ERC Clot - Verneda

Totes les notícies

Dilluns 30 de setembre: Assemblea Local Clot-Verneda

Dilluns 2 de setembre, inici del curs polìtic 2019-2020, el President actual de la Secció Local del Clot-Verneda informava en l’assemblea setmanal dels dilluns al Casal Català Martinenc que per motius laborals marxava del país aquella mateixa setmana el que provocava la necessitat de convocar una Assemblea Local per escollir una nova Presidència i Executiva pel Clot-Verneda.   L’11 de setembre es convocava l’assemblea per dilluns 30 de setembre, just abans i per arribar el més preparats possible a un mes d’octubre a on s’espera la sentència de la vergonya de la democràcia i de l’Estat Espanyols a les preses i presos polítics catalans. Un mes d’octubre de campanya electoral per la repetició de les eleccions espanyoles.   El 30 de setembre, a les 19:30 h, el Clot-Verneda, renovarà lideratges per seguir endavant, per seguir treballant cap a l’objectiu final: la independencia de Catalunya, la única eina que garanteix la millor prosperitat possible a la seva gent.

Cartes des del Clot-Verneda per la llibertat

9 de juny de 2019 surt de Barcelona direcció al centre penitenciari d'Alcalá Meco a Madrid una nova carta per la llibertat dirigida a l'estimada Dolors Bassa. Des del 20 de febrer, dia en què va sortir la primera carta per la llibertat cap a Madrid, en aquest cas cap al centre penitenciari de Soto del Real i dirigida a l'Oriol Junqueras, les companyes i companys del Clot-Verneda ja hem redactat i enviat cinc cartes a les nostres companyes i als nostres companys víctimes de la repressió que està exercint l'Estat Espanyol contra l'independentisme català. Entremig d'aquestes dues cartes escrites des de la màxima de les estimes, tres més dirigides a la Marta Rovira aquest cop enviada a l'exili que pateix a Suïssa, a la Carme Forcadell enviada a Alcalá Meco i al Raül Romeva enviada a Soto del Real. Cartes de suport i escalf que pretenien fer recordar als qui han donat tant com la seva llibertat per la llibertat de Catalunya, que estem amb ells i no deixem mai de pensar-hi. Al febrer les preses i presos polítics catalans eren deportats a les presons madrilenyes per fer front al Judici de la Vergonya de l'Estat Espanyol. Va ser aleshores quan les companyes i companys del Clot-Verneda vam decidir fer costat amb aquestes cartes per la llibertat a les preses i presos que havien de fer front a aquesta injustícia redactant de manera col·lectiva aquestes cartes d'admiració i estima. Les cartes pretenien que malgrat en alguns moments el focus podia semblar que es desviava cap a les batalles electorals que han tingut lloc aquests mesos, totes i tots els represaliats segueixen en els nostres pensaments i la seva llibertat segueix sent part essencial que ens motiva a seguir ferms en la nostra militància, en els nostres ideals.  Cinc mesos després, el judici queda vist per sentència i malgrat que totes i tots desitgem la seva posada en llibertat immediata i d'acord al Grup de Treball contra la Detenció Arbitrària de les Nacions Unides, som realistes i conscients per tant que això no serà així, que l'Estat Espanyol ja fa temps que està desacomplexat i no entrarà en raó.

12.883 gràcies!

El passat 26 de maig de 2019 Esquerra Republicana de Catalunya va guanyar les eleccions municipals a l'Ajuntament de Barcelona amb 160.990 vots, més que duplicant els 77.801 suports obtinguts l'any 2015. Esquerra Republicana de Catalunya va ser capaç de guanyar a 30 dels 73 barris de la ciutat i va ser la força que més seccions censals va guanyar amb 438. A aquesta victòria històrica, els barris del Camp de l'Arpa, d'El Clot, de Sant Martí de Provençals i de La Verneda i la Pau van contribuir amb 12.883 vots, més que duplicant també els 6.360 suports de l'any 2015 en els nostres barris. Quatre barris en el que en el seu conjunt Esquerra Republicana de Catalunya va tornar a ser la segona força a només 194 vots de Barcelona En Comú. Una segona posició a aquests nostres quatre barris que hem repetit en tot aquest cicle electoral que es va iniciar el 21 de desembre de l'any 2017 a les eleccions imposades al Parlament de Catalunya, que posteriorment es va celebrar les eleccions al Congrés Espanyol el 28 d'abril de 2019 i que acaba amb aquestes eleccions municipals i europees acabades de celebrar el 26 de maig. Unes eleccions europees que han servit per portar el pres polític Oriol Junqueras al Parlament Europeu així com l'estimada Diana Riba, a on segur que podran denunciar la retallada de drets i llibertats que s'està patint a l'Estat Espanyol. Esperem i desitgem veure a l'Oriol al costat de la Diana entrant novament al Parlament Europeu ben aviat. Al barri del Camp de l'Arpa, tal com ja va passar a les eleccions del 28 d'abril passat o a les eleccions del 21 de desembre de 2017, vam tornar a ser la primera força política. A El Clot vam ser la segona força política per darrera de Barcelona en Comú per només 132 vots. A Sant Martí de Provençals i a La Verneda i la Pau vam ser la tercera força per darrere del PSC i Barcelona en Comú tot i que cal destacar com les distàncies es van escurçant i la victòria a 5 seccions censals de les 18 que conformen Sant Martí de Provençals.

Reimpulsem El Clot-Camp de l'Arpa!

Dijous 23 de maig, tres dies per a les eleccions municipals més trascendentals per l'independentisme català des de fa més de 80 anys i Ernest Maragall, el candidat millor posicionat segons les enquestes per conquerir l'alcaldia de Barcelona decideix que el barri del Clot-Camp de l'Arpa és el barri a on vol tancar la seva campanya electoral abans de l'acte final de campanya. Esquerra Clot-Verneda ens vam bolcar amb l'acte organitzat a la Plaça del Mercat del Clot, al nostre territori, com no podia ser d'altra manera i no vam deixar ni un racó del barri sense informar. Va obrir l'acte el candidat pel Districte de Sant Martí, Àngel Ruiz, reclamant un relleu a l'Ajuntament de Barcelona per tenir un millor govern. Tot seguit, l'Alfred Bosch, Conseller d'Acció d'Exterior de la Generalitat de Catalunya recordava als presents que malgrat l'oferiment d'Esquerra Republicana de Barcelona en col·laborar amb l'alcaldessa Ada Colau pel referèndum de l'1 d'Octubre per obrir tots els col·legis electorals de Barcelona i assumir tota la responsabilitat dels actes, la proposta no va prosperar i Ada Colau va mirar cap a una altra banda. El mateix Alfred Bosch ens explicava com en els seus viatges pel món li remarcaven la importància de què Barcelona sigui republicana per reforçar la voluntat majoritària del poble català d'esdevenir un nou estat.          Tot seguit, Maria Buhigas, una tècnica aterrada a la política de la mà de l'Ernest Maragall o potser millor dit, una política molt tècnica ens feia partíceps de la complexitat que significa governar Barcelona i de la necessitat de la determinació de la gent com ella o l'Ernest i tot el seu equip per superar aquests reptes majúsculs que Barcelona té com a ciutat de referència mundial. La Maria donava pas a l'Elisenda Alamany qui en el seu torn de paraula ens recordava que el 26 de maig no cal renunciar a res i que qui vulgui un alcalde independentista, republicà i d'esquerres la seva opció és Ernest Maragall i Esquerra Republicana de Catalunya i ens animava a totes i a tots a anar a votar perquè el diumenge pot anar d'un vot.

Reimpulsem Sant Martí de Provençals!

Aquest dissabte 18 de maig les companyes i companys d’Esquerra Republicana de Catalunya Clot-Verneda hem tornat a trepitjar els carrers dels nostres barris! Aquest cop hem muntat la nostra parada al bell mig de Sant Martí de Provençals, a l’encreuament entre Bac de Roda i Rambla de Guipúscoa! On hem pogut passar un gran matí escoltant i conversant amb els i les veïnes del barri. La gent també s’ha interessat per les manualitats republicanes que els i les militants del casal fabriquen en pro de donacions a la Caixa de Solidaritat amb els Presos Polítics i represaliats per l’1 d’Octubre, mostrant un cop més la força i el suport popular a la causa de les llibertats de Catalunya. Volem destacar també com a molt important que hem pogut gaudir de la visita de la diputada d’Esquerra al congrés espanyol Maria Dantas i el candidat a l’Ajuntament de Barcelona M’hamed Abdelouahed i Allaoui, amb qui hem pogut conversar sobre els reptes de nova ciutadania a la ciutat! Entre les inquietuds que hem recollit dels diferents veïns es troben principalment l’augment molt preocupant de la inseguretat i deixadesa al barri, i la total inactivitat de l’ajuntament en abordar els problemes de la gent, concentrat com està en els seus projectes dogmàtics que no tenen impacte real en el dia a dia de la població. Un apunt especial es mereixen els veïns que ens van explicar que eren veterans dels moviments sindicals generats als anys 60 i 70 en aquests carrers de classe treballadora i que tot i ser nascuts a l’estat espanyol després de 50- 60 anys a Catalunya es senten totalment identificats amb el projecte Republicà Català i veuen amb horror el renaixement de l’extrema dreta a Espanya i l’espiral repressiva de l’estat amb  l’1 d’octubre, els presos polítics i els exiliats. Fins a aconseguir la victòria el 26 de Maig, fins a la República Catalana, SEGUIM!  

Reimpulsem La Verneda i La Pau!

Dissabte 11 de maig, les companyes i companys del Clot-Verneda hem tornat a La Verneda i La Pau per iniciar la nostra campanya electoral per a les municipals del 26 de maig. La Verneda i La Pau, un barri a on les darreres eleccions al Congrés Espanyol del 28 d'abril vam aconseguir un 85% més de suports respecte als darrers comicis del 2016. Malgrat aquest espectacular increment, Esquerra Republicana de Catalunya vam ser la tercera força escollida per les veïnes i veïns del barri i per tant som molt conscients de l'oportunitat de créixer que hi tenim. Paradeta informativa a Rambla Guipúscoa amb Rambla Prim i tot el matí de diàleg i converses amb les veïnes i veïns de La Verneda i La Pau. Han estat moltes i molts conciutadans d'aquest barri els que han pogut conèixer de primera mà les propostes que Esquerra Republicana de Catalunya tenim per al barri: - Modificar la línia de bus 136 o V31 per a millorar la connexió del barri amb l'Hospital del Mar. - La reforma del Pont de Santander i els seus entorns. - Connectar la Rambla Prim amb el barri de Sant Andreu. - Connectar el metro de La Pau amb La Sagrera. - Elaborar un projecte de manteniment de la masia de Can Riera. Però no només ens hem explicat si no que també hem escoltat les necessitats i inquietuds d'unes veïnes i veïns enfadats per la deixadesa en l'arbrat de la zona que ha produït grans inconvenients com l'entrada de branques als balcons dels pisos provocant l'entrada d'insectes i cucs a les llars de la gent o per l'estat dels interiors d'illa de la zona a on s'hi troben defectes al paviment i a on la neteja no és l'adequada i s'acumulen fulles i branques caigudes durant llargs períodes de temps sense que ningú ho passi a recollir. En general, una sensació de deixadesa i de què se'l tracti com un barri de segona a la ciutat. Esquerra Republicana de Catalunya, hem fet els deures, hem escoltat a la gent i quan guanyem el pròxim 26 de maig donarem resposta a les seves necessitats. Bon ambient, bona companyia i com sempre agrair infinitament a totes les companyes i companys que amb la seva dedicació i el seu temps ho fan possible.

Moltes gràcies Clot-Camp de l’Arpa!

A les eleccions espanyoles del passat 28 d’abril, Esquerra Republicana de Catalunya va ser la primera força al Clot-Camp de l’Arpa amb 10.277 vots. Fins i tot, es va donar l’extraordinària situació de què al barri del Camp de l’Arpa, Esquerra Republicana va ser la primera força a totes i cada una de les seccions censals en què es divideix, en totes i cada una de les meses electorals. El Clot-Camp de l'Arpa va quedar tenyit de groc, el Clot-Camp de l'Arpa va quedar tenyit de democràcia i llibertat.                                    Dissabte 4 de maig, les companyes i companys del Clot-Verneda sortíem al Passeig Maragall amb carrer Indústria, al costat del Centre Comercial Maragall, amb la nostra paradeta informativa a agrair l’aclaparador suport rebut per les veïnes i veïns el passat cap de setmana a les urnes i per seguir explicant el nostre projecte de ciutat per Barcelona de cara a les decisives eleccions municipals del pròxim 26 de maig.               Un projecte de ciutat republicà, d’esquerres i independentista. Un projecte de ciutat radicalment democràtic que faci de Barcelona capital dels Drets i les Llibertats. Un projecte de ciutat basat en revertir les desigualtats socials actuals proposant un salari mínim de 1.200 € a Barcelona o el compromís que les famílies no hagin de seguir suportant dedicar més del 40% dels seus ingressos a l'habitatge, entre altres propostes. Un projecte de ciutat basat en la cultura i l’educació com a eixos vertebradors d’una societat millor. En definitiva, el projecte de futur amb estratègies de llarg abast que la ciutat i la seva àrea metropolitana necessiten. Un projecte de ciutat liderat per l’Ernest Maragall, garantia de bon govern, d’experiència i de coneixement de la ciutat. Un projecte liderat per l’Ernest Maragall però amb una forta base de grans sumes a on trobem el bo i millor d’Esquerra Republicana a Barcelona, les companyes i companys de Nova liderats per l'Elisenda Alamany així com diferents experts en els seus camps de coneixement aglutinats tots ells en el paraigua de la Plataforma Ernest Maragall +Bcn.

15.973 gràcies!

El 28 d’abril a les eleccions al Congrés Espanyol, Esquerra Republicana hem aconseguit 15.973 vots als nostres barris, un 56% més que en les darreres eleccions al Congrés del 2016. A més, hem aconseguit ser la primera força tant a El Clot com al Camp de l’Arpa, la segona a Sant Martí de Provençals darrere del PSC i la tercera a La Verneda i la Pau darrere del mateix PSC i d’En Comú Podem.                  Uns grans resultats que ens permeten consolidar una força al voltant dels 16.000 recolzaments que ja vam demostrar en les eleccions excepcionals i imposades del 21 de desembre de 2017 al Parlament de Catalunya després de la infame aplicació de l’article 155 per part del Gobierno d’aleshores del PP amb la col·laboració necessària i còmplice del PSC-PSOE i Ciudadanos. Uns resultats que si bé ens demostren que encara tenim molta feina per fer per aconseguir ser la primera força en tots els nostres barris, cal tenir present que seria suficient per obtenir més vots dels que va aconseguir a les darreres eleccions municipals Barcelona En Comú d’Ada Colau (15.826) i que per tant ens permetria guanyar i demostrar la voluntat majoritària dels nostres barris per a una Barcelona Republicana governada per un alcalde independentista. Però no podem perdre ni un vot! Les eleccions municipals es decidiran per pocs vots i ningú es pot quedar a casa, tothom qui vulgui un alcalde inequívocament republicà, d’esquerres i independentista ha de votar a Esquerra Republicana. Tothom que vulgui un bon govern per a la ciutat ha de votar Ernest Maragall. Una menció a part, necessiten les apoderades i apoderats que van representar a Esquerra Republicana als col·legis electorals dels nostres barris durant tot el dia 28 col·laborant amb totes les veïnes i veïns a exercir el seu dret a vot, resolent totes les seves consultes i col·laborant tan amb l’Administració com amb els membres de les meses en la configuració i recollida dels espais electorals així com col·laborant també en l’escrutini final en aquelles meses que ho necessitaven.

El Sant Jordi més solidari: 853 € contra la repressió

El 9 d'abril, el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona informava a 17 dels 30 empresaris i alts càrrecs del Govern de la Generalitat de Catalunya processats per la seva contribució decisiva en el referèndum d’autodeterminació que vam celebrar a Catalunya l'1 d’octubre de 2017, que havien de fer front a una fiança solidària de 5,8 milions d’euros. Davant d’aquest nou abús de poder de l’Estat Espanyol en aquesta causa general oberta contra l’independentisme català per gosar implementar les seves idees democràtiques gràcies a les majories aconseguides a les urnes, les companyes i companys del Clot-Verneda vam decidir col·laborar al màxim amb els represaliats i vam acordar recaptar fons per a la Caixa de Solidaritat i Resistència a les parades informatives planificades per a aquest Sant Jordi de 2019.                  Així, el 23 d’abril, el Clot-Verneda sortíem al carrer amb la màxima empenta malgrat la pluja que queia les primeres hores del dia. A les 9 h implantàvem la paradeta a Rambla Guipúscoa amb Bac de Roda al barri de Sant Martí de Provençals. Un cop passats els ruixats matinals, la parada va ser un continu de veïnes i veïns que s'apropaven i feien la seva aportació solidària per a la Caixa de Resistència i recompensàvem mínimament el seu gest amb petits detalls elaborats per les nostres companyes i companys de Casal. Cap a les 14 h, acabàvem de recollir i la caixa ja pujava a més de 450 €.                  A les 17 h, la nostra paradeta informativa ja es deixava veure novament, aquest cop al carrer Rogent amb carrer Bassols, acompanyant la del nostre Jovent Republicà de Sant Martí que estava allà des del matí. Més de tres hores de rebre la solidaritat i la bona companyia de les veïnes i veïns del Clot-Camp de l'Arpa. Passades les 20 h, recollíem amb uns 400 € més a la Caixa de Solidaritat per als nostres represaliats.                  Una jornada gran, una jornada de solidaritat i resistència.