Ebre

Notícia

Riba: “Hem aconseguit fer un pas important per la pervivència dels deltes europeus”

Èxit de signants del “Manifest per a la protecció dels deltes europeus” que s’ha presentat a la Comissió Europea

L’eurodiputada republicana Diana Riba, promotora amb la Plataforma en Defensa de l’Ebre i l’eurodiputat, Toni Comín, del “Manifest per a la protecció dels deltes europeus” s’ha felicitat pel gran nombre de signants del document; “ni més ni menys que 85 eurodiputats i eurodiputades, gairebé 60 associacions d’arreu del continent i diversos centres acadèmics i de recerca”.

Riba ha afirmat que “avui és un gran dia per les Terres de l’Ebre, per Catalunya i per Europa. Després d’una gran feina de col·laboració i entesa amb la Plataforma en Defensa de l’Ebre i un conjunt  transversal d’eurodiputats i eurodiputades catalanes, hem aconseguit fer un pas important per la pervivència dels deltes europeus i situar aquest tema en l’agenda política europea”.

L’eurodiputada ha explicat que al Manifest  “exigim a la Comissió Europea una visió holística dels deltes en l’àmbit europeu i una gestió integrada de les conques hidrogràfiques, a més de reivindicar la necessitat d’elaborar un pla europeu de restauració i recuperació dels deltes que sigui d’obligat compliment pels estats”.

L’eurodiputada ha recordat que “el delta de l’Ebre és un territori únic pel seu valor ecològic, però alhora, especialment vulnerable davant grans amenaces com són la manca de sediments i el canvi climàtic”.

En aquest sentit ha advertit que “els deltes han de ser una prioritat cabdal per Europa perquè segurament és aquí on es lluiti la primera batalla contra el canvi climàtic”. I és per això que “hem de posar totes les energies i totes les nostres forces en aquesta batalla,  perquè salvar el Delta és una qüestió de país i una qüestió europea”. Ha afegit.

Jordi Solé, eurodiputat d’Esquerra Republicana, ha estat present en el lliurament del Manifest al vicepresident executiu de la Comissió Europea, Frans Timmermans, i al comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius. En aquest lliurament també han participat representants d’algunes entitats signants i els eurodiputats i eurodiputades Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Toni Comín, Pernando Barrena, Sira Rego, Manu Pineda, Tilly Metz, Tatjana Zdanoka i Anna Deparnay.

  • Diana Riba destaca el "Manifest per la protecció dels deltes europeus"