ERC Cervelló

Totes les notícies

La nova pedrera comportaria greus perjudicis mediambientals i de salut i el govern municipal i l'alcalde han de mantenir-se imparcials

Esquerra Cervelló comença la campanya de la consulta denunciant males pràctiques del govern

Com a bons demòcrates hem estat vetllant amb l’objectiu que l’Ajuntament informi com toca, representant a tots els veïns i veïnes de Cervelló de forma imparcial i sense demanar el vot per cap de les dues opcions. És per això que hem demanat a la comissió de seguiment de la consulta que:   - S’afegissin més urnes a la mesa electoral per tal de fer viable la votació. Si de debò el govern ha marcat un mínim del 15% de participació perquè el resultat sigui vinculant, ha de posar els mitjans per arribar-hi. Gràcies a aquesta reclamació que la plataforma Cervelló Sense Pedreres ens va demanar presentar s’ha passat d’una a dues urnes. Des del nostre punt de vista, encara insuficient perquè votin més de 1.100 persones en 14 hores. - S’estudiïn les respostes de l’alcalde socialista José Ignacio Aparicio a l’entrevista del programa Panorama Municipal del mes d’abril a Esplugues TV, en què només ensenyava les possibles bondats del projecte de la pedrera i minimitzava l’impacte ambiental. - Es revisi la revista municipal que ha de sortir en els propers dies, ja que com va comunicar el mateix alcalde, es pretenia posar un article amb els avantatges del projecte de la nova pedrera amagant tots els inconvenients. - Es revisi si la pregunta de la consulta és correcta, ja que no recull el canvi d’ús que provocaria l’aparició d’un abocador de runa.   L’Ajuntament de Cervelló no només té l’obligació legal de mantenir-se imparcial sinó que també té l’obligació moral, ja que malgrat que el govern tingui color polític, no és correcte destinar els recursos de tots els contribuents a fer campanya per una de les dues opcions.

Cervelló, Jardineria

Esquerra aconsegueix un servei de jardineria més net i saludable

Amb aquestes clàusules que s’incorporen a la contractació Esquerra Republicana pretenem que la jardineria que es dugui a terme al nostre municipi sigui més neta i saludable, i que més enllà de respectar el medi ambient també sigui millor per a la salut de les persones.   En paraules del regidor Albert Racaj “gràcies a aquestes accions podrem evitar productes perillosos com el Glisofat” i afegeix que “com en el cas de la nova pedrera que volen fer, Esquerra veiem els problemes mediambientals no només des del punt de vista ecologista sinó també com una afectació a la salut dels veïns i veïnes de Cervelló que hem d’aconseguir aturar.”

Els regidors Albert Racaj i Òscar Vendrell marxant del Ple en senyal de solidaritat amb els seus companys

El govern municipal de Cervelló bloqueja la participació d’Esquerra als plens

En mostra de solidaritat amb els companys que no han pogut assistir al ple, els regidors Òscar Vendrell i Albert Racaj han abandonat el ple. Tal i com explica el regidor Òscar Vendrell, “ja és la tercera vegada que el govern municipal del PSC i Podemos convoquen un ple sense acordar l’hora amb Esquerra, fet que ha provocat que dos dels nostres quatre regidors no hagin pogut venir”.   L’Albert Racaj ha afegit que “la nostra feina és representar els votants d’Esquerra amb els 4 regidors que els veïns i veïnes de Cervelló ens van donar en les passades eleccions, però en els darrers plens extraordinaris s’està bloquejant la nostra participació”.   Finalment el grup municipal republicà també ha criticat la decisió del govern d’haver convocat un ple sobre la Bòbila, un tema urbanístic local molt sensible, a les 14.15 hores: “entenem que aquests temes s’han de tractar, però fer un ple al migdia no és la millor actuació de transparència i participació de cara als ciutadans de Cervelló” ha apuntat el regidor Òscar Vendrell.   Finalment Albert Racaj ha reblat: “fa temps que sabem que el partit socialista ha deixat de ser socialista, ara a més sabem que a Cervelló els falta esperit democràtic.”

Rosa Monforte, Nova Executiva, Executiva

Ens renovem per guanyar, Rosa Monforte nova presidenta d’ERC Cervelló

Rosa Monforte, nova presidenta d’ERC Cervelló, és una persona molt implicada al poble i que s’estima el seu país. Treballa al Consorci per a la Normalització Lingüística, on cada dia s’esforça per millorar la salut del català, tasca que també desenvolupa com a voluntària a Plataforma per la Llengua.   Sempre ha estat a l’entorn d’Esquerra, de fet era la número 5 a la llista de les darreres eleccions municipals, però no va ser fins després d’aquestes que va entrar a militar al partit i ara ha decidit fer un pas endavant i agafar la presidència d’Esquerra.   “Estic molt il·lusionada de col·laborar al projecte local d’Esquerra, sóc nova en tot això però estic segura que amb tot l’equip que m’acompanya podrem afrontar el repte que suposa construir el nou Cervelló que ens mereixem” explica Rosa Monforte.   Així doncs, la nova executiva està formada per:   Presidència: Rosa Monforte   Secretaria d’Organització: Albert Racaj   Adjunt d’Organització: Joan Garcia   Secretaria de Finances: Isabel Cánovas   Secretaria de Comunicació: Aniol Costa   Secretaria d’Imatge: Òscar Vendrell   Secretaria de Política Municipal: Irina Moreno   Secretaria de la Dona: Rosa Monforte   Secretaria d’Educació: Miquel Àngel Valenzuela (Miki)   A més, en representació dels regidors també hi haurà el portaveu del Grup Municipal, Josep Ramon Mut, i com a representant de les joventuts d’Esquerra continuarà l’actual portaveu de les JERC, Teresa Rovira.

La cervellonenca Irina Moreno és la candidata núm. 21 d'ERC per Barcelona aquest 20D

Entrevista a la candidata Irina Moreno

Com és que vas decidir presentar-te en aquestes eleccions?   Des del passat 27S tenim un mandat amb un full de ruta per assolir la independència i és molt important que els independentistes també estiguem al Congreso defensant el procés. Mentre no siguem independents, no podem regalar la veu dels catalans a partits com PP, PSOE, C’s o Podemos.   Què faran els diputats d’Esquerra al Congrés de Madrid?   La feina dels diputats aquesta legislatura serà molt diferent a la feina que han fet fins ara. Es tracta de defensar el vot dels catalans, recordar que el resultat del 27S ens va donar una majoria per tal de fer la independència i que l’estem fent. Explicarem durant 18 mesos a Rajoy, Sánchez, Rivera i Iglesias que hem votat, que ens hem comptat i que ja som República.   Tens alguna anècdota de la campanya per explicar-nos?   Durant aquests dies he estat participant a diversos mítings que s’han fet al Baix Llobregat i he anat a diversos actes arreu de Catalunya... i l’altre dia vam viure una situació còmica amb en Gabriel Rufián. Durant els mítings ell fa broma dient que per reformar la Constitució espanyola es necessiten dos terços dels diputats, guanyar un referèndum a tot l’Estat, una dreta moderna i... les 7 Boles de Drac! I l’altre dia van regalar-li unes Boles de Drac per tornar-li la broma.   Què diries a la gent que encara creu que és possible el canvi a Espanya?   Els catalans ja hem intentat que Espanya canviés multitud de vegades, però malauradament, hem comprovat un cop i un altre que això no és possible.   Ara, no ens podem deixar enganyar una altra vegada. Espanya no ens deixarà fer cap referèndum ni reconeixerà el nostre dret a l’autodeterminació. És impossible que aquest diumenge cap dels partits que defensen el dret a decidir o una nova constitució tingui prou força per fer-ho, ja que es necessiten dos terços del congrés, dos terços del senat i unes noves eleccions.   La tercera república que alguns fa temps que esperen ja ha arribat i es diu República Catalana.

Cervelló, Pedreres

Crònica de l’acte sobre la nova pedrera

El portaveu del grup municipal, Josep Ramon Mut ha començat agraint l’assistència i ha recalcat que “si volem que la gent participi en la política municipal hem d’informar de què està passant a l’Ajuntament i és per això que estem aquí: sense informació no hi ha participació.”   El regidor Òscar Vendrell ha presentat el projecte de l’empresa Pedrera de l’Ordal SL, que vol obrir un nou forat de 27 ha al costat de l’actual pedrera, que preveu exhaurir la pedra en un any, i ha afirmat que “ens indigna que el PSC va voler aturar el projecte des de l’oposició i ara que són govern s’estan plantejant tirar-lo endavant”.   Albert Racaj, regidor d’Esquerra, ha detallat l’impacte mediambiental de la nova pedrera, que es troba en zones protegides, i ha explicat que acabarà amb l’hàbitat de diverses espècies protegides: “només queden 70 exemplars d’àguila cuabarrada a tot Catalunya, i ens estan proposant d’obrir una pedrera a casa seva, però no és només l’àliga, també hi ha papallones, ratpenats, mussols, sargantanes... tots ells protegits”. També ha remarcat que la nova pedrera tindrà un gran impacte visual, es veurà des d’Avinyonet del Penedès, el Mirador o Olesa de Bonesvalls.   Però també cal tenir en compte les conseqüències en el nostre dia a dia, per a les persones, ja que com ha explicat la regidora Irina Moreno “ens trobem davant d’una zona sobreexplotada, hi haurà més soroll, més contaminació i pols a l’aire i més trànsit de camions”. De fet, alguns veïns pateixen problemes estructurals a les cases per les explosions setmanals d’extracció de pedra.   A nivell econòmic, l’empresa no preveu incorporar nous llocs de feina i malgrat que encara no hi ha res tancat, hi ha la possibilitat que més endavant l’empresa signi un conveni amb l’Ajuntament per aconseguir una recompensació d’uns 2.000 € mensuals, que és, per exemple, el que actualment està rebent el consistori de Subirats.

Les conseqüències de les pedreres van més enllà del mediambient, també afecten la qualitat de vida

Cervelló continuarà amb pedreres i la possibilitat d’obrir-ne de noves

El PSC ha explicat el seu vot negatiu escudant-se amb una proposta presentada 30 minuts abans de l’inici del Ple: com que no tenen clar el seu posicionament sobre el projecte d’una nova pedrera al Lledoner volen celebrar una consulta a tot el poble.   Lamentem que el Partit Socialista dubti davant d’un projecte que pretén eliminar 27ha de bosc i que inclou l’afectació de zones protegides com Xarxa Natura 2000, PEIN, ZEC i ZEPA i que és l’hàbitat natural d’espècies en perill d’extinció com l’àguila cuabarrada. Com ha afirmat el regidor Albert Racaj “es van passar la campanya dient que s’estimen Cervelló, i quan arriba l’hora de demostrar-ho, tenen dubtes”. El portaveu del grup municipal, Josep Ramon Mut, ha afegit: “Si no tenen clara la seva posició abstinguin-se, però no ens vinguin amb subterfugis”.   Des d’Esquerra Republicana trobem positiu que es vulgui comptar amb la participació de tots els veïns i veïnes i farem campanya per la consulta (que de moment no té data) però com ha explicat el portaveu Josep Ramon Mut, “si realment ens creiem la democràcia participativa, hauria de ser per tot, també per la Bòbila, el projecte urbanístic més gran de Cervelló des de Ca n’Esteve i que s’acaba d’aprovar en aquest ple”.

pedreres, cervelló

A Esquerra treballem per un Cervelló lliure de pedreres

Aquest dijous 19 de novembre es votarà, a proposta d’Esquerra Republicana, una moció al Ple de l’Ajuntament per tal que durant els propers 20 anys no s’obrin noves pedreres a la les zones Xarxa Natura 2000, PEIN, ZEC o ZEPA que es trobin dins del terme municipal de Cervelló. La intenció és que el PSC es faci enrere i no ampliï una nova pedrera a la zona del Lledoner.   Des d’Esquerra estem treballant per tal de recuperar el territori, volem que es requalifiquin les zones protegides per tal d’assegurar que activitats destructores del medi natural, com són les desforestacions indiscriminades o les activitats extractives no puguin alterar més l’hàbitat de les espècies protegides que viuen al nostre poble ni tampoc la qualitat de vida dels veïns i veïnes.   La regidora Irina Moreno defensa que “Les pedreres de Cervelló s’han d’acabar, és l’hora d’implementar una política decidida de conservació dels espais naturals”.

Josep Ramon Mut, “No es pot dir que ens estimem Cervelló si no estimem el nostre entorn.”

El PSC impedeix aprovar una proposta per protegir l’entorn natural de Cervelló

Avui, dia 4 de novembre s’ha celebrat un ple monogràfic a l’Ajuntament de Cervelló per tal de debatre sobre el model mediambiental del poble, però el PSC ha impedit que es pogués dur a terme amb normalitat la votació de la proposta d’ERC.   L’objectiu d’Esquerra Republicana era blindar la protecció dels espais d’interès natural del municipi, especialment els que compten amb la presència d’espècies en perill d’extinció.   La sorpresa ha arribat quan el PSC, amb la complicitat de CiU, ha demanat retirar la moció perquè algunes expressions tenien un defecte de forma, en contra del que tot just feia uns minuts s’havia acordat modificar entre tots els grups.   Finalment, l’alcalde Jose Ignacio Aparicio ha decidit retirar la nostra proposta del ple, i per tant ni tan sols s’ha pogut votar.   El regidor d’Esquerra, Albert Racaj ha afirmat que “és indignant que justament el responsable de medi ambient i sostenibilitat del PSC del Baix Llobregat, Jose Ignacio Aparicio, no hagi permès la protecció de les muntanyes de Cervelló”.