Dosrius - Canyamars - El Far

Notícia

El diputat d’Esquerra a la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, i l’alcalde de Dosrius, Marc Bosch, visiten les obres de desplegament de la fibra òptica

El diputat d’Esquerra Republicana a la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, responsable d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, va visitar ahir dimarts 11 de desembre les obres de desplegament de canalitzacions per a fibra òptica a la carretera B-510 a Dosrius (Maresme.  Al llarg d’aquesta setmana  es començaran  les feines de rasadora i instal·lació dels tritubs, amb una durada aproximada de dues setmanes.
 
Jordi Fàbrega ha pogut visitar les obres acompanyat de l’alcalde també republicà, Marc Bosch de Doria.  El desplegament de la fibra òptica pel conjunt de territori de la demarcació és un dels objectius estratègics del Pla d’acció de mandat de la Diputació de Barcelona. El programa té com a objectiu promoure que qualsevol persona de dins del territori tingui accés als serveis de banda ampla competitiva i de qualitat, i construir infraestructures per a la canalització de la fibra òptica perquè aquesta arribi als municipis menys connectats.
 
Jordi Fàbrega ha destacat que “l'actuació de la Diputació de Barcelona suposarà una acceleració de l'accés de la fibra òptica a bona part de la ciutadania de la demarcació que ara mateix troba dificultats per poder accedir-hi”  i que “aquesta  actuació suposa donar més eines al territori, per aplicar les tecnologies amb la lògica de carreteres intel·ligents”.
 
Des de l’àmbit local aquesta obra es considera de vital importància, com ha explicat l’alcalde de Dosrius, Marc Bosch de Doria, que ha destacat que “l’arribada de la fibra òptica és una excel·lent notícia per als veïns i veïnes del nostre municipi. Amb aquesta  infraestructura les operadores de telecomunicacions  ja podran fer el desplegament a Dosrius, Can Massuet del Far i Canyamars, que esperem que es porti a terme en els propers mesos”. Bosch ha recordat també que “l’accés a serveis de banda ampla millorarà la competitivitat de les empreses  i generarà noves oportunitats a la ciutadania”.
 
A la Xarxa Local de Carreteres de la Diputació de Barcelona s’estan completant els treballs de la primera fase del desplegament de fibra òptica iniciades el mes de juliol. S’han fet canalitzacions en 252 km de carreteres  per arribar a 56 municipis per a 209.766 beneficiaris potencials.   La inversió en aquesta primera fase és de 18,90 milions d’euros.