Cerdanyola del Vallès

Notícia

ERC sol·licita al govern del PSC que torni a convocar la taula per la reactivació social i econòmica per proposar noves mesures davant la segona onada de la pandèmia

Helena Solà, Esquerra cerdanyola, Daniel Mallén, Cerdanyola, ajuntament, ple, mocions
Esquerra considera que l’Ajuntament no pot tornar a reaccionar tard i urgeix ajudar els sectors més afectats com la restauració.


La segona onada de la COVID-19 que estem patint necessita d'una reacció urgent del Govern Municipal per ajudar els sectors més afectats com la restauració. Esquerra insta a convocar urgentment la taula per a la reactivació social i econòmica per valorar les mesures preses fins ara i proposar nous ajuts als col·lectius afectats per l'agreujament de la crisi.

El 26 de maig passat es va fer la presentació de les conclusions dels treballs de la Taula per a la reactivació social i econòmica de Cerdanyola del Vallès, en la qual, gràcies a la participació de representants de diferents col·lectius de l’àmbit social i econòmic de la ciutat, així com de tots els grups polítics municipals, es va arribar a l'acord de consensuar 109 mesures per fer front a la crisi provocada per la Covid 19.

En el seu dia des d'ERC van manifestar que les conclusions de la Taula s’havien de concretar en mesures efectives per no acabar sent un "brindis al sol”, i per això van exigir que hi hagués una eina per avaluar el grau de compliment de les diferents mesures, així com el compromís del govern de convocar la Taula periòdicament per a fer el seguiment de les diferents mesures i els objectius assolits. Han passat 5 mesos i el PSC ni ha convocat la taula per a fer el seguiment, ni ha implementat cap eina per avaluar el compliment de les mesures.

L'evolució de la pandèmia, amb l'aparició de nous brots epidemiològics i noves cadenes de transmissió d'abast comunitari, que comprometen la integritat i la salut de les persones, ha provocat que la Generalitat de Catalunya, el dia 16 d'octubre, hagi adoptat noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic que afecten greument els comerços, i especialment l'hosteleria i la restauració: limitacions o suspensions d'activitats, restriccions en aforaments, establiment de sistemes de control del nombre d'assistents, limitacions per garantir la distància mínima interpersonal, entre d'altres.

Aquesta situació agreuja la ja de per sí precària situació amb la que convivien molts autònoms i petites empreses, la plantilla de treballadors que en depenen, i les famílies de tots ells. És per això que des d'ERC entenen que és el moment d'actuar amb fermesa i urgència des de l'ajuntament per ajudar a tots els establiments afectats per la nova situació.

És per això que els republicans insten al govern municipal que convoqui de forma immediata la taula per a la reactivació social i econòmica per a fer balanç de l'execució de les mesures adoptades fins a la data i proposar-ne de noves davant la segona onada de la pandèmia. ERC recorda que ja en el seu dia va fer un sí crític als ajuts a famílies, autònoms i empreses perquè els va considerar insuficients i requerien massa burocràcia, consideracions que entenen que malauradament s'han complert.


Grup Muncipal d’ERC a Cerdanyola
16 d’octubre de 2020