Corbera de Llobregat

És temps d’Esquerra Republicana

És temps d’Esquerra Republicana. És el moment de ser al costat de la gent, de recuperar les institucions i encapçalar la nova Generalitat republicana. Ara, més que mai, cal construir des de l’esquerra, liderar el país i guanyar la República catalana. Per fer-ho, necessitem tot el suport i tota la força de gent com tu. Per això, avui volem que convidis els teus amics i coneguts a fer un pas més i militar a Esquerra Republicana. No perdis l’oportunitat! Recorda que si convides un amic o amiga a militar avui, i fins al 15 d’abril, rebràs a casa una còpia del llibre 'Tornarem a vèncer (i com ho farem)', d’Oriol Junqueras i Marta Rovira, dedicat pel president d’Esquerra Republicana. La persona que entri nova a la militància també rebrà una còpia del llibre del president d'Esquerra Republicana i la secretària general del partit

8 D'ABRIL DE 2021. APROVADA MOCIÓ EN SUPORT A L'AMNISTIA

MOCIÓ DE SUPORT A L’AMNISTIA L'històric conflicte polític entre Catalunya i l'Estat Espanyol s'aguditzà després de la sentència del Tribunal Constitucional que va anul·lar la proposta de nou pacte estatutari, l’any 2010, enèsim intent de trobar un encaix a les aspiracions d'autogovern catalanes per part dels actors polítics, socials, econòmics i culturals de Catalunya. Davant aquesta situació de conflicte entre les institucions de l'Estat i de la Generalitat, la societat catalana, a través de llurs legítims representants, optà per reivindicar l'exercici ple dels drets i llibertats fonamentals amb l'objectiu de decidir, de nou democràticament, el seu futur polític. Obstruïda la via del referèndum pactat o de la consulta no referendaria i ateses les limitacions de l'expressió política del 9-N, de les eleccions de 27 de setembre de 2015 en resultà una majoria favorable a iniciar un procés democràtic que culminés amb la independència de Catalunya, en el cas que així ho decidís la ciutadania amb el seu vot. La resposta de les institucions de l'Estat fou la insistència en un procés de judicialització que, de forma creixent des de 2013, ha comportat penes de presó, exili, multes i inhabilitacions. Lluny d’acabar-se, aquesta repressió s’incrementa, ja que són moltes encara les persones pendents d’alguna resolució judicial. A desembre del 2020 hi ha més de 2.800 persones que han estat o segueixen encausades per la participació a actes relacionats amb la consulta del 9 de novembre, el referèndum de l'1 d'octubre de 2017 i les diverses mobilitzacions i protestes ciutadanes a favor del dret a l'autodeterminació i en contra de la repressió del poble català. També s’han obert més de 600 contenciosos administratius contra els ajuntaments catalans i electes locals per temes relacionats amb la independència de Catalunya. Es tracta de procediments vinculats d'alguna manera a la presa de decisions per permetre l'exercici del dret a l'autodeterminació o a l'expressió de les idees que s'hi troben vinculades.

S' OBRE UN NOU HORITZÓ

Ainoa Olza Garcia, secretària de la Dona de la Federació comarcal d’ERC Baix Llobregat i l’Hospitalet.   Com cada any, avui 8 de març celebrem i reivindiquem el Dia de la Dona i, amb ell, fem evident la urgència en assolir la igualtat real entre homes i dones, en drets i en oportunitats. Cal recordar-ho molt especialment aquest any de pandèmia i restriccions de tota mena, que ha agreujat les desigualtats i, com sempre passa, les dones ens hem emportat també la pitjor part. Aquest any, però, hi ha un horitzó diferent que ens omple d’esperança i que ens permetrà avançar en trobar solució a les reivindicacions d’un dia com avui. Què ha canviat, doncs? El compromís d’ERC de crear una Conselleria d’Igualtat i Feminismes si teníem el suport dels votants per liderar el nou Govern de la Generalitat després del 14F. Els resultats han evidenciat aquesta realitat i hi estem treballant de valent. Us podeu preguntar per a què servirà? L’objectiu principal, fonamental i urgent, d’aquesta conselleria és la d’apostar per un comandament únic, de màxim rang i dotat del pressupost adequat, que pugui incidir transversalment en totes les polítiques que es facin des del Govern. Dit d’una altra manera, què en totes les conselleries, que en tots els departaments, s’hi introdueixi aquesta imprescindible mirada de gènere a l’hora de desenvolupar qualsevol projecte, acció o comunicació oficial. Aquells que ens considerem progressistes, ecologistes i d’esquerres tenim l’oportunitat, per primera vegada, d’impregnar de feminisme real totes les polítiques. Tenyir de lila tots els àmbits de l’acció de govern i fer passes en ferm cap a una societat més justa i més equitativa.   Serà la Conselleria de feminismeS, acabat amb S, perquè les dones som moltes i molt diverses, i la interseccionalitat ha de ser un punt clau. Alhora, enfortint els Serveis Socials, podrem ajudar a descarregar les dones que estan sotmeses per una sistema informal de cures que recau, en la pràctica totalitat, en nosaltres.

Acte de Campanya. Eleccions al Parlamen 14F de 2021

Demà dimars 2 de febrer connectat i segueix l'acte de Campanya a les eleccions al Parlament 2021. Comptarem amb el Jordi Albert, Diputat al Parlament i la Irina Moreno, candidata al Parlament pel Baix Llobregat. Xerrarem una estona i en bona companyia, si així ho creieu, podrem debatre aquells temes que us siguin d'interès.!!!