Cerdanyola del Vallès

Notícia

Sí, estem d’eleccions. Ho estem tots.

Quim Oltra

Llegeixo la propaganda electoral de GxB a la seva revista mensual, el Tot Bellaterra. Sí, estem d’eleccions. Tots. Però hi ha coses que més enllà de les eleccions no són sostenibles i no puc evitar dir-hi la meva

Per una Bellaterra amb Pilones. Pilones, denunciades pel reglament de GxB del 2014 per que el síndic de greuges diu que el reglament de GxB de 2011 no és correcte. I tornades a pujar en base al reglament del 2011 després d’anular el del 2014 (que era bo fins que l jutge diu que no). Va, algú imagina com acabarà tot? I mentrestant... 86.000€ de la diputació, concedits des de 2016, per fer voreres al camí antic destinats a càmeres i comprar el cotxe dels agents cívics.

Per una Bellaterra amb càmeres. Tenir-les les tenim. Molt bones. Han costat més de 300.000€ entre instal·lació, manteniment i software (sense licitació, amb adjudicacions a dit). Però la resolució del consell de garanties jurídiques diu que mai la EMD ha tingut competències per instal·lar-les. Vaja, que conten cotxes per a fer el pla de mobilitat (que esperem des del 2015). Potser que deixem de fer demagògia amb la seguretat i demanem als professionals i els que en tenen competència que facin el que han de fer, no?

Per una Bellaterra amb Centre Mèdic. 50.000 euros destinats a habilitar un espai. Propaganda preelectoral (precisament la foto que usen) que va haver de ser retirada per que el CatSalut va dir que mai havien arribat a cap acord. El necessitem, si, clar, i ha estat gràcies a que les responsables de Salut de la TCB s’hi ha posat que sembla que la cosa es mou.

Per una Bellaterra amb Agents Cívics. Fet amb tanta poca col·laboració amb els responsables de seguretat que fins i tot els mossos han estat preguntant als veïns i veïnes al respecte. Això sí, a un més de les eleccions i amb considerable manca de transparència. Només sabem que ha costat 55.000€ en material i una contractació a dit de 15.000€ fins a desembre (després en tindrem?). estaria bé certa coordinació amb els responsables de seguretat per que poguessin fer legalment el que fan, no?

Per una Bellaterra sense carreteres. Ara resulta que la culpa de la BV1414 és ser una carretera i no que en 3 anys GxB no s’hagi reunit amb la diputació per demanar mesures de pacificació. I que en quan ho van fer, resulta que ens posen un semàfor i el paguen ells. Potser el que cal és atacar el problema real, el trànsit, no?

Per una Bellaterra sense abocadors. La força veïnal, com altres vegades, serà la que aturarà el abocador en cas de ser un perill. I tothom hi donarà suport, evidentment. En tot cas, que l’abocador sigui terreny de la EMD, hi ajudarà. Segur.

Per una Bellaterra de Sant Cugat. Veurem com va aquesta iniciativa ciutadana i quina decisió prendrà la Generalitat, basant-se en la qualitat i la força dels arguments. Sembla que ja no podem ser independents, tot i que era l’objectiu de les passades eleccions municipals. En tot cas, un cop la generalitat prengui la decisió, i en el cas que sigui d’annexió a Sant Cugat (cosa que dubto); de veritat ens hem de creure que GxB ho sabrà gestionar, vist el resultat fins ara?

Les opcions polítiques són casi totes lícites, i el poble dirà. Però a mi em molesta que em prenguin el pel. Ho he dit al principi, estem d’eleccions. Tots. Jo també. És difícil governar, segur, molt. I Molt més fàcil ser oposició, segur.

El proper dia 9 presentaré la nostra de proposta a les 18:00h al Centre Cívic. Us convido a venir a escoltar i criticar.