Cerdanyola del Vallès

Notícia

ERC Cerdanyola considera un error el conveni aprovat al Ple Municipal pel qual finalitza l'ús d'espais de la UAB per l’Escola Bellaterra

L'escola no podrà utilitzar el mòdul de direcció, de biblioteca i del gimnàs i tampoc no tindrà cap compensació a canvi. Aquesta situació no respon a les necessitats de la ciutat, ni del centre educatiu, ni de les famílies, ni dels infants.


El Ple extraordinari celebrat per videoconferència el dimecres 8 d'abril va aprovar un conveni mitjançant el qual l'Escola Bellaterra perd uns espais situats a la Facultat de Ciències de l'Educació que venia utilitzant des de fa més de 30 anys: el mòdul de direcció-consergeria, la biblioteca i el gimnàs de l'esmentada escola. El govern socialista va comptar, de nou, amb el suport d’En Comú Podem i de Junts per Cerdanyola per aprovar la seva proposta.

El grup municipal d'ERC va votar en contra d'aquest punt i va demanar la seva retirada de l'ordre del dia, atès que no creien adequat la seva discussió en un ple extraordinari que tenia com a finalitat la de donar comptes de la resposta municipal a la crisi sanitària provocada per la COVID 19. Els republicans consideren que un ple ordinari seria el més adient per tractar un assumpte sobre el qual tampoc no es tenia tota la informació, mancava documentació a l'expedient, no hi havia cap necessitat, ni urgència per Cerdanyola, i que produïa un evident perjudici a l'escola.

El tripartit que vota sistemàticament de forma conjunta en el ple (PSC, Comuns i JxC), no va voler atendre a les peticions d'ERC i va rebutjar la retirada del punt de l'ordre del dia que si va rebre el suport de C’s, Guanyem i PP. Posteriorment els mateixos partits van votar a favor de la proposta, a la qual es van abstenir Ciutadans i PP i van votar en contra ERC i Guanyem. Aquest acord suposa que a partir d'aquest mes de juliol l'Escoleta deixarà de poder fer servir el mòdul de Direcció-Consergeria i de la Biblioteca, i el juny del 2023 perdrà l'ús del gimnàs en favor de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Des d'ERC s'opina que, sent necessari i imprescindible gaudir de bones relacions amb la UAB, això no passa per cedir gratuïtament en totes les seves peticions, quan encara li resten per complir a aquesta institució molts dels seus deures vers Cerdanyola, com la cessió de terrenys, el pagament d'impostos i de serveis prestats pel municipi, etc. No es pot tenir un govern feble amb els poderosos i desaparegut front els necessitats, i més en una situació de crisi tan greu com la que vivim actualment.Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola
9 d’abril de 2020