ERC Cervelló

Totes les notícies

Rosa Monforte, Nova Executiva, Executiva

Ens renovem per guanyar, Rosa Monforte nova presidenta d’ERC Cervelló

Rosa Monforte, nova presidenta d’ERC Cervelló, és una persona molt implicada al poble i que s’estima el seu país. Treballa al Consorci per a la Normalització Lingüística, on cada dia s’esforça per millorar la salut del català, tasca que també desenvolupa com a voluntària a Plataforma per la Llengua.   Sempre ha estat a l’entorn d’Esquerra, de fet era la número 5 a la llista de les darreres eleccions municipals, però no va ser fins després d’aquestes que va entrar a militar al partit i ara ha decidit fer un pas endavant i agafar la presidència d’Esquerra.   “Estic molt il·lusionada de col·laborar al projecte local d’Esquerra, sóc nova en tot això però estic segura que amb tot l’equip que m’acompanya podrem afrontar el repte que suposa construir el nou Cervelló que ens mereixem” explica Rosa Monforte.   Així doncs, la nova executiva està formada per:   Presidència: Rosa Monforte   Secretaria d’Organització: Albert Racaj   Adjunt d’Organització: Joan Garcia   Secretaria de Finances: Isabel Cánovas   Secretaria de Comunicació: Aniol Costa   Secretaria d’Imatge: Òscar Vendrell   Secretaria de Política Municipal: Irina Moreno   Secretaria de la Dona: Rosa Monforte   Secretaria d’Educació: Miquel Àngel Valenzuela (Miki)   A més, en representació dels regidors també hi haurà el portaveu del Grup Municipal, Josep Ramon Mut, i com a representant de les joventuts d’Esquerra continuarà l’actual portaveu de les JERC, Teresa Rovira.

La cervellonenca Irina Moreno és la candidata núm. 21 d'ERC per Barcelona aquest 20D

Entrevista a la candidata Irina Moreno

Com és que vas decidir presentar-te en aquestes eleccions?   Des del passat 27S tenim un mandat amb un full de ruta per assolir la independència i és molt important que els independentistes també estiguem al Congreso defensant el procés. Mentre no siguem independents, no podem regalar la veu dels catalans a partits com PP, PSOE, C’s o Podemos.   Què faran els diputats d’Esquerra al Congrés de Madrid?   La feina dels diputats aquesta legislatura serà molt diferent a la feina que han fet fins ara. Es tracta de defensar el vot dels catalans, recordar que el resultat del 27S ens va donar una majoria per tal de fer la independència i que l’estem fent. Explicarem durant 18 mesos a Rajoy, Sánchez, Rivera i Iglesias que hem votat, que ens hem comptat i que ja som República.   Tens alguna anècdota de la campanya per explicar-nos?   Durant aquests dies he estat participant a diversos mítings que s’han fet al Baix Llobregat i he anat a diversos actes arreu de Catalunya... i l’altre dia vam viure una situació còmica amb en Gabriel Rufián. Durant els mítings ell fa broma dient que per reformar la Constitució espanyola es necessiten dos terços dels diputats, guanyar un referèndum a tot l’Estat, una dreta moderna i... les 7 Boles de Drac! I l’altre dia van regalar-li unes Boles de Drac per tornar-li la broma.   Què diries a la gent que encara creu que és possible el canvi a Espanya?   Els catalans ja hem intentat que Espanya canviés multitud de vegades, però malauradament, hem comprovat un cop i un altre que això no és possible.   Ara, no ens podem deixar enganyar una altra vegada. Espanya no ens deixarà fer cap referèndum ni reconeixerà el nostre dret a l’autodeterminació. És impossible que aquest diumenge cap dels partits que defensen el dret a decidir o una nova constitució tingui prou força per fer-ho, ja que es necessiten dos terços del congrés, dos terços del senat i unes noves eleccions.   La tercera república que alguns fa temps que esperen ja ha arribat i es diu República Catalana.

Cervelló, Pedreres

Crònica de l’acte sobre la nova pedrera

El portaveu del grup municipal, Josep Ramon Mut ha començat agraint l’assistència i ha recalcat que “si volem que la gent participi en la política municipal hem d’informar de què està passant a l’Ajuntament i és per això que estem aquí: sense informació no hi ha participació.”   El regidor Òscar Vendrell ha presentat el projecte de l’empresa Pedrera de l’Ordal SL, que vol obrir un nou forat de 27 ha al costat de l’actual pedrera, que preveu exhaurir la pedra en un any, i ha afirmat que “ens indigna que el PSC va voler aturar el projecte des de l’oposició i ara que són govern s’estan plantejant tirar-lo endavant”.   Albert Racaj, regidor d’Esquerra, ha detallat l’impacte mediambiental de la nova pedrera, que es troba en zones protegides, i ha explicat que acabarà amb l’hàbitat de diverses espècies protegides: “només queden 70 exemplars d’àguila cuabarrada a tot Catalunya, i ens estan proposant d’obrir una pedrera a casa seva, però no és només l’àliga, també hi ha papallones, ratpenats, mussols, sargantanes... tots ells protegits”. També ha remarcat que la nova pedrera tindrà un gran impacte visual, es veurà des d’Avinyonet del Penedès, el Mirador o Olesa de Bonesvalls.   Però també cal tenir en compte les conseqüències en el nostre dia a dia, per a les persones, ja que com ha explicat la regidora Irina Moreno “ens trobem davant d’una zona sobreexplotada, hi haurà més soroll, més contaminació i pols a l’aire i més trànsit de camions”. De fet, alguns veïns pateixen problemes estructurals a les cases per les explosions setmanals d’extracció de pedra.   A nivell econòmic, l’empresa no preveu incorporar nous llocs de feina i malgrat que encara no hi ha res tancat, hi ha la possibilitat que més endavant l’empresa signi un conveni amb l’Ajuntament per aconseguir una recompensació d’uns 2.000 € mensuals, que és, per exemple, el que actualment està rebent el consistori de Subirats.

Les conseqüències de les pedreres van més enllà del mediambient, també afecten la qualitat de vida

Cervelló continuarà amb pedreres i la possibilitat d’obrir-ne de noves

El PSC ha explicat el seu vot negatiu escudant-se amb una proposta presentada 30 minuts abans de l’inici del Ple: com que no tenen clar el seu posicionament sobre el projecte d’una nova pedrera al Lledoner volen celebrar una consulta a tot el poble.   Lamentem que el Partit Socialista dubti davant d’un projecte que pretén eliminar 27ha de bosc i que inclou l’afectació de zones protegides com Xarxa Natura 2000, PEIN, ZEC i ZEPA i que és l’hàbitat natural d’espècies en perill d’extinció com l’àguila cuabarrada. Com ha afirmat el regidor Albert Racaj “es van passar la campanya dient que s’estimen Cervelló, i quan arriba l’hora de demostrar-ho, tenen dubtes”. El portaveu del grup municipal, Josep Ramon Mut, ha afegit: “Si no tenen clara la seva posició abstinguin-se, però no ens vinguin amb subterfugis”.   Des d’Esquerra Republicana trobem positiu que es vulgui comptar amb la participació de tots els veïns i veïnes i farem campanya per la consulta (que de moment no té data) però com ha explicat el portaveu Josep Ramon Mut, “si realment ens creiem la democràcia participativa, hauria de ser per tot, també per la Bòbila, el projecte urbanístic més gran de Cervelló des de Ca n’Esteve i que s’acaba d’aprovar en aquest ple”.

pedreres, cervelló

A Esquerra treballem per un Cervelló lliure de pedreres

Aquest dijous 19 de novembre es votarà, a proposta d’Esquerra Republicana, una moció al Ple de l’Ajuntament per tal que durant els propers 20 anys no s’obrin noves pedreres a la les zones Xarxa Natura 2000, PEIN, ZEC o ZEPA que es trobin dins del terme municipal de Cervelló. La intenció és que el PSC es faci enrere i no ampliï una nova pedrera a la zona del Lledoner.   Des d’Esquerra estem treballant per tal de recuperar el territori, volem que es requalifiquin les zones protegides per tal d’assegurar que activitats destructores del medi natural, com són les desforestacions indiscriminades o les activitats extractives no puguin alterar més l’hàbitat de les espècies protegides que viuen al nostre poble ni tampoc la qualitat de vida dels veïns i veïnes.   La regidora Irina Moreno defensa que “Les pedreres de Cervelló s’han d’acabar, és l’hora d’implementar una política decidida de conservació dels espais naturals”.

Josep Ramon Mut, “No es pot dir que ens estimem Cervelló si no estimem el nostre entorn.”

El PSC impedeix aprovar una proposta per protegir l’entorn natural de Cervelló

Avui, dia 4 de novembre s’ha celebrat un ple monogràfic a l’Ajuntament de Cervelló per tal de debatre sobre el model mediambiental del poble, però el PSC ha impedit que es pogués dur a terme amb normalitat la votació de la proposta d’ERC.   L’objectiu d’Esquerra Republicana era blindar la protecció dels espais d’interès natural del municipi, especialment els que compten amb la presència d’espècies en perill d’extinció.   La sorpresa ha arribat quan el PSC, amb la complicitat de CiU, ha demanat retirar la moció perquè algunes expressions tenien un defecte de forma, en contra del que tot just feia uns minuts s’havia acordat modificar entre tots els grups.   Finalment, l’alcalde Jose Ignacio Aparicio ha decidit retirar la nostra proposta del ple, i per tant ni tan sols s’ha pogut votar.   El regidor d’Esquerra, Albert Racaj ha afirmat que “és indignant que justament el responsable de medi ambient i sostenibilitat del PSC del Baix Llobregat, Jose Ignacio Aparicio, no hagi permès la protecció de les muntanyes de Cervelló”.

Quan hagis tallat l'últim arbre, contaminat l'últim riu i pescat l'últim peix, t'adonaràs que els diners no es poden menjar.

Esquerra Republicana convoquem un ple monogràfic sobre medi ambient

Aquest dimecres 4 de novembre des d’Esquerra Republicana de Cervelló hem convocat un ple a l’Ajuntament del nostre poble per parlar específicament sobre aspectes mediambientals i debatre sobre com protegir el patrimoni natural de Cervelló.   Des de fa molts anys nosaltres defensem l’entorn natural i ens sembla molt bé que sovint l’Ajuntament utilitzi la marca Cervelló Natura, en canvi, és una llàstima que no existeixi cap normativa municipal que realment protegeixi els boscos de Cervelló. Per posar un exemple, actualment es poden requalificar i edificar les zones que han patit incendis.   Recentment, estem patint la problemàtica de les aigües contaminades i putrefactes que es veuen obligats a utilitzar els regants de Cervelló (i que malauradament encara no s’ha resolt) i també hi ha previst el projecte d’una nova pedrera al Lledoner. Tot plegat ens ha empès a convocar un ple monogràfic sobre el medi ambient.   En paraules del regidor d’ERC Albert Racaj: “El nostre objectiu és protegir els espais d’interès natural que tenim al terme municipal, així com els animals en perill d’extinció que hi habiten, com l’Àguila Cuabarrada o la papallona Brocat Variable.”   Malgrat que el PSC hagi tornat a convocar un ple sense tenir en compte la disponibilitat dels regidors, segons el portaveu del grup municipal, Josep Ramon Mut, el realment important és que: “No podem dir que ens estimem Cervelló si no estimem el nostre entorn.”

Ple extraordinari convocat en menys de 24 hores

Vista la decisió pressa pel govern municipal (PSC i Podemos amb el suport de C’s) de celebrar el ple per aprovar el compte general demà dimecres 30 a les 17h, i vist que s’ha avisat als regidors informalment per correu electrònic  avui a les 18.41h, amb menys de 24h d’antelació, que demà al matí seran convocats  formalment, fet que fa que fins poques hores abans del ple els regidors no disposin de l'ordre del dia per preparar el mateix:   - Els regidors d’ERC Cervelló volem expressar el nostre malestar per la decisió pressa unilateralment de convocar sense respectar les 48 hores d’antelació preceptives que com a mínim exigeix la llei, tant per a celebrar plens ordinaris, com d’extraordinaris.  - El govern ha decidit que el ple sigui urgent per poder-lo convocar amb menys de dos dies d'antelació, però el caràcter d'urgència només es dóna quan un ple s'ha de celebrar per circumstàncies imprevistes, cosa que en aquest cas no s'ha donat, degut a que ja se sabia des de fa temps que s'havia de celebrar aquest ple abans d'acabar el mes. - Aquesta circumstància impossibilita que els quatre regidors d’ERC puguin assistir a la sessió plenària i representar a la població de Cervelló com fan la resta de regidors, degut que a les 17h d’un dimecres, com la majoria de gent, els regidors estan o bé treballant, o bé tenen compromisos. A part, la informació per preparar el ple serà només accessible deu hores abans, fet que fa impossible preparar el ple amb seriositat i rigor i fa impossible debatre-ho amb l'assemblea d’Esquerra Republicana.   El ple el composen tots els regidors, i entre tots els regidors s’hauria d’haver decidit el dia i l'hora del ple. Aquest fet se suma a d’altres actuacions que ha fet aquest govern que estan minvant la qualitat democràtica del nostre poble. Demanem que en el futur quan el govern municipal vulgui convocar plens extraordinaris, intenti consensuar-ho amb els regidors que no són govern però que també són AJUNTAMENT.

Isabel Belmonte (Podemos) i Jose Ignacio Aparicio (PSC)

100 dies de govern anti-català

Després de les eleccions Esquerra Republicana vam intentar formar un gran govern d’esquerres i amb accent català, però el PSC va preferir governar en minoria amb Podemos i el suport de C’s. Ara ens toca fer d’oposició i fer balanç dels primers 100 dies d’un govern anti-català i amb poca qualitat democràtica:   -       Un 11S deslluït: l’Ajuntament va eliminar la marxa de torxes, no va col·locar la senyera al Casal d’Avis i no va posar cadires als assistents a l’acte institucional de la Rambla, sense un bon escenari i amb mala il·luminació. -       Un pacte perillós amb C’s: el PSC va acordar no entrar a l’AMI i preveuen eliminar símbols polítics del carrer, com estelades, i prohibir que l’espai públic sigui utilitzat amb finalitats polítiques, com per exemple, posar paradetes informatives. -       Impediments durant campanya: La policia local va identificar a membres de JxSí que penjava estelades als nostres fanals i van prohibir posar una paradeta a l’Aplec de Sta. Maria, al·legant que no era un lloc adient, quan el PSC ha repartit propaganda política a les escoles i a la fira d’artistes de Can Rafel. -       Ple exprés sense ERC: L’equip de govern va convocar un ple en menys de 24 hores d’antelació i sense tenir-nos en compte per triar la data i l'hora, motiu pel qual els regidors no van poder assistir-hi.   Tot plegat ens preocupa, ja que l’actual govern està més ocupat per amagar tot allò que faci referència a Catalunya que no pas per treballar per Cervelló.