Corbera de Llobregat

Totes les notícies

DIA INTERNACIONAL PER LA DESPENALITZACIÓ DE L'AVORTAMENT

Montserrat Cornellas Belmonte, Secretaria de Dones, ERC Secció Local Corbera de Llobregat.  El proper dia 28 de setembre es celebra el “Dia internacional per la despenalització de l’avortament“, i podríem pensar que aquesta reivindicació hores d’ara està superada en el nostre país tenint en compte que el passat 5 de juliol, es compliren 10 anys de vigència de la “Llei Orgànica 2/2010, de 3 de març, de Salud sexual i reproductiva i de la Interrupció voluntària de l’ embaràs”. Aquesta Llei encara vigent, amb el retoc puntual de la modificació en els requisits per a les menors de 16 i 17 anys, millora la situació respecte la despenalització restringida de la seva antecessora que limitava la despenalització als tres únics i condicionats supòsits de risc per la vida i salut de la mare,  malformació del fetus i violació. Haver de supeditar a la consideració de tercers  que autoritzin per “justificada causa” una decisió tant íntima i lligada al projecte de vida de les dones, representa traslladar el control de la pròpia vida a la “voluntat aliena”, sigui individual o col·lectiva. Aquesta voluntat aliena representa una intromissió en el dret de les persones a decidir sobre els  seus projectes vitals. Recordant les paraules de  la Jutgessa Ruth J, B.Ginsburg (1933-2020), la mort de la qual avenia el passat divendres 18 de setembre: ”Es un dret de les dones controlar el seu propi destí, poder prendre decisions sense que el Gran Germà de l’Estat els hi digui que poden i que no poden fer”. Es evident que una legislació bàsicament sancionadora amb “eximents” limitades a condicions i requisits “interpretables” no garantia els drets a una vida digna i saludable –en sentit ampli- de les dones; no evitava l’existència d’un mercat de l’avortament al qual podien accedir dones en situacions de privilegi, mentre les situacions de les dones amb menys recursos i més vulnerables quedaven en desempara. Especialment tortuós i incoherent el requisit  de la “denúncia” en els supòsits de violació, per dues raons : 1) La legislació i la pràctica policial i judicial en la persecució dels delictes sexuals, han vingut qüestionant sistemàticament a les “víctimes” i  2) la víctima quedava exposada i desprotegida legal i socialment enfront de l’agressor,  especialment quan aquest formava part del cercle familiar i social.

DIADA 2020. DISCURS ERC

DIADA 2020 Onze de Setembre de 2020, Diada Nacional de Catalunya. A voltes es fa difícil cercar les paraules perquè una terrible sensació de “dejà vu” ens envolta. Estem vivint una pandèmia mundial, global, i m’atreviria a assegurar que cap de les persones aquí presents podia imaginar, ni en el pitjor dels seus malsons, que ens portaria a una crisis sanitària i econòmica de les dimensions que estem patint. Seguim veient a molts companys i companyes nostres, injustament condemnats, complint ja quasi tres anys de presó, o a l’exili, en una situació absolutament vergonyant i incomprensible per a qualsevol persona que és consideri demòcrata. L’extrema dreta campa amb la més absoluta impunitat, tant a l’estat espanyol com a molts altres estat del nostre entorn europeu i com a la resta del mon. No podem distreure’ns ni una mica, no ens ho podem permetre; recordem les dècades dels anys 20, 30 i 40 del segle XX i no pequem d’ingenuïtat. Tot està per fer i, ara, hem de barrar el pas i no hem d’acceptar ni reconèixer socialment als feixismes que, camuflats com a demòcrates proven d’avançar en el seu objectiu de fer-se amb el poder. Quan el tenen ja sabem com actuen, llavors ja és massa tard! A Esquerra Republicana de Catalunya estem on sempre hem estat, defenent  els interessos i els drets de tota la ciutadania treballadora, lluitant per una República Catalana Independent perquè estem convençuts des de sempre que és la millor forma de Govern pel nostre país. No volem viure amenaçats per un estat que utilitza qualsevol mitjà per empresonar demòcrates impunement, passant olímpicament de les sentències dictades per tribunals europeus veritablement independents. Seguirem treballant pel benestar de la nostra ciutadania, per l’alliberament dels presos i preses polítics, pel retorn dels exiliats i exiliades, per l’ independència de Catalunya.   VISCA CORBERA!!!   VISCA CATALUNYA LLIURE!!!  

INCREMENT AJUDES ALIMENTÀRIES

La regidoria de Benestar Social i Gent Gran, des de 2015 gestionada per ERC, es cuida de atendre les diverses necessitats socials, econòmiques i familiars de la ciutadania que, per diverses circumstàncies, es troba en situació de especial vulnerabilitat. L’esclat de la pandèmia de la COVID 19 ha incrementat exponencialment aquesta vulnerabilitat i, des de aquesta Àrea de Benestar Social, s’han multiplicat  el nº i valor de les ajudes, especialment les alimentàries. L’ajuda alimentària dels Serveis Socials (SSB) es gestiona a través de dos instruments: 1.- Vals d’aliments/targetes de compra a establiments del municipi. 2.- Rebost Solidari. 1.- Abans de la crisi produïda pel coronavirus el nombre de famílies beneficiàries pels vals/targetes era de 17. Actualment ja s’ha arribat a les 80 famílies amb un increment de més de 3.000 € setmanals en relació a l’import que responia a situacions de necessitat anteriors a la pandèmia. 2.- A més dels vals d’aliments es compta amb l’ajuda alimentària del Rebost Solidari gestionat per l’entitat Corbera Voluntària. El proveïment del rebost Solidari no s’ha interromput i continua proveint-se  a través del Banc d’Aliments i de la Creu Roja. El proveïment continua amb normalitat. Abans de l’actual crisi de la COVID 19, el nombre de famílies beneficiaries del Rebost Solidari era de 99; actualment ja s’ha arribat a les 192. Aquestes famílies son valorades i derivades al Rebost Solidari des dels Serveis Socials; setmanalment s’envia a Corbera Voluntària la llista de persones que recolliran durant aquella setmana. Es porta un Registre de la recollida realitzada per cada beneficiaria que signa el document un cop li són lliurats els aliments. Tanmateix, l’increment de beneficiaris del Rebost ha requerit darrerament realitzar una compra d’aliments per part de l’Ajuntament per un valor de 1.800 € per tal de cobrir les necessitats actuals.  

EAP CORBERA, UN EQUIP RESILIENT

Vagi per davant l’agraïment profund i sincer a totes les persones, ciutadans i ciutadanes, professionals i voluntàries, vilatanes o foranies, que en aquests darrers i dolorosos mesos viscuts de crisis sanitària i social, han fet tot allò que els era possible per a millorar la situació i contribuir al benestar d’altres que ho necessitaven.   En l’acte que va tenir lloc el passat 1 de juliol, vàrem tenir l’ocasió de conèixer de primeres fonts, el que ha significat pel nostre sistema sanitari públic i per extensió a l’Equip d’Assistència Sanitària del nostre municipi, la coneguda com a crisis de la Covid-19; en la que dia per l’altre es capgirava la vida de tots nosaltres, com a conseqüència de la pandèmia, hores d’ara encara activa, del virus COV-Sars2.   l’Alcaldessa del nostre municipi Montserrat Febrero i Piera va ser la encarregada de iniciar l’acte fent una breu exposició de les raons que considerava feien oportuna la trobada i la receptivitat amb la que les ponents havien escoltat la seva proposta tot agraint la seva participació i fent les presentacions. Per la seva part, la Senyora Mònica Estrader Rodríguez, Regidora de l’àrea de Salut Pública de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat, va referir amb agraïments a totes les associacions i grups de voluntaris i voluntàries del Municipi que s’havien ofert per ajudar en el proveïment de materials com mascaretes, bates, servei d’atenció domiciliaria a persones en risc o sense mitjans de transport propis, destacant la gran feina feta; senyalant que en tot moment, aquestes accions, es van realitzar de manera coordinada, seguint el reguitzell d’instruccions dels serveis sanitaris i amb la col·laboració dels serveis municipals, agraint especialment la col·laboració de la Regidora de l’Àrea de Seguretat de la senyora Mercè Rocas Rubio, present entre el públic assistent.   Les ponents, Dra. Pilar Magrinyà Rull Directora del Sector Sanitari Baix Llobregat Centre Fontsants, CAT SALUT; la Dra.

RECORDEM QUE EL TERCER GRAU, NO ÉS LA LLIBERTAT

Aquest divendres per fi i després de 1000 dies, hem vist arribar a casa seva, al seu municipi, a l'Oriol Junqueras St. Vicenç dels Horts va acollir una trobada espontània d' un gran grapat de persones que volien veure'l, saludar-lo, mirar-lo als ulls per dir-li BENVINGUT ORIOL!!!. Com no podia ser d'altre manera, Corbera de Llobregat hi va estar. L'Alcaldessa i dos regidors més vam tenir el plaer de poder-lo saludar i agraïr-li tota la seva bondat, honestatat, treball i honradeça que sempre l'ha caracteritzat. Un home integre, un home bó que ha estat i potser seguirà a la presó per donar-nos l'oportunitat de decidir democràticament el nostre futur.

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES D'ESQUERRA

Gairabé 300 dones han participat de manera telemàtica en l'Assemblea Nacional de Dones d'Esquerra!!. Esquerra Republicana ha celebrat l'Assemblea Nacional de Dones del partit, un espai creat com a punt de trobada per a totes les dones del partit amb l'objectiu de treballar conjuntament i establir les bases de la República Feminista. L'Agenda Republicana està impregnada de feminisme en la seva transversalitat.

PARTICIPACIÓ ASSEMBLEA DONES D'ESQUERRA

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES D'ESQUERRA

L'Assemblea nacional de Dones ERC és una cita anual molt esperada, aquesta vegada,encara mes, per la situaciò en què ens trobem, perquè acomiadarem l'actual presidència i en votarem una de nova, i coneixerem el pla de treball pels propers 4 anys! #AssembleanacionalDonesERC2020

SALVEM EL PLANETA

PROTEGIR EL MEDI AMBIENT

L’emergència climàtica és un fet. I avui, 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient ho tenim més present que mai. Aquesta jornada ens fa veure la necessitat de protegir el medi ambient i de sensibilitzar sobre qüestions ambientals que no poden esperar més, com la contaminació dels mars i els oceans, l'escalfament global, el consum insostenible o els delictes contra la natura.