Dosrius - Canyamars - El Far

Totes les notícies

17 de maig: Dia internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Des d'Esquerra Republicana ens sumem un any més a la celebració del Dia Internacional contra l'homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Una data en què commemorem la decisió de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) de despatologitzar l'homosexualitat, traient-la de la llista de malalties mentals. I ho fem amb la nostra adhesió als actes que durant els pròxims dies s'organitzaran arreu dels Països Catalans per part de diferents entitats, col·lectius i institucions. Malauradament, la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere continua sent molt present a la societat: L'homosexualitat és perseguida a gairebé 80 països, i en alguns fins i tot es castiga amb la pena de mort, moltes legislacions avalen i fins i tot promouen la discriminació per LGTBfòbia i es continua patologitzant a les persones trans a través de la disfòria de gènere. Malgrat els avenços legislatius dels darrers anys, l'homofòbia continua sent un element molt present a la societat i afecta moltes persones: L'any passat, l'Observatori contra l'Homofòbia va registrar al seu informe anual 113 incidències per LGTBfòbia només al Principat. Des de fa uns mesos, Esquerra Republicana ha assumit la responsabilitat de dirigir les polítiques d'igualtat i LGTBI del Govern de Catalunya. I ho hem fet amb el compromís de completar el desplegament reglamentari de la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, així com activar els mecanismes sancionadors previstos a la llei. També amb la voluntat de donar compliment a una demanda històrica: la de garantir els drets reproductius a les dones lesbianes i bisexuals. Tot això sense oblidar que cal desenvolupar d'altres aspectes de la Llei, com els articles que incideixen en l'àmbit educatiu per tal de fer dels centres educatius espais segurs i respectuosos amb la diversitat, amb l'objectiu de prevenir l'assetjament escolar per orientació sexual o identitat de gènere.

La delegació del govern espanyol denuncia a Dosrius en una campanya contra el municipalisme català

Dosrius s’adheria el 16 de juliol de l’any passat a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Amb només un vot en contra i com han fet el 90% dels municipis del Maresme. Però, la Delegada del Govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha denunciat el consistori del nostre poble pel pagament de quota a l'AMI, que representa menys de 8 cèntims per habitant! Aquesta acció s'engloba en una campanya de la delegació del govern, que ja ha fet 335 denuncies contra municipis sobiranistes. Les despeses del judici provocaran un cost superior que el pagament a l'AMI, i el més greu és que habitualment el govern espanyol acaba perdent els judicis per a aquesta causa.  Per tant, els catalans tenim una institució que paguem amb les nostres impostos, amb l’únic objectiu de perseguir els municipis amb idees contraries a les que el govern espanyol considera que hauríem de tenir. Aquestes accions no comporten cap benefici ni al municipi ni a l’estat, més enllà de perjudicar un projecte polític. I que a més perjudiquen als habitants del nostre poble amb temps i despeses innecessàries, que podrien ser destinades a polítiques que beneficiïn als dosriuencs. Té sentit anar en contra de pobles petits. com Dosrius, per entrar a una associació de municipis totalment legal, com és l'AMI? Amés quan l'adhesió a aquesta associació era una promesa de campanya i un acord del govern municipal. Davant aquesta situació, només hi ha dues sortides: deixar l’AMI per evitar els atacs del govern espanyol. En aquest Estat es prohibeix formar part d'una associació legal, a la vegada que s'intenta prohibir la llei del Parlament que impedeix tallar el subministrament de llum i gas a les famílies sense suficients recursos. Per tant seria incomplir una decisió presa democràticament pels dosriuencs mentre veiem com la nostra democràcia es fa cada cop més petita. L'altre opció seria  fer costat al nostre ajuntament per una decisió que, estiguem a favor o no, han votat els representats del nostre municipi.

El diputat i fundador de Súmate, Eduardo Reyes, visita el municipi de Dosrius

Aquest diumenge el diputat de Junts pel Sí, Eduardo Reyes, ha vingut al nostre municipi. La visita ha servit per conversar amb els veïns que han pogut parlar extensament amb el diputat sobre el futur del país, així com les oportunitats laborals, les pensions o l'economia. A més d'escoltar els principals dubtes i preocupacions, el parlamentari ha pogut explicar l'oportunitat que suposaria per a tots els ciutadans, sigui quin sigui el seu origen, la creació d'un estat independent. Enraonant amb favorables, indecisos i contraris a la independència. El fundador de Súmate ha pogut passejar i gaudir de Dosrius, juntament amb el nostre alcalde, així com militants i simpatitzants de la formació, que l'han acompanyat durant la seva estada al nostre poble. Aquesta passejada li ha permès escoltar a emprenedors, desocupats, jubilats o treballadors dosriuencs i així conèixer millor la realitat del nostre municipi. La visita ha finalitzat amb un vermut-tertúlia amb tots els veïns que han volgut acompanyar l'actual diputat independentista.   Eduardo Reyes, nascut a Còrdova, va arribar amb la seva família a Barcelona el 1959. Va viure en una barraca a les Cases Barates abans de traslladar-se al barri de Collblanc. Ha exercit diversos oficis fins que es va consolidar com a ebenista. Al llarg de la seva vida ha fundat nombroses empreses de decoració, alimentació, restauració i construcció. Ha estat  president de Súmate, l'associació que aplega ciutadans castellanoparlants que volen la independència i que ell mateix va crear conjuntament amb altres persones. Presentada a l'octubre de 2013, amb centenars d'afiliats, compta entre altres membres al cap de llista d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián.

Vermut-tertúlia amb Eduardo Reyes a Dosrius

Aquest diumenge 10 d'abril el diputat de Junts pel Sí, Eduardo Reyes, visitarà el municipi de Dosrius. El motiu d'aquesta visita serà escoltar als dosriuencs, explicar l'estratègia i la feina feta al Parlament de Catalunya, així com resoldre dubtes sobre el procés d'independència. El lloc de trobada serà la Plaça Catalunya, davant de l'ajuntament, on es farà un vermut entre les 10:00 i la 13:00. Tothom està convidat a sumar-s'hi, sigui favorable o contrari a la independència, ja que la jornada ens permetrà preguntar i conversar amb l'actual diputat. Eduardo Reyes, nascut a Còrdova, va arribar amb la seva família a Barcelona el 1959. Va viure en una barraca a les Cases Barates abans de traslladar-se al barri de Collblanc. Ha exercit diversos oficis fins que es va consolidar com a ebenista. Al llarg de la seva vida ha fundat nombroses empreses de decoració, alimentació, restauració i construcció. Ha estat  president de Súmate, l'associació que aplega ciutadans castellanoparlants que volen la independència i que ell mateix va crear conjuntament amb altres persones. Presentada a l'octubre de 2013, amb centenars d'afiliats, compta entre altres membres al cap de llista d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián.  

La dosriuenca Isabel Planas, a la llista electoral del Congrés dels Diputats del 20D

La federació comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya va celebrar, al passat dimarts 3 de novembre, un congrés extraordinari per escollir les persones que optaran a formar part de la llista d'ERC a les eleccions espanyoles del proper 20 de desembre. La republicana de Dosrius Isabel Planas va ser escollida com a candidata suplent a la llista per Barcelona al Congrés de Diputats, que encapçalen Gabriel Rufián i Joan Tardà. Els maresmencs Andreu Francisco, alcalde d'Alella, Xavier Roger, militant de les JERC de Malgrat de Mar, i Andreu Bosch, alcalde de Teià, acompanyen Planas a la llista al Congrés i Eulàlia Moral, de Pineda de Mar, serà candidata a senadora.   Isabel Planas, nascuda a Barcelona fa 58 anys, viu a Can Massuet del Far des de l'any 2002, lloc on va escollir de viure per la seva proximitat amb el Parc del Corredor i de la natura. Va estudiar magisteri, tot i que treballa de comerciant. És militant d'Esquerra Republicana de Catalunya i va ser una de les fundadores de la secció local de Dosrius al mes d'octubre de 2014. Actualment és membre de l'executiva local, com a coordinadora de Territori. Vinculada amb el món associatiu, actualment també és membre de la junta directiva de l'Associació de Veïns de Can Massuet del Far.   El compromís amb el nostre poble i amb el país han empès Planas a fer un pas endavant perquè "al Congrés dels Diputats cal defensar el vot sorgit de les eleccions del 27S, per assolir una República Catalana". Així mateix Planas considera que "a les dones ens cal veure'ns més reprentades".

Comissió de seguiment del pacte de govern

Dilluns va tenir lloc la primera reunió de la comissió de seguiment del pacte de Govern entre ERC, La PAC i el GIR a l'Ajuntament de Dosrius. Representants dels tres partits van constituïr aquesta comissió, que anirà fent un seguiment del pacte de govern signat el juny de 2015 i que marca les línies bàsiques de la legislatura 2015-19. La reunió va consistir en una revisió dels punts de l’acord per tal de valorar el compliment. Aquesta revisió va fer avinent que durant els primers mesos del mandat, ja s’han realitzat gestions en més d’un 60% dels punts que recollia el pacte. Una de les principals qüestions tractades és el compromís de realitzar un pla de mandat que permetrà fe un seguiment ciutadà dels compromisos del govern. Aquest pla, està previst tenir-lo  a finals d’aquest any. D’altra banda es va fer un repàs de molts altres temes que s’han tirat endavant durant aquest curt període com el projecte de substitució de les pilones, o l’asfaltat de carrers de can Massuet i de Dosrius. La comissió es reunirà de nou el mes de desembre per avaluar els avenços realitzats .

27S: Dosrius per la Independència

En les eleccions del 27 de Setembre, la candidatura de Junts Pel Sí va guanyar als tres nuclis del municipi de Dosrius. En total, Junts Pel Sí va aconseguir 1328 vots, mentre que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) va assolir  207 vots. Per nuclis, Junts Pel Sí va situar-se en un 52,32% dels vots a Canyamars, un 50,65% al nucli de Dosrius, i un 33,66% a Can Massuet, essent la força més votada als tres nuclis. Des d'Esquerra Republicana volem agraïr la confiança dipositada en la candidatura de Junts Pel Sí en unes eleccions transcendentals pel nostre futur col·lectiu.

Nova executiva a ERC Dosrius

Dissabte 5 de setembre,  l'Assemblea de la Secció Local d’ERC Dosrius-Canyamars-El Far  va aprovar per unanimitat el relleu a la Presidència i la Secretaria de l'Executiva. Eduard Garcia substituirà Marc Bosch, recentment elegit alcalde de Dosrius, en la Presidència, i Joan Puig s'incorpora com a Secretari d'Organització. L'assemblea també va aprovar la creació de nous càrrecs dins l'executiva, com la Secretaria de Coordinació de Nuclis (Isabel Planas), la Secretaria de la Dona (Cristina Peñalver) o la Secretaria de Joventut (Marc Falcó). Durant l'assemblea es van analitzar els primers passos del nou govern de coalició del municipi, així com les properes activitats de la secció local.

Marc Bosch, nou batlle de Dosrius

Avui a les 12 del migdia s'ha constituit l'Ajuntament de Dosrius amb la presa de possessió dels regidors del plenari. Ha estat escollit com a batlle el republicà Marc Bosch de Doria, amb els vots dels regidors d'ERC i dels partits locals La Plataforma Alternativa Ciutadana (La PAC) i Gestió Independent de Recursos (GIR), amb qui es va signar un acord de govern el passat 10 de juny. Les tres formacions polítiques sumen la majoria absoluta de 7 regidors que formaran l'equip de govern dels propers quatre anys. Discurs de Marc Bosch com a nou batlle de Dosrius Veïnes i veïns de Dosrius, Canyamars i del Far, estic molt orgullós de ser el nou batlle del poble que fa més de 9 anys em va acollir i que m’estimo. El passat 24 de maig els ciutadans varem parlar a través de les urnes per decidir l’equip de persones que governaran els propers 4 anys a l’Ajuntament de Dosrius. El poble va voler que ningú tingui una majoria clara. Per tant, governi qui governi, ho havia de fer amb coalició de més d’una força política. Si bé les urnes varen donar el PSC com a la llista més votada, també han demanat que els partits que ens presentàvem amb una vocació de canvi, canvi d’idees i maneres de treballar, dialoguéssim i intentéssim formar govern. Esquerra, La PAC i el GIR, som partits diferents però amb nexes de programa i d’objectius equiparables. Sobretot, les persones que hem resultat electes hem trobat les complicitats necessàries per formar un equip de treball que estic convençut donarà bons fruïts. Ara sóc el 5è batlle de Dosrius que hi ha hagut en democràcia. Els que m’han precedit (Antoni Samsó, Lluís Homs, Isidoro Hernanz i Josep Jo) han deixat una empremta inesborrable en el record dels dosriuencs. Tots, amb els seus defectes i els encerts, que han estat la majoria. Assumeixo una gran responsabilitat en seguir aquesta trajectòria. En especial, voldria agrair sincerament al Sr. Josep Jo la feina que ha fet en els darrers 16 anys que, com he dit amb els seus errors i encerts, ha estat un gran alcalde.