única resposta, sense especificar les formes de provisió ni el calendari, ha estat que es dotaria del personal necessari aviat. El control dels serveis públics prestats en règim de concessió és imprescindible per garantir-ne la correcta execució i adaptar-los a les necessitats canviants de la ciutat. L’experiència d’altres ciutats com Sabadell o Badalona demostren que quan s’ha fiscalitzat aquests serveis afloren facturacions dubtoses o directament il·legals i es millora la neteja simplement pel fet d’implementar controls estrictes. Això no passa a Cerdanyola. El cost milionari d’aquest servei i l’enorme ampliació proposada exigeixen ser vigilant amb l’ús que es fa d’aquests recursos, per responsabilitat. Cal doncs dotar de personal el servei d’inspecció corresponent i exigir el compliment escrupulós del contracte actual.