Dosrius - Canyamars - El Far

Totes les notícies

ERC incorpora el projecte de l'Institut de Dosrius en els pressupostos de la Generalitat

El pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2015 inclou una partida per a la redacció del projecte de construcció de l'Institut de Dosrius. Aquesta despesa, no contemplada inicialment pel Departament d’Ensenyament, és una de les esmenes introduïdes per Esquerra Republicana de Catalunya i acceptada per CiU, a proposta de la secció local d'ERC de Dosrius. La incorporació es fa partir d’una esmena presentada pel diputat maresmenc Pere Aragonès, i que s’ha estat negociant les darreres setmanes amb els departaments d’Ensenyament i Economia. La qualitat de l'ensenyament públic és una de les nostres preocupacions i no estalviarem esforços per consolidar els projectes educatius existents al nostre municipi. De l'Institut fa anys que se'n parla i la seva construcció encara no estava prevista. Segons aquest acord, aquest any tindrem el projecte i la seva construcció estarà més aprop.

ERC ultima programa i llista per a les eleccions municipals

Esquerra Republicana de Catalunya de Dosrius - Canyamars - El Far està ultimant els preparatius per a la presentació de la candidatura amb què ens presentarem a les eleccions municipals que se celebraran el proper 24 de maig. La nostra secció local ha tingut nombroses adhesions des de la seva creació el dia 8 d'octubre de 2014, amb persones que s'han incorporat progressivament als grups de treball per elaborar la millor llista i el millor programa electorals possibles. Tenim l'equip, les idees, la voluntat i la il·lusió per transformar la política municipal al servei de tots els ciutadants del municipi.

ERC ja camina a Dosrius

Ahir dissabte vam presentar la secció local d'ERC Dosrius-Canyamars-El Far, en un acte que vam celebrar a l'Escola Castell de Dosrius. Acompanyats per la Presidenta de la Federació del Maresme d'ERC Blanca Arbell i el diputat Pere Aragonès, els membres de l'executiva local van explicar què ha motivat aquest pas endavant de moltes persones del nostre municipi. De la intervenció del President de la secció, Marc Bosch, seleccionem algunes de les idees que ahir es van transmetre: No comencem de zero La secció local d’Esquerra a Dosrius-Canyamars-El Far es va constituir fa aproximadament un mes, era un vespre a la masia de Can Batlle. Varem triar aquell espai perquè enllaça la història del nostre municipi amb el present, i ens projecta cap al futur. Des d’aleshores, hem anat sumant persones i il·lusions i actualment som unes 30 persones, amb diferents graus d’implicació, decidits a tirar endavant un nou projecte polític per al nostre municipi. No comencem de zero. Entre nosaltres hi ha gent amb experiència prèvia en política municipal, la majoria estem implicats molt activament amb associacions i entitats i en la vida social del municipi. El coneixem bé i sabem les seves mancances i les seves virtuts. Som dones i homes, de tots els nuclis, amb experiència professional en diversos àmbits: educadors, mestres, enginyers, psicòlegs, historiadors, directius i petits empresaris, etc. Tots aportarem tots els nostres coneixements al servei de la comunitat.   Tenim objectius a llarg termini Esquerra a Dosrius no és un projecte individual, d’una sola persona. No s’ha creat amb personalismes. És un projecte col·lectiu de totes les persones que creiem en els valors que representen aquestes sigles: benestar social, ensenyament públic i de qualitat, respecte pel medi ambient, igualtat d’oportunitats home-dona i respecte per les diferències entre les persones. No serà un projecte efímer. Esquerra ha tornat per quedar-se. Tenim objectius a llarg termini per al nostre municipi, tenim molta feina i no ens fa mandra ni ens espanta.

Acte de presentació de la secció local

Després de constituïr-se el passat 8 d'octubre a Can Batlle, la secció local d'ERC Dosrius-Canyamars-El Far ha engegat una nova etapa de presència i treball al nostre municipi. Per això ens presentarem el proper dissabte 22 de novembre, en un acte que tindrà lloc a la biblioteca de l'Escola Castell de Dosrius a les 20:00h. L'acte comptarà amb la presència de Pere Aragonès, diputat d'ERC al Parlament de Catalunya, i els membres de l'Executiva local Marc Bosch, Eduard Garcia i Eduard Vila. 

Dosrius vota Llibertat

Fins a 1626 veïns de Dosrius, Canyamars i El Far han participat votant el 9 de Novembre. Una jornada que hem viscut amb una gran emoció, en la que tots hem estat testimonis de l'esforç i l'entusiasme dels voluntaris, de l'alegria de la gent que votava, de la determinació del nostre poble per decidir el seu destí. Cap entrebanc, inclosos els que hem vist arribar des del propi govern municipal de Dosrius, ha frenat aquesta determinació. La gran participació, precedida per la campanya unitària Ara És l'Hora, ha enviat el senyal inequívoc que Dosrius camina, amb la resta del nostre país, cap a la Llibertat. El suport a la independència al nostre municipi, amb 1345 vots, és, com a Catalunya, molt gran, i des d’ERC Dosrius-Canyamars-El Far continuarem treballant per a que segueixi creixent. Us convidem a participar amb nosaltres en aquesta tasca!

ERC ja té secció local a Dosrius

Dosrius-Canyamars-El Far ja té, oficialment, representació d'Esquerra Republicana de Catalunya a la població. Dimecres, 8 d’octubre de 2014, es va constituir la secció local en un acte a la masia de Can Batlle.   A l'acte, van participar-hi 23 persones procedents dels tres nuclis de població que hi ha a Dosrius (amb Canyamars i El Far), a més de la presidenta de la Federació Comarcal del Maresme d'ERC, Blanca Arbell. D'aquesta manera, es trenca un llarg període d’absència d’Esquerra Republicana de Catalunya en la política municipal del Dosrius, tot i que en les darrers eleccions europees fou la força política més votada.   Els participants es van emplaçar a fer de la secció local una eina de canvi i regeneració de la política dosriuenca, així com a impulsar el projecte nacional d’ERC per la independencia de Catalunya. Els membres de l’executiva de la secció local són Marc Bosch (President), Eduard Garcia (Secretari d’Organització) i Eduard Vila (Tresorer).