Cerdanyola del Vallès

Notícia

Esquerra demana guanyar espai als cotxes per poder ampliar les terrasses amb seguretat i preservar la convivència

Cal facilitar l’ampliació de les terrasses a costa d’aparcament i carrils de circulació, garantint el pas de vianants i evitant les aglomeracions.
Les obres de millora dels carrers Sant Martí i Sant Ramon haurien de començar després de la temporada d’estiu.ERC Cerdanyola s’ha mostrat repetidament a favor de facilitar l’ampliació de les terrasses a bars i restaurants per tal que puguin reprendre la seva activitat. Cal evitar, però, que aquest aprofitament de l’espai públic derivi en conflictes amb el veïnat o vianants en un moment on també augmenta l’ús social dels carrers. El Grup Municipal d’ERC de Cerdanyola ha demanat en diferents ocasions que es guanyi espai destinat a l’aparcament i circulació de vehicles per fer compatible i segur el passeig, la circulació de bicicletes i patinets, el lleure infantil i les activitats comercials. En aquest sentit, no es pot delegar tota la responsabilitat a les persones individualment i reitera les següents propostes:

- Fer complir la prohibició de circular per les illes de vianants com la dels carrers Sant Martí i Sant Ramon.
- Destinar fileres d’aparcaments dels carrers comercials a l’ampliació de terrasses de bars i restaurants per evitar congestionar les voreres de vianants, per exemple a l’Avinguda Catalunya.
- Convertir tots els carrers de Cerdanyola en zona 30, per guanyar en seguretat, afavorir la circulació de bicicletes i mantenir part de la reducció de soroll i contaminació ambiental guanyada durant el confinament.
- Reconvertir el carril bici de l’Avinguda Espanya a vorera per a vianants i afavorir la circulació de la bicicleta per la calçada garantint una velocitat màxima de 30km/h.
- Tancar a la circulació carrers a tots els barris per tal de que s’hi pugui passejar i fer esport, especialment a les zones de major densitat com Banús, Bonasort o Fontetes.

Tanmateix, el passat 7 de maig es va signar el contracte per reparar desperfectes de la zona de vianants que va de la Plaça Abat Oliba fins el carrer Anselm Clavé. Aquestes obres de millora afectaran l’eix comercial just quan aquesta activitat reprèn el seu funcionament després del tancament forçat per la crisi de la COVID-19. En sortiran especialment perjudicades les activitats de bar i restauració que han de treballar a les terrasses exteriors. Esquerra demana començar les obres passada la temporada d’estiu per no interferir amb la recuperació econòmica del sector comercial i de restauració, tot i mostrar la satisfacció pel fet que, finalment, es faci realitat una obra tant necessària. Aquestes reparacions es van incloure a petició d’ERC al pla d’inversions en via pública que es va aprovar el 2018.


Grup Muncipal d’ERC a Cerdanyola
26 de maig de 2020