Cubelles, Casal Josep Mestres

Notícia

Històries d'Alta Mar

El resum de Pablo Casado sobre la Diada va ser amb metàfora marinera (qui ens ho anava a dir després de tants gags mariners del President Mas al Polònia): “Comparar un transatlántico como la nación espanyola con una zodiac pinchada, que es lo que tienen ahora mismo los de la CUP y sus colaboradores en la Generalitat, da risa”.
 
Podem afirmar que el transatlàntic de l’Estado amenaça amb impactar amb força: busquen urnes, paperetes, sobres, tot allò que olori a vot indisciplinat. “Esteu avisats!”, criden, mentre la zodiac cavalca la mar com pot, i com la deixen, entre onades transatlàntiques.
 
Que la imatge del parlament del sis i set de setembre no va ser la que ens hagués agradat és tan evident com que totes les alternatives presentades per evitar-ho i  aconseguir un referèndum pactat han sigut bloquejades. Tampoc oblidem que els  articles aplicats en aquestes jornades han servit per aprovar lleis anteriorment, sense tanta escenificació parlamentària.
 
Les armes de votació massiva que no troben són eines per comptar-nos i poder saber, per fi, si aquesta majoria, de la que tant es vanaglorien, és així de majoritària o si parlen per i en nom d’ella per evitar, precisament, haver-nos de  comptar.
 
Volem votar; ni enfonsar vaixells ni desunir tripulacions. Votarem perquè som majors d’edat; perquè les votacions mai desuneixen sinó expressen i perquè, tots, votem sí o votem no, tenim dret a ser escoltats.  Vosaltres sou la garantia: participeu-hi, feu-vos-el vostre, doneu veu a aquesta societat que any rere any expressa l’anhel de ser escoltat.
 
Catalunya necessita un nou Estat, amb veu i cultura propis; ser un actor internacional sense intermediaris amb objectius no similars: corredor mediterrani, model educatiu, port, aeroport...  Comptem-nos democràticament; hi ha mar per tots. Exacte, Sr. Fachín, ens veiem l’1-O. “Passi-ho bé, i moltes gràcies”.

Esquerra Republicana de Cubelles
Cubelles Comunica setembre-octubre 2017