ERC Cervelló

Totes les notícies

Solucions per als veïns de Can Paulet

Can Paulet necessita solucionar la seva situació actual. Aquesta frase canviant el nom de la urbanització serviria per a totes elles. Però en el cas de Can Paulet els veïns i les veïnes venen de molts anys de patir dèficits urbanístics, sumat al fet que en el seu dia van fer un seguit d’aportacions econòmiques que semblen haver desaparegut. És per això que calen solucions valentes, sense defugir de buscar responsabilitats per les aportacions econòmiques que sembla que actualment no hi són. Hem de treballar per fer passes fermes i decidides per recepcionar la urbanització evitant actuacions electoralistes com la reunió que havia convocat l’alcalde Aparicio (PSC-M’Estimo Cervelló) que la pròpia Junta Electoral ha declarat il·legal, i per tant ha obligat a suspendre-la. Així doncs, caldrà continuar treballant amb les entitats supralocals per aprofitar feines com ha fet recentment el Departament d’Urbanisme de la Diputació de Barcelona, encapçalat pel Diputat Josep-Ramon Mut, en urbanitzacions de Cervelló com Can Rafel, Interclub o el Mirador, per exemple.

Meritxell Perelló, Irina Martí i Montse Solsona a les instal·lacions de l'Institut de Cervelló

ERC-SUMEM-MES incorpora a la Montse Solsona a la llista electoral

Aquest dissabte s’ha donat a conèixer que la candidatura d’ERC-SUMEM-MES comptarà a partir d’ara amb la Montse Solsona, que treballa a l’àrea de transferència del coneixement i innovació de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i és la presidenta de l’AFA de l’Institut de Cervelló, com a independent en la posició 8 de la llista electoral per a les properes eleccions municipals del 26 de maig.   La Irina Moreno, candidata en segona posició a la llista, ha destacat que “des d’ERC-SUMEM-MES hem apostat per sumar a l’equip persones del poble que fan créixer el projecte de fer un Cervelló de primera i que comparteixen la visió republicana de la candidatura”, perquè des de la coalició volen donar veu i escoltar a tothom.   La Montse Solsona ha dit que, després de diverses trobades per comentar les necessitats de l’Institut de Cervelló i de les famílies del poble, s’ha sumat a  la candidatura perquè “ERC-SUMEM-MES van incorporar totes les meves propostes en el programa i havien configurat un equip súper preparat, amb molta actitud, empenta i amb ganes de treballar molt professionalment per un Cervelló de primera... i vaig pensar, aquí sí que m'hi sumo! Ara sí que veig que podem tenir un Cervelló millor, un Cervelló de primera.”   Els republicans destaquen que a més a més, la Montse s’afegeix a l’equip també amb l’objectiu d’impulsar projectes per aprofitar la gran riquesa natural que tenim, per a que sigui un motor per a la promoció de les àrees d’empresa, ocupació, innovació i emprenedoria. Ella és l'enllaç de la UPC al Baix Llobregat, coneix molt bé les vies de finançament de les institucions del Baix Llobregat i de tots els Ajuntaments de la comarca, i té clar que des de Cervelló “hem de ser-hi i hem d’impulsar projectes, amb altres ajuntaments, per posar més valor a Cervelló com a lloc per atraure empreses que generin ocupació de qualitat, que impulsin l’emprenedoria per crear empreses que treballin per i des de el municipi, per impulsar projectes innovadors, per fer pilots a nivell tecnològic que donin resposta a les necessitats dels cervellonins i cervellonines.

Assistents a l'assemblea de votació de la llista

La coalició d’ERC – SUMEM – MES de Cervelló aprova en una assemblea oberta la llista electoral per a les properes eleccions municipals

Aquest dilluns 4 de març la coalició entre Esquerra Republicana, la plataforma SUMEM i el partit de Moviment d’Esquerres de Cervelló han celebrat una assemblea oberta a l’Ateneu de Cervelló per tal d’aprovar la llista electoral que acompanyarà al candidat a l’alcadia Josep Ramon Mut a les properes eleccions municipals del 26 de maig. La coalició presenta a les eleccions municipals una candidatura oberta, com a reflex del projecte republicà al poble, amb una presència important de candidats independents provinents de diversos àmbits i sectors, d’edats diferents, de totes les urbanitzacions del poble, preparades, i que comparteixen la voluntat d’aconseguir un Cervelló de primera, lema que encapçala la candidatura. Les persones que encapçalaran la candidatura són gent amb vocació de servei, formació i experiència professional que garanteixen l’excel·lència de l’equip necessària per portar Cervelló un pas més enllà. Han apostat per un equip divers amb gent que comparteix els valors republicans, pensant en el millor per Cervelló i per Catalunya, incorporant a la llista persones independents, com per exemple a la Meritxell Perelló, en Jack Malaret, la Núria Armengol, l’Òscar Nicolau o l’Eduardo Reyes, entre d'altres. La voluntat de la coalició és ser la candidatura del poble i arribar a tenir més de 100 persones del poble donant suport al projecte a través de SUMEM, així doncs han deixat dues posicions a la llista buides per a poder incorporar més persones independents a la candidatura.   Destaquen, a més a més, que en una aposta clara per la paritat i el feminisme, s'ha fet una llista on hi ha el 50% de dones i homes alternats en l'ordre de la llista en forma de cremallera, i una aposta especialment ambiciosa, ja que la llei fixa tan sols un 40-60% d’homes i dones. En Josep Ramon Mut, que es postula com a Alcade de Cervelló, defensa que l’envolta el millor equip possible per a governar Cervelló i les diferents àrees de l’Ajuntament.

Signatura de l'acord entre els integrants dels moviments d'ERC i MES

LES FORMACIONS D'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA (ERC) I MOVIMENT D'ESQUERRES (MES) A CERVELLÓ HAN SIGNAT UN ACORD PER ANAR PLEGATS A LES ELECCIONS MUNICIPALS

Aquest divendres s’ha donat a conèixer l’acord entre les dues formacions per a concórrer junts en una llista conjunta i acompanyats de la plataforma ciutadana SUMEM. La Rosaura Serra, coordinadora local de MES a Cervelló, ha valorat el pacte que s’ha signat destacant que l’acord confluirà en una llista “d’esquerres, socialista, progressista i republicana amb un projecte en comú per a poder governar Cervelló”. El president d’ERC a Cervelló, el Miguel Àngel Valenzuela, ha afegit que l’acord s’ha produït amb “molta il·lusió, perquè permet unir forces per aconseguir que el proper mes de maig Cervelló sigui un municipi republicà”. A més a més, ha destacat que després de tenir governs mediòcres i sense rumb, “ara més que mai cal treballar per a fer possible un Cervelló per a tothom i sensible als problemes de la gent, mirant pel futur del poble i del país” i que això, “només serà possible ajuntant els esforços dels republicans i socialistes sobiranistes amb en Josep Ramon Mut al capdavant d’aquest projecte”. En Josep Ramon Mut, el candidat a l’alcaldia d’ERC-SUMEM-MES Cervelló, ha apuntat que s’ha treballat per “crear una candidatura molt àmplia, i amb la suma de tothom portarem Cervelló un pas més enllà, posarem Cervelló a l’alçada que es mereix la seva gent”. El cap de llista, va dir sentir-se “orgullós” de poder formar part d’una candidatura “molt integradora, revolucionària, que integrarà moltes persones de plataforma SUMEM que no són ni d’ERC ni de MES, i que s’assemblarà molt al nostre poble”. Durant la signatura de l’acord, han estat presents l'Albert Valentí, en nom del Jovent Republicà de Cervelló, i Òscar Nicolau, membre adherit a la plataforma SUMEM Cervelló. Tots plegats han expressat enèrgicament que “aquest 2019 sortirem a guanyar les eleccions!”.

Cervelló, Pavelló, Xavier Ballber

Retornem la dignitat al poliesportiu Xavier Ballber

Els usuaris mereixen un poliesportiu municipal sense goteres. Les instal·lacions de Cervelló no poden seguir deteriorant-se, cal posar-hi fre i començar a cuidar el poble dia a dia.   El passat mes de juny la Diputació de Barcelona va adjudicar ajuts a tots els municipis de la demarcació perquè aquests puguin fer inversions en els seus equipaments. A Cervelló se li van atorgar 164.178 euros, una xifra considerable.   Des d’Esquerra Republicana de Cervelló de seguida vam demanar al govern municipal que es destinessin aquests diners (o la part que fos necessària) per tal de resoldre el problema de goteres que des de fa anys arrossega el pavelló Xavier Ballber. Aquest és un equipament que utilitzen molts veïns i veïnes del poble i de forma molt freqüent, des del Futsal fins als estudiants de l’Institut, passant pel Bàsquet Cervelló. Tractant-se d’un poliesportiu municipal cal que l’Ajuntament garanteixi que tothom el podrà utilitzar en les millors condicions possibles o, com a mínim, unes condicions òptimes.   Sabem que hi ha altres instal·lacions locals que requereixen millores i en què es podria destinar l’ajut de la Diputació de Barcelona, però tractant-se d’una xifra així pensem que és un bon moment per reparar un problema gros com són les goteres del poliesportiu.   A dia d’avui encara no tenim cap resposta per part de l’equip de govern i, de fet, ni sabem on aniran a parar aquests diners. Podem comprendre que els socialistes tinguin altres prioritats però no entenem perquè ni tan sols han estat capaços d’explicar-les.   Cervelló és un poble que compta amb moltes instal·lacions i és per això que l’Ajuntament s’ha de preocupar de cuidar-les diàriament. Com més es triga a reparar els petits desperfectes més car ens surt a tots reparar-ho després. El mateix passa, per exemple, amb els carrers de les urbanitzacions i el sotabosc. No pot ser que l’Ajuntament es preocupi de corregir les coses deteriorades del poble un cop cada quatre anys i coincidint casualment amb l’apropament de les eleccions municipals.

Només un 2,6% dels carrers de Cervelló tenen noms que fan referència a dones.

On són les dones a Cervelló?

Les dones a Cervelló som presents arreu. Hi ha moltíssimes cervellonenques que col·laborem en entitats, que tenim veu en la política municipal, que dirigim els seus comerços o que, encara ara, ens fem càrrec de la immensa majoria de tasques familiars i de la llar. Les dones de Cervelló som i serem un pilar imprescindible, no podria ser d’una altra manera. Ara bé, malgrat aquest talent, esforç i dedicació, la toponímia local, és a dir, els noms dels carrers del poble, no reflecteixen aquesta realitat. De fet, només un 2,6% dels carrers de Cervelló tenen noms que fan referència a dones. Segons les dades extretes de la Xarxa SITMUN de la Diputació de Barcelona, a Cervelló hi ha 269 carrers amb nom i d’aquests tan sols 7 tenen nom de dona, incloent-hi també els que porten nom de santes. Trobem el carrer de la Mestra Adela Cardona, una persona molt ben considerada pels alumnes que va tenir, i després ja passem a un carrer de Santa Anna, un carrer de Santa Rosa, un carrer de Santa Eulàlia i, per si no n’hi hagués prou amb un, tres carrers de Santa Maria, sense deixar clar si es tracta de Santa Maria de Cervelló o d’alguna altra. Els noms de llocs ens parlen, formen part del paisatge i configuren la imatge que es dona d’un municipi perquè recullen testimonis de la cultura, dels costums i de la història. A Cervelló, ben entrat el segle XXI, sembla que la toponímia urbana es troba molt lluny de posar les dones al lloc que els correspon. Des d’Esquerra Republicana creiem que aquesta falta de visualització de les dones s’ha de corregir el més aviat possible i per això al proper Ple municipal del dia 15 de març presentarem una moció en aquest sentit. Altres mestres com Elisa Rubio, Remei Bosch o Carme Mauri per esmentar-ne algunes de vinculades a Cervelló o dones com Lola Anglada, Montserrat Roig, Neus Català i tantes altres han d’entrar a formar part del nostre paisatge per justícia i dignitat.

La immersió lingüística a l'escola està en perill per culpa del 155 que el PSC va votar a favor.

Les nostres escoles no es toquen!

El model educatiu català garanteix la cohesió social i la igualtat d’oportunitats per als nostres infants. Gràcies a la immersió lingüística a les escoles catalanes no existeix cap segregació d’alumnes per motius lingüístics, absolutament tots, en acabar l’ESO, poden expressar-se perfectament tant en català com en castellà. El govern espanyol, aprofitant l’article 155, vol introduir una casella a la preinscripció escolar per demanar el castellà com a llengua vehicular amb la intenció de carregar-se una feina que des de fa més de 30 anys s’ha demostrat plenament satisfactòria i que es reconeguda per tota la comunitat educativa. Les nostres escoles poden tenir moltes mancances per falta de recursos però precisament la llengua és el que millor funciona, només ens hem d’apropar a qualsevol escola i parar l’orella: català i castellà conviuen en perfecte harmonia, d’això els nanos podrien donar-nos lliçons. Ja n’hi ha prou d’utilitzar el sistema educatiu i de retruc als nostres nens per criminalitzar-nos, guanyar el que no han guanyat a las urnes i justificar el que és injustificable. Han portat els nostres mestres als jutjats amb falses acusacions de delictes d’odi, perden temps i recursos revisant els llibres de text per tal de trobar adoctrinaments i, el que és pitjor, volen crear un conflicte totalment inexistent. El Partit Popular, Ciudadanos i PSC-PSOE amb el seu estimat 155 volen fer desaparèixer el català per sempre, els dos primers ho porten a l’ADN i no se’n amaguen: la nostra llengua els molesta. Els del PSC, que tant s’estimen Cervelló, ara s’exclamen i diuen que el 155 no era per això. Mentida, quan signes un xec en blanc per reprimir el teu poble, ets plenament conscient del que estàs fent. Per això cal amb més urgència que mai que totes les forces independentistes juntes formem un govern que pugui aturar el 155. Esquerra Republicana donarem suport fins a les últimes conseqüències a qualsevol acció que emprengui la comunitat educativa del nostre poble per tal de defensar la immersió lingüística i el model educatiu d’èxit del nostre país.

Fotografia il·lustrativa que no correspon als fanals de Cervelló ni a les persones multades

Comunicat d’Esquerra Cervelló davant les sancions de 400€ per penjar llaços grocs

Vist que des d’ahir, 11 de gener de 2018, diferents veïns de Cervelló estan rebent notificacions de sancions de 400 euros imposades per l’Ajuntament de Cervelló, signades pel regidor competent, el Sr. Juan Santiago (PSC), per haver penjat llaços grocs a la via pública. Vista la persecució que rep qualsevol col·lectiu del municipi que no sigui proper al govern municipal, com és el cas del col·lectiu en contra del magatzem de productes químics, Cervelló Sense Pedreres o qualsevol dels grups independentistes de la població. Vist que la justificació donada per la primera tinent d’alcalde, la Sra. Cristina Martínez (PSC), és que el regidor Juan Santiago va signar tots els decrets sense llegir-los. Esquerra Republicana a Cervelló demanem: Destitució immediata, i en tot cas abans del proper ple, del regidor responsable de la matèria, el Sr. Juan Santiago (PSC), per negligència en l’actuació de les seves funcions al signar de forma arbitrària sancions als seus veïns sense ni tan sols haver-les llegit. En cas que no fos destituït, demanarem la dimissió del l’alcalde José Ignacio Aparicio (PSC) com a màxim responsable del govern municipal. Retirada immediata de totes les multes imposades, deixant sense efecte el procés sancionador iniciat. Disculpes immediates a tots aquells que han rebut la notificació de la sanció per part de l’Ajuntament de Cervelló. Rectificació de l’escrit fet per la primera tinent d’alcalde al darrer número de la revista municipal, on negava l’evidència que els ciutadans independentistes de Cervelló patim una persecució constant per part del govern municipal.

La revista municipal es va distribuir en plena campanya electoral

L’Ajuntament de Cervelló reparteix propaganda irregularment

Fa només uns dies que tots els veïnes i veïns de Cervelló vam començar a rebre a casa la revista municipal, cosa inaudita en període d’eleccions. Davant d’aquest fet Esquerra Republicana de Cervelló vam interposar una denúncia a la Junta Electoral, que ens ha donat la raó i ara obligarà l’Ajuntament a retirar-la i no distribuir-ne més durant el període electoral. La revista, com ja és habitual, anava plena de fotografies de l’alcalde i tal i com ja hem assenyalat en anteriors ocasions al ple municipal, té una tipografia de lletra molt semblant a les anteriors revistes que editava el PSC. De fet, des que són a govern ja no han fet més números i des del nostre punt de vista l’han substituïda per la revista municipal que paguem tots els ciutadans. Els republicans sempre hem tingut molt clar que en democràcia cal jugar net i som conscients que aquestes eleccions del 21D les forces del bloc del 155 no ho estan fent. Precisament per això vam interposar la denúncia a la Junta Electoral i també és per aquest motiu que estem creant la xarxa d’apoderats més gran que s’ha fet mai a apoderats.cat.