Deltebre

Totes les notícies

L’associació esportiva Xino Xano es presenten com a campions de Catalunya de Llagut

El passat divendres 25 d’octubre, per la tarda, l’ajuntament de Deltebre va rebre els atletes de l’associació esportiva Xino Xano per reconèixer el seu títol, aconseguit el passat 21 de setembre, de campions de Catalunya de Llagut, en la categoria de Sènior Masculí. Els atletes van ser  rebuts al propi ajuntament per les autoritats municipals i també pel regidor d’Esports Jordi Torres, del grup municipal d’ERC Deltebre, que mostrava la seva satisfacció amb l’associació pel treball i l’esforç realitzat al llarg de les competicions. L’acte també va estar acompanyat del President i dels membres de la junta i sobretot pels familiars i amics que han donat suport a l’associació al llarg d’aquest recorregut i de totes les competicions.

Salvadó: “Sense la fermesa d’Esquerra Republicana, s’haurien aprovat uns pressupostos amb el 0,7 de sostre de dèficit que ens haurien escanyat per sempre”

Ahir al vespre va tenir lloc, al Sindicat de la Cava, l’acte El camí cap a la independència, en el marc de la campanya d’Esquerra Republicana 2014 decidim llibertat. En aquest acte, hi van intervenirLluís Salvadó, secretari general adjunt d’Esquerra i diputat del Parlament de Catalunya, i Gervasi Aspa, alcalde de Deltebre i president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra.   Gervasi Aspa va obrir l’acte amb una intervenció breu però contundent, en què va animar tothom a sortit al carrer per explicar que la ‘culpa de tots els mals que pateix Catalunya és de Madrid, que s’ha proposat fer-nos la vida impossible com a catalans atacant la nostra llengua i la nostra cultura i escurant les nostres butxaques’. Després de repassar tots els atacs d’Espanya contra Catalunya dels darrers mesos, l’alcalde de Deltebre concloïa: ‘Des de l’any 1932, l’objectiu d’Esquerra Republicana és aconseguir la independència del nostre país. Que ara s'hi sumi la societat civil és realment emocionant. Ho farem, ho aconseguirem perquè és el que més volem’.   Tot seguit, Lluís Salvadó feia notar que, en només vuit anys, els partidaris de la independència del nostre país ha passat del 13 % (2005) al 46,4 % (2013), i que el punt d’inflexió va ser la sentència del Tribunal Constitucional de l’any 2010, contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, que va fer que del 13 % es passés al 20 %.   Salvadó assegurava que ‘el camí serà complicat, amb molts obstacles, i que el primer d’aquests obstacles és l'ofec econòmic del Govern català’. De 36.000 milions d’euros que paguem en impostos a Espanya, només ens en tornen 15.000, i ens reclamen que fem una retallada tan bèstia que suposaria acomiadar 100.000 funcionaris, la meitat de mossos, metges, mestres...   Salvadó també feia notar que ‘la fermesa d’Esquerra de no aprovar els pressupostos amb el 0,7 de dèficit és una eina de força: tant el president Mas com el conseller Mas-Colell han vingut a la nostra, perquè no podem cedir més davant del Govern espanyol’.

Arriben les Festes de la Segregació de Deltebre

Com tots els anys, Deltebre inicia els actes de les Festes de la Segregació que tindran lloc del 17 al 19 de maig. Aquestes festes simbolitzen què, un 20 de Maig de 1977 vam esdevenir poble. Va sorgir el nostre estimat municipi de Deltebre. Per això, commemoren, aquest any, els 36 anys de independència respecte el municipi veí de Tortosa. Una commemoració que encoratja a tots els ciutadans que vam lluitar fins aconseguir un fet, que tantes persones havíem somiat. Aquestes festes estaran encobertes de tres dies farcits d'activitats diverses, obertes a la ciutadania, amb l'acte central d'elecció de la Reina i les Dames de Deltebre 2013 i les pubilles que representaran les diferents entitats locals en el tradicional sopar popular d'entitats, amb festes infantils, esports, cercaviles, i la especial commemoració de la festa del 20 de maig amb un discurs institucional de l'Alcalde de Deltebre Gervasi Aspa i Casanova. No hi falteu! Us fem recordar que els actes de la festa de la segregació estan impulsats per la regidoria de Fires, que la porta la nostra regidora a l'ajuntament Susana Gómez

#prouespoli

Campanya Espoli Fiscal

L'executiva d'ERC Deltebre presenta la nova campanya que estem encetant amb, el prou espoli fiscal, ara, República catalana. El contingut d'aquesta campanya, és fer conscienciar a la gent què Espanya només ens roba, i ja és hora d'aturar-ho. Durant aquests mesos de campanya estarem disposats a la seu per debatre assumptes que us interessin a nivell local o també sobre la campanya de l'espoli fiscal. Si esteu indeçisos, podeu venir el dia 5 de Juiol, Dijous; a la plaça del mercat on us explicarem tot sobre la campanya i també us farem veure que una república Catalana és viable! Salut i República.

MANI1

EN contra del cementiri!

El diumenge passat, un grupet d’Esquerra Deltebre vam mostrar la nostra posició contra el cementiri nuclear d’Ascó, així que, sense dubtar-ho vam manar a la manifestació! Alguns dels representants van ser Gervasi ,Sónia, Lluís Salvadó, i sobretot, Joan Puigcercós que van donar el seu suport a l’oposició d’aquest cementiri. Un cementiri que, si es construeix , durant 20 anys i dos cops al mes vindran camions plens de residus nuclears a les Terres de l’Ebre. Nois, és això el que volem? CIU, és l’hora de recapacitar i dir a l’alcalde d’Ascó que faci una mica de mirament, que Ascó té que decidir per si mateixa i la decisió ja sabem quina és: NO AL CEMENTIRI NUCLEAR! Us adjunto també la decalració de Puigcercós que és interessant! També podeu veure les fotos aquí: http://picasaweb.google.com/deltebre.esquerra/ManifestacioAsco#

esquerra

Ja és hora de fer feina!

Aquest divendres passat a les 21’00, a la seu d’esquerra Deltebre, vam tenir una assemblea local. Aquesta assemblea va anar dirigida per a tots els militants per parlar sobre la campanya de les eleccions autonòmiques. En aquesta reunió vam demanar que tots ens fiquem mans a la obra per poder tirar endavant el partit al govern de la generalitat. Amb això molts dels militants i van estar a favor i van donar tots la seva ajuda i el seu suport. Ja sigui difonent els projectes d’esquerra, ficant noticies al mur del facebook, o penjar cartells al poble. Però d’alguna manera han volgut col•laborar molt, i en això, jo ja n’estic content. Hem de pensar que Deltebre ja no és el que era, ha millorat molt! I encara s’ha de fer més, i si no tenim un govern d’esquerra a Catalunya, Deltebre tornarà ha anar marxa enrere. L’altre motiu era demanar la màxima col•laboració per un dia molt important. El dia de les eleccions, que necessitem molts de interventors. Però també tenim una sorpresa. Joan Puigcercós va dir que els actes potents no es fan ni a Tortosa ni a Amposta, sinó a Deltebre, i enguany per primera vegada tenim l’acte central d’esquerra a les terres de l’Ebre al nostre poble. Clar, que ens hem compromès a ficar unes 2000 persones! Ara direu que és impossible, però si a l’acte construïm les terres de l’Ebre em vam portar 800 només del poble no em farem 2000 en totes les Terres, jo crec que sí! Nois es l’hora de fer feina. Esquerra al Govern unes Terres de l’Ebre segures!

Lo passador

JA TENIM PONT!

Per fi ja ho podem dir, si fa un temps escriviem un article que es col·locava la última peça del pont, ara ja escrivim que hi podem passar! Tants anys de govern, tants anys que han passat, per fi el nostre govern d'esquerra, ha aconsseguit que al damunt del nostres estimat riu hi hagi un pont. El passat dijous 30 de setembre es va fer l inaguració del pont entre el nostre municipo Deltebre i Sant Jaume,a càrrec del president de la generalitat José Montilla (PSC). Aquest pont que es diu el Pssador, deixarà de banda les antigues tradicions dels transbordadors, i per fi ja podrem creuar amb el cotxe sense cap porblema. Aquesta infraestructura te uns 25o metres d'allargada que és més o menys la separació entre els dos pobles. La veritat que ara ja tant als dos poble ja tenim barreja, a la sortida del pitn es veuen enormes coles amb l ail·usió de passar per dsamunt d'ell, sens dubte això és història! Podeu gaudir de les fotos a l'àlbum d'esquerra Deltebre

GRAN ÈXIT DE MANIFESTACIÓ!!

Un milió i mig de persones van defensar l’estatut a Barcelona el 10 de juliol, aquesta manifestació no va ser només una defensa a l’estatut, per a molts un canvi cap a la Independència. La representació ebrenca va ser de mes d’un miler de persones, sota el lema “Les Terres de l’Ebre som vegueria”

EL PONT JA ÉS UNA REALITAT!!

El passat 30 de juny, es va dur a terme la col·locació de la peça central del pont. L’operació va provocar una forta expectació dels veïns de Deltebre, ja que comportava la unió entre els dos municipis veïns fins ara separats pel riu. L’alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, va destacar la importància que tindrà per una millora de comunicació, econòmica i turística a les nostres terres.