ERC Clot - Verneda

Totes les notícies

Reimpulsem El Clot-Camp de l'Arpa!

Dijous 23 de maig, tres dies per a les eleccions municipals més trascendentals per l'independentisme català des de fa més de 80 anys i Ernest Maragall, el candidat millor posicionat segons les enquestes per conquerir l'alcaldia de Barcelona decideix que el barri del Clot-Camp de l'Arpa és el barri a on vol tancar la seva campanya electoral abans de l'acte final de campanya. Esquerra Clot-Verneda ens vam bolcar amb l'acte organitzat a la Plaça del Mercat del Clot, al nostre territori, com no podia ser d'altra manera i no vam deixar ni un racó del barri sense informar. Va obrir l'acte el candidat pel Districte de Sant Martí, Àngel Ruiz, reclamant un relleu a l'Ajuntament de Barcelona per tenir un millor govern. Tot seguit, l'Alfred Bosch, Conseller d'Acció d'Exterior de la Generalitat de Catalunya recordava als presents que malgrat l'oferiment d'Esquerra Republicana de Barcelona en col·laborar amb l'alcaldessa Ada Colau pel referèndum de l'1 d'Octubre per obrir tots els col·legis electorals de Barcelona i assumir tota la responsabilitat dels actes, la proposta no va prosperar i Ada Colau va mirar cap a una altra banda. El mateix Alfred Bosch ens explicava com en els seus viatges pel món li remarcaven la importància de què Barcelona sigui republicana per reforçar la voluntat majoritària del poble català d'esdevenir un nou estat.          Tot seguit, Maria Buhigas, una tècnica aterrada a la política de la mà de l'Ernest Maragall o potser millor dit, una política molt tècnica ens feia partíceps de la complexitat que significa governar Barcelona i de la necessitat de la determinació de la gent com ella o l'Ernest i tot el seu equip per superar aquests reptes majúsculs que Barcelona té com a ciutat de referència mundial. La Maria donava pas a l'Elisenda Alamany qui en el seu torn de paraula ens recordava que el 26 de maig no cal renunciar a res i que qui vulgui un alcalde independentista, republicà i d'esquerres la seva opció és Ernest Maragall i Esquerra Republicana de Catalunya i ens animava a totes i a tots a anar a votar perquè el diumenge pot anar d'un vot.

Reimpulsem Sant Martí de Provençals!

Aquest dissabte 18 de maig les companyes i companys d’Esquerra Republicana de Catalunya Clot-Verneda hem tornat a trepitjar els carrers dels nostres barris! Aquest cop hem muntat la nostra parada al bell mig de Sant Martí de Provençals, a l’encreuament entre Bac de Roda i Rambla de Guipúscoa! On hem pogut passar un gran matí escoltant i conversant amb els i les veïnes del barri. La gent també s’ha interessat per les manualitats republicanes que els i les militants del casal fabriquen en pro de donacions a la Caixa de Solidaritat amb els Presos Polítics i represaliats per l’1 d’Octubre, mostrant un cop més la força i el suport popular a la causa de les llibertats de Catalunya. Volem destacar també com a molt important que hem pogut gaudir de la visita de la diputada d’Esquerra al congrés espanyol Maria Dantas i el candidat a l’Ajuntament de Barcelona M’hamed Abdelouahed i Allaoui, amb qui hem pogut conversar sobre els reptes de nova ciutadania a la ciutat! Entre les inquietuds que hem recollit dels diferents veïns es troben principalment l’augment molt preocupant de la inseguretat i deixadesa al barri, i la total inactivitat de l’ajuntament en abordar els problemes de la gent, concentrat com està en els seus projectes dogmàtics que no tenen impacte real en el dia a dia de la població. Un apunt especial es mereixen els veïns que ens van explicar que eren veterans dels moviments sindicals generats als anys 60 i 70 en aquests carrers de classe treballadora i que tot i ser nascuts a l’estat espanyol després de 50- 60 anys a Catalunya es senten totalment identificats amb el projecte Republicà Català i veuen amb horror el renaixement de l’extrema dreta a Espanya i l’espiral repressiva de l’estat amb  l’1 d’octubre, els presos polítics i els exiliats. Fins a aconseguir la victòria el 26 de Maig, fins a la República Catalana, SEGUIM!  

Reimpulsem La Verneda i La Pau!

Dissabte 11 de maig, les companyes i companys del Clot-Verneda hem tornat a La Verneda i La Pau per iniciar la nostra campanya electoral per a les municipals del 26 de maig. La Verneda i La Pau, un barri a on les darreres eleccions al Congrés Espanyol del 28 d'abril vam aconseguir un 85% més de suports respecte als darrers comicis del 2016. Malgrat aquest espectacular increment, Esquerra Republicana de Catalunya vam ser la tercera força escollida per les veïnes i veïns del barri i per tant som molt conscients de l'oportunitat de créixer que hi tenim. Paradeta informativa a Rambla Guipúscoa amb Rambla Prim i tot el matí de diàleg i converses amb les veïnes i veïns de La Verneda i La Pau. Han estat moltes i molts conciutadans d'aquest barri els que han pogut conèixer de primera mà les propostes que Esquerra Republicana de Catalunya tenim per al barri: - Modificar la línia de bus 136 o V31 per a millorar la connexió del barri amb l'Hospital del Mar. - La reforma del Pont de Santander i els seus entorns. - Connectar la Rambla Prim amb el barri de Sant Andreu. - Connectar el metro de La Pau amb La Sagrera. - Elaborar un projecte de manteniment de la masia de Can Riera. Però no només ens hem explicat si no que també hem escoltat les necessitats i inquietuds d'unes veïnes i veïns enfadats per la deixadesa en l'arbrat de la zona que ha produït grans inconvenients com l'entrada de branques als balcons dels pisos provocant l'entrada d'insectes i cucs a les llars de la gent o per l'estat dels interiors d'illa de la zona a on s'hi troben defectes al paviment i a on la neteja no és l'adequada i s'acumulen fulles i branques caigudes durant llargs períodes de temps sense que ningú ho passi a recollir. En general, una sensació de deixadesa i de què se'l tracti com un barri de segona a la ciutat. Esquerra Republicana de Catalunya, hem fet els deures, hem escoltat a la gent i quan guanyem el pròxim 26 de maig donarem resposta a les seves necessitats. Bon ambient, bona companyia i com sempre agrair infinitament a totes les companyes i companys que amb la seva dedicació i el seu temps ho fan possible.

Moltes gràcies Clot-Camp de l’Arpa!

A les eleccions espanyoles del passat 28 d’abril, Esquerra Republicana de Catalunya va ser la primera força al Clot-Camp de l’Arpa amb 10.277 vots. Fins i tot, es va donar l’extraordinària situació de què al barri del Camp de l’Arpa, Esquerra Republicana va ser la primera força a totes i cada una de les seccions censals en què es divideix, en totes i cada una de les meses electorals. El Clot-Camp de l'Arpa va quedar tenyit de groc, el Clot-Camp de l'Arpa va quedar tenyit de democràcia i llibertat.                                    Dissabte 4 de maig, les companyes i companys del Clot-Verneda sortíem al Passeig Maragall amb carrer Indústria, al costat del Centre Comercial Maragall, amb la nostra paradeta informativa a agrair l’aclaparador suport rebut per les veïnes i veïns el passat cap de setmana a les urnes i per seguir explicant el nostre projecte de ciutat per Barcelona de cara a les decisives eleccions municipals del pròxim 26 de maig.               Un projecte de ciutat republicà, d’esquerres i independentista. Un projecte de ciutat radicalment democràtic que faci de Barcelona capital dels Drets i les Llibertats. Un projecte de ciutat basat en revertir les desigualtats socials actuals proposant un salari mínim de 1.200 € a Barcelona o el compromís que les famílies no hagin de seguir suportant dedicar més del 40% dels seus ingressos a l'habitatge, entre altres propostes. Un projecte de ciutat basat en la cultura i l’educació com a eixos vertebradors d’una societat millor. En definitiva, el projecte de futur amb estratègies de llarg abast que la ciutat i la seva àrea metropolitana necessiten. Un projecte de ciutat liderat per l’Ernest Maragall, garantia de bon govern, d’experiència i de coneixement de la ciutat. Un projecte liderat per l’Ernest Maragall però amb una forta base de grans sumes a on trobem el bo i millor d’Esquerra Republicana a Barcelona, les companyes i companys de Nova liderats per l'Elisenda Alamany així com diferents experts en els seus camps de coneixement aglutinats tots ells en el paraigua de la Plataforma Ernest Maragall +Bcn.

15.973 gràcies!

El 28 d’abril a les eleccions al Congrés Espanyol, Esquerra Republicana hem aconseguit 15.973 vots als nostres barris, un 56% més que en les darreres eleccions al Congrés del 2016. A més, hem aconseguit ser la primera força tant a El Clot com al Camp de l’Arpa, la segona a Sant Martí de Provençals darrere del PSC i la tercera a La Verneda i la Pau darrere del mateix PSC i d’En Comú Podem.                  Uns grans resultats que ens permeten consolidar una força al voltant dels 16.000 recolzaments que ja vam demostrar en les eleccions excepcionals i imposades del 21 de desembre de 2017 al Parlament de Catalunya després de la infame aplicació de l’article 155 per part del Gobierno d’aleshores del PP amb la col·laboració necessària i còmplice del PSC-PSOE i Ciudadanos. Uns resultats que si bé ens demostren que encara tenim molta feina per fer per aconseguir ser la primera força en tots els nostres barris, cal tenir present que seria suficient per obtenir més vots dels que va aconseguir a les darreres eleccions municipals Barcelona En Comú d’Ada Colau (15.826) i que per tant ens permetria guanyar i demostrar la voluntat majoritària dels nostres barris per a una Barcelona Republicana governada per un alcalde independentista. Però no podem perdre ni un vot! Les eleccions municipals es decidiran per pocs vots i ningú es pot quedar a casa, tothom qui vulgui un alcalde inequívocament republicà, d’esquerres i independentista ha de votar a Esquerra Republicana. Tothom que vulgui un bon govern per a la ciutat ha de votar Ernest Maragall. Una menció a part, necessiten les apoderades i apoderats que van representar a Esquerra Republicana als col·legis electorals dels nostres barris durant tot el dia 28 col·laborant amb totes les veïnes i veïns a exercir el seu dret a vot, resolent totes les seves consultes i col·laborant tan amb l’Administració com amb els membres de les meses en la configuració i recollida dels espais electorals així com col·laborant també en l’escrutini final en aquelles meses que ho necessitaven.

El Sant Jordi més solidari: 853 € contra la repressió

El 9 d'abril, el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona informava a 17 dels 30 empresaris i alts càrrecs del Govern de la Generalitat de Catalunya processats per la seva contribució decisiva en el referèndum d’autodeterminació que vam celebrar a Catalunya l'1 d’octubre de 2017, que havien de fer front a una fiança solidària de 5,8 milions d’euros. Davant d’aquest nou abús de poder de l’Estat Espanyol en aquesta causa general oberta contra l’independentisme català per gosar implementar les seves idees democràtiques gràcies a les majories aconseguides a les urnes, les companyes i companys del Clot-Verneda vam decidir col·laborar al màxim amb els represaliats i vam acordar recaptar fons per a la Caixa de Solidaritat i Resistència a les parades informatives planificades per a aquest Sant Jordi de 2019.                  Així, el 23 d’abril, el Clot-Verneda sortíem al carrer amb la màxima empenta malgrat la pluja que queia les primeres hores del dia. A les 9 h implantàvem la paradeta a Rambla Guipúscoa amb Bac de Roda al barri de Sant Martí de Provençals. Un cop passats els ruixats matinals, la parada va ser un continu de veïnes i veïns que s'apropaven i feien la seva aportació solidària per a la Caixa de Resistència i recompensàvem mínimament el seu gest amb petits detalls elaborats per les nostres companyes i companys de Casal. Cap a les 14 h, acabàvem de recollir i la caixa ja pujava a més de 450 €.                  A les 17 h, la nostra paradeta informativa ja es deixava veure novament, aquest cop al carrer Rogent amb carrer Bassols, acompanyant la del nostre Jovent Republicà de Sant Martí que estava allà des del matí. Més de tres hores de rebre la solidaritat i la bona companyia de les veïnes i veïns del Clot-Camp de l'Arpa. Passades les 20 h, recollíem amb uns 400 € més a la Caixa de Solidaritat per als nostres represaliats.                  Una jornada gran, una jornada de solidaritat i resistència.

Redefinim Barcelona a la Plaça del Mercat del Clot i a la Rambla Guipúscoa

Divendres 12 d'abril, iniciem la campanya de les eleccions espanyoles. Mentre alguns volen inculcar la idea que aquestes eleccions van d'esquerra o de dreta amb el suport de l'extrema dreta, a Esquerra Republicana de Catalunya sabem que ens hi juguem molt més en aquestes eleccions. Amb la meitat del Govern Català a la presó i en mig d'un judici que no pot ser qualificat d'altra manera que com a farsa, i l'altra meitat a l'exili o també assegut a la banqueta dels acusats del Tribunal Suprem, a Esquerra Republicana de Catalunya sabem que aquestes eleccions van de llibertat i democràcia. A Esquerra Republicana de Catalunya sabem que regalar al PSOE del 155 una majoria per governar sense hipoteques és no avançar en la resolució de l'acceptació del dret d'autodeterminació que té Catalunya. Dissabte 13 d'abril, el Clot-Verneda vam tornar a sortir al carrer a escoltar les veïnes i veïns dels nostres barris. Aquest cop va ser a la plaça del Mercat del Clot i durant més de tres hores vam poder intercanviar moltes opinions i recollir moltes inquietuds. Desenes de globus per als més petits i molta informació facilitada a un riu de gent que travessa cada dia aquesta emblemàtica plaça de la ciutat.                         Més d'una desena de companyes i companys van col·laborar en aquesta nova paradeta informativa i no hi érem tots al carrer. Ben a prop de la plaça del Mercat del Clot, al nostre Casal del carrer Bassols 26, es treballava intensament per a les paradetes que muntarem per Sant Jordi, el 23 d'abril, per a poder oferir a qui ens vulgui venir a veure, uns dels detalls més originals que es podran trobar aquell dia a Barcelona. Al matí serem a Rambla Guipúscoa amb Bac de Roda i a la tarda ens instal·larem a Rogent amb Bassols.                         Dissabte a la tarda, va ser el moment de l'acte del Jovent Republicà de Sant Martí. A les 19 h, a Rambla Guipúscoa amb el carrer Cantàbria, va tenir lloc l'acte "Transformem Sant Martí" amb la candidata número 2 de la llista municipal Elisenda Alamany, el candidat de la ciutat de Barcelona a les Eleccions Espanyoles al Congrés Gerard Gómez del Moral i el candidat del Jovent Republicà a la llista municipal i que repetia als nostres barris per segon cap de setmana consecutiu Max Zañartu.

Redefinim Barcelona a la Plaça de la Palmera de Sant Martí

Dissabte 6 d'abril, les companyes i companys del Clot-Verneda muntem la parada informativa a la Plaça de la Palmera de Sant Martí, a tocar de l'entrada del Mercat de Sant Martí. Més de tres hores de contactar amb les veïnes i els veïns del barri per conèixer millor les seves inquietuds i il·lusions. Més de tres hores per conèixer millor però també per ser coneguts: "Pues sois normales" ens comentava un dels veïns que es van acostar a nosaltres. Moltes interaccions i màximes complicitats.          A dos quarts de dotze ens visitava el senador Robert Masih amb el que vam fer una volta per l'interior del Mercat saludant i repartint informació a paradistes i compradors. En Robert és un bon amic del Casal i esperem tornar-lo a veure ben aviat pels nostres barris a on sempre ha estat de gran ajuda per aconseguir sumar persones al projecte que compartim i defensem.               Després de la visita al Mercat i de despedir-nos del senador Masih, ens visitaven el President del Districte de Sant Martí Jordi Rallo, la Consellera Portaveu del Districte Lourdes Arrando i els dos primers candidats a la llista electoral per les municipals de Sant Martí Àngel Ruiz i Pati Sarrias. Ocasió que vam aprofitar per fer una de les fotos de família més multitudinàries.         Tot seguit, amb el primer candidat del Jovent Republicà a Barcelona i número 8 de la llista municipal, en Max Zañartu i el candidat a la llista municipal del Jovent Republicà de Sant Martí i militant del Casal Carlos Ayala, iniciàvem una volta pel barri de la mà del Conseller de Districte Oriol Puig. La visita es va acabar al Parc de Sant Martí a on s'estava celebrant el Bestiuari, una macro trobada de centenars de figures de bestiari festiu d'arreu dels Països Catalans.          Més d'una vintena de companyes i companys del Clot-Verneda van col·laborar, centenars de contactes amb veïnes i veïns i sobretot la certesa que cada dia anem sumant, que cada dia som més qui defensem la República Catalana i els que treballem per a assolir-la.

Iniciem la campanya: Redefinim Barcelona

El 25 de gener de 1939, Hilari Salvadó, últim alcalde de Barcelona d'Esquerra Republicana de Catalunya, abandonava la capital del nostre país per a partir a l'exili després del triomf del cop d'estat franquista. Vuitanta anys després, Esquerra Republicana de Catalunya ens conjurem per tornar a governar la Ciutat, per a tornar a governar la Capital de Catalunya, una Barcelona que volem capital de la democràcia i de les llibertats.                     Dissabte 30 de març, en el 59è Congrés Regional de Barcelona aprovàvem amb un immens suport del 91% de la militància el projecte liderat per Ernest Maragall i complementat per Nova/Nou Futur i una sèrie d'independents del més alt valor en cada una de les seves especialitats. Esquerra Republicana de Catalunya segueix sumant i construint un projecte de majories al servei de cadascun dels ciutadans d’aquest país, la majoria republicana.         Un Congrés Regional a on van participar entre d’altres la Consellera de Justícia Ester Capella i el Conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència Alfred Bosch que tancaran la llista electoral municipal en un clar missatge de la importància per a Esquerra Republicana d'aquests comicis a l'alcaldia de Barcelona.               Com no podia ser d'altra manera, les companyes i companys del Clot-Verneda vam ser presents en el Congrés i vam col·laborar a la Mesa amb la participació de la Clàudia, militant i membre de l’executiva del nostre Casal i secretaria d'organització del Jovent Republicà de Sant Martí.    Comença la campanya, que inicialment solaparem amb la campanya de les eleccions Espanyoles, i per tant venen dies de carrer, venen dies d’explicar-nos. De moment la primera ocasió serà ja aquest dissabte 6 d’abril i ens podreu trobar a la Plaça de la Palmera de Sant Martí de 10 a 13 h. Seguiu-nos i us anirem informant de les pròximes ocasions. Ens veiem segur ben aviat!