ERC Cervelló

Totes les notícies

Identificar, Policia Local, Cervelló

Identifiquen els militants d’Esquerra Cervelló per penjar estelades

El passat dimecres 22 de juny la policia local de Cervelló va agafar les dades i va identificar els regidors d’Esquerra i diversos militants per penjar estelades en els nostres fanals electorals.   Esquerra Republicana vam fer una convocatòria oberta per tal de convidar als veïns i veïnes de Cervelló a penjar estelades en els fanals cedits al partit durant les eleccions. El motiu d’aquesta acció era mostrar solidaritat amb els municipis que s’han vist obligats a retirar 104 estelades a causa de les denúncies que Societat Civil Catalana havia interposat a diverses Juntes Electorals.   L’activitat, però, es va veure suspesa quan la policia local es va presentar i ens va demanar retirar les estelades. Després de negar-nos a fer-ho, al·legant que teníem dret a usar els fanals que ens havien tocat per sorteig i que ni la policia ni el govern municipal podia entrar a valorar-ne el contingut penjat, l’autoritat va procedir a identificar els militants presents, tres d’ells regidors.   El portaveu d’Esquerra, Josep Ramon Mut, ha afirmat que “no és la primera vegada que ens passa, és intolerable que el govern municipal intenti intimidar els qui, pacíficament, fem campanya per la independència.” I ha posat l’exemple que "amb el cor de Ciutadans amb la bandera catalana, espanyola i europea això no passa”. Finalment ha recordat al govern municipal format pel PSC i Podemos que “si ells són els partits del diàleg i el referèndum haurien de començar a respectar la llibertat d’opinió i la llibertat d’expressió.”

acomiadament improcedent, Ajuntament de Cervelló, Cervelló

Esquerra Cervelló protesta per l’acomiadament improcedent d’una treballadora municipal

El passat 19 de maig el grup municipal d’Esquerra Cervelló va aconseguir amb el vot a favor de l’oposició en bloc, que l’equip de govern demanés perdó per l’acomiadament improcedent d’una de les treballadores del consistori i que aquests paguin de la seva butxaca i enlloc de diner públic la indemnització d’11.500 € imposada pel jutge.   Esquerra Republicana desaprovem enèrgicament l’acomiadament que es va produir després de l’entrada de Jose Ignacio Aparicio com a alcalde i que, tal i com va reconèixer el mateix Ajuntament fa unes setmanes, s’ha demostrat improcedent.   Des d’Esquerra reclamem que l’Ajuntament garanteixi els drets dels treballadors i no volem que aquests fets es tornin a produir. Tal i com va afirmar el regidor Josep Ramon Mut “és imperdonable que un govern que s’autodenomina d’esquerres acomiadi qualsevol treballador de manera improcedent”.   Finalment també vam aconseguir que la indemnització d’11.500 € que hauria pagat l’Ajuntament amb diners públics es pagui de la butxaca dels regidors del PSC i Podemos, i és que en paraules de Josep Ramon Mut "els veïns de Cervelló no tenim perquè pagar les coses que el govern fa malament".  

Cervelló, LGTB

Les mesures d’Esquerra Cervelló per un Ajuntament contra la LGTBfòbia

El passat 19 de maig el grup municipal d’Esquerra Republicana de Cervelló va presentar al Ple de Cervelló una bateria de propostes per tal de millorar la situació del col·lectiu lèsbic, gai, transexual i bisexual de Cervelló i combatre la LGTBfòbia des de l’Ajuntament del poble.                                Aquestes propostes van ser defensades al Ple de l’Ajuntament per la regidora Irina Moreno, que va argumentar que “tan sols fa 25 anys que l’OMS va treure l’homosexualitat de la llista de malalties, encara hi ha molta feina a fer per aconseguir una societat sense LGTBfòbia i en què tothom pugui viure la seva sexualitat lliurement”.   La regidora, a més, va criticar que des del govern municipal format pel PSC i Podemos no s’hagi fet cap activitat pel 17 de maig, dia contra la LGTBfòbia, com tampoc es va fer pel 28 de juny de l’any passat.   Les mesures proposades per Esquerra i que van ser aprovades per unanimitat són les següents: 1. Declarar el municipi de Cervelló respectuós amb la diversitat sexual i amb la realitat del col·lectiu LGBT i contrari a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i/o identitat sexual. 2. Demanar al govern de Catalunya a desplegar la llei 11/2014, la Llei de drets de les persones gais, lesbianes i transsexuals i per l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia. 3. Posar cada 17 de maig (dia contra la LGTBòbia) i 28 de juny (dia internacional de l’Orgull LGTB) la bandera arc iris al balcó de l’Ajuntament per simbolitzar el suport al col·lectiu LGTB i visibilitzar-lo. 4. Aplicar les mesures de la llei 11/2014 amb l’objectiu d’acabar amb qualsevol tipus de LGTBfòbia en l’àmbit familiar, escolar, laboral, social i/o polític. 5. Elaborar un Pla Local contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia al llarg d’aquest any 2016. Això serà a través d’un grup de treball de la regidoria d’Igualtat, amb col·laboració dels partits, entitats locals i particulars que vulguin formar-ne part.

Creiem en un poble envoltat per un medi natural sostenible, equilibrat i ple de vida.

Esquerra Cervelló aconsegueix 50 anys de muntanyes sense pedreres

El passat 19 de maig el grup municipal d’Esquerra Republicana de Cervelló va presentar al Ple de Cervelló una moció per tal d’aconseguir una moratòria de 50 anys en les requalificacions dels terrenys forestals protegits. La moció es va acabar aprovant per unanimitat, és a dir, en els propers 50 anys no es podrà obrir cap nova pedrera a Cervelló si el projecte afecta a zones protegides.   Esquerra Republicana creiem que el poble ha parlat clar i que l’aclaparadora victòria del NO en la consulta dels dies 7 i 8 de maig (més d’80% dels vots en contra) avalen no poder fer més pedreres durant, almenys, 50 anys.   L’objectiu d’aquesta proposta, tal i com va explicar el regidor Albert Racaj és “consolidar el resultat de la consulta” i “anar més enllà dels 3 anys sense noves pedreres que han proposat els socialistes i Podemos”.   La moció, a més, demanava recuperar el sòl forestal afectat per activitats destructores del medi ambient com les pedreres i la creació d’una comissió de seguiment dels convenis firmats per l’Ajuntament i les empreses de les pedreres per assegurar la transparència.  

consulta, pedrera, cervelló

Esquerra Cervelló celebrem el gran no a la pedrera

Esquerra Republicana de Cervelló celebrem amb gran alegria la decisió que aquest cap de setmana ha pres el poble, i és que en paraules del regidor i portaveu del grup municipal Josep Ramon Mut: “des d’un principi ens hem mostrat en contra del projecte, per les seves conseqüències nefastes pel medi ambient i a la salut dels veïns i veïnes. Que ara haguem pogut aturar el projecte del PSC que comptava amb el suport de CiU és una gran victòria per Cervelló”.   El regidor Albert Racaj ha explicat que els resultats donen la raó a la posició d’Esquerra Republicana, que va votar en contra a la celebració de la consulta: “com ja vam explicar, la protecció al medi ambient és un punt que tots els partits portàvem al programa electoral i per tant fer una consulta sobre un tema que tanta gent té clar era malbaratar els recursos”. I apunta que “hagués estat més intel·ligent destinar els 4.097 € que ha costat la consulta a preguntar sobre temes polèmics com la requalificació urbanística de la Bòbila, que preveu la construcció de 370 habitatges nous a l’entrada del poble”.   A partir d’ara Esquerra Republicana demanarà a l’Alcalde José Ignacio Aparicio que es faci seu el no a la pedrera i que per tant al proper ple voti en contra del canvi d’ús del terrenys que permetrien l’activitat extractiva en una zona d’Especial Interès Natural (PEIN).

Cervelló, Pedreres, Informe mediambiental,

Un estudi independent sobre la nova pedrera dictamina que seria una “catàstrofe ambiental i científica irreparable”

Segons ha explicat la regidora Irina Moreno “fins ara només teníem l’informe mediambiental de l’empresa, el qual únicament els regidors de l’Ajuntament hi hem pogut accedir, però ara comptem amb un informe d’experts independents”.   Pau Pérez, membre del departament d’Ecologia de la FCE ha afirmat que “quan la Federació Catalana d’Espeleologia vam tenir coneixement d’aquest tema ens hem mobilitzat per sensibilitzar la població per la pèrdua de l’Avenc d’en Roca i el seu entorn general, des del 1992 aquesta és una zona de més de 3.000 hectàrees de protecció PEIN”.   “No ens hem d’oblidar que quan veiem terra i unes roques de vegades no li donem la importància que té: està ple de fòssils i té un patrimoni paleontològic. Se li ha de donar el valor que realment té.” ha exposat Pau Pérez, que va alertar del fet que es vulgui obrir una planta asfàltica, una activitat molt tòxica i que habitualment acaba provocant filtracions contaminants als aqüífers.     L’Avenc d’en Roca   Enric Porcel, membre de la FCE ha explicat el valor històric i social de l’Avenc d’en Roca: “les primeres fotografies fetes a l’interior d’un avenc es van fer aquí” i ha remarcat és la caverna més gran del municipi de Cervelló i que fa més de 109 anys que s’està visitant i explorant. “És un dels avencs més emblemàtics dels Països Catalans, una meravella biològica per les seves formacions, estructura i galeries”.   Al seu torn, Pau Pérez ha afegit que “les estalactites i estalagmites ens permeten conèixer l’evolució de la cavitat i del clima que hi ha hagut a la Terra durant milers d’anys. La nova pedrera representaria una pèrdua molt gran per a la investigació”.     Un escarabat espècie tipus   Per la seva banda, Florentino Fadrique, entomòleg del Museu de Ciències Naturals de Barcelona ha assenyalat que des del seu punt de vista el projecte “és una barbaritat enorme” ja que a l’Avenc d’en Roca hi viu una espècie tipus d’escarabat cavernícola que permet estudiar moltes més d’espècies: “Tot s’ha de comparar amb l’espècie que es troba aquí.

La nova pedrera comportaria greus perjudicis mediambientals i de salut i el govern municipal i l'alcalde han de mantenir-se imparcials

Esquerra Cervelló comença la campanya de la consulta denunciant males pràctiques del govern

Com a bons demòcrates hem estat vetllant amb l’objectiu que l’Ajuntament informi com toca, representant a tots els veïns i veïnes de Cervelló de forma imparcial i sense demanar el vot per cap de les dues opcions. És per això que hem demanat a la comissió de seguiment de la consulta que:   - S’afegissin més urnes a la mesa electoral per tal de fer viable la votació. Si de debò el govern ha marcat un mínim del 15% de participació perquè el resultat sigui vinculant, ha de posar els mitjans per arribar-hi. Gràcies a aquesta reclamació que la plataforma Cervelló Sense Pedreres ens va demanar presentar s’ha passat d’una a dues urnes. Des del nostre punt de vista, encara insuficient perquè votin més de 1.100 persones en 14 hores. - S’estudiïn les respostes de l’alcalde socialista José Ignacio Aparicio a l’entrevista del programa Panorama Municipal del mes d’abril a Esplugues TV, en què només ensenyava les possibles bondats del projecte de la pedrera i minimitzava l’impacte ambiental. - Es revisi la revista municipal que ha de sortir en els propers dies, ja que com va comunicar el mateix alcalde, es pretenia posar un article amb els avantatges del projecte de la nova pedrera amagant tots els inconvenients. - Es revisi si la pregunta de la consulta és correcta, ja que no recull el canvi d’ús que provocaria l’aparició d’un abocador de runa.   L’Ajuntament de Cervelló no només té l’obligació legal de mantenir-se imparcial sinó que també té l’obligació moral, ja que malgrat que el govern tingui color polític, no és correcte destinar els recursos de tots els contribuents a fer campanya per una de les dues opcions.

Cervelló, Jardineria

Esquerra aconsegueix un servei de jardineria més net i saludable

Amb aquestes clàusules que s’incorporen a la contractació Esquerra Republicana pretenem que la jardineria que es dugui a terme al nostre municipi sigui més neta i saludable, i que més enllà de respectar el medi ambient també sigui millor per a la salut de les persones.   En paraules del regidor Albert Racaj “gràcies a aquestes accions podrem evitar productes perillosos com el Glisofat” i afegeix que “com en el cas de la nova pedrera que volen fer, Esquerra veiem els problemes mediambientals no només des del punt de vista ecologista sinó també com una afectació a la salut dels veïns i veïnes de Cervelló que hem d’aconseguir aturar.”

Els regidors Albert Racaj i Òscar Vendrell marxant del Ple en senyal de solidaritat amb els seus companys

El govern municipal de Cervelló bloqueja la participació d’Esquerra als plens

En mostra de solidaritat amb els companys que no han pogut assistir al ple, els regidors Òscar Vendrell i Albert Racaj han abandonat el ple. Tal i com explica el regidor Òscar Vendrell, “ja és la tercera vegada que el govern municipal del PSC i Podemos convoquen un ple sense acordar l’hora amb Esquerra, fet que ha provocat que dos dels nostres quatre regidors no hagin pogut venir”.   L’Albert Racaj ha afegit que “la nostra feina és representar els votants d’Esquerra amb els 4 regidors que els veïns i veïnes de Cervelló ens van donar en les passades eleccions, però en els darrers plens extraordinaris s’està bloquejant la nostra participació”.   Finalment el grup municipal republicà també ha criticat la decisió del govern d’haver convocat un ple sobre la Bòbila, un tema urbanístic local molt sensible, a les 14.15 hores: “entenem que aquests temes s’han de tractar, però fer un ple al migdia no és la millor actuació de transparència i participació de cara als ciutadans de Cervelló” ha apuntat el regidor Òscar Vendrell.   Finalment Albert Racaj ha reblat: “fa temps que sabem que el partit socialista ha deixat de ser socialista, ara a més sabem que a Cervelló els falta esperit democràtic.”