Cubelles, Casal Josep Mestres

Notícia

Xavier Toscano, candidat a l'alcaldia de Cubelles

Entre una cinquantena d’amics i amigues, simpatitzants i militància d’Esquerra s’ha presentat públicament la candidatura que encapçalarà en Xavier Toscano per Esquerra Republicana de Catalunya a Cubelles per als propers comicis municipals del mes de maig.

L’acte ha tingut lloc el dia 27 de març al Club Marítim de Cubelles a les 12:00 i hi han intervingut en Xavier Martínez, número dos de la llista, en Xavier Toscano, el candidat a l’alcaldia de Cubelles i la portaveu del grup parlamentari d’Esquerra al Parlament, l’Anna Simó.

Durant les intervencions s’ha definit el perfil del candidat i paraules com entusiasme, aire fresc, joventut i creativitat s’han anat repetint durant els parlaments. Per tant l’aposta d’Esquerra – Cubelles per a les eleccions del 22 de maig és il•lusionant i honesta, on es busca reconciliar els representants polítics amb la societat i aportar solucions als problemes dels cubellencs i de les cubellenques.

En aquesta línea s’ha treballat els darrers quatre anys, durant els quals Esquerra ha impulsat projectes com el nou Centre d’Atenció Primària, l’ampliació del cementiri, s’ha potenciat les activitats de l’Espai Jove i el Parc del Nadal i l’última fita ha estat l’Skatepark.

Tanmateix, els reptes que hi havien fa quatre anys no són els mateixos que els d’ara. El creixement demogràfic, la immigració i les crisis que estem patint ens porten a un context diferent que ha d’obligar a l’Ajuntament a realitzar polítiques de proximitat a la ciutadania. En aquest sentit Esquerra té molta experiència ja que aquest és un dels seus principis: no renunciar mai a les polítiques socials. D’aquesta manera el candidat ha presentat 4 punts genèrics que seran importants en l’elaboració del programa electoral:

• Promoure polítiques de dinamització de les activitats econòmiques del municipi, tot estimulant els sectors emprenedors i l’ocupació.
• Vetllar per la formació i la inserció laboral de les persones desocupades, amb especial atenció als qui tenen una integració més difícil al mercal laboral (joves, dones, majors de 45 anys) i als col•lectius en risc d’exclusió social.
• Desenvolupar, per mitjà de les TIC, mecanismes de govern eficients, transparents i eficaços, que contribueixin a millorar la gestió pública de l’Ajuntament.
• Analitzar i abordar com correspon els canvis de la societat. Hem de tenir en compte les situacions de dificultat econòmiques, els canvis que s’estan produïnt en les estructures familiars, així com persones nouvingudes.Tot plegat, per evitar que aquests fenòmens puguin generar exclusió social.

A tot això, en Xavier Toscano ha fixat uns objectius de cara al proper examen davant les urnes. L’actual regidor ha defensat que Esquerra – Cubelles té el potencial i la vitalitat com per augmentar la presència de la formació al consistori cubellenc i així poder dur a terme amb més facilitat el programa. També s’ha expressat que, després de les eleccions i coneixent els resultats electorals, Esquerra – Cubelles no pactarà amb altres formacions a qualsevol preu: s’establirà uns mínims que s’haurien d’acceptar com a condició sine qua non.

Obviament, aquesta candidatura és possible gràcies al potencial humà de la militància i de la gent d’Esquerra. Per tant la llista que es presenta és:

1. Xavier Toscano i Granell
2. F.Xavier Martínez i Roig
3. Rubén Miró i Sánchez
4. Núria Casanovas i Borrell
5. Montserrat Collado i Gràcia
6. Agustí Casanovas i Borrell
7. Cinto Bel i Arqué
8. Jacob Capardon i Lizarra
9. Mònica Muntané i Méndez (i)
10. Rosa Maria Boj i Cordero (i)
11. Jaume López i Moliné
12. Lluís Méndez i Ledesma
13. Rosa Maria Figueres i Huguet (i)
14. Albert Miró i Sánchez
15. Mónica Arroyo i Laínez (i)
16. Joan Martínez i Escofet
17. Killian Joel Ballester i Pagès
18. Antonio Miró i Martínez
19. Jéssica Contreras i Marín (i)
20. Glòria Collado i Gràcia (i)
21. Ignaci Grau i Castanyé

A mode de conclusió, la candidatura presentada entén que la promoció econòmica i les polítiques socials no són incompatibles. L’Ajuntament de Cubelles s’ha de posar al costat de la ciutadania i garantir el compromís social, el compromís democràtic i el compromís nacional. El canvi que el candidat a l’alcaldia d’Esquerra proposa és el canvi que Cubelles necessita, és el canvi que vols.