Corbera de Llobregat

Notícia

DIADA 2020. DISCURS ERC


DIADA 2020
Onze de Setembre de 2020, Diada Nacional de Catalunya.
A voltes es fa difícil cercar les paraules perquè una terrible sensació de “dejà vu” ens envolta.
Estem vivint una pandèmia mundial, global, i m’atreviria a assegurar que cap de les persones aquí presents podia imaginar, ni en el pitjor dels seus malsons, que ens portaria a una crisis sanitària i econòmica de les dimensions que estem patint.
Seguim veient a molts companys i companyes nostres, injustament condemnats, complint ja quasi tres anys de presó, o a l’exili, en una situació absolutament vergonyant i incomprensible per a qualsevol persona que és consideri demòcrata.
L’extrema dreta campa amb la més absoluta impunitat, tant a l’estat espanyol com a molts altres estat del nostre entorn europeu i com a la resta del mon.
No podem distreure’ns ni una mica, no ens ho podem permetre; recordem les dècades dels anys 20, 30 i 40 del segle XX i no pequem d’ingenuïtat.
Tot està per fer i, ara, hem de barrar el pas i no hem d’acceptar ni reconèixer socialment als feixismes que, camuflats com a demòcrates proven d’avançar en el seu objectiu de fer-se amb el poder. Quan el tenen ja sabem com actuen, llavors ja és massa tard!
A Esquerra Republicana de Catalunya estem on sempre hem estat, defenent  els interessos i els drets de tota la ciutadania treballadora, lluitant per una República Catalana Independent perquè estem convençuts des de sempre que és la millor forma de Govern pel nostre país.
No volem viure amenaçats per un estat que utilitza qualsevol mitjà per empresonar demòcrates impunement, passant olímpicament de les sentències dictades per tribunals europeus veritablement independents.
Seguirem treballant pel benestar de la nostra ciutadania, per l’alliberament dels presos i preses polítics, pel retorn dels exiliats i exiliades, per l’ independència de Catalunya.
 
VISCA CORBERA!!!
 
VISCA CATALUNYA LLIURE!!!