Cervera

Notícia

Treball i ocupació. Xerrada del David Rodríguez i el Joan Santacana 09/03/2019

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha visitat avui la ciutat de Cervera on ha participat en una xerrada sobre treball i ocupació dins la campanya d'ERC "Ciutats republicanes, ciutats de progrés" acompanyat del director territorial de Treball, Afers Socials i Famílies i candidat a la Paeria de de la capital segarrenca, Joan Santacana.

Santacana, en la seva intervenció, ha començat recordant una frase de la consellera Dolors Bassa, que afirma que "el treball és la millor política social". En aquest sentit, el candidat a l'alcaldia de Cervera ha exposat que "sovint confonem els problemes referents a treball i ocupació amb els símptomes, i que en realitat moltes vegades només s'apliquen mesures parcials que no aprofundeixen per a erradicar els problemes de soca-rel".

Per a Joan Santacana, "cal plantejar estratègies territorials que planifiquin accions a partir d'una diagnosi real del territori que permetin una gestió efectiva en matèria de polítiques d'ocupació i de promoció econòmica".

Per la seva banda, David Rodríguez, alcalde de Solsona i exdiputat al Parlament de Catalunya, ha explicat la seva experiència en el projecte de desenvolupament local de Solsona i Cardona, del qual ha destacat que es tracta d'una iniciativa que implica dues ciutats amb unes característiques similars, patrimoni històric i cultural importants, població disgregada, dinàmica poblacional regressiva, que pertanyen a dues comarques i demarcacions diferents, però que ha resultat molt fructífera perquè ha permés ajuntar població laboral de tot el territori i especialitzar-la per tal de que es pugui donar servei a tot el territori.

Rodríguez ha remarcat que la iniciativa s'ha de fonamentar en la participació ciutadana, que és clau per realitzar una diagnosi acurada que permeti elaborar plans estratègics amb propostes acurades i adients a la realitat del territori i que hi ha d'haver una visió territorial en benefici del bé comú, per la qual cosa la base de la iniciativa ha de ser la confiança i la generositat entre els agents implicats, alhora que cal tenir una perspectiva a llarg termini. Així mateix, ha destacat que aquesta és una eina essencial per a vertebrar el territori.

Per a l'alcalde de Solsona, és important poder incloure la comunitat educativa en el projecte, ja que és un agent clau pel desenvolupament d'un territori. En aquesta líniam també ha considerat imprescindible esmerçar tots els esforços en l'acompanyament de les empreses locals, perquè són les que majoritàriament generen més ocupació.