Deltebre

Totes les notícies

Gervasi Aspa

Gervasi Aspa serà l’alcaldable d’ERC a Deltebre

El passat diumenge, 22 de febrer, l’Assemblea local d’Esquerra Republicana de Deltebre va donar el seu suport a l’actual portaveu del partit a l’Ajuntament, primer tinent d’Alcaldia i president de la Federació de l’Ebre, Gervasi Aspa, per encapçalar la llista per a les properes eleccions municipals. Aspa va manifestar que l’objectiu és tornar a guanyar les eleccions, com ja van fer durant les dues darreres convocatòries municipals. ‘La presència d’Esquerra al Govern municipal de Deltebre ha suposat un salt endavant inqüestionable per al nostre poble i, per tant, si es vol seguir avançant cap endavant, Esquerra haurà de tornar a tenir el màxim suport de la ciutadania’, manifestava Aspa. El candidat republicà reconeixia que treballen per obrir el projecte al màxim de persones i entitats provinents del progressisme catalanista i que, per tant, des de fa temps, mantenen  converses en aquest àmbit. ‘El centre de la nostra proposta política han de seguir sent les persones i les seves necessitats socials, i d’aquí que les converses s’orientin a partits o entitats que tenen la mateixa preocupació’, afirmava Aspa. En aquesta línia, descarta qualsevol pacte de govern futur amb el PP, partit anticatalanista i transvasista per excel·lència. ‘És la diferència d’Esquerra amb altres candidats de Deltebre que, de cara a la galeria, s’emboliquen amb la bandera catalana, però durant quatre anys governen amb coalició amb el PP al Consell Comarcal del Baix Ebre per poder viure de la política’. Aspa serà la quarta vegada que encapçala el projecte d’Esquerra a Deltebre. La primera va aconseguir 3 regidors; la segona, 8 i la darrera, 7. Durant les dues darreres legislatures, ha ocupat el càrrec d’alcalde, la primera vegada en solitari i la segona, compartit amb el PSC. El candidat republicà ha anunciat que presentaran una llista molt renovada en què combinaran l’experiència de govern amb l’impuls de persones amb noves idees i propostes.

Àrea de Joventut

Nous Bucs d'assaig per als joves a Deltebre.

L’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Deltebre, portada per la regidora Susana Gómez (ERC), ha adequat tres bucs d’assaig nous que seran cedits a tres grups musicals joves de la població, a les antigues escoles Verge Blanca. En total hi haurà vuit locals d’assaig al nostre terme municipal. Segons la republicana Susana Gómez: "Aquests bucs d'assaig permeten apostar per la cultura musical de Deltebre amb objectius clars". Aquests objectius són: 1) Fomentar la formació musical dels grups del poble, ja que així estem fomentant també la cultura. 2)  Fomentar la participació juvenil i l’associacionisme i l’emmancipació dels grups. 3) Ajudar els grups musicals del municipi a tirar endavant els seus projecte i proporcionar-los un lloc adequat per poder assajar. L’objectiu final és l'emancipació dels grups mitjançant la participació de l’Àrea de Joventut, que treballa per facilitar als grups l’assoliment dels seus projectes musicals i culturals i enriquir el moviment juvenil i cultural de les Terres de l’Ebre. Aquesta cessió es formalitzarà amb la firma de convenis entre l’Ajuntament i els grups, per a la cessió d’ús i manteniment dels locals i on s’acorden clàusules per les dues parts amb col·laboració i la renovació dels convenis dels grups ja existents.

ERC defensa que els veïns de Deltebre tenen dret que es dignifiqui Riumar i desmenteix les acusacions de l’oposició

El grup municipal d’ERC de Deltebre ha volgut contestar les recents acusacions del principal grup de l’oposició del municipi sobre unes actuacions dutes a terme a Riumar. El portaveu del grup municipal d’ERC, Gervasi Aspa, després d’afirmar que ‘les acusacions disten molt de la veritat’, ha advertit al portaveu de l’oposició que ‘és legítim ser ambiciós i tenim l’obligació de ser-ho, però és encara més necessari ser modestos, i això és el que s’ha de demanar als responsables polítics en les seves responsabilitats, que són, en definitiva, el seu mitjà de vida’. Segons Aspa, el grup municipal d’ERC creu que els habitants de Deltebre, i sobretot els de Riumar, han de tenir ‘la legítima esperança de veure dignificada aquella part del municipi que havia estat més abandonada fins ara i que s’ha de convertir en l’emblema turístic del municipi’. És per això que s’ha emprès una obra que ha exigit i exigeix una gestió complexa. Una obra que, segons el portaveu republicà, ‘es mou entre la preocupació i l’esperança per acabar amb un greu i vell problema urbanístic i d’imatge’. Aspa ha explicat que ‘l’actuació urbanística segueix fil per randa els tempos establerts per l’Administració i l’assessoria juridicoeconòmica de l’Ajuntament’. Després de deixar clar aquests aspectes, el grup municipal d’ERC ha negat rotundament les opinions formulades per l’oposició sobre la legalitat i transparència de les accions dutes a terme. Gervasi Aspa ha explicat que, primer, es van aturar les obres de Riumar sobre la base d’uns informes en què s’exposava que l’empresa executora no estava fent-ho de manera correcta. Després, es van requerir informes per avaluar tant l’import de l’obra mal executada com el cost de reparar-ho i, segons Aspa, ‘no hi pot haver tardança en el requeriment econòmic, perquè tant la Diputació de Tarragona com els tècnics municipals, malgrat els seus esforços, van trigar força a tenir enllestits aquests informes’.

Concentració davant l'ajuntament!

ERC Deltebre es manifesta davant l’ajuntament de Deltebre per defensar la República Catalana i Lliure.

Ahir la tarda, davant els fets produïts arran de l’abdicació del rei espanyol Joan Carles I, Esquerra Republicana de Catalunya, a nivell nacional, juntament amb altres forces polítiques, van fer una concentració a les 20h de la tarda, davant els ajuntaments de tots els municipis dels Països catalans en contra de la monarquia espanyola i la defensa de la República Catalana. Deltebre no va ser menys, i juntament amb altres personalitats republicanes del nostre poble i forces independentistes es van sumar a la concentració que vam fer la secció local d’ERC Deltebre en defensa de la República Catalana i Lliure.  La concentració, que es va fer en tant sols unes hores a la tarda, va poder ser suficient perquè la gent partidària de la República i en contra de la monarquia espanyola es pugui manifestar. La presidenta d’ERC Deltebre, Vanessa Callau, ha destacat que en els moments que vivim tots els ciutadans i ciutadanes ens hem de mantenir ferms al nostre compromís i hem de fer força per poder canviar la història de la  nostra estimada Catalunya. De fet Callau ha defensat que, avui, un dia històric per als espanyols ha de servir com a incentiu per lluitar i canviar la nostra pròpia història de Catalunya i els Països Catalans. Si els espanyols ens imposen els monarques, nosaltres imposem la voluntat democràtica, que el poble de Catalunya pugui votar! ” Tanmateix, en aquesta concentració, va assistir el primer tinent d’alcalde i Portaveu Municipal d’ERC a l’ajuntament de Deltebre, Gervasi Aspa. Aspa ha manifestat que els catalans no tenim ni  hem tingut mai rei, i també ha dit clarament que els catalans no ens hem de mostrar alegres o tristos per la abdicació de Joan Carles I, perquè si rebutgem qualsevol rei no té sentit estar alegre o trist per una simple abdicació. Segons Aspa “Espanya ha viscut un dia històric, i això ha de servir als catalans per reclamar que no volem cap monarquia imposada i defensarem, ara i sempre, la  independència de Catalunya i sobretot la lliure i estimada República catalana que Esquerra Republicana tant ha defensat i que Francesc Macià va proclamar un 14 d’Abril de 1931”.

ERC Deltebre defensa que els pressupostos presentats s’ajusten a la realitat econòmica actual del municipi.

Ahir al matí, l’ajuntament de Deltebre, en sessió extraordinària i d’urgència del ple municipal, va debatre les  al·legacions presentades per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) referent al pressupost municipal 2014 aprovats, en un principi, el passat 21 de febrer de 2014. Des del grup municipal de Deltebre vam desestimar la proposta presentada per la CUP, ja que  els pressupostos que es van presentar s’ajusten a la realitat econòmica actual del nostre municipi. Tanmateix, el regidor d’hisenda Roger Tomàs i Bonet (ERC)els  va donar les gràcies a per haver revisat el pressupost, però va reiterar que les demandes presentades no s’adapten a la situació actual.  Segons Tomàs “No és el pressupost que voldríem però la situació és la que tenim i ens hem d’ajustar al que toca” . També el portaveu del grup municipal d’ERC a l’ajuntament , Gervasi Aspa, va defensar que les propostes presentades per la CUP coincideixen amb la línia política d’Esquerra Republicana, però que  la realitat a l’ajuntament és molt diferent. Segons Aspa  “Des d’Esquerra Republicana ens agradaria comptar amb els pressupostos de fa 6 anys, on les partides es veien duplicades o, fins i tot, algunes triplicades. Tot i així, les nostres voluntats s’han de veure sotmeses a la realitat que tenim”. Finalment, el ple municipal va aprovar la moció de rebuig al pla hidrològic de la conca de l’Ebre. Aquesta moció va ser presentada pels grups municipals d’ERC, PSC i CiU que van votar a favor menys el Partit Popular que va votar en contra.

ERC Deltebre fa una crida a sumar-se amb l'ANC

Amics i amigues, com bé sabeu estem vivint moments històrics i plens d'il·lusió. Ha costat molt d'esforç i persverància arribar fins aquí, i ara tenim més prop que mai la possibilitat de poder assolir la llibertat del nostre país. Ho hem fet treballant al costat de molta gent i entitats, una de les quals és l'Assamblea Nacional Catalana. Aquest cap de setmana l'Assemblea ha organitzat una nova recollida de signatures en favor de la independència, dins la campanya 'Signa un Vot per la Independència', que va començar el juny del 2013. Us demano que ens hi sumem amb més força que mai.  Ens uns moments en els que l'Assemblea Nacional Catalana està patint una campanya d'assatjament per part d'institucions i premsa espanyola, cal que li fem més suport que mai. Nosaltres en tenim experiència, al llarg de la nostra història ho hem viscut en pròpia pell, i per tant som molt conscients del que suposa i de la importància de mantenir-se ferms. Davant d'aquest atac indigne i malèvol ajudem a l'Assemblea. Tots som Assemblea. Fem la màxima difusió d'aquesta recollida de signatures i ajudem a sumar-ne el màxim possible.  Els punts de Recollida d'assignatures de l'ANC Deltebre són els dies següents DISSABTE 22  Mercat de Jesús i Maria  de 10 a 14h  Mercadona  de 9 a 14h i de 17 a 20h  Bon Preu  de 9 a 14h i de 17 a 20h Poliesportiu de 11 a 14h i de 16 a 19h     DIUMENGE 23   QUATRE CARRETERES (de 10 a 14h)  Plaça de mossèn Grabiel (de 19 a 14h)   Tinguem coratge, ni un  un pas enrere. Seguim fent via units per la independència!

ERC renova Presidència i Executiva a Deltebre

El passat dissabte, 22 de febrer, es va portar a terme l’elecció de la nova Presidència i Executiva de la Secció Local d’ERC a Deltebre. Després de la impossibilitat de fer-se aquesta renovació mesos enrere perquè no s’hi va presentar cap candidatura, ara, davant una nova convocatòria, s’hi va presentar una única candidatura encapçalada per Vanessa Callau. La nova presidenta i la seva Executiva van rebre el suport del 99 % dels militants que van assistir a l’Assemblea. Callau, diplomada en Magisteri, es va mostrar ‘il·lusionada’ davant aquest nou repte i va fixar diferents objectius per treballar de manera immediata. ‘Primerament, actuarem per augmentar la consciència independentista al nostre municipi i el compromís en la consulta del 9 de novembre a partir de la campanya nacional Votar és democràcia’, va afirmar Callau, que va reivindicar el projecte d’Esquerra, ‘com un projecte que està més viu que mai, realista i amb un futur encoratjador’. En nom de la nova Executiva, Callau va fer un crida als militants i simpatitzants assistents perquè ‘formin part activa del projecte d’Esquerra i s’impliquin, encara més, en el teixit associatiu municipal, per escoltar les propostes, necessitats i inquietuds del poble: hem de fer de corretja de transmissió entre la ciutadania i els nostres representants amb l’objectiu de sumar per fer un poble millor, i això exigeix més implicació’, va concloure Callau. La nova Executiva Local de Deltebre estarà formada per: Presidència: Vanessa Callau Secretaria d’Organització: Elena Navarro Secretaria de Finances: Alejandro Callau Secretaria d’Imatge i Comunicació: Òscar Ortiga Secretaria de la Dona: Salomé Bertomeu Secretaria de Política Municipal: Joan Sebastià Colomines Portaveu del Grup Municipal: Gervasi Aspa Vocal: Benjamí Vizcarro Vocal: Adela Aloguín Vocal: Josep Valldepérez.

Aspa: ‘S’ha acabat el bròquil!’

El portaveu del grup municipal d’Esquerra de Deltebre i primer tinent d’Alcaldia, Gervasi Aspa, acompanyat de regidors i regidores del seu grup, ha fet saber en roda de premsa les accions portades a terme arran de l’adquisició dels terrenys del Molí dels Mirons. Abans, però, el regidor d’Urbanisme i segon tinent d’Alcaldia, Rogelio Tomàs, ha excusat la no presència de dues regidores –una, per motius de salut; l’altra, perquè està de viatge– i ha fet saber que, fins ara, no havien fet cap intervenció pública perquè així els ho havia demanat Aspa, ‘en entendre que era un tema estrictament personal’. Tot seguit, Tomàs ha deixat clar que ‘no hi ha cap fisura dins del Grup municipal d’ERC’ i que ‘estem al costat del nostre cap polític’. El regidor ha culpat el candidat de CiU, Lluís Soler, de portar a terme una campanya amb la qual ‘sembla que tot es vàlid per sufocar la força d’ERC i de l’equip de govern’. Per això, Tomàs ha advertit a Soler que ‘no tot s’hi val, en política, i hi ha límits que no es poden traspassar’. Per acabar, el regidor, en nom del Grup Municipal, ha instant el candidat de CiU que, ‘si té alguna cosa a denunciar, que vagi al Jutjat. I si no és ètic i moral, com ell diu, que sigui el poble qui ho jutgi quan sigui el moment’.   Gervasi Aspa ha insistit en la legalitat i en la transparència de l’operació, que ha tornat a emmarcar en l’esfera privada de la seva família. ‘No tinc res a amagar, ni tinc res de què estar penedit. No he fet res il·legal, és un tema privat en què no l’Ajuntament no hi té res a veure’. El portaveu republicà ha fet saber que ha renunciat a la Regidoria de Gestió i Planificació del Territori i que ha demanat a l’alcalde que el nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) no inclogui cap tipus de requalificació urbanística per als terrenys agrícoles adquirits amb la seva dona, aprofitant una subhasta pública del SAREB o ‘banc dolent’.

Finalment, el govern de la generalitat instarà al govern de l’Estat a crear la Comissió Mixta, amb caràcter d’urgència, per la gestió de la Finca de Bombita.

Aquest matí, el diputat ebrenc, Lluis salvadó, d’ERC ha presentat la proposta de resolució per instar al govern de la generalitat per crear les gestions necessàries davant el govern espanyol per crear, de manera urgent, la comissió mixta per a la gestió de la finca de Bombita a Detebre. El diputat ebrenc ha manifestat que “Bombita és una finca de les més emblemàtiques del delta de l’Ebre i té una llarga historia, un entorn paisatgístic i un espai admirable en l’àmbit de la ornitologia, entre altres coses”. Salvadó ha insistit que la comissió de gestió de la finca s’ha de utilitzar per fer un pla de dinamització turística amb dos objectius fonamentals, per una part recuperar l’estat de la finca abans de la colonització i per l’altra part recuperar el turisme al delta de l’Ebre. Des de 2011 l’ajuntament de Deltebre a instat al govern Español que creï una vegada per totes, aquesta comissió, però l’estat no avança. Així doncs,  la resolució presentada per ERC demana que es creï d’ una vegada per totes la comissió mixta amb els òrgans de l’ajuntament de Deltebre, la Generalitat i l’Estat Espanyol. Durant la intervenció han sorgit dos esmenes a la proposta presentada, una per ICV que acceptaven la proposta però fent una elusió a l’espai tractat, que fa poc es va declarar reserva de la Biosfera. L’altra proposta ha estat presentada pel grup parlamentari de CIU,que demanaven el traspàs de la titularitat de la finca de Bombita en mans de la Generalitat. Davant aquesta esmena, el diputat ebrenc ha defensat el territori i el municipi apel·lant que en el cas que hi hagi transferència , les competències han de ser passades al propi municipi. Finalment, la proposta de resolució, finalment ha estat aprovada per 17 vots a favor i 3 en contra per part del grup parlamentari del Partit Popular. Més informació sobre la notícia a: http://locals.esquerra.cat/ebre/article/19336/erc-aconsegueix-que-el-govern-demani-a-lestat-la-creacio-urgent-de-la-comissio-mixta-per-a