ERC Cervelló

Totes les notícies

L'assemblea va votar la llista per Cervelló

Un nou equip per un nou Cervelló

“Seria estúpid si pensés que anar de número 1 volgués dir que sóc millor que tota la resta, en aquesta llista hi ha gent que en sap molt més que jo sobre molts temes”. Així de contundent es mostrava Josep Ramon Mut en l’assemblea d’ERC Cervelló del passat dijous 12 de març en què vam votar els candidats republicans a les properes eleccions municipals.   La llista que encapçalarà Josep Ramon Mut destaca per la joventut de les persones que es troben en les primeres posicions i per l’àmplia representació que té del territori i sensibilitats cervellonenques.   “Volem regenerar la política de Cervelló i és per això que cap de les persones capdavanteres de la llista ha participat mai en política”, afirmava Mut, que afegia: “Tots entenem la política com un acte de servei públic amb data de caducitat.” Amb tot, al llarg de la llista també es compta amb els fundadors del partit local, que aporten un plus d’experiència i visió global.   La candidatura que haurà d’encarregar-se de construir un nou Cervelló si la ciutadania així ho vol a partir del 24 de maig incorpora gent d’entorns molt diferents: les AMPAS, l’ANC, l’Esplai, el grup de teatre La Calaixera, el Club Deportiu Cervelló, socis del Grup de Recerca, l’Associació d’Activitats Artístiques, els Encaputxats Diabòlics, l’Associació de Regants... i compta amb un grapat d’independents que afegeixen transversalitat al projecte. Tot un nou equip que ve de diferents punts de Cervelló com Can Guitart, Can Rafel, Can Pi, Can Paulet o Torre Vileta que es proposa millorar la totalitat de Cervelló.   Tot plegat fa que més enllà de les 23 persones que sumen els membres de la llista i suplents s'hagi creat un espai de suport per poder trobar lloc a tots aquells que no han pogut formar part de la candidatura.   Per saber els noms dels més de 23 valents que formaran la llista de les properes eleccions municipals consulta el document adjunt d’aquest article!

Globus de campanya, l'esquerra d'un nou país

Una campanya austera

A Esquerra Cervelló som conscients dels moments difícils que passen moltes famílies del nostre poble. Veïns i veïnes que, com nosaltres, ens costa arribar a finals de mes i formem part dels més de 600 aturats que hi ha a Cervelló.   El nostre partit no és aliè a la crisi econòmica i social que patim i és per això que a la darrera assemblea vam decidir plantejar una campanya electoral municipal austera. No volem estirar més el braç que la màniga i tindrem un control estricte de les nostres despeses perquè creiem que en els moments que vivim seria irresponsable gastar-se grans quantitats de diners en una campanya electoral. Des d’Esquerra Republicana de Cervelló creiem que els projectes polítics pel poble es poden explicar sense grans dispendis i en conseqüència farem una campanya propera, al costat de la gent i no per sobre.

Això també passa a Cervelló

Fa mesos que als mitjans de comunicació ja no se sent parlar de les preferents, fa setmanes que no sona tant a les notícies. Aquí a Cervelló, potser degut a les muntanyes que ens rodegen i protegeixen la Vall, potser sembla que aquesta mala praxi dels bancs no hagi arribat, un tema per on tots passàvem de puntetes. Cervelló, però, no viu al marge de la crisi. Malgrat el silenci existent, sabem que al poble també tenim afectats. Veïns del nostre municipi que han estat enganyats per qui més confiança els havia de donar, persones grans sense formació i informació han estat estafades per directors d’algun dels nostres bancs, bancs on s’hi han passat mitja vida com a clients i ara, per una simple directriu de la direcció central del banc, s’ha abusat de la seva confiança per fer quatre duros. Quatre duros que no semblen res, però que al global dels estafats és una gran barbaritat de diners.   Sí, a Cervelló també tenim estafats per les preferents, Cervelló no és un poble aïllat on no passa res del que es veu a la resta del món. A Cervelló tenim tots i cada un dels problemes que té la gent, no en som immunes al que succeeix arreu del país. Som persones. I com a persones que som hem de lluitar contra cadascuna de les injustícies que passen al nostre voltant.   Des d’Esquerra Republicana creiem en la dignitat de les persones i creiem en un poble honest, clar i segur de sí mateix. No creiem en els bancs que juguen amb la confiança dels nostres veïns i veïnes, i així doncs, ens comprometem a no treballar en cap cas amb aquests que a Cervelló o bé desnonen, o bé estafen amb deute subordinat, o bé com és el cas, enganyen amb preferents.   Albert Racaj ERC Cervelló  

La Diputació de Barcelona inverteix vora 300.000 € a Cervelló

La Diputació de Barcelona va publicar el passat dilluns 26 de gener al Butlletí Oficial de la Província, les subvencions que ha concedit durant el quart quatrimestre de 2014 als ajuntaments de la demarcació de Barcelona. L’Ajuntament de Cervelló ha rebut subvencions per a les següents actuacions:   - llars d'infants 2a part curs 2012-2013 - 29,088,62 € - projecte millora accés a l'església parroquial - 50,000,00€ - construcció d'una plataforma d'aparcament al recinte  Monumental del Castell de Cervelló - 26,464,10 € - adequació nou accés castell a nivell recinte jussà - 53,319,74 €   - arranjament dels intineraris de vianants i arbrat del c/Puigcastellar - 34,623,84 €   - despeses corrents serveis necessaris per activitat - 49,031,86 €   - finançament llars d'infants municipals 2013/2014 - 39,381,06 €   Des d’ERC ens felicitem que la Diputació de Barcelona hagi decidit subvencionar aquest tipus d’actuacions, i esperem veure-les implementades en poc temps.

Cervelló Natura?

Diferents veïns de Cervelló ens han fet arribar fotografies on es veu la riera de Cervelló amb escumes i restes d'abocaments. Fa més d'un mes que baixen aquests residus des de Vallirana, deixant la riera de Cervelló plena d'elements químics tòxics. A la font de la resclosa, de fet, es veuen grans acumulacions de residus químics.  Demanem que s'aturi aquest abocament de forma immediata, i que quan passin successos com aquest no es trigui tant de temps en reaccionar. La defensa del nostre entorn natural ha de ser prioritària, i hem de fer que l’eslògan  "Cervelló Natura" sigui un fet real, i no una frase buida de contingut.

El Diari de la Vila o el Diari del candidat de CIU?

La revista municipal (El Diari de la Vila) hauria de ser la publicació de l’Ajuntament feta des d’una perspectiva d’informació als cervellonins i cervellonines, on els veïns poguessin dir la seva, on les entitats tinguessin un espai per informar de les actuacions que han fet i tenen previst fer, i fins i tot una publicació on l’Ajuntament pogués difondre aquells fets culturals i educatius de la vila que considerés importants.   Doncs bé, el darrer número de El Diari de la Vila s’allunya d’aquest ideal de revista imparcial i divulgativa, i passa a ser una publicació més de partit. De fet, avui molta gent ens comentava pel poble si havíem vist l’última revista de CIU, confonent la revista del partit de l’alcalde, i que paguen els seus militants, amb la revista de l’ajuntament, que paguem tots els cervellonins i cervellonines.   Com diem, la revista de l’Ajuntament la paguen tots els veïns, i no pot ser un element de promoció d’un candidat d’un partit o d’un altre. Al Diari de la Vila hauria de parlar l’alcalde, i no pas l’alcaldable de CIU com succeeix a la revista de l’ajuntament. El fet de dedicar línies ha explicar l’acte organitzat per CIU de presentació del candidat demostra que es fa una barreja impròpia, i que mai en cap cas haurien de pagar els veïns amb els seus impostos.   Demanem una rectificació immediata, i és per això que aquest mateix dimarts membres d’ERC han presentat queixa formal davant l’ajuntament.   El #NouCervelló que tots volem s’allunya d’aquest tipus de política. 

Bon Nadal i feliç 2015

Des d'ERC Cervelló us volem desitjar unes bones festes i molta força per aquest any 2015 que  encetem amb il·lusió per continuar avançant. Volem també agrair-vos la vostra tasca, imprescindible, per la vida diària del nostre Cervelló.   Cap a la República Catalana del 2015!   Cordialment ERC Cervelló

Ja ha sortit el Corcó del novembre!

En aquest Corcó us parlem de l'èxit del 9N, del pla local de joventut, dels aturat de Cervelló del comerç, de la condemna del feixisme, del comerç i d'altres temes. Podeu consultar-lo aquí: http://locals.esquerra.cat/documents/butlletins/cervello-corco-novembre-14.pdf

CIU i PP també trencaran a Cervelló?

Avui els diaris treien la notícia que CIU ha trencat el govern municipal que tenia a l’Ajuntament de Reus. Segons s’explica, el trencament es fa perquè CIU a Reus, igual que va fer a la Diputació de Barcelona, i en part a Castelldefels, veu incompatible governar el municipi amb el PP, degut al posicionament que han pres aquests respecte al procés català.   A Cervelló, CIU continua mantenint un pacte de govern amb el PP, on els populars ostenten la 3a Tinença d’Alcaldia, la regidoria de Benestar Social, Gent Gran, Sanitat, Salut Publica i Transport Públic de viatgers.   Vist des d’una perspectiva republicana, independentista i d’esquerres com la que defensa ERC, veuríem lògic que aquest trencament també es produís a Cervelló, doncs trobem il·lògic que el Partit Popular segueixi condicionant les decisions de l’Ajuntament.   Creiem que és hora que el PP deixi de ser responsable del govern de Cervelló, i així deixi de  condicionar qüestions com són els serveis socials del municipi, o que Cervelló encara no pertanyi a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), o que la bandera espanyola onegi sempre al nostre ajuntament, o que siguem un dels primers municipis catalans que haguem penjat el retrat del rei Felip VI a la sala de plens.   Ara cal ser valent i coherent, ara hem de treballar tots plegats per construir el nou país també des dels nostres ajuntaments.