ERC Cervelló

Notícia

Les mesures d’Esquerra Cervelló per un Ajuntament contra la LGTBfòbia

Cervelló, LGTB
No pot tornar a passar que l'Ajuntament de Cervelló no reclami amb orgull els drets del col·lectiu LGTB
El passat 19 de maig el grup municipal d’Esquerra Republicana de Cervelló va presentar al Ple de Cervelló una bateria de propostes per tal de millorar la situació del col·lectiu lèsbic, gai, transexual i bisexual de Cervelló i combatre la LGTBfòbia des de l’Ajuntament del poble.
                              
Aquestes propostes van ser defensades al Ple de l’Ajuntament per la regidora Irina Moreno, que va argumentar que “tan sols fa 25 anys que l’OMS va treure l’homosexualitat de la llista de malalties, encara hi ha molta feina a fer per aconseguir una societat sense LGTBfòbia i en què tothom pugui viure la seva sexualitat lliurement”.
 
La regidora, a més, va criticar que des del govern municipal format pel PSC i Podemos no s’hagi fet cap activitat pel 17 de maig, dia contra la LGTBfòbia, com tampoc es va fer pel 28 de juny de l’any passat.
 
Les mesures proposades per Esquerra i que van ser aprovades per unanimitat són les següents:

1. Declarar el municipi de Cervelló respectuós amb la diversitat sexual i amb la realitat del col·lectiu LGBT i contrari a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i/o identitat sexual.

2. Demanar al govern de Catalunya a desplegar la llei 11/2014, la Llei de drets de les persones gais, lesbianes i transsexuals i per l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia.

3. Posar cada 17 de maig (dia contra la LGTBòbia) i 28 de juny (dia internacional de l’Orgull LGTB) la bandera arc iris al balcó de l’Ajuntament per simbolitzar el suport al col·lectiu LGTB i visibilitzar-lo.

4. Aplicar les mesures de la llei 11/2014 amb l’objectiu d’acabar amb qualsevol tipus de LGTBfòbia en l’àmbit familiar, escolar, laboral, social i/o polític.

5. Elaborar un Pla Local contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia al llarg d’aquest any 2016. Això serà a través d’un grup de treball de la regidoria d’Igualtat, amb col·laboració dels partits, entitats locals i particulars que vulguin formar-ne part. Des del grup de treball es treballarà per:

- Assegurar que el personal de l’Ajuntament conegui la realitat de la situació en què es troba el col·lectiu LGTB
- Actuar contra qualsevol cas de discriminació
- Fomentar i facilitar informació sobre la discriminació que pateix el col·lectiu LGTB
- Evitar la presència de llibres LGTBfòbics a la biblioteca municipal
- Vetllar pel compliment de la igualtat dels mitjans de comunicació locals
- Col·laborar amb l’Observatori contra l’homofòbia.
- Treball específic en l’àmbit esportiu i educatiu, implicant­-hi el Consell Escolar Municipal.

6. Col·locar a la pàgina web de l’Ajuntament un enllaç al web de l’Observatori contra l’Homofòbia destinat a la denúncia d’agressions homofòbiques. A més, establir, un seguiment a través de les regidories d’Igualtat i Seguretat Ciutadana de l’estadística de denúncies i mantenir contactes periòdics de valoració del servei amb l’Observatori contra l’Homofòbia i altres entitats.

7. Promocionar el servei de l’Observatori contra l’Homofòbia a través dels mitjans de comunicació municipals, els centres educatius i els equipaments municipals.