Cornellà de Llobregat

Notícia

Comunicat d'ERC amb relació a les declaracions d'Antonio Balmón sobre el referèndum

1 d'octubre
1 d'octubre
ERC de Cornellà volem manifestar el nostre rebuig a les declaracions d’Antonio Balmón, alcalde de Cornellà, que ha pronunciat al programa Els Matins de Catalunya Ràdio aquest dilluns, 12 de juny.
 
En concret, Antonio Balmón, a la pregunta de Mònica Terribas sobre si deixaria obrir els col·legis electorals l’1 d’octubre amb motiu del referèndum d’independència, ha contestat que «Referèndum? No sé de què em parla», i ha afegit que considera que això és «una mobilització».
 
ERC de Cornellà acceptem la discrepància política, sempre que es faci des del respecte i els valors democràtics. Considerem que Antonio Balmón ha manifestat una greu manca de respecte per a les persones que volen que se celebri el referèndum d’autodeterminació, independentment de quina opció triïn. ERC de Cornellà considerem que el referèndum és l’única via democràtica acceptable per determinar si Catalunya vol continuar com una regió autònoma dins l’Estat espanyol o si vol esdevenir un estat independent. L’alcalde Antonio Balmón no representa tots els cornellanencs i cornellanenques quan menysprea la voluntat de la majoria dels catalans de celebrar aquest referèndum i, a més  a més, trobem molt greu que no garanteixi el dret dels cornellanencs i cornellanenques de poder votar l’1 d’octubre.
 
Per tot plegat, ERC de Cornellà rebutgem sense pal·liatius les expressions d’Antonio Balmón, que considerem ofensives i poc democràtiques, i l’emplacem públicament a rectificar i a garantir el dret de vot a Cornellà el proper 1 d’octubre.
 
Cordialment,
 
ERC Cornellà
12 de juny del 2017