Dosrius - Canyamars - El Far

Totes les notícies

Montserrat Jubany, renuncia a la seva acta de regidora a l’Ajuntament de Dosrius i serà substituïda per Eduard Garcia

Montserrat Jubany ha decidit de presentar la seva renúncia com a regidora a l’Ajuntament de Dosrius, tal com va comunicar al grup municipal i a l’executiva local d’Esquerra Republicana de Catalunya fa uns dies. Avui ha presentat l’escrit de renúncia al registre de l’ajuntament, que serà efectiva a partir de que en prengui consideració el Ple municipal del proper 19 de gener.   Els motius de la renúncia de Jubany són de tipus personal i ha reiterat el seu compromís en seguir treballant pel municipi de Dosrius. “No surto de l’Ajuntament per quedar-me a casa, sinó que col·laboraré i m’implicaré amb tot el que pugui. Estic a la disposició de la secció local d’ERC i de l’alcalde Marc Bosch, a qui els agraeixo la confiança que m’han donat”, ha dit Jubany. En l’escrit de renúncia també ha agraït als treballadors municipals i a la resta de regidors que l’han acompanyat durant aquests mesos.   Montserrat Jubany, número 3 de la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya de les darreres eleccions municipals, era regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Dosrius des del mes de juny de 2015 i va accedir a govern després del pacte de govern amb La PAC i el GIR.   Des de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya agraïm l’excel·lent feina que ha portat a terme Montserrat Jubany com a regidora i el seu altíssim grau de compromís amb el projecte del partit a Dosrius. “Estic convençut que, amb la seva experiència i l’estimació cap al nostre municipi, la tindrem a prop, seguim comptant amb ella”, manifesta Marc Bosch.   La persona que pren el relleu de Jubany serà Eduard Garcia Íñiguez, número 5 a la candidatura i actual president d'ERC Dosrius, després que Georgina Marrugat, número 4 de la candidatura, ha declinat ser regidora. Garcia es mostra molt il·lusionat pel nou càrrec que exercirà properament. “Exerciré de regidor amb molt d’orgull i amb responsabilitat, al servei del meu poble i del país”, ha manifestat Garcia.

Dosrius debat sobre la igualtat d'oportunitats en el nou país, en un acte organtizat per Dones d'ERC

Aquest divendres 23 de setembre, l'ajuntament vell ha acollit l'acte organitzat per Dones d'ERC Dosrius sobre la igualtat d'oportunitats i la dona emprenedora al nostre país. El col·loqui ha gaudit de les intervencions de Mireia Mata, directora general d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mònica Palacín, secretària general d'Esquerra i com a veu del municipi.  Marta Pané. de Viu Can Gel. La directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, va defensar la construcció de la República Catalana per assolir la igualtat no només entre homes i dones sinó amb tota la gent que no té recursos econòmics, les que tenen limitacions físiques o sensorials, amb la gent d’aquí i tots aquells que han vingut de fora, per aquest objectiu no es treball en 18 mesos, sinó que s'estant assentant les bases per construir una republica on tots hi siguem representants. Les diferències salarials entre homes i dones existeixen independentment del tipus de contracte, educació o sector. Teoricament hi ha els mateixos drets, però a la practica trobem una bretxa slarial del 25% tant en el treball com quan s'accedeix a la pensió. Aquesta diferència la trobem fins i tot en les feines més qualificades, així com en sectors, amb una prolongada presencia femenina, com el serveis, on hi ha una diferència de 5.000€ l'any de mitjana entre el sou dels homes i el de les dones. Més enllà de la retribució, també trobem estereoptics,  on les dones tenen més capacitat en feines concretes, com la cura de les persones dependents i que, equivocadament, solen ser feines poc valorades socialment i econòmicament. Altres dificultats presents són els prejudicis que sovint dificulten la contractació de les dones en determinats cicles vitals, com pot ser la maternitat o la conciliació de la vida laboral i familiar. Des de l'esquerra d'aquest país encara hi ha molta feina per fer, i des d'on treballarem per construir un futur millor per TOTHOM.

COMUNICAT DE L'EXECUTIVA D'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA DE DOSRIUS, CANYAMARS I EL FAR

Reunida el passat 9 de Setembre, l'Executiva de la Secció Local d'ERC Dosrius, Canyamars i el Far, i davant els darrers esdeveniments volem comunicar el següent: - Considerem que la gestió de la Nit Jove de la Festa Major de Dosrius, per part de la Regidoria de Cultura, va ser del tot errònia. Fet que no vol dir que els aldarulls que es varen produir aquella nit, tinguin cap mena de justificació, i que condemnem. - Aquests fets, no han estat els únics errors que ens fan avaluar la gestió d'aquesta àrea de govern, com a no satisfactòria. Motiu pel qual hem demanat al Grup Municipal de La PAC, per responsabilitat política, la dimissió del Regidor de Cultura. - Cas de no ser acceptada, instem al Regidors del Grup Municipal d'ERC, a trencar el Pacte de Govern, tot assumint la part de responsabilitat que ens pertoca. Dosrius, 13 de Setembre de 2016

ERC millora resultats i es converteix en la primera força al nucli de Dosrius

Les eleccions d’aquest diumenge han consolidat els bons resultats d’ERC del 20-D. En les eleccions de fa cinc anys, ERC va obtenir un 6,01% dels vots al municipi, mentre que el desembre passat va assolir un 17,96%, percentatge que ha augmentat lleugerament aquest diumenge fins a situar-se al 19,42%. El creixement d’ERC és incontestable. En aquestes eleccions ha baixat la participació electoral a Dosrius, fet que ha suposat que anessin a votar 230 dosriuencs menys. Tot i aquest descens ERC, juntament amb el PP, han estat les dues forces que han retingut més vot. ERC ha sumat 479 vots, per 484 de fa sis mesos, escurçant distancies amb la que ha estat primera força en el nostre municipi, En Comú Podem, que ha perdut 25 vots. En el cas del Senat, ERC ha mantingut també els bons resultats, sent el candidat de la llista d’ERC, Santiago Vidal, el que més suports ha obtingut entre els electors del nostre municipi. Resultats al Congrés per nuclis Observant els resultats en els diferents nuclis, Dosrius ha assolit la primera força en el nucli de Dosrius i ha obtingut prop d’un 25% dels vots tant a Dosrius com a Canyamars. A Can Massuet ERC també ha aconseguit uns magnífics resultats, si a més tenim en compte que els 157 vots obtingut aquest diumenge en el nostre nucli més gran supera els vots obtingut per ERC en tot el municipi ara fa només 5 anys. Aquesta dada demostra un creixement espectacular a Can Massuet com en el total del nostre municipi. Els resultats a nivell estatal demostren que l’únic canvi possible passa per la creació d’una República Catalana. Des d’ERC Dosrius seguim treballant!  

La dosriuenca Isabel Planas repeteix a la llista electoral del Congrés dels Diputats

La secció local d'ERC Dosrius ha fet un video de suport a la candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions al Congrés i al Senat espanyols del 26 de juny de 2016. Amb la intervenció d'Isabel Planas (suplent a la llista al Congrés), Eduard Garcia (president de la secció local d'ERC Dosrius) i Marc Bosch (alcalde de Dosrius) La republicana de Dosrius Isabel Planas repeteix com candidata suplent a la llista per Barcelona al Congrés de Diputats, que encapçalen Gabriel Rufián i Joan Tardà. Isabel Planas ja va ser present a les llista en les eleccions del 20-D. Els maresmencs Andreu Francisco, alcalde d'Alella, Xavier Roger, militant de les JERC de Malgrat de Mar, i Andreu Bosch, alcalde de Teià, també repeteixen i acompanyen Planas a la llista al Congrés. Eulàlia Moral, de Pineda de Mar, serà candidata a senadora.   Isabel Planas, nascuda a Barcelona fa 58 anys, viu a Can Massuet del Far des de l'any 2002, lloc on va escollir de viure per la seva proximitat amb el Parc del Corredor i de la natura. Va estudiar magisteri, tot i que treballa de comerciant. És militant d'Esquerra Republicana de Catalunya i va ser una de les fundadores de la secció local de Dosrius al mes d'octubre de 2014. Actualment és membre de l'executiva local, com a coordinadora de Territori. Vinculada amb el món associatiu, actualment també és membre de la junta directiva de l'Associació de Veïns de Can Massuet del Far.   El compromís amb el nostre poble i amb el país han empès Planas a fer un pas endavant perquè "al Congrés dels Diputats cal defensar el vot sorgit de les eleccions del 27S, per assolir una República Catalana". Així mateix Planas considera que "a les dones ens cal veure'ns més representades".  

Tenim projectes ambiciosos per la promoció del nostre municipi

Fa poc menys d’un any que vaig assumir la regidoria de Promoció Econòmica. En aquest temps ha estat necessari un període d’adaptació per a desenvolupar aquestes noves tasques, molt interessants, fent el canvi  de l’empresa privada a l’administració pública.   La promoció econòmica, encara que pogués semblar poca cosa, realment és molt important pels dosriuencs i comporta una gran responsabilitat. Tenim projectes ambiciosos. En aquests primers mesos s’han posat les bases en temes importants pel nostre municipi, com són la creació de la taula de comerç, turisme i serveis del municipi. Que ha consistit en convocar reunions cada dos mesos, amb l’objectiu de refer el diàleg entre l’ajuntament i empreses, que tot i estar encara posant a prova, està tenint molt bona acollida.   En aquest objectiu que tinc de treballar pels habitants del nostre municipi, he tingut molta sort de tenir com a companys en Marc Bosch, el nostre alcalde, i l’Eduard Vila, regidor d’Educació i Joventut. Amb ells, em sento molt ben acompanyada. Després d’aquests primers mesos, també haig de donar  gràcies a tot l’equip de govern i als treballadors de l’ajuntament, per la seva gran paciència i ajuda. Projectes ambiciosos Respecte les accions de promoció del municipi, tenim  projectes molt ambiciosos. S’ha de posar en marxa adaptant, creant i actualitzant reglaments, tenint en compte els recursos i mitjans del que disposa l’ajuntament que no ens permet fer-ho tant ràpid com hauríem volgut. Es necessari treballar més a fons el tema turístic en el nostre municipi, ja que disposem de molta oferta i l’hem de lligar bé. Un altre repte important, són els canvis previstos pel mercat setmanal, una tasca complexa, però amb bones perspectives. Ara toca preparar i publicitar un concurs, per tal de poder entrar més parades al mercat. Tot això sense oblidar que hem de lluitar per reduir el màxim possible la taxa d’atur, aquesta tasca està funcionant amb l’oficina local d’ocupació.

17 de maig: Dia internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Des d'Esquerra Republicana ens sumem un any més a la celebració del Dia Internacional contra l'homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Una data en què commemorem la decisió de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) de despatologitzar l'homosexualitat, traient-la de la llista de malalties mentals. I ho fem amb la nostra adhesió als actes que durant els pròxims dies s'organitzaran arreu dels Països Catalans per part de diferents entitats, col·lectius i institucions. Malauradament, la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere continua sent molt present a la societat: L'homosexualitat és perseguida a gairebé 80 països, i en alguns fins i tot es castiga amb la pena de mort, moltes legislacions avalen i fins i tot promouen la discriminació per LGTBfòbia i es continua patologitzant a les persones trans a través de la disfòria de gènere. Malgrat els avenços legislatius dels darrers anys, l'homofòbia continua sent un element molt present a la societat i afecta moltes persones: L'any passat, l'Observatori contra l'Homofòbia va registrar al seu informe anual 113 incidències per LGTBfòbia només al Principat. Des de fa uns mesos, Esquerra Republicana ha assumit la responsabilitat de dirigir les polítiques d'igualtat i LGTBI del Govern de Catalunya. I ho hem fet amb el compromís de completar el desplegament reglamentari de la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, així com activar els mecanismes sancionadors previstos a la llei. També amb la voluntat de donar compliment a una demanda històrica: la de garantir els drets reproductius a les dones lesbianes i bisexuals. Tot això sense oblidar que cal desenvolupar d'altres aspectes de la Llei, com els articles que incideixen en l'àmbit educatiu per tal de fer dels centres educatius espais segurs i respectuosos amb la diversitat, amb l'objectiu de prevenir l'assetjament escolar per orientació sexual o identitat de gènere.

La delegació del govern espanyol denuncia a Dosrius en una campanya contra el municipalisme català

Dosrius s’adheria el 16 de juliol de l’any passat a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Amb només un vot en contra i com han fet el 90% dels municipis del Maresme. Però, la Delegada del Govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha denunciat el consistori del nostre poble pel pagament de quota a l'AMI, que representa menys de 8 cèntims per habitant! Aquesta acció s'engloba en una campanya de la delegació del govern, que ja ha fet 335 denuncies contra municipis sobiranistes. Les despeses del judici provocaran un cost superior que el pagament a l'AMI, i el més greu és que habitualment el govern espanyol acaba perdent els judicis per a aquesta causa.  Per tant, els catalans tenim una institució que paguem amb les nostres impostos, amb l’únic objectiu de perseguir els municipis amb idees contraries a les que el govern espanyol considera que hauríem de tenir. Aquestes accions no comporten cap benefici ni al municipi ni a l’estat, més enllà de perjudicar un projecte polític. I que a més perjudiquen als habitants del nostre poble amb temps i despeses innecessàries, que podrien ser destinades a polítiques que beneficiïn als dosriuencs. Té sentit anar en contra de pobles petits. com Dosrius, per entrar a una associació de municipis totalment legal, com és l'AMI? Amés quan l'adhesió a aquesta associació era una promesa de campanya i un acord del govern municipal. Davant aquesta situació, només hi ha dues sortides: deixar l’AMI per evitar els atacs del govern espanyol. En aquest Estat es prohibeix formar part d'una associació legal, a la vegada que s'intenta prohibir la llei del Parlament que impedeix tallar el subministrament de llum i gas a les famílies sense suficients recursos. Per tant seria incomplir una decisió presa democràticament pels dosriuencs mentre veiem com la nostra democràcia es fa cada cop més petita. L'altre opció seria  fer costat al nostre ajuntament per una decisió que, estiguem a favor o no, han votat els representats del nostre municipi.

El diputat i fundador de Súmate, Eduardo Reyes, visita el municipi de Dosrius

Aquest diumenge el diputat de Junts pel Sí, Eduardo Reyes, ha vingut al nostre municipi. La visita ha servit per conversar amb els veïns que han pogut parlar extensament amb el diputat sobre el futur del país, així com les oportunitats laborals, les pensions o l'economia. A més d'escoltar els principals dubtes i preocupacions, el parlamentari ha pogut explicar l'oportunitat que suposaria per a tots els ciutadans, sigui quin sigui el seu origen, la creació d'un estat independent. Enraonant amb favorables, indecisos i contraris a la independència. El fundador de Súmate ha pogut passejar i gaudir de Dosrius, juntament amb el nostre alcalde, així com militants i simpatitzants de la formació, que l'han acompanyat durant la seva estada al nostre poble. Aquesta passejada li ha permès escoltar a emprenedors, desocupats, jubilats o treballadors dosriuencs i així conèixer millor la realitat del nostre municipi. La visita ha finalitzat amb un vermut-tertúlia amb tots els veïns que han volgut acompanyar l'actual diputat independentista.   Eduardo Reyes, nascut a Còrdova, va arribar amb la seva família a Barcelona el 1959. Va viure en una barraca a les Cases Barates abans de traslladar-se al barri de Collblanc. Ha exercit diversos oficis fins que es va consolidar com a ebenista. Al llarg de la seva vida ha fundat nombroses empreses de decoració, alimentació, restauració i construcció. Ha estat  president de Súmate, l'associació que aplega ciutadans castellanoparlants que volen la independència i que ell mateix va crear conjuntament amb altres persones. Presentada a l'octubre de 2013, amb centenars d'afiliats, compta entre altres membres al cap de llista d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián.