ERC Cervelló

Totes les notícies

Quan hagis tallat l'últim arbre, contaminat l'últim riu i pescat l'últim peix, t'adonaràs que els diners no es poden menjar.

Esquerra Republicana convoquem un ple monogràfic sobre medi ambient

Aquest dimecres 4 de novembre des d’Esquerra Republicana de Cervelló hem convocat un ple a l’Ajuntament del nostre poble per parlar específicament sobre aspectes mediambientals i debatre sobre com protegir el patrimoni natural de Cervelló.   Des de fa molts anys nosaltres defensem l’entorn natural i ens sembla molt bé que sovint l’Ajuntament utilitzi la marca Cervelló Natura, en canvi, és una llàstima que no existeixi cap normativa municipal que realment protegeixi els boscos de Cervelló. Per posar un exemple, actualment es poden requalificar i edificar les zones que han patit incendis.   Recentment, estem patint la problemàtica de les aigües contaminades i putrefactes que es veuen obligats a utilitzar els regants de Cervelló (i que malauradament encara no s’ha resolt) i també hi ha previst el projecte d’una nova pedrera al Lledoner. Tot plegat ens ha empès a convocar un ple monogràfic sobre el medi ambient.   En paraules del regidor d’ERC Albert Racaj: “El nostre objectiu és protegir els espais d’interès natural que tenim al terme municipal, així com els animals en perill d’extinció que hi habiten, com l’Àguila Cuabarrada o la papallona Brocat Variable.”   Malgrat que el PSC hagi tornat a convocar un ple sense tenir en compte la disponibilitat dels regidors, segons el portaveu del grup municipal, Josep Ramon Mut, el realment important és que: “No podem dir que ens estimem Cervelló si no estimem el nostre entorn.”

Ple extraordinari convocat en menys de 24 hores

Vista la decisió pressa pel govern municipal (PSC i Podemos amb el suport de C’s) de celebrar el ple per aprovar el compte general demà dimecres 30 a les 17h, i vist que s’ha avisat als regidors informalment per correu electrònic  avui a les 18.41h, amb menys de 24h d’antelació, que demà al matí seran convocats  formalment, fet que fa que fins poques hores abans del ple els regidors no disposin de l'ordre del dia per preparar el mateix:   - Els regidors d’ERC Cervelló volem expressar el nostre malestar per la decisió pressa unilateralment de convocar sense respectar les 48 hores d’antelació preceptives que com a mínim exigeix la llei, tant per a celebrar plens ordinaris, com d’extraordinaris.  - El govern ha decidit que el ple sigui urgent per poder-lo convocar amb menys de dos dies d'antelació, però el caràcter d'urgència només es dóna quan un ple s'ha de celebrar per circumstàncies imprevistes, cosa que en aquest cas no s'ha donat, degut a que ja se sabia des de fa temps que s'havia de celebrar aquest ple abans d'acabar el mes. - Aquesta circumstància impossibilita que els quatre regidors d’ERC puguin assistir a la sessió plenària i representar a la població de Cervelló com fan la resta de regidors, degut que a les 17h d’un dimecres, com la majoria de gent, els regidors estan o bé treballant, o bé tenen compromisos. A part, la informació per preparar el ple serà només accessible deu hores abans, fet que fa impossible preparar el ple amb seriositat i rigor i fa impossible debatre-ho amb l'assemblea d’Esquerra Republicana.   El ple el composen tots els regidors, i entre tots els regidors s’hauria d’haver decidit el dia i l'hora del ple. Aquest fet se suma a d’altres actuacions que ha fet aquest govern que estan minvant la qualitat democràtica del nostre poble. Demanem que en el futur quan el govern municipal vulgui convocar plens extraordinaris, intenti consensuar-ho amb els regidors que no són govern però que també són AJUNTAMENT.

Isabel Belmonte (Podemos) i Jose Ignacio Aparicio (PSC)

100 dies de govern anti-català

Després de les eleccions Esquerra Republicana vam intentar formar un gran govern d’esquerres i amb accent català, però el PSC va preferir governar en minoria amb Podemos i el suport de C’s. Ara ens toca fer d’oposició i fer balanç dels primers 100 dies d’un govern anti-català i amb poca qualitat democràtica:   -       Un 11S deslluït: l’Ajuntament va eliminar la marxa de torxes, no va col·locar la senyera al Casal d’Avis i no va posar cadires als assistents a l’acte institucional de la Rambla, sense un bon escenari i amb mala il·luminació. -       Un pacte perillós amb C’s: el PSC va acordar no entrar a l’AMI i preveuen eliminar símbols polítics del carrer, com estelades, i prohibir que l’espai públic sigui utilitzat amb finalitats polítiques, com per exemple, posar paradetes informatives. -       Impediments durant campanya: La policia local va identificar a membres de JxSí que penjava estelades als nostres fanals i van prohibir posar una paradeta a l’Aplec de Sta. Maria, al·legant que no era un lloc adient, quan el PSC ha repartit propaganda política a les escoles i a la fira d’artistes de Can Rafel. -       Ple exprés sense ERC: L’equip de govern va convocar un ple en menys de 24 hores d’antelació i sense tenir-nos en compte per triar la data i l'hora, motiu pel qual els regidors no van poder assistir-hi.   Tot plegat ens preocupa, ja que l’actual govern està més ocupat per amagar tot allò que faci referència a Catalunya que no pas per treballar per Cervelló.

Sala de plens de l'Ajuntament de Cervelló

El primer ple a Cervelló

El passat 1 de juliol es va celebrar a Cervelló el primer ple després de la constitució del nou Ajuntament on es van aprovar diferents aspectes com ara la periodicitat dels plens (que se celebraran el tercer dijous de cada mes senar), els sous dels regidors a govern o qui formarà part de les comissions informatives i la junta de govern local. La nostra sorpresa va començar abans del ple, i és que en cap moment el PSC ens va informar dels motius del repartiment de regidors a les comissions, és a dir, no ens van explicar perquè creien que era millor un regidor a la Comissió d’esports o un altre al Consorci per a la Normalització Lingüística, per posar un exemple.   A més en moltes comissions hi poden participar tots els regidors del ple, també l’oposició, i malgrat que ERC vam demanar pluralitat, van fer un repartiment de funcions només entre els membres de PSC, Podemos i Ciutadans. És per això que hi vam haver de votar en contra.   Abans d’entrar a govern deien que tindrien altres formes de fer política, més plurals i participatives, però malgrat que encara no ho veiem, volem mantenir l’esperança.   Un altre punt important del ple va ser el que establia les retribucions dels membres de govern. Com vam dir llavors, no farem demagògia sobre els sous, ja que els valorarem en funció de la feina que facin els regidors de govern a llarg termini.   Tot i així ens va sorprendre una modificació d’última hora del govern: van modificar hores i sous 10 minuts abans de l’inici del ple, provocant que hi hagués gent que cobrés més per treballar menys hores que els seus companys.   ERC vam votar-hi en contra, entenent que hauria estat raonable que s’hagués fet una explicació del per què s’establien aquelles retribucions, i no unes altres.   Els salaris que es van aprovar, amb el vot favorable de PSC, PODEMOS i C’S i el vot desfavorable d’ERC i CIU, van ser els següents:   - Alcalde, amb dedicació parcial de 33 hores setmanals :     39.

Primeres negociacions

Avui fa una setmana que gairebé 900 persones ens vau donar suport per fer junts un nou Cervelló. Ens sentim amb el compromís d’intentar governar: creiem que hi tenim el dret i el deure, però no ho farem a qualsevol preu.   Així doncs, a principis de setmana vam començar diverses converses, amb els partits polítics per trobar punts en comú. Considerem que cal un govern fort i que treballi per la independència, la justícia social i la transparència.   Entre d’altres, vam fer una primera proposta al PSC Cervelló per governar plegats i amb un compromís ferm pel procés d’independència: ERC tindria l’alcaldia els primers dos anys i el PSC els dos últims. Malauradament, aquest divendres, el PSC ens ha comunicat que rebutgen l’oferta.   Però la seva resposta no ens desanima a continuar buscant una entesa entre les diferents formacions polítiques per fer un nou Cervelló.   Ara per ara, desconeixem com acabaran les converses i qui governarà Cervelló els propers anys, però us volem informar de tot, perquè no tenim res a amagar. Creiem que teniu dret a saber què s'està decidint al poble.

Josep Ramon Mut, cap de llista d'ERC Cervelló

Amb qui farem un nou Cervelló?

Aquest diumenge ens vau donar 4 regidors i estem molt contents i molt agraïts perquè són els millors resultats que ha tingut Esquerra Republicana des de la Segona República. Esperem estar-ne a l’alçada, estic segur que al costat de l’Òscar, l’Albert, la Irina i amb l’ajuda de tots vosaltres podrem treballar més que mai pel poble i pel país.   Aquests dies m’he trobat pel carrer amb alguns de vosaltres: m'heu aturat i preguntat si pactarem amb uns, o amb uns altres, o amb uns de més enllà.   La Secció local d’ERC Cervelló vam fer una assemblea fa un parell de dies i vam estar-ne parlant: els republicans tenim uns principis i uns valors molt clars i no hi pensem renunciar. Volem començar converses amb totes les formacions polítiques i tenim clar que si signem algun pacte haurà de servir per fer avançar amb força el nou país, per fer un poble més just i aconseguir un Ajuntament més transparent i compromès contra la corrupció.   Potser pensareu que som molt ambiciosos, però creiem que per això ens vau votar i no us fallarem! Josep Ramon Mut

Disseny de la nova web

Estrenem nova web!

En motiu de les properes eleccions municipals del 24 de maig obrim una nova web per tal de centralitzar en un mateix punt tota la informació referida a la nostra candidatura municipal. El nou lloc web és noucervello.esquerrarepublicana.cat i hi pots trobar tots els candidats, les propostes del programa, l'agenda d'aquests propers dies i el recull de vídeos que anirem penjant durant la campanya. Esperem que sigui de la vostra utilitat i si detecteu qualsevol error ens agradaria molt que ens el féssiu arribar.

La societat es fonamenta en la participació de tots, per això votar és un dret i un deure.

Com puc votar per correu a les eleccions municipals de Cervelló?

El termini per sol·licitar el vot per correu de les eleccions municipals d’aquest 24 de maig ha començat dimarts i estarà obert fins el dia 14 de maig.   El procés per votar per correu consta de tres fases: -       En primer lloc, caldrà que demanis personalment i amb l’original del DNI la sol·licitud del certificat d’inscripció en el cens electoral a qualsevol oficina de Correus. Tens temps fins el dia 14 de maig.   -       En segon lloc, la delegació provincial de l’Oficina del Cens Electoral corresponent et farà arribar per correu certificat tota la documentació. Ho farà a partir del dia 4 de maig i fins el 17 de maig.   -       Finalment, cal que enviïs per correu certificat abans del dia 20 de maig el sobre de votació amb la papereta de vot, adreçat al president/a de la mesa.   Un cop hagis fet la sol·licitud de vot per correu, no es podràs votar presencialment. Tota la informació la pots trobar a la web Locals 2015.     Informació per no residents a l’estranger:   Durant aquells dies seràs de viatge i també hauràs de votar per correu? Si temporalment et trobes a l’estranger entre la convocatòria de les eleccions i el dia de les eleccions, podran exercir el teu dret a vot un cop inscrit en el Registre de matrícula consular com a no resident. Has de lliurar la sol·licitud personalment a les oficines consulars o a les seccions consulars de les ambaixades fins al 25 d’abril. L’imprès de sol·licitud el pots recollir a les mateixes oficines o seccions consulars d’ambaixada, o també, te’l pots descarregar a la web Locals 2015 o a la web del ministeri d’Afers Exteriors. 

Cal atendre les necessitats de les urbanitzacions des d'un punt de vista global i compartit

ERC de Cervelló, de Corbera i de Vallirana acordem un pla d’actuació mancomunat per a les urbanitzacions

L’acord, que és fruit de l’anàlisi que s’ha desenvolupat en els darrers mesos, posa en relleu que és necessari abordar el tema des d’una perspectiva supralocal. Perquè moltes urbanitzacions necessiten ser gestionades tenint en compte que els seus habitants interactuen sovint amb el municipi veí. A més, l’extensió territorial i la quantitat de població d’algunes de les urbanitzacions obliga a actuar sota un paraigua que vagi més enllà del que pot oferir l’administració local.   El pla d’actuació acordat consta de tres fases:   Una primera, la qual ja s’està executant, consisteix en recollir les inquietuds dels veïns de les urbanitzacions. D’aquesta manera les diferents seccions locals d’Esquerra les estan visitant i les visitaran tot escoltant a la seva gent i recollint les seves problemàtiques.   Una segona fase consistirà en realitzar diferents estudis a partir de les problemàtiques detectades:   a) Estudi de mobilitat interna a les pròpies urbanitzacions, amb el municipi on pertanyen i amb el municipi veí amb l’objectiu de cercar solucions de transport col·lectiu a cost raonable.   b) Estudi d’eficiència energètica que permeti abaratir el cost de l’enllumenat públic i la recollida d’escombreries, entre d’altres.   c) Estudi d’equipaments que es puguin compartir:  biblioteques, equipaments esportius, culturals, etc.   d) Estudi de l’estat de conservació dels carrers, així com de la massa forestal que les envolta.   e) Estudi de mancomunació de la seguretat en les urbanitzacions que afecti als àmbits policials i d’extinció d’incendis principalment.   Per últim, en una tercera fase, ERC es planteja crear un Consell que representi als tres municipis i a totes les urbanitzacions. Aquest òrgan podria ser ampliable a municipis com Sant Andreu de la Barca, Begues, Torrelles o Subirats.