Collbató

Totes les opinions

Collbató Informa - Abril 2015 - Valoració de legislatura.

Ajuntament de Collbató

A punt de finalitzar la legislatura actual, per poder fer un pas endavant, és inevitable mirar enrere i fer una valoració dels últims quatre anys. Com a grup de l’oposició, ens vam marcar tres objectius: D’una banda, volíem fer d’altaveus dels nostres veïns i entitats, traslladant les seves queixes o propostes, ja sigui a través de precs o preguntes al ple o interpel·lant directament els regidors.

Collbató Informa - Març 2015 - Candidatura àmplia, d’esquerres i independentista.

Amb el 24 de maig a tocar, estem a les portes d’unes eleccions municipals en les que podem fer un pas endavant en la construcció d’un nou país net des dels ajuntaments. Conscients de la seva transcendència, ERC vam proposar a altres grups la configuració d’una candidatura collbatonina àmplia, d’esquerres i independentista, que no fos una simple suma de grups polítics ja existents, sinó la creació d’un projecte nou que incorporés tots els independents que s’hi vulguin sumar, una proposta ambiciosa que trencava l’esquema polític del poble fins ara, fent-lo molt més inclusiu i participatiu.

Collbató Informa - Febrer 2015 - 2015, un any clau.

2015

Des d’ERC Collbató esperem que el 2015 sigui l’any de la independència. per això volem fer de l’ajuntament un actor que participi activament en aquest procés tan engrescador. La construcció d’un nou país ha de ser l’oportunitat de partir de zero, de fer un país net de corrupció, on els ciutadans puguem implicar-nos des del municipalisme dissenyant un model de país amb més justícia social, sense pobresa, i on acabar amb la xacra de l’atur.

Collbató Informa - Gener 2015 - Pressupost 2015.

Pressupost

En el darrer ple ordinari del 2014 es va aprovar el pressupost municipal per al 2015. Nosaltres, com a grup de l’oposició, no hem participat en el seu disseny, i probablement l’hauríem fet diferent. És un pressupost continuista: a pocs mesos d’acabar la legislatura, no hi trobareu grans canvis. Hi ha àrees que els darrers anys hem insistit reiteradament que calia replantejar-les, com turisme, joventut o comunicació (per exemple, portem temps reclamant que es faci una renovació del web perquè sigui més transparent i més accessible per a fer-hi tràmits, i no ens n’hem sortit).

Collbató Informa - Desembre 2014 - Als voluntaris, moltes gràcies!

Voluntaris 9N

Volem aprofitar la nostra columna mensual per a felicitar tothom que es va apropar el passat 9 de novembre a l’institut per expressar lliurement la seva opinió respecte al futur de Catalunya: un dia que serà recordat especialment per la feina que van dur a terme els voluntaris. Des d’aquí, el nostre reconeixement a la directora, als professors i als treballadors de l’institut que van ajudar que la jornada fos un èxit, però també a tots els collbatonins que van fer de voluntaris a Collbató o en altres municipis, i, com no, també agrair a la gent de l’ANC tota la feina feta prèviament fent campanya i per la recollida de signatures de denúncies a l’Estat.

Collbató Informa - Novembre 2014 - El 9N tothom a votar!

“Tindrem locals, urnes i paperetes”. així descrivia el president Mas el que seria el 9N després que es trenqués l’acord que fins llavors hi havia entre els partits pro-consulta. Un acord que es va trencar per la senzilla raó que el govern decidí unilateralment convertir la consulta pactada en un procés participatiu, que en cap cas produirà un mandat democràtic que ens condueixi a la independència, com desitjàvem.

Collbató Informa - Octubre 2014 - El 9N s'apropa.

9N

L’Onze de Setembre ha tornat a ser històric; un cop més hem demostrat la capacitat que tenim els catalans de mobilitzar-nos per dir al món que volem decidir el nostre futur i construir un nou país. Ja el vespre abans, a Collbató es va organitzar una multitudinària marxa de torxes per la independència que reuní centenars de veïns pels carrers del Casc Antic. I per la Diada, novament, ens mobilitzàrem desplaçant-nos amb autobusos al tram 39 de la històrica V.

Collbató Informa - Setembre 2014 - Sant Corneli.

Festa Major

Com sabeu, enguany la festa major es concentrarà al voltant de la festivitat de Sant Corneli. A finals de juliol, el Ple Municipal va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics aquest canvi. L’acord polític ja existia des de feia temps i només calia formalitzar-lo.   Ens congratulem d’aquesta decisió perquè respon a una demanda que fa temps que el nostre grup reclamava, ja fos al nostre programa electoral, a través de diverses intervencions als plens o en espais com aquesta columna.

Collbató Informa - Agost 2014 - Casal de Cultura.

Casal de Cultura

Després de 27 anys que es posés en marxa el projecte del Casal, que inicialment havia de ser un teatre, fa poques setmanes, es va inaugurar. En aquest temps no han faltat aturades per problemes de finançament, modificacions estructurals o canvis en el projecte, però tot i així, finalment, ha obert les portes.   ERC estem molt satisfets. No en va, quan vam gestionar l’Àrea de Cultura, dins l’equip de govern, vam ser coparticipants en la decisió de tirar endavant el projecte de la biblioteca al Casal amb els seus espais annexos, tot i l’oposició d’alguns sectors que no volien la biblioteca.