Cerdanyola del Vallès

Notícia

El govern del PSC torna a externalitzar les Escoles Bressol Municipals amb un nou contracte per un mínim de tres anys

Escola Bressol Municipal Cordelles
Escola Bressol Municipal Cordelles
ERC fa palès el seu desacord amb la nova licitació del contracte de prestació de serveis de les Escoles Bressol Municipals (EBM) sense un debat plenari sobre el model de gestió.


Aquest dissabte 16 de maig el govern municipal ha convocat de forma urgent amb menys de 24 hores, una junta de govern local extraordinària en la qual s'ha aprovat l'expedient per a la contractació de la gestió del servei públic de les EBM i s'ha convocat la seva licitació.

El grup municipal d'ERC creu que el govern socialista ha forçat els terminis de duració del contracte per poder-ho aprovar per la junta de govern i així ha apartat el ple municipal del necessari debat democràtic sobre quin és el model idoni i majoritari de gestió de les EBM.

Un cop més ERC fa públic que no s’ha explicat a la major part de l’oposició quines són les característiques concretes del servei que es vol licitar, en la mateixa línia d’opacitat i precipitada gestió que considera habitual en el govern. Així, asseguren els republicans, l'expedient consta de greus deficiències en la seva tramitació; hi ha dubtes sobre la subrogació de tot el personal actual; no es modifica el projecte pedagògic ni organitzatiu de fa més de 9 anys; així com altres incompliments legals que podrien ser susceptibles d'una impugnació davant el el Tribunal Català de Contractes i aturar la licitació quan només queden 3 mesos per a la finalització dels actuals contractes.

És per això que consideren que: “El nostre model és la municipalització del servei, però si el que pretén el Partit Socialista externalitzar-lo, el més lògic en aquests moments d'incertesa de com serà el retorn de les escoles i l'aixecament de l'estat d'alarma, era prorrogar els contractes actuals, i no fer-ne un de nou. També valorem molt negativament la manca de valentia de no optar per models pedagògics i organitzatius més adients als temps actuals i limitar-se a repetir els antics. Volem mostrar la nostra preocupació que s'asseguri la total subrogació de les treballadores actuals”.

Des d’ERC s'aposta per la gestió pública directa d’aquest servei que és l’única competència exclusiva en educació que tenen atribuïda els ajuntaments. Consideren que l’Escola Bressol és la primera i més important institució educativa, un pilar fonamental de tota societat sobre el que cal apostar que sigui de caràcter públic i de qualitat, i destinar-hi tots els recursos necessaris. Per tot això consideren un error la decisió del govern municipal.

Finalment ERC interpreta el silenci d'alguns partits del consistori que en el passat s’havien manifestat per la defensa de la no externalització dels serveis públics i a favor de la municipalització del servei, com un avançament tàctic per una possible ampliació del govern i així no haver d'afrontar dins d'ell aquesta externalització, com tampoc en el seu dia van acordar res sobre les EBM en els acords programàtics públicament signats.Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola
16 de maig de 2020