ERC Cervelló

Notícia

Iniciem una campanya per aturar el magatzem de productes químics

  • És essencial la col·laboració de tothom per aturar el magatzem de químics!
  • Explicant porta a porta entre els veïns de Can Guitart les conseqüències dels químics!
  • Recollint firmes per aturar el magatzem de productes químics!
Des de fa uns mesos Cervelló compta al polígon del Grau amb un magatzem de productes químics perillosos, fet que comporta un risc perjudicial per a la salut i el medi ambient. La instal·lació d’aquesta planta no ha comptat amb un consens i simplement s’ha aprovat per decret de l’alcalde José Ignacio Aparicio.

Recordem que el magatzem acull fins a 450 tones de químics inflamables, corrosius, nocius, irritants i perillosos per al medi ambient. A més, Cervelló no compta amb un pla específic de protecció civil, un aspecte greu, però més en aquest cas.

És per això que des d’ERC Cervelló i amb un ampli suport veïnal, hem iniciat una campanya d’informació per explicar què representa una instal·lació d’aquest tipus al nostre poble, ja que no estem disposats a assumir un risc potencial innecessari.

Des de fa dues setmanes estem duent a terme un porta a porta entre els veïns de Can Guitart, ja que és la zona més pròxima als possibles efectes negatius dels productes químics que s’emmagatzemen. A més, també posarem punts informatius a la rambla Josep Tarradellas, perquè tots els cervellonencs puguin rebre la informació que necessitin i donin la seva signatura per demanar el tancament del magatzem.

La campanya també comptarà amb un acte, el proper dia 23 de febrer a les 20.30 h a la Sala Polivalent de l’Ateneu. Allà exposarem les conseqüències que una infraestructura d’aquestes característiques suposa per a Cervelló, i com pot afectar a la salut, la natura i el funcionament del poble en general.

ERC Cervelló, sí que ofereix tota la informació i dona la cara, explicant quines són les xifres i conseqüències reals d’aquesta decisió unilateral del govern, una falta de respecte de cara als veïns, i a les futures generacions.

Per desgràcia a Paterna, València, han patit fa uns dies les conseqüències d’una manca d’informació i escrúpols d’alguns, i ho pateixen els veïns i veïnes sense poder sortir de casa i amb por a respirar. Tots estem veient les imatges. Hem d’esperar a què passi això?

Mobilitzem-nos! No al magatzem de químics perillosos!