Cerdanyola del Vallès

Totes les notícies

Ajuntament de Cerdanyola

Posició d’ERC de Cerdanyola del Vallès sobre la proposta del govern municipal de modificar la relació de llocs de treball dels treballadors i treballadores municipals

Fa uns dies des del govern municipal ens va presentar l’esquema de la seva proposta a negociar amb els sindicats pel que fa a la nova RLT i diferents casuístiques que pretenen afrontar: reclassificacions, regularitzacions, canvis de jornada, canvis de complements de gestió, nous llocs i places... Un cop coneguda la proposta, hem engegat una ronda de contactes amb la part sindical per escoltar el seu parer i compartir opinions. Creiem imprescindible manifestar que cal ser cautelosos amb les urgències per aprovar res, ara que finalitza el mandat, per a justificar 4 anys d’inacció en matèria de polítiques d’organització. I, principalment, ens preocupa que qualsevol acord no es converteixi amb una eina buida que no s’executarà posteriorment, com ha passat amb molts dels punts aprovats a l’acord del 2014. Finalment el dia 5 de març vam obtenir un esborrany tècnic que va amb la línia anunciada en el seu dia, i que no fa més que confirmar els nostres dubtes de precipitació, innecessària urgència i d'adequar una RLT a un organigrama aprovat fa escassos mesos de forma unilateral pel govern municipal. Sense perjudici de poder obtenir més i millor documentació i informació, especialment pel que fa a les possibilitats econòmiques d'augmentar la massa salarial, i els informes legals preceptius, des d’ERC de Cerdanyola del Vallès hem de manifestar el següent: - La proposta de tancar una RLT quan falten escassos 2 mesos per la finalització del mandat, i quan durant 4 anys la regidoria d'organització no ha presentat més que esmenes parcials, sembla respondre a d'altres interessos que no pas a les necessitats estructurals dels treballadors i treballadores municipals. - Considerem que totes les propostes passen, indefectiblement, per un estudi de valoració dels llocs de treball que hauria de ser pas previ imprescindible i prioritari a totes les mesures que ara es formulen, perquè sense aquest totes les pretensions poden decaure en meres intencions.

Presentació de Quim Oltra com a candidat d'ERC a la presidència de l'EMD Bellaterra

El passat dissabte 9 de març, a la Plaça del Pi de Bellaterra, es va fer l'acte de presentació oficial de Quim Oltra com a candidat d'ERC a la presidència de la seva EMD. El van acompanyar en l'acte Helena Solà, candidata dels republicans a l'alcaldia de Cerdanyola, l'ex-conseller de la Generalitat i professor universitari Joan Manuel Tresserras i el periodista i també professor universitari Enric Marin. Als seus parlaments, tant Tresserras com Marin -tots dos, veïns de Bellaterra, i per tant  coneixedors de la realitat de l'EMD- han coincidit en destacar la importància de les properes eleccions municipals en el procés de construcció de la República Catalana. Un procés, però, que segons ha comentat Marín, "ara ha entrat en una nova fase, que ningú sap quan durarà, però en la qual hem d'aprendre dels errors comesos i en el que ens hem d'esforçar i fer tot el que estigui a les nostres mans per aconseguir ajuntaments republicans". Per a Trasserras, després d'uns anys en els quals els republicans s'han centrat molt en dissenyar tot un seguit d'estratègies centrades en aconseguir objectius molt ambiciosos, ara ha arribat el moment de, sense renunciar a res, tornar a posar en focus en la gestió dels objectius més concrets i que afecten al dia a dia de la gent. Per a Marin, és fonamental que en aquest nova fase política a la qual ara entra Catalunya, les forces polítiques progressistes i republicanes obtinguin un resultat aclaparador, per posar en marxa noves formes de fer política, radicalment democràtiques. "A Bellaterra, la millor opció d'aconseguir aquest objectiu és Quim Oltra". Oltra: el canvi a Bellaterra és necessari i inevitable En el seu parlament, Oltra ha afirmat que no persegueix la presidència de l'EMD com a un objectiu si no com un mitjà per aconseguir, des de Bellaterra, posar un grau de sorra per millorar el món que deixarem als nostres fills. En aquest sentit, s'ha referit a diverses iniciatives que caldria impulsar des de la presidència de l'EMD.

Vista aèria de la zona esportiva municipal Riu Sec

ERC - Cerdanyola recorda al govern municipal que els consensos s'aconsegueixen negociant

ERC de Cerdanyola recorda al govern municipal que els consensos -com la modificació de l’establiment de servei de les pistes de tennis i pàdel- s'aconsegueixen prèvia negociació de les propostes a presentar als plens. El passat ple de gener vam tornar a ser testimonis com la manca absoluta de voluntat del govern municipal d’arribar a acords amb l'oposició impedeix resoldre els greus problemes que pateix Cerdanyola del Vallès. En aquest cas per a solucionar la manca de gestor a les pistes abandonades de tennis i pàdel del complex esportiu del Riu Sec, en el que cap grup polític va donar suport al plantejament pretès pel govern minoritari. El rebuig sistemàtic del ple a les propostes del govern hauria de fer reflexionar aquest si és possible governar obviant l’imprescindible treball previ de consens amb l’oposició, perquè presentar a comissions informatives, o directament als plens, propostes d’acord tancades que només tenen el suport de 5 de 25 regidors del plenari, és sabut que no té cap més recorregut que fomentar el seu discurs victimista però no resolen res. És indubtable que el mandat actual som hereus de polítiques equivocades del passat, com va ser l’establiment com a servei públic municipal d’unes pistes de tennis i pàdel que no eren cap necessitat per la ciutat, i quan la seva viabilitat econòmica era molt dubtosa, com la realitat ens ha confirmat al només presentar-se en el seu dia un licitador al concurs que després va renunciar al contracte fa ja més de dos anys. Ara bé, que la proposta per solucionar-ho sigui una ampliació de 5 a 15 anys el termini de concessió, la construcció de fins a 8 pistes més, la no actualització dels estudis dels anys 2010 i 2014 que justifiquen la viabilitat econòmica, o que el nou adjudicatari es fes càrrec de les obres de condicionament de les instal·lacions causades per l’abandonament i actes de vandalisme que han patit, en cap cas era una solució viable, sinó la cronificació i intensificació dels problemes existents.

Comencen els cafès informatius amb Helena Solà, candidata a l'alcaldia de Cerdanyola

Aquesta setmana ha començat una ronda de cafès informatius amb Helena Solà, candidata d'ERC a l'alcaldia de Cerdanyola. Durant les properes setmanes està previst fer cafès a tots els barris de la ciutat. Aquests actes de petit format, oberts a tothom, es realitzen sense cap mena de guió previ i tenen com a objectiu facilitar en diàleg directe entre la candidata i els ciutadans que faciliti l'intercanvi d'opinió i informacions en els dos sentits. Els ciutadans tenen l'oportunitat de preguntar directament sobre els trets principals del programa d'ERC. Al mateix temps, Solà i els membres del seu equip que participen amb ella als cafès tenen també l'oportunitat de conèixer amb més detall els problemes, necessitats i propostes dels veïns. En aquesta primera convocatòria, que es va fer a Cal Pintxo, els veïns van interpel·lar a la candidata sobre una gran varietat de temes, entre els quals es podrien destacar aquests: - Possibles millores a l'organització administrativa de l'Ajuntament. - Estat actual del projecte de crematori. - Possibles solucions per a les pistes de tennis abandonades del sector Polizur. - Propostes d'ús per al solar del Carrer Josep Panné. - Conveniència d'organitzar referèndums ciutadans quan calgui prendre grans decisions de ciutat. - Informació sobre el Pla Estratègic de Ciutat del partit. - Estratègies per millorar la neteja dels carrers. - Possibles polítiques per millorar les escoles bressol de Cerdanyola. L'assistència al cafè tant de ciutadans particulars com de representants de diverses entitats de Cerdanyola va atorgar al diàleg un elevat grau de dinamisme. ERC a Cerdanyola anirà informant sobre les properes convocatòries d'aquests cafès (que està previst que es realitzin amb periodicitat setmanal) mitjançant les nostres xarxes socials.

Conferència sobre drets civils i exili polític a càrrec del Lama Thubten Wangchen, membre del Parlament Tibetà a l’Exili

El proper dijous, 17 de gener, a les 19 h., el Lama Thubten Wangchen (parlamentari tibetà a l’Exili, fundador de la Casa del Tibet a Barcelona i representant del Tibet a Espanya) pronunciarà a l’Ateneu de Cerdanyola del Vallès una conferència sobre Drets Civils i Exili Polític. Durant l’acte també es presentarà el seu llibre “Lluny del Tibet”. Escrit en col·laboració amb María Teresa Pous i amb pròleg del Dalai Lama, al llibre s’explica la seva vida. Des de la mort de la seva mare a un camp de treball xinès quan ell tenia només 4 anys als seus anys fent de captaire a la Índia per poder sobreviure fins que el govern indi el recollí i li donà educació. L’acte ha estat organitzat per l’Ateneu Republicà (secció cultural d’ERC a Cerdanyola, que durant els darrers anys ha organitzat a la ciutat diverses conferències i activitats culturals) per respectar el desig del Lama de no participar en actes directament organitzats per partits polítics i és obert a tothom. L’acte també comptarà amb la intervenció de:    El director de cinema Jordi Carot.Entre d’altres projectes, Carot és co-director del documental Earth Sutra (estrenat al 2017). Centrat en la vida dels personatges de l’exili tibetà a Índia i Nepal el projecte va comptar amb la col·laboració de personalitats tant rellevants com el propi Dalai Lama, entre molts d’altres.   Àngel Solà, estudiós de Dharma i del ‘mindfulness’,i coneixedor de la realitat del Tibet.   Helena Solà, candidata d’ERC a l’alcaldia de Cerdanyola,que moderarà el col·loqui que tindrà lloc després de la presentació.      

ERC reclama al govern municipal que actuï amb urgència al cementiri municipal

El grup municipal d’ERC a l’ajuntament de Cerdanyola del Vallès va demanar el darrer ple, que va tenir lloc el passat 25 d’octubre, que actués amb urgència al cementiri municipal per evitar el greu deteriorament que pateixen els nínxols. Tot i ser coneixedors de les problemàtiques legals existents pel que fa la concessió dels serveis funeraris, cementiri, tanatori i crematori que el passat govern municipal (PSC i ICV) van aprovar junt amb part de l’oposició (PP i CiU), la realitat és que després de més de tres anys des de que va accedir a l’alcaldia CxC no s’ha aconseguit cap pas endavant, i la única sol·lució que s’ha portat al ple municipal va ser la proposada quan ERC era al govern municipal, i la regidoria la portava la candidata a l’alcaldia Helena Solà. Des d’ERC entenen que els treballs al bloc de nínxols 3 és una mostra més de la política de pedaços que porta a terme el govern municipal, i no és la solució de res, tot i haver estat cobrant una taxa a les famílies durant tot aquest temps sense justificar el destí dels diners recaptats que només poden tenir com a finalitat la conservació i el manteniment del cementiri. La situació és tan preocupant, destaquen els republicans, que el tracte que es fa a les famílies i a les restes corpòries és contrària a la deguda dignitat que mereixen, és per això que demanen una actuació urgent i immediata en bé i profit de tothom.

Bernat Picornell amb Albert Turón (en aquell moment, president de la secció local) i els regidors Helena Solà i Iñigo Enterría, durant la roda de premsa a la qual van presentar les esmenes als pressupostos de l'Estat

La primera de les inversions reclamades per a Cerdanyola als Pressupostos de l'Estat arriba al Senat

La setmana passada el senador d'ERC Bernat Picornell va defensar al Senat -davant del Ministre de Foment, José Luis Ávalos- una de les inversions sol.licitades per a Cerdanyola, dins de les esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat que l'any passat va impulsar el grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Cerdanyola. Aquestes esmenes van ser presentades en roda de premsa conjuntament amb Picornell. Podeu veure la seva intervenció al Senat al vídeo que trobareu al final d'aquesta notícia. Entre aquestes inversions destaquen la remediació de l'abocador de Can Planas, la millora de la connexió entre Montflorit i el casc urbà, la instal·lació de barreres acústiques a l'AP7 o la instal·lació de dues boines al camp de Fontetes i a una de les pistes de Can Xarau. 15 milions d'euros per remediar l'abocador de Can Planas Una de les esmenes més destacades, valorada en 15 milions d'euros, té per objectiu remediar l'abocador de Can Planas. L'objectiu d'aquesta inversió, si finalment s'aprovés, seria aconseguir que l'Ajuntament de Cerdanyola no hagués de fer cap aportació econòmica en el procés de sanejament d'aquesta abocador. La remedició proposada és la proposada al 2012 a l'estudi dirigit pel director del grup d'investigació en hidrologia subterrània associat al Consell Superior d'Investigacions Científiques, Jesús Carrera; i pel doctor en ciències químiques per la UAB i director científic de la Fundació Centre Tecnològic de Manresa, Joan de Pablo. Proposa un sistema de triple capa d’impermeabilització (argila, sòl i sorra) per impedir filtracions d’aigües i gasos acompanyat per un sistema d’extracció de gasos que garanteixi que l’abocador es trobi permanentment a una pressió lleugerament per sota de l’atmosfèrica. També es recomana instal·lar aigües amunt del dipòsit una barrera hidràulica de pous de bombeig per minimitzar les entrades d’aigua dels aqüífers superficial i profund, a més de millorar el sistema de monitoratge de les aigües subterrànies i de control de sòl i gasos.

ERC Cerdanyola presenta, conjuntament amb la resta de l'oposició, dos mocions per superar la paràlisi del govern municipal

L’oposició de l’Ajuntament de Cerdanyola (PSC, ERC, C’s, PP, PDCAT, ICV-EUIA i regidor no adscrit) presenta en bloc dos mocions per superar la paràlisi del govern municipal en tramitar diversos expedients.      Cerdanyola del Vallès, 22/10/2108 (Nota de premsa conjunta de tots els grups de l'oposició) - Tots els grups de l'oposició de l'Ajuntament de Cerdanyola (PSC, ERC, C’s, PP, PDCAT, ICV-EUIA i regidor no adscrit) s'han posat d'acord per presentar conjuntament dues mocions al Ple Municipal del mes d'octubre. Aquestes dues mocions seran votades per 20 dels 25 regidors. El govern local, per tant, es veurà obligat a posar-les en marxa, seguint el mandat  del vot conjunt de l'oposició, que considera que, com a representants del 80 % del plenari, es veuen obligats a prendre un cop més la iniciativa per desbloquejar temes importants per a la ciutadania.   Els partits de l'oposició han decidit dur a terme aquesta iniciativa després de constatar el que consideren una total paràlisi del govern municipal encapçalat per Carles Escolà.   Les dues mocions fan, de fet, referència a mesures ja anteriorment aprovades al Ple i que fins ara no s'han executat.   La primera fa referència al REGLAMENT DE SEGONA ACTIVITAT DE LA POLICIA LOCAL. Al desembre de 2016 es va aprovar inicialment  aquest reglament. Al ple del passat mes d’abril, i degut a la inacció del govern local, es va tornar a portar al Ple una moció, que va ser aprovada per unanimitat, donant un termini de tres mesos al govern per portar al Plenari l’aprovació definitiva. Cosa que encara no s'ha fet. A aquesta nova moció que es presenta ara se sol·licita a la Secretaria Municipal l’emissió, en el termini de deu dies hàbils, de l’informe preceptiu respecte de les al·legacions que es van presentar a l’aprovació inicial del reglament de segona activitat. Se sol·licita també a l’alcalde que posi a disposició dels regidors i regidores del plenari tota la documentació relativa a l’expedient del reglament de segona activitat de la Policia Local, així com l’informe de secretaria sol·licitat al primer acord.