Deltebre

Notícia

ERC Deltebre presentarà una moció de rebuig a la monarquia espanyola.

Vanessa Callau regidora per ERC
Vanessa Callau regidora per ERC
En el proper ple municipal, Esquerra Republicana de Deltebre, presentarà una moció per tal de clarificar les presumptes irregularitats comeses per la monarquia espanyola. 
 
Els republicans consideren que el país, arran l’emergència del coronavirus, no es mereix que la monarquia espanyola i el rei Felip VI admetin sense vergonya les possibles irregularitats en els comptes del rei emèrit Carles I. 

El comunicat emès el passat 15 de març en què Felip VI renuncia a l’herència del rei emèrit es va fer amb nocturnitat i traïdoria, aprofitant el context de la crisi sanitària i humanitària que estem vivint.”Ha manifestat Vanessa Callau, regidora d’ERC Deltebre.

Esquerra defensa que s’ha de clarificar l’origen de la fortuna de 100 milions de dòlars i arribar al fons de la qüestió. Per aquests motius, ERC ha instat la Comissió Europea a investigar aquest suposat cas de blanqueig de capitals, i ha presentat una sèrie de demandes al Congrés dels Diputats, per crear una comissió d’investigació, que permeti investigar fins al final l’origen de la fortuna dels Borbó. La constitució no pot ser una excusa per tapar de nou la corrupció de la monarquia. 

Vanessa Callau: “Aquest escàndol no pot quedar en paper mullat. Ja va sent hora que s’investiguin les irregularitats de la monarquia espanyola, una monarquia corrupta i hereva del franquisme.”