Ebre

Notícia

Pujol: “Demanem transparència i claredat al govern espanyol abans d’autoritzar el transvasament a Santander”

La diputada ha registrat preguntes dirigides al govern sobre aquest transavasament

La diputada republicana Norma Pujol ha fet saber que ha registrat diverses preguntes per escrit dirigides al govern espanyol respecte l’autorització del transvasament de 4,99 hm3 d’aigua del riu Ebre cap a Cantàbria.

Pujol ha afirmat que “demanem transparència i claredat al govern espanyol abans d’autoritzar el transvasament d’aigua a Santander, i per això volem que expliqui per escrit quins són els arguments mediambientals amb què fonamentarà la seva decisió”.

La diputada però ha reclamat “posar també el focus en l’actuació de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, una institució ancorada en les velles polítiques de l’aigua, que aprova aquest transvasament, nega que el Delta pateixi subsidència i que no ha fet res per aportar més cabals d’aigua i transferir sediments cap a la desembocadura”.

El grup republicà també pregunta al govern si aquest transvasament que es demana és permanent”  i “si compleix amb els objectius i principis que fixa la Directiva Marc de l’Aigua”.

Segons Pujol  “aquest transvasament està lligat a interessos urbanístics en una zona on no hi ha problemes d’abastament d’aigua”, i per això s’han formulat preguntes demanant al govern que informi dels estudis que disposa sobre l’eficiència en la gestió del subministrament  i distribució d’aigua urbana a la Conca hidrogràfica del Cantàbric.

D’altra banda  la diputada republicana ha fet saber que “també preguntem al govern si pensa que la millor protecció per al Delta implica autoritzar un transvasament, a la vegada que no s’incrementa el cabal ecològic del tram final del riu i no s’implementa un Pla de gestió i aportació de sediments cap a  la desembocadura”.

 

  • Pujol pregunta al govern espanyol per l'autorització del transvasament a Santander