Collbató

Totes les notícies

Dones amb tots els drets!

Dones amb tots els drets!

El 8 de març de l’any 2016, any rere any celebrem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge al moviment a favor dels drets de les dones i de reivindicació per manifestar les desigualtats encara existents.   Des d’Esquerra Republicana i les JERC, treballem perquè els nostres drets, conquerits gràcies als moviments feministes, associacions de dones i moltes persones a títol individual, no es qüestionin ni pateixin retrocessos com els viscuts aquests darrers temps. S’ha fet molta feina però les desigualtats i la discriminació per raó de gènere, laboral, política i social que patim les dones encara són presents i massa punyents alhora. Ens cal l’eradicació de violència masclista, de la bretxa salarial i de la feminització de la pobresa. La visualització i la representació de les dones en els mitjans de comunicació i en els espais de presa de decisió públics i privats ni s’aproxima a la paritat. Les dones som el 60% de les llicenciades i en canvi el nostre talent es va perdent perquè hi ha una tendència a ocupar càrrecs de menys influència i sense gaire possibilitats d’ascendir com a conseqüència dels sostres de vidre encara existent en moltes organitzacions empresarials i institucions. De fet, tal i com senyala l’Observatori Dona i Empresa, sols el 29% de les empreses tenen alguna dona en el seu consell de d’administració, 13% en el cas de les empreses amb més de 250 treballadors. Cal eliminar la diferència de guany salarial entre homes i dones ja que de mitjana, segons un estudi de l’UGT amb dades del 2013, és d'un 25,01% a Catalunya, al País valencià d’un 24,24% i a les illes d’un 15,88%. No hi ha cap estudi ni dada que confirmi que aquesta esquerda salarial disminueix amb el temps. Treballem per tirar endavant polítiques de conciliació de la vida laboral, personal i familiar, ja que les dones també tenim dret a gaudir de temps de lleure i participació en igualtat de condicions. Cal una organització de les tasques de cura i de la llar basada en la coresponsabilitat.

Ofrena floral

Ofrena floral amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Collbató vam participar ahir 10 de setembre als actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya amb una ofrena floral que es va fer per primer any a la plaça coneguda com el Racó del Ponis. Posteriorment vam participar a la marxa de torxes organitzada per l'ANC de Collbató que va recórrer els carrers del casc antic, per finalitzar a la plaça de l'ajuntament amb els parlaments dels membres del govern local i Victor Cucurull, membre del secretariat nacional de l'ANC. Avui, les flors de l'ofrena les hem portat a la Residencia de la gent gran perquè els avis i les àvies també celebrin avui la Diada Nacional de tots.

Junts pel Sí a Collbató

Es constitueix el nucli local de JUNTS PEL SÍ a Collbató.

El passat dimarts 9 de setembre es va constituir el nucli local de la candidatura de JUNTS PEL SÍ a Collbató. Per fer-ho vam comptar amb la presència de l’Alcalde i tres regidors de govern, a més de representants dels partits polítics d'ERC i CDC que formem la Candidatura. Avui ja estem immersos en una campanya política en la que ens hi juguem molt, i la vostra implicació, la de tots, serà clau per aconseguir l'èxit. Alguns  dels actes de campanya previstos a Collbató són: Diumenge 13 de setembre: A partir de les 11:00h. Parada de JUNTS PEL SÍ al mercat municipal. Dissabte 19 de setembre: De 12:00h. a 13:00h. Acte al Casal de Cultura. De 17:00h. a 19:00h. Parada i carpa a l'Avinguda Centenari Amadeu Vives. Diumenge 20 de setembre: De 11:00h. a 13:00h. Parada i carpa davant del Casinet. Us convidem també a ser apoderats/des el proper 27S, i garantir que les votacions es realitzin democràticament i amb totes les garanties. Ens agradaria molt tenir la vostra ajuda i entre tots els que formem JUNTS PEL SÍ a Collbató fem que el 27 de setembre es comenci a fer realitat el somni de la Catalunya del SÍ.

Desviació de trànsit

Es reparen els desperfectes provocats pels últims forts aiguats.

A causa dels treballs de reparació dels danys ocasionats pels aiguats del passat dimarts 16 de juny a la via pública, s'han tallat alguns carrers del poble a la zona compresa entre els carrers Centenari Amadeu Vives, Passeig de la Cerdanya i Rambla de la Generalitat. La circulació de vehicles es desviada als carrers del voltant. Com a conseqüència dels forts aiguats, la xarxa de clavegueram no va poder absorbir l’aigua de la pluja i dels torrents que creuen el municipi. Això, a més d'inundar els túnels de Can Dalmases i la Font del Còdol, també va col·lapsar tres pous de registre, amb aparició de fissures en els anells d’alguns dels pous i trencament del marc de les tapes inclòs el trencament de l’asfalt del seu entorn. Els pous afectats es troben situats a l’avinguda Centenari Amadeu Vives, Passeig de la Generalitat i Carrer Josep Maria Segarra. Els treballs que avui s'han iniciat consisteixen en la reparació de les fissures dels pous i condicionament dels seus marcs i tapes; així com la restitució del tram afectat d’asfalt.

Sopar de Les Teulades.

Com cada any, ahir 4 de juliol es va celebrar el tradicional sopar de Les Teulades, organitzat per la Parròquia Sant Corneli de Collbató, que ja s'ha convertit en una trobada de germanor típic d'aquestes dates d'estiu.

Nit de l'Esport.

Ahir a la nit va tenir lloc a la Pista Poliesportiva Martí Gil la ja tradicional Nit de l'Esport que se celebra cada any a Collbató. Enguany el premi especial de l'Esportbató ha sigut per l'Anna Rigol, un premi atorgat per totes les entitats esportives de Collbató per la seva dedicació al món esportiu local. Durant l'acte també s'ha premiat a: 4000 Peus. Associació Excursionista Collbató. ANNA RIPOL CASSINA Associació Esportiva Aerobic-Ball D8N8 MANEL SASTRE Club Atletisme Collbató. RICHARD ROMERO Club Centre d'Esports Collbató. JAUME LLOPART Club de Tennis Collbató. JOSEP IGNASI PALOU MARTINEZ Club de Tennis Taula Collbató. ESCOLA DE NENS CTT COLLBATO Club Esportiu La Taca. RAFA MARTIN CULELL Associació Esportiva Do-Kai Collbató CARLOS TRILLO MITJANS Casal d'Avis. ANTONIO REVERTER CHUECA Penya Blaugrana de Collbató. JOSEP LAZARO MIRA Taekwondo. NICOLAS SERRANO MORENO SI Collbató. EQUIP DE BASQUET MASCULI DE L' AEE DEL SI COLLBATO Club Ciclista Amb Bici. MARC VEGA PALOMO

Final de Curs de l'Escola de Música.

L'Escola de Música Municipal de Collbató ha celebrat el final de curs amb un fantàstic concert de tots els alumnes, des de grans a petits, a un Casinet que es va omplir amb un públic encantat amb les actuacions. Moltes felicitats a tots i enhorabona!

Túnel Font del Còdol

Inundacions i desperfectes pels forts aiguats.

Les intenses pluges que han caigut en pocs minuts (58 litres/m2) aquest dimarts a Collbató han inundat els túnels de Can Dalmases i de la Font del Còdol. Les màquines i els diferents equips de treball del l'Ajuntament han actuat ràpidament per a treure l'aigua i netejar la brossa, així com reparar la resta de desperfectes que la pluja hagi pogut ocasionar. Tots dos túnels s'han reobert al cap de poques hores. L'alcalde i els regidors del nou consistori s'han traslladat ràpidament a les zones afectades per comprovar l'estat dels desperfectes i coordinar els treballs de neteja i arranjament. Tanmateix, com a conseqüència d'aquest episodi, la xarxa de clavegueram no ha pogut absorbir l'aigua de la pluja i dels torrents que creuen el municipi, produint així diferents desperfectes a la  via pública, amb aparició de fissures en pous i trencament de l’asfalt de l’entorn d’aquests. S’han senyalitzar els trams afectats i l’Ajuntament ja ha encarregat els corresponents treballs per la reparació de les fissures als pous i condicionament dels seus marcs i tapes; així com la restitució del tram afectat d’asfalt. Aquests treballs estan previst que es comencin el dia 06 de juliol i es preveu un termini d’execució d’obres de dues setmanes.  

Equip de Govern

Canvis a l'Ajuntament.

Davant el nou escenari que es va plantejar després de les eleccions municipals a Collbató, hi ha a qui el que li va semblar un acord legítim l'any 2003 no li sembla igual el 2015. Per què? Per la senzilla raó que aquest cop han sigut ells qui han perdut l'alcaldia. Però la legitimitat. dels acords es la mateixa independentment del costat en que ens trobem, i per molt que alguns intentin fer us de demagògia i estratagemes, cal ser clars. Primer: És cert que els Socialistes van ser la llista més votada, però la diferencia de vots entre la primera i la segona força no és tan gran com alguns volen fer creure, i com a mostra un botó: només 50 vots haurien permès quedar 4 a 4 entre ERC i PSC. Però és cert que aquesta és una dada sense valor perquè el resultat és el que és, així que parlem de xifres absolutes: Els Socialistes representen 687 vots, metre que l'actual equip de govern representa 974 vots, això significa un 37% pels Socialistes i un 52,5% per l'actual equip de govern. Llegint aquestes xifres de forma objectiva queda clar que la majoria d'electors volien un canvi. Segon: Coherència vol dir complir després de les eleccions allò que has promés abans i així ho hem fet. Durant la campanya vam parlar d'un canvi de govern a Collbató convençuts de la seva necessitat, i quan ha estat a la nostra mà produir aquest canvi ho hem fet. Del contrari no hauríem sigut coherents ni sincers amb els nostres votants. Tercer: Coherència és també que ERC prefereixi crear govern amb GIC i CIU per garantir que Collbató resti al servei del país durant el procés sobiranista, i no pacti amb un PSC que a nivell local no dona garantia de suport real a la independència, donat que alguns dels seus regidors reelegits s'han abstingut i han votat en contra reiteradament en temes relacionats al procés, i que a nivell nacional és clarament hostil. Quart: ERC ha triplicat els resultats, sent la llista que va experimentar el major creixement amb diferencia, i sumant amb GIC i CIU superem la majoria absoluta en regidors i vots.