ERC Cervelló

Totes les notícies

Sala de plens de l'Ajuntament de Cervelló

El primer ple a Cervelló

El passat 1 de juliol es va celebrar a Cervelló el primer ple després de la constitució del nou Ajuntament on es van aprovar diferents aspectes com ara la periodicitat dels plens (que se celebraran el tercer dijous de cada mes senar), els sous dels regidors a govern o qui formarà part de les comissions informatives i la junta de govern local. La nostra sorpresa va començar abans del ple, i és que en cap moment el PSC ens va informar dels motius del repartiment de regidors a les comissions, és a dir, no ens van explicar perquè creien que era millor un regidor a la Comissió d’esports o un altre al Consorci per a la Normalització Lingüística, per posar un exemple.   A més en moltes comissions hi poden participar tots els regidors del ple, també l’oposició, i malgrat que ERC vam demanar pluralitat, van fer un repartiment de funcions només entre els membres de PSC, Podemos i Ciutadans. És per això que hi vam haver de votar en contra.   Abans d’entrar a govern deien que tindrien altres formes de fer política, més plurals i participatives, però malgrat que encara no ho veiem, volem mantenir l’esperança.   Un altre punt important del ple va ser el que establia les retribucions dels membres de govern. Com vam dir llavors, no farem demagògia sobre els sous, ja que els valorarem en funció de la feina que facin els regidors de govern a llarg termini.   Tot i així ens va sorprendre una modificació d’última hora del govern: van modificar hores i sous 10 minuts abans de l’inici del ple, provocant que hi hagués gent que cobrés més per treballar menys hores que els seus companys.   ERC vam votar-hi en contra, entenent que hauria estat raonable que s’hagués fet una explicació del per què s’establien aquelles retribucions, i no unes altres.   Els salaris que es van aprovar, amb el vot favorable de PSC, PODEMOS i C’S i el vot desfavorable d’ERC i CIU, van ser els següents:   - Alcalde, amb dedicació parcial de 33 hores setmanals :     39.

Primeres negociacions

Avui fa una setmana que gairebé 900 persones ens vau donar suport per fer junts un nou Cervelló. Ens sentim amb el compromís d’intentar governar: creiem que hi tenim el dret i el deure, però no ho farem a qualsevol preu.   Així doncs, a principis de setmana vam començar diverses converses, amb els partits polítics per trobar punts en comú. Considerem que cal un govern fort i que treballi per la independència, la justícia social i la transparència.   Entre d’altres, vam fer una primera proposta al PSC Cervelló per governar plegats i amb un compromís ferm pel procés d’independència: ERC tindria l’alcaldia els primers dos anys i el PSC els dos últims. Malauradament, aquest divendres, el PSC ens ha comunicat que rebutgen l’oferta.   Però la seva resposta no ens desanima a continuar buscant una entesa entre les diferents formacions polítiques per fer un nou Cervelló.   Ara per ara, desconeixem com acabaran les converses i qui governarà Cervelló els propers anys, però us volem informar de tot, perquè no tenim res a amagar. Creiem que teniu dret a saber què s'està decidint al poble.

Josep Ramon Mut, cap de llista d'ERC Cervelló

Amb qui farem un nou Cervelló?

Aquest diumenge ens vau donar 4 regidors i estem molt contents i molt agraïts perquè són els millors resultats que ha tingut Esquerra Republicana des de la Segona República. Esperem estar-ne a l’alçada, estic segur que al costat de l’Òscar, l’Albert, la Irina i amb l’ajuda de tots vosaltres podrem treballar més que mai pel poble i pel país.   Aquests dies m’he trobat pel carrer amb alguns de vosaltres: m'heu aturat i preguntat si pactarem amb uns, o amb uns altres, o amb uns de més enllà.   La Secció local d’ERC Cervelló vam fer una assemblea fa un parell de dies i vam estar-ne parlant: els republicans tenim uns principis i uns valors molt clars i no hi pensem renunciar. Volem començar converses amb totes les formacions polítiques i tenim clar que si signem algun pacte haurà de servir per fer avançar amb força el nou país, per fer un poble més just i aconseguir un Ajuntament més transparent i compromès contra la corrupció.   Potser pensareu que som molt ambiciosos, però creiem que per això ens vau votar i no us fallarem! Josep Ramon Mut

Disseny de la nova web

Estrenem nova web!

En motiu de les properes eleccions municipals del 24 de maig obrim una nova web per tal de centralitzar en un mateix punt tota la informació referida a la nostra candidatura municipal. El nou lloc web és noucervello.esquerrarepublicana.cat i hi pots trobar tots els candidats, les propostes del programa, l'agenda d'aquests propers dies i el recull de vídeos que anirem penjant durant la campanya. Esperem que sigui de la vostra utilitat i si detecteu qualsevol error ens agradaria molt que ens el féssiu arribar.

La societat es fonamenta en la participació de tots, per això votar és un dret i un deure.

Com puc votar per correu a les eleccions municipals de Cervelló?

El termini per sol·licitar el vot per correu de les eleccions municipals d’aquest 24 de maig ha començat dimarts i estarà obert fins el dia 14 de maig.   El procés per votar per correu consta de tres fases: -       En primer lloc, caldrà que demanis personalment i amb l’original del DNI la sol·licitud del certificat d’inscripció en el cens electoral a qualsevol oficina de Correus. Tens temps fins el dia 14 de maig.   -       En segon lloc, la delegació provincial de l’Oficina del Cens Electoral corresponent et farà arribar per correu certificat tota la documentació. Ho farà a partir del dia 4 de maig i fins el 17 de maig.   -       Finalment, cal que enviïs per correu certificat abans del dia 20 de maig el sobre de votació amb la papereta de vot, adreçat al president/a de la mesa.   Un cop hagis fet la sol·licitud de vot per correu, no es podràs votar presencialment. Tota la informació la pots trobar a la web Locals 2015.     Informació per no residents a l’estranger:   Durant aquells dies seràs de viatge i també hauràs de votar per correu? Si temporalment et trobes a l’estranger entre la convocatòria de les eleccions i el dia de les eleccions, podran exercir el teu dret a vot un cop inscrit en el Registre de matrícula consular com a no resident. Has de lliurar la sol·licitud personalment a les oficines consulars o a les seccions consulars de les ambaixades fins al 25 d’abril. L’imprès de sol·licitud el pots recollir a les mateixes oficines o seccions consulars d’ambaixada, o també, te’l pots descarregar a la web Locals 2015 o a la web del ministeri d’Afers Exteriors. 

Cal atendre les necessitats de les urbanitzacions des d'un punt de vista global i compartit

ERC de Cervelló, de Corbera i de Vallirana acordem un pla d’actuació mancomunat per a les urbanitzacions

L’acord, que és fruit de l’anàlisi que s’ha desenvolupat en els darrers mesos, posa en relleu que és necessari abordar el tema des d’una perspectiva supralocal. Perquè moltes urbanitzacions necessiten ser gestionades tenint en compte que els seus habitants interactuen sovint amb el municipi veí. A més, l’extensió territorial i la quantitat de població d’algunes de les urbanitzacions obliga a actuar sota un paraigua que vagi més enllà del que pot oferir l’administració local.   El pla d’actuació acordat consta de tres fases:   Una primera, la qual ja s’està executant, consisteix en recollir les inquietuds dels veïns de les urbanitzacions. D’aquesta manera les diferents seccions locals d’Esquerra les estan visitant i les visitaran tot escoltant a la seva gent i recollint les seves problemàtiques.   Una segona fase consistirà en realitzar diferents estudis a partir de les problemàtiques detectades:   a) Estudi de mobilitat interna a les pròpies urbanitzacions, amb el municipi on pertanyen i amb el municipi veí amb l’objectiu de cercar solucions de transport col·lectiu a cost raonable.   b) Estudi d’eficiència energètica que permeti abaratir el cost de l’enllumenat públic i la recollida d’escombreries, entre d’altres.   c) Estudi d’equipaments que es puguin compartir:  biblioteques, equipaments esportius, culturals, etc.   d) Estudi de l’estat de conservació dels carrers, així com de la massa forestal que les envolta.   e) Estudi de mancomunació de la seguretat en les urbanitzacions que afecti als àmbits policials i d’extinció d’incendis principalment.   Per últim, en una tercera fase, ERC es planteja crear un Consell que representi als tres municipis i a totes les urbanitzacions. Aquest òrgan podria ser ampliable a municipis com Sant Andreu de la Barca, Begues, Torrelles o Subirats.

L'assemblea va votar la llista per Cervelló

Un nou equip per un nou Cervelló

“Seria estúpid si pensés que anar de número 1 volgués dir que sóc millor que tota la resta, en aquesta llista hi ha gent que en sap molt més que jo sobre molts temes”. Així de contundent es mostrava Josep Ramon Mut en l’assemblea d’ERC Cervelló del passat dijous 12 de març en què vam votar els candidats republicans a les properes eleccions municipals.   La llista que encapçalarà Josep Ramon Mut destaca per la joventut de les persones que es troben en les primeres posicions i per l’àmplia representació que té del territori i sensibilitats cervellonenques.   “Volem regenerar la política de Cervelló i és per això que cap de les persones capdavanteres de la llista ha participat mai en política”, afirmava Mut, que afegia: “Tots entenem la política com un acte de servei públic amb data de caducitat.” Amb tot, al llarg de la llista també es compta amb els fundadors del partit local, que aporten un plus d’experiència i visió global.   La candidatura que haurà d’encarregar-se de construir un nou Cervelló si la ciutadania així ho vol a partir del 24 de maig incorpora gent d’entorns molt diferents: les AMPAS, l’ANC, l’Esplai, el grup de teatre La Calaixera, el Club Deportiu Cervelló, socis del Grup de Recerca, l’Associació d’Activitats Artístiques, els Encaputxats Diabòlics, l’Associació de Regants... i compta amb un grapat d’independents que afegeixen transversalitat al projecte. Tot un nou equip que ve de diferents punts de Cervelló com Can Guitart, Can Rafel, Can Pi, Can Paulet o Torre Vileta que es proposa millorar la totalitat de Cervelló.   Tot plegat fa que més enllà de les 23 persones que sumen els membres de la llista i suplents s'hagi creat un espai de suport per poder trobar lloc a tots aquells que no han pogut formar part de la candidatura.   Per saber els noms dels més de 23 valents que formaran la llista de les properes eleccions municipals consulta el document adjunt d’aquest article!

Globus de campanya, l'esquerra d'un nou país

Una campanya austera

A Esquerra Cervelló som conscients dels moments difícils que passen moltes famílies del nostre poble. Veïns i veïnes que, com nosaltres, ens costa arribar a finals de mes i formem part dels més de 600 aturats que hi ha a Cervelló.   El nostre partit no és aliè a la crisi econòmica i social que patim i és per això que a la darrera assemblea vam decidir plantejar una campanya electoral municipal austera. No volem estirar més el braç que la màniga i tindrem un control estricte de les nostres despeses perquè creiem que en els moments que vivim seria irresponsable gastar-se grans quantitats de diners en una campanya electoral. Des d’Esquerra Republicana de Cervelló creiem que els projectes polítics pel poble es poden explicar sense grans dispendis i en conseqüència farem una campanya propera, al costat de la gent i no per sobre.

Això també passa a Cervelló

Fa mesos que als mitjans de comunicació ja no se sent parlar de les preferents, fa setmanes que no sona tant a les notícies. Aquí a Cervelló, potser degut a les muntanyes que ens rodegen i protegeixen la Vall, potser sembla que aquesta mala praxi dels bancs no hagi arribat, un tema per on tots passàvem de puntetes. Cervelló, però, no viu al marge de la crisi. Malgrat el silenci existent, sabem que al poble també tenim afectats. Veïns del nostre municipi que han estat enganyats per qui més confiança els havia de donar, persones grans sense formació i informació han estat estafades per directors d’algun dels nostres bancs, bancs on s’hi han passat mitja vida com a clients i ara, per una simple directriu de la direcció central del banc, s’ha abusat de la seva confiança per fer quatre duros. Quatre duros que no semblen res, però que al global dels estafats és una gran barbaritat de diners.   Sí, a Cervelló també tenim estafats per les preferents, Cervelló no és un poble aïllat on no passa res del que es veu a la resta del món. A Cervelló tenim tots i cada un dels problemes que té la gent, no en som immunes al que succeeix arreu del país. Som persones. I com a persones que som hem de lluitar contra cadascuna de les injustícies que passen al nostre voltant.   Des d’Esquerra Republicana creiem en la dignitat de les persones i creiem en un poble honest, clar i segur de sí mateix. No creiem en els bancs que juguen amb la confiança dels nostres veïns i veïnes, i així doncs, ens comprometem a no treballar en cap cas amb aquests que a Cervelló o bé desnonen, o bé estafen amb deute subordinat, o bé com és el cas, enganyen amb preferents.   Albert Racaj ERC Cervelló