Dosrius - Canyamars - El Far

Totes les notícies

Programa Electoral Dosrius 2015

Benvolguts/des veïns i veïnes, mitjançant aquest aquest enllaç podeu descarregar-vos el programa electoral que presentem des d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions del proper 24 de maig. És un document que hem preparat amb molt d’esforç i dedicació des de la candidatura i també hem inclòs moltes aportacions d’altres persones i entitats que ens heu fet arribar idees i suggeriments. Aprofito des d’aquí per agrairvos la vostra generositat i compromís, que estic convençut han enriquit la nostra proposta electoral. Vivim en un municipi socialment divers i territorialment complex, amb tres realitats diferenciades: Dosrius, Canyamars i Can Massuet. La gent d’Esquerra som el reflex d’aquesta realitat i tenim el repte de cohesionar el municipi, tot mantenint i potenciant totes les identitats. La candidatura d’Esquerra està formada per dones i homes de tots els nuclis, nascuts aquí o vinguts d’altres indrets. Som ciutadans implicats en la vida associativa, cultural i esportiva i ens estimem el poble. Som treballadors i emprenedors, venim de diversos àmbits professionals i posarem la formació i l’experiència al servei del projecte col·lectiu, amb rigor i responsabilitat. En política les idees i els valors són molt importants per incidir en la societat; però en política local les persones, el seu tarannà i el coneixement del territori i de la gent, pren una dimensió molt destacada. Els d’Esquerra som gent dialogant, oberta a noves idees i punts de vista i valorem la llibertat individual i col·lectiva. Volem prendre decisions, sempre amb respecte i consens de la ciutadania, fomentant la participació. Sabem que la política és la gestió del bé comú, per això la transparència és fonamental. Ara és l'hora d'una gestió més transparent, innovadora i eficient al nostre ajuntament. Volem millorar el present i construir un futur més pròsper. Ho farem, perquè volem deixar als nostres fills i filles un municipi millor on viure, treballar i gaudir.

Com votar per correu a les eleccions municipals?

Com puc votar per correu a les eleccions municipals de Dosrius? El termini per sol·licitar el vot per correu de les eleccions municipals del proper 24 de maig va començar el passat 31 de març i estarà obert fins el 14 de maig. El procés per votar per correu consta de tres fases: Primer, caldrà que demaneu personalment i amb l’original del DNI la sol·licitud del certificat d’inscripció en el cens electoral a qualsevol oficina de Correus. Teniu temps fins el dia 14 de maig. Segon, la delegació provincial de l’Oficina del Cens Electoral corresponent us farà arribar per correu certificat tota la documentació. Ho farà a partir del dia 4 de maig i fins el 17 de maig. Tercer, cal que envieu per correu certificat abans del dia 20 de maig el sobre de votació amb la papereta de vot, adreçat al president/a de la mesa. Un cop hagueu fet la sol·licitud de vot per correu, no podreu votar presencialment. Tota la informació la podeu trobar al web Locals 2015. Informació per no residents a l’estranger:  Durant aquells dies sereu de viatge i també haureu de votar per correu? Si temporalment us trobeu a l’estranger entre la convocatòria de les eleccions i el dia de les eleccions, podreu exercir el vostre dret a vot un cop inscrits en el Registre de matrícula consular com a no residents. Heu de lliurar la sol·licitud personalment a les oficines consulars o a les seccions consulars de les ambaixades fins al 25 d’abril. L’imprès de sol·licitud el podeu recollir a les mateixes oficines o seccions consulars d’ambaixada, o també, us el podeu descarregar al web Locals 2015 o al web del Ministeri d’Afers Exteriors.

Gent d’Esquerra, noves cares i noves idees per a Dosrius

Esquerra Republicana de Catalunya es presenta a les eleccions de Dosrius del 24 de maig amb un equip de gent i un programa renovadors i engrescadors per al municipi. Noves cares i noves idees per fer efectiva la regeneració democràtica i la millora del municipi de Dosrius.  El passat 19 de març presentàvem en Marc Bosch com alcaldable d’ERC i l’acompanyen un grup de persones que representen diverses generacions i procedències, gent de tots els nuclis, dones i homes vinculats molt estretament amb les entitats i associacions culturals, socials, educatives i esportives. No ens ve de nou allò que se’n diu “fer poble”. Ara, ho farem des de la responsabilitat política, posarem el nostre granet de sorra del nou Dosrius, des de l’ajuntament.  Som optimistes i creiem en les persones. Amb honradesa i valentia volem actualitzar i millorar els serveis, els equipaments i la qualitat de vida dels ciutadans del nostre poble. Ho devem als nostres avis i àvies; però també volem deixar als nostres fills i filles un municipi digne on viure, treballar i gaudir.  És per això que treballarem per tenir un municipi cohesionat, amb igualtat d’oportunitats i justícia social. Ajudarem els aturats, els joves, la gent gran i qui més ho necessita i facilitarem a tothom l’accés a la cultura i a l’ensenyament públic i de qualitat Fomentarem el turisme cultural, esportiu i de lleure com a eines de dinamització del municipi. Ajudarem la pagesia, el comerç i la indústria, així com les empreses i els professionals, perquè consolidin i creïn llocs de treball. Millorarem els serveis i actualitzarem els equipaments i l’ordenació del municipi, fent compatible el progrés del poble amb la preservació de l’entorn natural i del patrimoni cultural, que són uns dels nostres tresors Volem un Dosrius compromès amb el dret a decidir i des de l’ajuntament defensarem els valors republicans en la construcció del nou país. Aquests són alguns dels nostres compromisos.

Presentació de Marc Bosch com alcaldable per Dosrius

El proper dijous 19 de març, presentarem públicament en Marc Bosch com a cap de llista per a les eleccions municipals d'enguany a Dosrius. L'acte se celebrarà a l'Ajuntament Vell de Dosrius (Plaça Església s/n), a partir de les 20:30h, serà presentat per Xavier Obón i Montserrat Jubany, i comptarà amb la intervenció del diputat al Parlament Oriol Amorós i el propi Marc Bosch. 

Tota la informació d'ERC Dosrius al teu mòbil

ERC Dosrius disposa des d'aquesta setmana d'un sistema d'informació per a telèfons mòbils. A través de l'aplicació whatsapp, aquest nou servei permetrà a la candidatura per les municipals, que encapçalarà Marc Bosch, rebre i respondre les consultes o propostes dels ciutadans. L’objectiu final d’aquesta iniciativa és aproximar-se de manera ràpida i senzilla a la ciutadania. La informació a través de whatsapp  s’afegeix a la presència que ERC Dosrius ja té a xarxes socials, com ara Twitter, Facebook o Instagram.  Donar-se d'alta al servei Els interessats en aquest servei, han d'agregar el número d'ERC Dosrius (634.64.70.80) a la seva agenda, i enviar un missatge sol·licitant l'alta.

Parada informativa a Can Massuet del Far

Aquest diumenge 22 de Febrer, la secció local d'ERC ha instal·lat una parada informativa a la Plaça de Can Massuet. L'enquesta iniciada el passat cap de setmana a Dosrius ha tingut doncs continuitat al nucli de Can Massuet, on hem recollit opinions sobre l'estat dels equipaments i serveis municipals. Integrants de la propera candidatura d'ERC a les eleccions municipals de Dosrius que resideixen a Can Massuet, han pogut dialogar amb els veïns sobre les problemàtiques i necessitats d'aquest nucli del municipi. Les parades informatives d'ERC Dosrius volen recollir de manera directa les principals preocupacions dels ciutadans, i alhora anar exposant les propostes que la candidatura d'ERC està elaborant.

Enquesta als veïns del nucli de Dosrius

Aquest diumenge la secció local d'ERC Dosrius ha realitzat una enquesta per a demanar opinions i propostes de millora als veïns del nucli de Dosrius. Mitjançant una parada informativa, instal·lada al carrer Lluís Moret, davant d'El Comú, s'ha enquestat els veïns sobre els serveis i equipaments que disposa el municipi, o el recent canvi del sentit de la circulació de vehicles al poble, entre d'altres temes. La parada informativa ha permès també als membres de la candidatura aprovada la darrera setmana per l'Assemblea de la secció local, presentar-se davant nombrosos veïns que s'han acostat a interessar-se pel projecte d'Esquerra. L'enquesta es traslladarà les properes setmanes a d'altres nuclis del municipi com Can Massuet o Canyamars, ja que la candidatura vol recollir el màxim d'opinions abans d'aprovar definitivament el seu programa electoral. Visita al Mercat de Dosrius Marc Bosch i Gina Marrugat, de la candidatura d'ERC,  han visitat el mercat setmanal de Dosrius. on han comprovat in situ la dràstica reducció de parades i d'afluència de públic. La visita ha permès dialogar amb diversos paradistes, que han aportat la seva opinió sobre la situació actual del mercat i les possibles propostes de millora. 

Marc Bosch, elegit alcaldable d'ERC per les municipals de Dosrius

L'assemblea general de la secció local d'ERC Dosrius-Canyamars-El Far va elegir dimecres per unanimitat Marc Bosch com a alcaldable per a les municipals d'enguany. L'actual President de la secció local encapçalarà una llista que comptarà amb noms com Eduard Vila, Montserrat Jubany, Georgina Marrugat, Eduard Garcia o Ramon Rigau, entre d'altres. En total, la llista aprovada per l'assemblea inclou 23 persones comptant els suplents. La candidatura, que serà presentada públicament durant les properes setmanes, vol projectar una nova etapa en la política i la gestió del municipi. La llista d'Esquerra defensarà un Ajuntament més eficient, obert i transparent, orientat a les necessitats reals de les persones. La millora dels serveis generals, una veritable agenda de promoció econòmica, o la priorització d'equipaments culturals i d'ensenyament, són alguns dels eixos essencials que la candidatura d'ERC defensarà per a dinamitzar social i econòmicament el municipi. El compromís amb la millora de la qualitat de vida dels ciutadans als diversos nuclis del municipi, o la protecció del patrimoni cultural i l'entorn natural seran altres objectius importants del programa. La candidatura d'ERC vol també assegurar la presència decisiva d'una força que eviti que l'Ajuntament de Dosrius torni a girar l'esquena al procés polític que viu Catalunya, i defensi la Independència des del nostre municipi.   Qui és Marc Bosch? Nascut a Mataró a l'any 1973, en Marc Bosch viu a Dosrius des de l'any 2006 i és pare de família de tres fills, una nena i dos nens. És llicenciat en filosofia i lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona i la seva trajectòria professional s'ha desenvolupat, sobretot, en el sector de l'arqueologia, dels museus i del patrimoni cultural. Té àmplia experiència en la gestió empresarial i coneix de prop l'administració pública. És una persona amb inquitetuds socials i culturals fins al punt que ha participat activament en diverses entitats i associacions del poble.

Joan Tardà a Dosrius

La secció local d'ERC Dosrius organitza, el proper divendres 6 de febrer, un sopar tertúlia amb el Portaveu del grup d'ERC-Rcat-CatSi al Congrés dels diputats Joan Tardà. En un acte recent, Tardà ha afirmat que "les municipals són el primer pas cap a la independència i el nou país que volem, socialment just i net de corrupció". Serà una bona ocasió, doncs,  per analitzar la situació política actual  i la importància de les dues eleccions que viurem aquest any. El sopar-tertúlia se celebrarà al Restaurant Can Batlle de Dosrius a les 21:30h;  per assistir-hi podeu comprar els tíquets a l'Estanc de Dosrius. Joan Tardà formà part del primer ajuntament democràtic de Cornellà de Llobregat, el 1979, elegit com a independent en la candidatura del PSUC. El 1999 fou elegit regidor de l'Ajuntament, on encapçalava la candidatura d'Esquerra, i el 2003 va ser reelegit en el càrrec, al qual va renunciar el setembre del 2004. Diputat al Congrés des del 2004, és l'actual Portaveu del grup d'ERC-Rcat-CatSi.