Cerdanyola del Vallès

Totes les opinions

Albert Turon

Al feixisme no se’l convenç, se’l combat.

Una minoria intolerant ha perdut la vergonya i voldria que tothom perdéssim la dignitat, torna el feixisme. Ara bé, un titular tant altisonant, provocatiu, fins i tot bel·licós que ens empeny a passar a l’acció, en boca dels demòcrates, no vol dir rebaixar-se a les baralles estúpides de bar. El combat que hem de tornar a guanyar és el de les idees i dels drets. Evidentment ens hem de protegir dels escamots feixistes armats com els d’Artós i dels incontrolats portats sovint per la força de l’alcohol.

Helena Solà

L’Espanya que ens avergonyeix

Fa tres setmanes coneixíem la sentència del tribunal suprem que condemnava a un total de 100 anys de presó a 9 membres del govern de Catalunya i a dos representants d’entitats pel referèndum de l’1O. Una sentència injusta i escandalosa que vulnera drets fonamentals i que hauria de ser una vergonya per qualsevol democràcia i que és la vergonya d’Europa. Aquesta sentència, com les càrregues de l’1O contra persones que cívicament i pacífica votaven, han fet més independentistes que els propis partits independentistes.

Manifest 11 de Setembre 2019

L'Onze de setembre de 1714 el cinquè Felip de Borbó va arrasar Barcelona després de més d'un any de setge. Tres-cents anys més de de prohibicions, d'expoli i de genocidi cultural no han pogut acabar amb una identitat que milions de persones sentim pròpia. La Diada de Catalunya no és una festa, per molt que alguns la vulguin folcloritzar. L'Onze de Setembre és un dia per honorar els que van donar la vida per llaurar un futur millor als que han de venir.

Albert Turon

La política de Schrödinger

El millor resultat de la història d’ERC a les municipals és un èxit però també una decepció ja que no ens permet entrar al govern. Un govern que té la bona notícia que ha baixat el deute però que té milions d’inversions endarrerides que llastren la nostra ciutat. Com a partit som independentistes però alguns s’entesten a convèncer-nos que en realitat som unionistes. Cosa semblant passa als que demanen unitat i generen partits que divideixen el vot.

Helena Solà

Mà estesa, mà ferma

Cerdanyola té nou govern, en minoria, que encara necessita consensos per desencallar els principals problemes que pateix la ciutat amb un treball seriós i urgent. Esperem un pla de xoc per millorar la neteja i manteniment de la via pública, i per la millora dels equipaments i serveis públics incloent els manteniment d’escoles públiques i edificis municipals. A ERC ja tenim la vista posada en un nou pressupost en el que considerem imprescindible que es facin inversions en instal·lacions esportives, parcs i jardins, polítiques d’habitatge, cultura i patrimoni, eixos comercials, energies renovables, etc.

Manifest per la retirada de la pancarta "Llibertat presos polítics"

Manifest unitari dels partits i entitats sobiranistes llegit a la concentració del dia 17/06/2019 a les 20:00h davant l'Ajuntament de Cerdanyola en protesta per la retirada del balcó del consistori de la pancarta amb el lema "Llibertat presos polítics": Avui el balcó de l’Ajuntament ja no té penjada la pancarta demanant la llibertat dels presos polítics. Des d’aquí volem fer arribar al nou alcalde, Carlos Cordón, i a tota la gent de Cerdanyola les següents reflexions: Cerdanyola té molts problemes i molt greus.

Helena Solà

Discurs del ple d'investidura 16/06/2019

Bon dia, Fa un moment els regidors i regidores d’ERC hem promès obligats per llei, i per imperatiu legal, una constitució espanyola caduca. Una constitució d’un estat que té a l’Oriol Junqueras, a la Carme Forcadell, al Josep Rull, al Jordi Turull, al Raúl Romeva, a la Dolors Bassa, al Quim Forn, al Jordi Sánchez i al Jordi Cuixart a la presó sense haver estat condemnats. Un estat que té també a la Marta Rovira, la Clara Ponsatí, el Carles Puigdemont, la Meritxell Serret, el Toni Comín, el Lluís Puig i l’Anna Gabriel, a l’exili.

Quim Oltra

I s’acaba la campanya...

Diumenge 26 els i les veïnes de Bellaterra estem cridats a votar. Triarem qui liderarà la EMD en els propers 4 anys. Potser anirem a Sant Cugat, potser ens quedarem a Cerdanyola, potser seguirem aspirant a la independència. Sigui on sigui que acabem, aquells que assumim responsabilitats polítiques hem de treballar per millorar la vida dels i les veïnes de Bellaterra. Esquerra Republicana de Bellaterra ho  ha fet durant 4 anys.

Quim Oltra

I continua la campanya....

Queden pocs dies pel dia 26, quan decidirem a qui donem suport a l’EMD i l’Ajuntament. Les diferents forces polítiques premem per escampar el nostre missatge. Avui unes poques hem participat del debat de Bellaterra diari. No hi érem totes... Tots fem propostes de cara a futur i qui ostenta el govern presumeix dels èxits assolits. Bé, potser no, perquè no es pot presumir gaire. Es continuen prometent les mateixes coses que ara fa 4 anys (i algunes de fa 8).