ERC Cervelló

Totes les notícies

Cervelló amb la senyera

Esquerra Cervelló a la Diada

Un any més Esquerra Cervelló ha decidit implicar-se al màxim en els actes de la Diada. De bon matí, s'ha procedit a penjar a la Plana d'alls la senyera, com la gent d'Esquerra fa des de fa tres anys. Després es va anar a l'ajuntament de Cervelló a fer la foto davant la pancarta de Som una Nació que resta penjada al balcó de l'Ajuntament, gràcies a la proposta d'Esquerra. Poc després, es va anar a fer l'ofrena al monument del President Tarradellas, i a la tarda vespre a la manifestació i el concert dels Pets i Els Amics de les Arts. Des d'Esquerra seguirem treballant, com hem fet sempre, per aconseguir el somni i esdevenir un país lliure, sobirà i reunificat. Visca els Països Catalans lliures!

Diada Nacional de Catalunya

Com cada 11 de setembre Esquerra i les JERC Cervelló faran l'ofrena floral al monument Tarradellas a les 12.30h. Enguany celebrarem la Diada a Cervelló amb la pancarta amb el lema Som una Nació penjada al balcó de l'Ajuntament de Cervelló. Des d'Esquerra us convidem a fer l'ofrena amb nosaltres  i a que pengeu senyeres i estelades al balcó. Visca Catalunya lliure!

ELS INTEGRANTS DE LA MÀFIA RUSSA DENTINGUTS AHIR A CATALUNYA ES DISPOSAVEN A CONSTRUIR A CERVELLÓ

L'espai que pretenien urbanitzar és el conegut com UP-8 l'acampament (espai situat entre la urbanització Santa Rosa i la carretera Santa Maria). Segons publica avui El periòdico "...el gran cop econòmic a l'organització mafiosa ha estat la incautació d'un solar urbanitzable a Cervelló. Fonts de la investigació assenyalen que la xarxa pretenia obtenir un gran benefici econòmic amb la construcci´ode vivendes unifamiliars en aquest terreny, que havia adquirit el 2005 per 1,8 milions d'euros a través de l'empresa inmoconstrucciones Alba Salou. Esquerra-Cervelló s'ha oposat sempre al desenvolupament d'aquest Pla urbanístic. Ja en el corcó n.13 publicat al juliol de 2006 deiem: La votació del grup municipal d'ERC al Ple sempre ha estat NO!! http://locals.esquerra.cat/documents/butlletins/cervello-corco_juliol_2006.pdf http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/20100910/decomissats-milions-bens-mafia-russa-catalunya/473433.shtml  

ecologistes

Al·legacions Ciments Molins

L'empresa Ciments Molins, tot i el que va dir fa un temps, ha decidit tirar endavant amb la crema de residus alternatius a la nova línea de producció, i ha accelerat la sol.licitud de l'autorització a la Conselleria de Medi Ambient. Davant d'aquest fet, els companys del Grup Municipal d'Esquerra de Sant Vicenç dels Horts, han presentat les al·legacions oportunes. Aquestes al.legacions es basen en el fet que no hi ha garanties que, amb la crema d'aquests residus alternatius (llods de depuradores i fusta tractada), la població no es pugui veure afectada en un futur. La incineració de residus perillosos en els forns de les fàbriques de ciment constitueix una pràctica d'elevat risc per a la salut dels treballadors, la població veïna com la de Cervelló i el medi ambient. La incineració no representa una solució per a la generació de residus. No fa que aquests desapareguin, ni s'elimina la seva perillositat. Es trasllada el problema a altres mitjans. En el procés d'incineració, a causa de la gran heterogeneïtat dels residus, es genera una gran quantitat de substàncies perilloses, com les dioxines i els metalls pesants, que són un risc per a la salut i el medi ambient. Les cimenteres no han demostrat que cremant escombraries redueixin les seves emissions, en canvi, aquesta pràctica augmenta el risc d'alliberar a l'atmosfera dioxines i furans, els compostos químics tòxics i cancerígens més perillosos. Així ho reconeix el Conveni d'Estocolm sobre Compostos Orgànics Persistents (COP) signat el maig de 2001 i ratificat per l'Estat Espanyol, que situa les cimenteres i incineradores de residus, entre les quatre fonts més importants d'emissió de dioxines i furans. És més, Les Nacions Unides han demanat que s'eliminin les dioxines de forma prioritària. La veritable alternativa serien polítiques adreçades a la racionalització del sector de la construcció, l'aplicació de plans d'estalvi i eficiència energètica, la cogeneració, la substitució de carbó i petroli per gas natural, etc.

Esquerra Cervelló

Durant el passat ple extraordinari es va aprovar la retallada dels sous dels regidors

En el darrer  Ple extraordinari, es va aprovar amb el vot favorable d'ERC rebaixar el sou dels regidors. Concretament els percentatges a aminorar són : el 7% del sou de l’alcalde, el 6% el sou dels regidors amb dedicació exclusiva i el 5% a la resta de regidors de l’equip de govern. També es va aprovar rebaixar un 5% per l’assistència dels portaveus dels grups municipals a les comissions informatives, juntes de portaveus i comissió especial de comptes . I un 5% per assistència als Plens municipals, a tots els regidors de l’oposició.

Som una Nació

Som una Nació al balcó de l'ajuntament de Cervelló

Durant el passat ple, Esquerra Cervelló va presentar conjuntament amb el PSC, una moció de posicionament davant la sentència del Tribunal Constitucional (TC). La moció aprovada tenia per objecte mostrar el rebuig a la sentència emesa pel Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya, i manifestar que el Ple de l'ajuntament de Cervelló només acata la voluntat que emana de la ciutadania en relació a aquesta qüestió. La moció que va ser enviada als altres dos grups de tradició catalanista del ple de l'Ajuntament per ser negociada (CIU i PSC), va comportar entre d'altres, que es pengés una pancarta des de la balconada de l'ajuntament amb el lema Som una Nació de ciutadans i ciutadanes lliures. Gràcies a aquesta moció doncs, avui al balcó de l'ajuntament hi ha la pancarta que reivindica que som una Nació de ciutadans i ciutradanes lliures. El cost de la pancarta, tal i com preveia la pròpia moció l'assumiran els grups municipals que varen votar a favor, que com s'ha dit anteriorment, van ser els grups municipals del PSC i Esquerra, donat que el PP i CIU van votar en contra.

Esquerra felicita al nou candidat de CIU per a les municipals

Des d'Esquerra volem felicitar al nostre veí i company de consistori, Jesús Arévalo i Bravo per la seva elecció com a candidat de CIU a les eleccions municipals de 2011. Des del butlletí la veu d'Unió es va informar de l'elecció d'Arévalo com a candidat de CIU per als comicis que tindran lloc el proper 22 de maig de l'any que ve. Juntament amb Montserrat Molas, Arévalo és el segon candidat que des d'ERC tenim constància que es presentarà a les eleccions municipals.

Il·lusió x Cervelló

Esquerra vota NO a l’augment de la tarifa de l’AIGUA

El grup municipal d’esquerra va votar negativament a la proposta d’augmentar la tarifa de l’aigua en un 5,95%. Tot i que la Comissió de Preus de Catalunya ha aprovat un increment mitjà de les tarifes de subministrament de l’aigua potable d’un 2,2%, l’empresa SOREA proposa un augment superior , per fer factible aquest augment caldrà l’autorització de l’esmentada Comissió, que esperem els sigui denegada.